Lange afstand fietsroute: “Fietsen naar Praag” – Tsjechische traject

Route "Fietsen naar Praag" - Europafietsers

Service voor toerfietsers in Tsjechië

In 2012 zijn wij een samenwerking aangegaan met de Stichting Europafietsers (voorheen FIS), die het routeboekje “Fietsen naar Praag” uitgeeft. Het bleek namelijk dat mensen die de route wilden gaan fietsen, regelmatig bij ons aanklopten met de vraag om het Tsjechische traject van de route voor hen te organiseren. We deden en doen dat graag en nader overleg met de Europafietsers heeft geresulteerd in de huidige samenwerking, Wij vermelden hier graag de website van de Europafietsers voor verdere informatie over de route: http://europafietsers.nl/routes/praag/route.htm .
Wat bieden wij concreet? We geven advies, verzorgen allerlaatste updates van het traject in Tsjechië, geven extra opties voor mooie omwegen, boeken hotels voor onderweg en – niet onbelangrijk – verzorgen 24-uurs telefonische achtervang en daadwerkelijke hulp in geval van nood. In Tsjechië kan de taal in sommige landelijke gebieden een handicap zijn, dus dan is die achtervang een veilig gevoel, mocht u ergens in the middle of nowhere ziek worden, mocht de fiets het radicaal begeven of mocht u anderszins in de problemen raken. De reacties van toerfietsers tot nu toe zijn zeer positief. Neemt u gerust contact met ons op om uw vraag voor te leggen. Wij maken dan een offerte voor uw specifieke hulpvraag.
Wel heel belangrijk is dat u ons van tevoren bij uw plannen betrekt, zodat wij weten dat u onderweg bent. Onder de routekaart vindt u meer informatie!

Route Europafietsers "Fietsen naar Praag". Mozaïek Reizen adviseert en organiseert m.b.t. het Tsjechische traject

Onbekommerd avontuur

Indien u – uiteraard – een avontuurlijke inslag hebt, maar zich wel afvraagt hoe het nu moet als u ergens onderweg in Tsjechië komt te staan met een radicaal kapotte fiets, u door de politie in de kraag wordt gevat wegens een overtreding en er niets van snapt, u écht de weg kwijt bent midden in een zwaar onweer en er nergens mensen te bekennen zijn, dan kunt u – indien u dit vooraf met ons afgesproken heeft – contact opnemen met onze partnerorganisatie in Praag. In het Engels of Duits kunt u communiceren en wij communiceren in het Tsjechisch met mensen ter plaatse. Wij kunnen u lokaliseren en u weer op weg helpen, wij kunnen u met uw kapotte fiets laten ophalen, wij kunnen voor u het gesprek met de politie aangaan, en andere denkbare problemen helpen oplossen. Kortom wij kunnen ervoor zorgen dat u er niet alleen voor staat en net die extra zekerheid bieden, die maakt dat u onbekommerd aan dit laatste deel van de route “Fietsen naar Praag” kunt beginnen.

De meeste mensen die de route “Fietsen naar Praag” afleggen, fietsen in Tsjechië zo’n 60 – 70 km per dag. Dat komt uit op zo’n 6 overnachtingen in Tsjechië, inclusief Praag. Maar er zijn ook dye hards die 100 km per dag halen. Welk type fietser u ook bent, wij adviseren over de leukste plaatsen en hotelletjes onderweg en de mooiste of voordeligste hotels/pensions in Praag (vanaf € 30) en boeken die desgewenst voor u. Wij werken daarbij op commissiebasis, dus u betaalt niet meer dan ter plaatse.

We adviseren ook over de route en over extra leuke omwegen. Onze contactpersoon in Praag, Lukas Svarovsky, is zelf een fervent toerfietser en kent de regio rond Praag goed. Hij heeft de route “Fietsen naar Praag” voorzien van leuke extra’s in de vorm van extra sightseeing tours en mooie omwegen. Maar alle wegen leiden uiteraard naar uw doel: Praag.

In Praag zelf, kunnen we u een introductietour per fiets door de stad aanbieden, van ’s morgens 10 tot ’s middags 15 uur. Deze city bike tour vindt plaats onder begeleiding van een Engels- of Duitstalige gids (eventueel kunt u de hightlights in het Nederlands uitgereikt krijgen) en is exclusief voor uw gezelschap (vanaf 2 personen). De prijs met eigen fietsen, is slechts € 35 per persoon. Dit is echt de moeite waard, omdat Praag een erg fietsonvriendelijke plaats is, en wij niemand aan kunnen raden dit op eigen houtje te doen. Er bestaan weinig gemarkeerde fietspaden. Onze gids maakt gebruik van steegjes, trottoirs (waar dat mag) en trappen om u de leukste verhalen over “zijn” of “haar” stad te kunnen vertellen. Verhalen die u lang niet altijd in de mainstream toeristengidsen tegenkomt. Een aanrader, blijkt uit de reacties van afgelopen jaar.
Lukas schaaft elk jaar verder aan zijn city bike tour, om hem nóg leuker te maken.

Maatwerk is onze specialiteit

Niets staat van tevoren absoluut vast. Wij zijn een kleine reisorganisatie, gespecialiseerd in maatwerk. U dient wel vóór aanvang van uw fietsreis met ons contact opnemen en wij kunnen in een gesprek met u vaststellen wat voor u en voor ons haalbaar is.

Wij kunnen 24-uurs tel. achtervang en daadwerkelijke hulp in geval van nood voor u regelen voor € 70 per groep. Daarbij gaat het dan alleen om echte dringende zaken.

Wilt u onze extra mooie aanvullingen /omwegen voor de route, dat kan voor € 15 per groep.

Een begeleide City Bike Tour kost € 35 per persoon (van 10 – 15 uur, exclusief voor uw groep).

Doorgaans bestaat een standaardpakket vaak uit:

  • ca. 6 overnachtingen met logies ontbijt (incl. een overnachting in Praag)
  • een informatiepakket over Tsjechië, met o.a. kaartmateriaal en routebeschrijving, voor zover die afwijkt van de brochure “Fietsen naar Praag”
  • 24-uurs telefonische achtervang en daadwerkelijke hulp in geval van nood

Zo’n pakket kost ca. € 325 per persoon (bij min. 2 personen), exclusief de City Bike Tour.

Via onderstaande button komt u op ons offerteformulier waar u uw vraag kunt stellen. U kunt uiteraard ook uw vraag in een mail aan ons sturen: info@mozaiekreizen.nl

Verlenging van uw fietsreis naar Wenen

Veel mensen fietsen vanuit Praag door naar Wenen langs de Greenwaysroute. Ook van deze route hebben wij een eigen versie, met volgens velen betere alternatieven. Vraag hiernaar indien u hierin interesse heeft, of kijk bij ons aanbod fietsreizen.

Ervaringen van toerfietsers met onze service

 

Zesdaagse fietsroute van Cheb naar Praag (“Fietsen naar Praag) + City Bike Tour Praag

Het deel dat voor ons door Mozaïek Reizen is verzorgd, was goed georganiseerd en prima verzorgd. “Zoiets als jullie verzorgen, hebben we nog niet eerder meegemaakt. Heel positief”.
De dagelijkse afstanden en de moeilijkheidsgraad vielen door de goede voorbereiding niet helemaal tegen!
Het was een goed en mooi traject. Omdat we het oorspronkelijke traject niet hebben gefietst, kunnen we niet beoordelen of het echt mooier was dan die uit het boekje. Hoogtepunten voor ons waren in de eerste plaats Praag (ook City Bike Tour), Marianske Lazne en kasteel Karlstejn. Qua natuur de route langs de Berounka.

Adri en Ellis Bergkamp, Kudelstaart, juli 2012

Negendaagse fietstour Bischofsgrün – Plzen – Praag – Wenen

In 9 dagen van Bischofsgrün over Plzen naar Praag en door van Praag naar Wenen. Gemiddelde dagetappes 90 – 100 km. Zie hier het verslag van de groep van Flip De Leeuw:   De Leeuw – Verslag Eichenfels-Praag-Wenen – 2011

Beste Christine,

Laten we de mooie woorden op de nieuwjaarskaart van jullie in 2012 waar maken.
Ik heb de boodschap naar mijn fietsvrienden overgebracht en zal jullie bij iedereen aanbevelen,want wij hebben een onvergetelijke trip gehad,zoals je uit bijgaand verslag kan opmaken.
Wij willen dit jaar van Wenen naar Venetië fietsen en zelf wil ik een paar dagen eerder gaan om nog even terug te gaan naar Hnanice,al is het alleen maar om de wijn en de bijzonder aardig mensen in dit pension. Dit heeft bij ons de meeste indruk achtergelaten.
Bovendien hebben we heerlijk in de wijnvelden rond Wenen gefietst (lekker vlak).
Bijgaand hebben we een deel van de fietsroute gevonden,maar wij houden ons aanbevolen voor adviezen en tips van jullie, want hoewel jullie alleen in Tsjechië zitten hebben jullie misschien wel een paar contacten voor ons. Vooral voor leuke pensionnetjes c.q. B & B houden wij ons aanbevolen, want na een zware tocht is lekker eten en een goed glas bier of wijn ook heel plezierig.

Flip de Leeuw, Oegstgeest, jan. 2012

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl