Fietsen rond de Bodensee

Fietsvakantie rond de Bodensee in zes varianten

Fietsen rond de Bodensee is populair vanwege zijn afwisselende landschap, historische stadjes en goede fietspaden. De Bodensee ligt in de drielandenhoek Duitsland / Oostenrijk / Zwitserland en is het lieflijke decor van een van de bekendste fietsvakanties van Europa. Op deze fietsvakantie rond de Bodensee kunt u de 4 eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd bezoeken. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster (UNESCO) en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein, Meersburg en Bregenz. De Bodensee is eigenlijk een meer in de Rijn en ligt op de grens van lichtglooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietsreis. We bieden deze reis aan in 6 varianten, voor elk wat wils!

Hoogtepunten fietsvakantie rond de Bodensee

Foto's fietsvakantie Bodensee

Route Bodensee 7 dgn variant

Van dag tot dag - Fietsen rond de Bodensee

Wij bieden de fietsvakantie rond de Bodensee aan in de volgende 6 varianten
  • 7-daagse fietsen rond de Bodensee (klassieker)
  • 8-daagse fietsen rond de Bodensee + bekende watervallen bij Schaffhausen (meest geboekt)
  • 8-daagse familytour fietsen rond de Bodensee
  • 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz
  • 6-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee + bekende watervallen bij Schaffhausen
  • 5-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee 

Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is. Hieronder wordt de 7-daagse fietsvakantie om de Bodensee van dag tot dag beschreven. 

Dag 1 – Individuele aankomst in Konstanz 

U komt vandaag aan in Konstanz, een mooi uitgangspunt voor uw fietsvakantie rond de Bodensee. Konstanz is een fraaie, oude stad met prachtige promenades langs de oever van Bodensee. De stad heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum. De belangrijkste bezienswaardigheid hiervan is de wereldberoemde kerk Münster, waarvan de bouw ruim 6 eeuwen duurde! Daarnaast is Konstanz ook een gezellige winkelstad met vele leuke terrasjes. U kunt een bezoek brengen aan het mediterraanse bloemeiland Mainau (UNESCO-werelderfgoed) met o.a. de prachtige vlindertuin, de Italiaanse bloemenwaterval en het 13e eeuwse Schloss Mainau. Een ander mooi eiland bij Konstanz is Reichenau (UNESCO-werelderfgoed). Het Schiereiland Reichenau staat bekend als kloostereiland vanwege zijn invloedrijke benedictijnenklooster uit de middeleeuwen.

Overnachting Konstanz

Dag 2 – Konstanz – Stein am Rhein/Gailingen

Afstand: ca. 30 - 40 km

Vandaag fietst u langs de zuidkant van de Bodensee door pittoreske Zwitserse vissersstadjes naar Stein am Rhein. Dit is een klein dorp dat bekend staat om zijn middeleeuwse huizen met prachtige, beschilderde gevels. De naam zegt het al enigszins, Stein am Rhein ligt namelijk op de plaats waar de Rijn de Bodensee instroomt. U volgt vervolgens een klein stuk de Rijn om bij Gailingen uit te komen.

Overnachting in Stein am Rhein / Gailingen of omgeving

Dag 3 – Stein am Rhein/Gailingen – Überlingen

Afstand: ca. 40 - 60 km

U fietst vandaag door het glooiende gebied van Höri. Dit schiereiland beschikt over een prachtig natuurgebied dat wordt beschouwd als het grootste vogelreservaat van Europa. Dit unieke landschap heeft vele schrijvers en schilders aangetrokken en geïnspireerd, zo hebben de kunstenaars Hermann Hesse en Otto Dix ooit in Höri gewoond. De route leidt u verder langs de Bodensee naar de oude keizerlijke stad Radolfzell, dat nu ook wel bekend staat als kuuroord stad. Radolfzell leent zich goed voor een pauze aan de gezellige Marktplatz. Na Radolfzell fietst wat verder van het meer weg om de Bodanrück over te steken. Deze heuvel verdeelt de Bodensee in de Untersee en Überlinger See. U moet een kort licht stuk omhoog fietsen, maar bij aankomst aan de Überlinger See wordt u dan ook beloond met prachtige panorama-uitzichten over de Bodensee. Überlingen staat bekend om zijn langste oeverpromenade aan de Bodensee. De historische binnenstad met zijn gotische Münster(kerk) en gezellige steegjes is leuk om even te bekijken.

Overnachting in Überlingen of omgeving

Dag 4– Überlingen – Kressbronn / Lindau

Afstand: ca. 50 - 60 km

Vanaf Überlingen fietst u langs mooie wijngaarden richting Friedrichshafen. U komt langs de barokke Wallfahrtskiche in Birnau. In Unteruhldingen moet u beslist het paalwoningmuseum bezoeken, met paalwoningen aan- en in de oever van de Bodensee. De paalwoningen dateren uit het stenen- en bronzen-tijdperk! Vanuit de oude burcht hoog boven het oude Meersburg heeft u een mooi uitzicht over het meer. Meersburg zelf heeft daarnaast een prachtige Altstadt met vakwerkhuizen. Interessant is ook een bezoek aan het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen. Sinds 1993 worden in Friedrichshafen weer Zeppelins gebouwd. De gebouwde Zeppelins zijn met name bedoeld voor commerciële en toeristische doeleinden. Overigens kunt u zelf meevliegen met een Zepplin (vooraf reserveren). U overnachting in Kressbronn of het iets verderop gelegen Lindau. Het oude deel van de stad Lindau ligt op een eiland in de Bodensee en is via een brug bereikbaar. De historische gebouwen en kleine steegjes maken Lindau tot een mooie en gezellige eilandstad. De “nieuwe“ vuurtoren en de Beierse Leeuw op de twee havenhoofden geven Lindau de mooiste haventoegang van de hele Bodensee.

Overnachting in Kressbronn / Lindau of omgeving

Dag 5 – Kressbronn / Lindau – Rorschach / Arbon

Afstand: ca. 40 - 50 km

Vanuit Lindau is het niet ver meer naar het Oostenrijkse Bregenz, de oudste stad aan de Bodensee en hoofdstad van het Kanton/Land Vorarlberg. Bregenz is bekend vanwege zijn Festspiele. In het centrum vindt u veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook een deel van de oude stadsmuren. Verder vindt u er ook de Martinsturm uit 1601, een grote toren die ooit deel uitmaakte van het paleis van de graaf van Bregenz. Nadat u de stad bekeken heeft, kunt u met de kabelbaan 600 meter omhoog naar de Pfänder. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Bodensee, de Alpen en de Allgäu. Wanneer u de fiets meegenomen heeft naar de Pfänder, dan kunt u de berg af rijden in ca. een half uur. Na een lunch in Bregenz is het tijd om door de Rijndelta (vogelbeschermingsgebied) naar  het Zwitserse Rorschach of Arbon te fietsen. Arbon heeft een prachtig kasteel dat dateert uit de 3e eeuw na Christus.

Overnachting in Rorschach (Höchst) of Arbon

Dag 6 – Höchst/Rorschach - Konstanz

Afstand: ca. 40 – 55 km 

Vandaag start u met een fietstocht langs de zuidoever van de Bodensee.  U fiets langs de Seepromenade met zijn mooie parken. In Romanshorn komt u langs de haven, de grootste Zwitserse Bodenseehaven. Uw fietsroute gaat verder door lieflijke oeverlandschappen, boomgaarden en langs kleine plaatsen naar Konstanz. Net voor Konstanz, in het Zwitserse Kreuzlingen, komt u langs de buitenplaats Seeburg. Seeburg staat bekend om zijn mooie park met volière en kruidentuin. Mocht u het de eerste dag nog niet gedaan hebben, bezoek dan in ieder geval het bloemeneiland Mainau of kloostereiland Reichenau om tenslotte met een diner in de Altstadt van Konstanz uw vakantie af te sluiten.

Overnachting in Konstanz

Dag 7 – Einde van uw fietsvakantie rond de Bodensee

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Door de interessante omgeving met vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten leent Konstanz zich uitstekend voor verlenging met 1 of 2 nachten.

Reisdetails - Fietsen rond de Bodensee

Inbegrepen 7-daagse fietsvakantie rond de Bodensee

  • 6 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte 4* hotels (A+ Klasse), 3* / 4* hotels (A-Klasse) of 2* / 3* hotels/Gasthöfe (B-Klasse)
  • 6 x uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • GPX-bestanden voor op uw GPS of app op de mobiele telefoon
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. fietshuur
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Inbegrepen 8-daagse fietsen rond de Bodensee + watervallen

  • 7 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels (A- Klasse) of hotels 3* kwaliteit en soms een goed 2* hotel (B-Klasse)
  • 7 x uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
  • Boottocht naar de Rheinfallfelsen (watervallen)
  • Boottocht van Gaienhofen naar Reichenau, incl. fiets
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • GPX-bestanden voor op uw GPS of app op de mobiele telefoon
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. fietshuur
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Inbegrepen 8-daagse fietsvakantie met kinderen rond de Bodensee

  • 7  x overnachting in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels/Gasthöfe
  • 7  x uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Boottocht Wallhausen/Dingelsdorf – Überlingen incl. fiets
  • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
  • Entree Paalwoningenmuseum Unteruhldingen
  • Entree Ravensburger Spieleland in Meckenbeuren (pretpark)
  • Entree Zeppelinmuseum Friedrichshafen
  • Kabelbaanrit naar de berg Pfänder (prachtig uitzicht over de Bodensee en leuke activiteiten voor kinderen bovenop de berg)
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten en reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of app op de mobiele telefoon
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. fietshuur
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Inbegrepen in de 6-daagse sterrenrit Konstanz

  • 5 x overnachting in zorgvuldig uitgezocht 4* hotel (A-klasse) of 3* hotel (B-klasse)
  • 5 x uitgebreid ontbijt
  • Boottocht Lindau-Konstanz, incl. fiets
  • Boottocht Wallhausen-Überlingen, incl. fiets
  • Boottocht Reichenau-Gaienhofen, incl. fiets
  • 2 keer een overtocht met de veerboot tussen Konstanz en Meersburg, incl. fiets
  • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
  • Toegang schloss Salem
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten en reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of app op de mobiele telefoon
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. fietshuur
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Inbegrepen 6-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee + watervallen

  • 5 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels
  • 5 x uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Boottocht naar de Rheinfallfelsen (watervallen)
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of app op de mobiele telefoon
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. fietshuur
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Inbegrepen in de 5-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee

  • 4 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels
  • 4 x uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Overtocht met de veerboot tussen Konstanz  en Meersburg incl. fiets
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of app op de mobiele telefoon
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse.
  • Huurfietsverzekering i.g.v. fietshuur
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra standaard opties bij alle fietsvakanties rond de Bodensee

  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen
  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Huur tandem
  • Huur kinderfiets
  • Huur kinderaanhanger of kinder Weehoo (alleen in combinatie met een huurfiets voor volwassenen)
  • Huur elektrische bakfiets met 2 kinderzitplekken
  • Gratis kinderzitje (bij boeking op te geven)
  • Parkeerplaats op het terrein van onze organisatie in Konstanz (€ 45 per auto voor de hele fietsreis)

Parkeren

U kunt een parkeerplaats voor uw auto reserveren op het terrein van onze organisatie in Konstanz, kosten zijn € 45 per auto voor de hele fietsreis. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit bij de boeking op te geven en te betalen. Als alternatief kunt u uw auto parkeren in een openbare parkeergarage (ca. € 12 per dag). Soms is het ook mogelijk om tegen betaling bij het hotel in Konstanz te parkeren, maar dit is niet vooraf te reserveren en afhankelijk van de beschikbare parkeerplaatsen.

Fietsen rond de Bodensee - voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5 

Alle varianten van fietsen rond de Bodensee zijn bijna geheel vlak, alleen het stuk ten zuiden van de Untersee is licht heuvelachtig. De route gaat grotendeels over eigen, geasfalteerde fietspaden niet ver van de oevers van het meer. Af en toe fietst u en stukje over onverharde wegen of ligt die fietsroute langs de autoweg. De oevers van het meer zijn bijna overal vrij toegankelijk, waardoor fietsen rond Bodensee voor kinderen ook leuk is. Door de goede fietspaden en de merendeel vlakke route is deze fietsreis geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden.

Fietsen rond de Bodensee bieden wij in 6 varianten aan, zodat er voor iedereen een geschikte manier is om deze fietstocht te ondernemen:

1. 7-daagse fietsen rond de Bodensee
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Stein am Rhein / Gailingen of omgeving (ca. 30 - 40 km), Überlingen of omgeving (ca. 40 - 60 km), Kressbronn / Lindau of omgeving (ca. 50 - 60 km), Rorschach / Arbon of omgeving (ca. 40 - 50 km), Konstanz (ca. 40 – 55 km).

Dit is de standaard variant die geschikt is als u de hele ronde om de Bodensee (Unter- en Obersee) wilt fietsen.

2. 8-daagse fietsen rond de Bodensee + watervallen bij Schaffhausen
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Überlingen of omgeving (ca. 40 - 50 km), Kressbronn / Lindau of omgeving (ca. 50 – 60 km), Rorschach / Arbon of omgeving (ca. 40 – 50 km), Konstanz (ca. 35 – 55 km), Schaffhausen (ca. 50 km), Konstanz (twee boottochten, o.a. naar Rheinfall + ca. 45 km).

Deze variant is geschikt voor fietsers die wat extra’s willen naast de standaard ronde om de Bodensee (Unter- en Obersee). U maakt de ronde om de Bodensee, maar u fietst ook een mooie route langs de Rijn naar de bekende Rheinfall (de grootste watervallen van Europa!)

3. De 8-daagse fietsvakantie met kinderen rond de Bodensee
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Unteruhldingen / Meersburg (ca. 25 – 30 km + boottocht), Friedrichshafen (ca. 25 – 20 km), Friedrichshafen (uitstapje naar Ravensburger Spieleland, ca. 30 km of per bus), Lindau (ca. 30 km), Rorschach / Arbon (ca. 40 km), Konstanz (ca. 40 km).

Deze fietsvakantie rond de Bodensee is geschikt voor gezinnen met kinderen. U fietst bij deze variant kortere afstanden, waardoor u de tijd heeft om regelmatig stops te maken. Kinderen kunnen dan naast het fietsen ook andere leuke dingen doen, zoals zwemmen of naar een speeltuin. Bij deze fietsreis fietst u rond het zuidoostelijk deel van het Bodenmeer, dat ook wel de Obersee wordt genoemd. Ter hoogte van Bregenz komt de Obersee bijna tot aan de Alpen. U doet de bekendste steden van het Bodenmeer aan (Konstanz, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Bregenz en Arbon) en u blijft tegelijkertijd steeds in de buurt van het meer met uitzicht op de bergen.

4. De 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz
Alle dagen overnacht u in Konstanz (standplaatsreis). Etappes en afstanden: Konstanz – Meersburg – Lindau - Konstanz (ca. 50 km en met de boot terug naar Konstanz), uitstapje naar bloemeiland Mainau (ca. 15 km), Konstanz – Überlingen – Schloss Salem – Meersburg – Konstanz (ca. 55 km + boottocht en veerpont), Konstanz – eiland Reichenau – Stein am Rhein – Konstanz (ca. 50 km + boottocht)

Deze variant is perfect voor fietsers die niet elke dag van de ene plaats naar de andere met hun bagage willen verhuizen en ook vrij willen zijn om op een dag iets anders te doen dan fietsen. Wij bieden voor elke dag een interessant fietsetappe aan, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf uw dag samen te stellen. Hoewel uw accommodatie zich in de directe omgeving van Konstanz bevindt, kunt u met behulp van de diverse lijn- en veerboten bijna het complete meer ontdekken.

5. De 6-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee + watervallen bij Schaffhausen
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Schaffhausen (ca. 60 km + boottocht), Überlingen (ca. 70 km), Lindau/Bregenz (ca. 60 - 70 km), Konstanz (ca. 70 - 80 km)

Wij bieden deze variant aan voor de sportfietsers onder ons of voor fietsers met een krachtige e-bike. Tevens geschikt voor racefietsers. U maakt de standaard ronde om de Bodensee (Untersee en Obersee), maar u fietst ook een mooie route langs de Rijn naar de bekende Rheinfall (de grootste watervallen van Europa!). De reis omvat dus het complete plaatje zonder al te lang onderweg te zijn. 

6. De 5-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Konstanz (ca. 80 km, etappe: Konstanz – Radolfzell – Stein am Rhein – Konstanz), Lindau / Bregenz (ca. 50 - 65 km + veerpont), Konstanz (ca. 70 - 80 km)

Wij bieden deze variant aan voor de sportfietsers onder ons of voor fietsers met een krachtige e-bike. U fietst rondom de Bodensee (Untersee en de Obersee tot aan Meersburg). Ook geschikt voor racefietsers.

Ervaringen - Fietsvakantie rond de Bodensee 

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 5
“Op deze manier vakantie vieren was voor ons de eerste keer. Het is ons erg goed bevallen. Mooie omgeving, actief bezig zijn en weinig sores."
Anoniem, oktober 2022

Algemeen oordeel: 4
“Goede organisatie en uitstekende dienstverlening wat de boeking + documenten betreft"
Dhr. Beckers, augustus 2022

Algemeen oordeel: 4
“Een mooie kennismaking met reizen per fiets in het buitenland. Goed geregeld van begin tot einde en je wordt voorzien van alle relevante informatie. Zeker het reisboek verdient navolging, mooi gemaakt."
Dhr. Heezemans, augustus 2022

Algemeen oordeel: 5
“Een fijne, goed georganiseerde reis"
Dhr. Nowak, juli 2022

Algemeen oordeel: 5
“Het was een door Mozaiek Reizen uitstekend georganiseerde fietsvakantie met een mooi programma aan fietstochten. Wij hebben genoten van het fietsen, de variaties aan boottochtjes en de gezellige plaatsen die we bezochten. Het was een heerlijke vakantieweek met ook nog eens heel mooi weer."
Dhr. Compaijen, juni 2022

Algemeen oordeel: 5
“Prima bevallen. Was een leuke, goed georganiseerde vakantie."
Mevr. Schröder, juni 2022

Algemeen oordeel: 5
“Goede ervaring, goed te bereiken en goede informatie gekregen. Het boekje was heel duidelijk en heel mooi vorm gegeven. Ook de kaart hebben we regelmatig gebruikt."
Mevr. De Kraker, juni 2022

Algemeen oordeel: 5
“Het was prima georganiseerd, alleen het zadel van de fiets was niet echt prettig."
Dhr. Van Vliet, juni 2022

Algemeen oordeel: 4
“We werden vriendelijk te woord gestaan. Mensen van mozaiek dachten goed mee, zeer voorkomend. De reisbescheiden verdienen een dikke pluim! Zo compact en compleet en overzichtelijk hebben we het nog nooit meegemaakt. En we hebben al veel ervaring opgedaan bij andere organisaties."
Mevr. Romme, mei 2022

Algemeen oordeel: 5
“Contact met Mozaïek Reizen was naar tevredenheid. Altijd vriendelijk en behulpzaam."
Anoniem, augustus 2021

Algemeen oordeel: 5
“Heel leuke reis, alles goed in orde. De kwaliteit van de fietsinfrastructuur heeft de meeste indruk op ons gemaakt. Zelfs ons zoontje van 5 kon veilig de meeste stukken van de tocht zelf fietsen."
Familie (anoniem), augustus 2021

Algemeen oordeel: 5
“Prima."
Dhr. Van Westenbrugge, juli 2021

Algemeen oordeel: 5
“Goed”
Dhr. Schippers, september 2020

Algemeen oordeel: 4
“Goed, Lindau, Bregenz en Konstanz hebben de meeste indruk gemaakt.”
Dhr. Pinckaers, augustus 2020

Algemeen oordeel: 5
“We zijn heel enthousiast over onze fietsreis naar de Bodensee. Leuke reis; goed georganiseerd; leuke middeleeuwse plaatjes onderweg.”
Mevr. Koningsberger, september 2019

Algemeen oordeel: 5
“Super persoonlijke benadering, duidelijke communicatie. Net dat beetje meer. We hebben een fantastische vakantie gehad in een voor ons nieuwe omgeving. Goed gekozen hotels, de fietsen en Weehoo reden heel soepel en waren heel fijn. Geen commentaar, dus we zullen een volgende vakantie zeker weer via jullie boeken!”
Familie Van der Plas, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Professioneel, helder duidelijke communicatie, vriendelijk en meedenkend”
Anoniem, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed geregeld. Voldeed volkomen aan de verwachtingen. Fijne omgeving om te fietsen. Over het algemeen prima hotels”
Dhr. Van Baekel, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima!”
Dhr. Van den Hoonaard, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima. We hebben met ons tweeën geweldig van deze fietstocht genoten. Heel erg bedankt voor het perfecte werk.”
Familie Rensen, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Fam. Van Ginkel, augustus 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed verzorgde reis met prettig persoonlijk contact. Eerste twee etappes (naar Schaffhausen) iets moeilijker dan verwacht; geen probleem daarmee. Afstanden OK, voldoende tijd om bezienswaardigheden te bezoeken.”
Fam. Overes, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Niet geheel vlak, daarom iets moeilijker dan verwacht.” 
Fam. Welink, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Ondanks de lage temperaturen en 1 dag regen (die dag grotendeels per trein/boot gereisd) zeer geslaagd. Prachtige omgeving. Vrijwel overal goede paden/wegen.”
april 2015

Prijzen 2023 - Fietsen rond de Bodensee 

   

7-daagse fietsen rond de Bodensee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 18.03 – 22.10

Seizoen 1: 18.03 – 31.03 | 08.10 – 22.10

Seizoen 2: 01.04 – 10.05 | 15.09 - 07.10

Seizoen 3: 11.05 - 25.05 | 11.06 - 30.06 | 01.09 – 14.09

Seizoen 4: 26.05 – 10.06 | 01.07 – 31.08

Prijzen per persoon

HotelklasseHotel klasse A+Hotel klasse AHotel klasse B
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 996€ 759€ 569
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 971€ 734€ 544
Toeslag seizoen 2€ 95€ 95€ 95
Toeslag seizoen 3€ 190€ 190€ 190
Toeslag Seizoen 4€ 285€ 285€ 285
Toeslag 1-pers. kamer€ 499€ 279€ 229
Huurfiets€ 89€ 89€ 89
Huur e-bike€ 220€ 220€ 220
Huur volwassenen tandem€ 199€ 199€ 199
Boekingskosten standaard, per boeking€ 30€ 30€ 30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100€ 100€ 100

Hotelklasse A+: zorgvuldig uitgezochte 4* hotels
Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels
Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte 2* / 3* hotels en Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

Hotelklasse A+

2-pers. kamer / 1-pers. kamer 

Hotelklasse A

2-pers. kamer / 1-pers. kamer

Hotelklasse B

2-pers. kamer / 1-pers. kamer

Konstanz 

€ 119 / € 199

€ 79 / € 119

€ 65 / € 95

Overige plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

op aanvraag

 

8-daagse fietsen rond de Bodensee + watervallen

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 09.04 – 01.10

Seizoen 1: 09.04 - 30.04

Seizoen 2: 01.05 - 10.05 | 15.09 - 01.10

Seizoen 3: 11.05 - 25.05 | 11.06 - 30.06 | 01.09 - 14.09

Seizoen 4: 26.05 - 10.06 | 01.07 - 31.08

Prijzen per persoon

HotelklasseHotelklasse AHotelklasse B
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 899€ 711
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 869€ 681
Toeslag seizoen 2€ 95€ 95
Toeslag seizoen 3€ 190€ 190
Toeslag seizoen 4€ 285€ 285
Toeslag 1-pers. kamer per tour€ 349€ 249
Huurfiets€  89€ 89
Huur e-bike€ 225€ 225
Huur volwassenen tandem€ 199€ 199
Boekingskosten standaard, per boeking€ 30€ 30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100€ 100

Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels
Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte hotels 3* kwaliteit, soms een goed 2* hotel/Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

Hotelklasse A

2-pers. kamer / 1-pers. kamer 

Hotelklasse B

2-pers. kamer / 1-pers. kamer

Konstanz

€ 79 / € 119

€ 65 / € 95

Overige plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

 

8-daagse fietsvakantie met kinderen rond de Bodensee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 09.04 – 01.10

Seizoen 1: 09.04 - 30.04

Seizoen 2: 01.05 - 10.05 | 15.09 - 01.10

Seizoen 3: 11.05 - 25.05 | 11.06 - 30.06 | 01.09 - 14.09

Seizoen 4: 26.05 - 10.06 | 01.07 - 31.08

Prijzen per persoon

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 779
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 755
Toeslag seizoen 2€ 100
Toeslag seizoen 3€ 200
Toeslag Seizoen 4€ 300
Toeslag 1-pers. kamer€ 299
Huurfiets€ 95
Huur e-bike€ 235
Huur volwassenen tandem€ 199
Huur kinderfiets€ 49
Huur  kinderaanhanger / Weehoo€ 49
Huur elektrische bakfiets met 2 kinderzitplekken€ 239
Kinderzitjegratis
Boekingskosten standaard, per boeking€ 30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

2-pers. kamer / 1-pers. kamer 

Konstanz

€ 65 / € 95

Overige plaatsen

op aanvraag

Kinderkorting

0 – 5 jaar100%
6 – 11 jaar50%
12 – 17 jaar25%
Vanaf 18 jaar geldt geen kinderkorting, ook niet op een extra bijgeplaatst bed. Korting geldt alleen in 3- of 4 persoonskamer met minimaal 2 volbetalenden. De extra bedden zijn meestal klapbedden of slaapbanken. 5-pers. kamers zijn niet mogelijk!

6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz

Termijnen

Aankomst alleen op zondag mogelijk: 09.04 – 01.10

Seizoen 1: 09.04 - 30.04

Seizoen 2: 01.05 - 10.05 | 15.09 - 01.10

Seizoen 3: 11.05 - 25.05 | 11.06 - 30.06 | 01.09 - 14.09

Seizoen 4: 26.05 - 10.06 | 01.07 - 31.08

Prijzen per persoon

HotelklasseHotelklasse AHotelklasse B
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 689€ 489
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoern.v.t.n.v.t.
Toeslag seizoen 2€ 95€ 95
Toeslag seizoen 3€ 195€ 195
Toeslag seizoen 4€ 245€ 245
Toeslag 1-pers. kamer€ 399€ 199
Huurfiets€ 89€ 89
Huur e-bike€ 225€ 225
Huur volwassenen tandem€ 199€ 199
Boekingskosten standaard, per boeking€ 30€ 30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100€ 100

Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezocht 4* hotel
Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezocht 3* hotel

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

Hotelklasse A

2-pers. kamer / 1-pers. kamer 

Hotelklasse B

2-pers. kamer / 1-pers. kamer

Konstanz

€ 99 / € 199

€ 75 / € 105

 

6-daagse sportieve fietsvakantie Bodensee + watervallen

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 09.04 - 01.10

Seizoen 1: 09.04 – 30.04

Seizoen 2: 01.05 – 10.05 | 15.09 – 01.10

Seizoen 3: 11.05 – 25.05 | 11.06 – 30.06 | 01.09 - 14.09

Seizoen 4: 26.05 – 10.06 | 01.07 – 31.08

Prijzen per persoon

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 587
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 567
Toeslag seizoen 2€ 95
Toeslag seizoen 3€ 195
Toeslag Seizoen 4€ 295
Toeslag 1-pers. kamer€ 219
Huurfiets€ 89
Huur e-bike€ 225
Boekingskosten standaard, per boeking€ 30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

2-pers. kamer / 1-pers. kamer 

Konstanz

€ 65 / € 95

Lindau / Bregenz 

€ 99 / € 139

5-daagse sportieve fietsvakantie rond de Bodensee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 18.03 – 22.10

Seizoen 1: 18.03 – 31.03 | 08.10 – 22.10

Seizoen 2: 01.04 – 10.05 | 15.09 - 07.10

Seizoen 3: 11.05 – 25.05 | 11.06 – 30.06 | 01.09 - 14.09

Seizoen 4: 26.05 – 10.06 | 01.07 – 31.08

Prijzen per persoon

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer€ 387
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 367
Toeslag seizoen 2€ 75
Toeslag seizoen 3€ 145
Toeslag Seizoen 4€ 225
Toeslag 1-pers. kamer€ 169
Huurfiets€ 49
Huur e-bike€ 139
Boekingskosten standaard, per boeking€ 30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats

2-pers. kamer / 1-pers. kamer 

Konstanz

€ 65 / € 95

Lindau / Bregenz 

€ 75 / € 105

Maatwerk - Fietsen rond de Bodensee

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsvakantie. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsvakantie aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Een mooie kennismaking met reizen per fiets in het buitenland. Goed geregeld van begin tot einde en je wordt voorzien van alle relevante informatie. Zeker het reisboek verdient navolging, mooi gemaakt.

Dhr. Heezemans

augustus 2022
Shopping Basket