10-Meren fietsrondreis Salzburg – Salzkammergut

Fietsvakantie Salzkammergut

Individuele fietsrondreis rond Salzburg

 • Soort reis: individuele fietsrondreis Oostenrijk langs hotels/pensions (hotelklasse Deluxe, A of B)
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 225 km
 • Afstand per dag: ca. 30 - 40 km per dag (een dag 50 km)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘: 2,5 Geschikt voor sportieve fietsers met een goede basisconditie.

Vergeet alle beslommeringen tijdens deze 10-meren fietstocht door het Salzkammergut. Niets is zo rustgevend als heerlijk sportief fietsen door de schitterende natuur langs de oevers van de bergmeren rond Salzburg. Tijdens uw rondzwervingen doorkruist u de overwegend vlakke Voralpen, ontdekt u de stille hoekjes van het Ausseer Land en fietst u langs de besneeuwde toppen van het Dachstein gebied. De romantische stad Salzburg, stad van Mozart, maar ook van The Sound of Music, is uitgangspunt en tevens cultureel hoogtepunt van uw fietsrondreis. Maar de voormalige keizerresidentie Bad Ischl en de bezienswaardige stad Gmunden doen daar nauwelijks voor onder. Tip: Vergeet niet onderweg koffie te drinken in het échte Weißen Rößl am Wolfgangsee! Kortom, een fietsvakantie om heerlijk te onthaasten in een perfecte combinatie van natuur en cultuur! De overnachtingen kunnen geboekt worden in maar liefst 3 klassen: Deluxe, Klasse A en Klasse B hotels.


8-daagse sportieve fietsrondreis vanuit Salzburg langs 10 meren in Salzkammergut

In het voetspoor van Mozart, The Sound of Music, Keizerin Sissi en Keizer Franz Joseph 

Vergeet de beslommeringen van alle dag tijdens deze 10-meren fietsrondreis vanuit Salzburg en laat u meevoeren in een sprookjesachtig mooie bergwereld. Niets is zo rustgevend als fietsen door de schitterende natuur en langs de oevers van de heldere bergmeren rond Salzburg. Tijdens uw rondzwervingen doorkruist u de overwegend vlakke Voralpen, ontdekt u de stille hoekjes van het Ausseer Land en fietst u langs de besneeuwde toppen van het Dachstein gebied. De romantische stad Salzburg, stad van Mozart, maar ook van The Sound of Music, is uitgangspunt en tevens cultureel hoogtepunt van uw fietsrondreis. Maar Bad Ischl, waar u de voormalige zomerresidentie van Keizer Franz Joseph kunt bezoeken en de bezienswaardige stad Gmunden doen daar nauwelijks voor onder. Tip: Vergeet niet onderweg koffie te drinken in het échte Weißen Rößl am Wolfgangsee!
Kortom, een sportieve fietsvakantie (niet voor beginners!) om heerlijk te onthaasten in een perfecte combinatie van natuur en cultuur! Trouwens, ook aan uw comfort is gedacht. De overnachtingen kunnen geboekt worden in maar liefst 3 klassen hotels: Deluxe (waaronder kasteelhotels), Klasse A en Klasse B.

U kunt deze fietsreis eventueel combineren met de Tauernroute van Krimml naar Salzburg.

 

Uw fietsrondreis Salzburg / Salzkammergut van dag tot dag

Dag 1 – Aankomst op eigen gelegenheid in Salzburg.

Een bezoek aan deze cultuurrijke stad met het geboortehuis van Mozart is een must. De film the Sound of Music is deels opgenomen in en rond Salzburg, o.a. in het Nonnberg Klooster, dat hoog boven de stad uittorent.
U kunt de belangrijkste bezienswaardigheden bekijken tijdens een rit met een “Fiaker” (chique paardenkoets)!

Overnachting in Salzburg ( U kunt uw verblijf hier uiteraard een of meer dagen verlengen).

Dag 2 – Salzburg – Golling

Afstand: ca. 35 km

Fietsend langs de rivier de Salzach bereikt u Hallein, waar de in 1989 stilgelegde zoutmijnen (Salzwelten Hallein) opengesteld zijn voor het publiek. Voor de iets meer sportieveren is er een omweg door het romantische Bluntautal. Een bezoek aan de waterval in uw overnachtingsplaats Golling is een aanrader.

Overnachting in Golling.

Dag 3 – Golling – Hallstatt/Altaussee

Afstand: ca. 30 km + bustransfer

Na het ontbijt staat een transfer naar de volgende overnachtingsplaats in Hallstatt/Altausee op het programma. In de middag heeft u dan genoeg tijd voor een rondtour langs de Toplitzsee, de Grundlsee en de Altausseer See.

Overnachting in Hallstatt/Altauseee.

Dag 4 – Hallstatt/Altaussee – Bad Ischl

Afstand: ca. 40 km

Vandaag start u met een heerlijke tocht langs de mooie Hallstättersee en het majestueuze Dachsteinmassief met haar gletschers begeleidt u een groot deel van de dag. Al snel bereikt u Bad Goisern, een mooie plek voor de middagpauze. Het einddoel voor vandaag is Bad Ischl, die onverbreekbaar met de naam van keizer Franz Joseph verbonden is. Hij verbleef hier altijd in de zomer, had hier zijn zomerresidentie. U kunt de keizerlijke villa bezoeken. Ook moet u beslist in de voormalige hofbanketbakkerij Zauner de nodige heerlijkheden inkopen.

Overnachting in Bad Ischl. 

Dag 5 – Bad Ischl – Altmünster

Afstand: ca. 50 km

Via een mooie  tocht komt u bij de Wolfgangsee. Daar fietst u via Strobl naar St. Wolfgang. Vergeet niet koffie te drinken in het échte Weißen Rößl am Wolfgangsee! Aansluitend neemt u de veerboot naar de overkant van de Wolfgangsee en fietst u terug richting Bad Ischl. Daar volgt u de laatste kilometers langs het riviertje de Traun tot aan Ebensee. Een mooie boottocht over de Traunsee brengt u naar Gmunden. Na een ontspannen wandeling langs de promenade in Gmunden, is het nog maar een klein stukje naar uw overnachtingshotel in Altmünster.

Overnachting in Altmünster.

Dag 6 – Altmünster – Mondsee

Afstand: ca. 40 km

Na het ontbijt brengt onze fietsshuttle u naar het op 800 m hoogte gelegen Großalm. U fietst via de Taferlklausee en daar voorbij begint u aan een adembenemend mooie afdaling naar de Attersee! Door het wonderschone Weißenbachtal fietst u steeds langs de oevers van de Attersee tot u op het zuidelijke punt aankomt in Unterach. U fietst verder naar de Mondsee, waar u overnacht.

Overnachting  omg. Mondsee.

Dag 7 –  Mondsee – Salzburg

Afstand: ca. 30 km

Uw laatste fietsetappe leidt u langs de Mondsee en verder langs de Thalgau Radweg terug naar de Mozartstad Salzburg. Laat u zich op deze laatste avond nog eens culinair verwennen terwijl u alle mooie herinneringen van de afgelopen week nog eens voorbij laat komen onder het genot van een goed glas wijn of bier.

Overnachting in Salzburg.

Dag 8 – vertrek of verlenging in Salzburg

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
Wij kunt uw verblijf in Salzburg natuurlijk nog met een of meer nachten verlengen.

U kunt deze route ook combineren met de Tauernroute (van Krimml naar Salzburg). U begint dan in Krimml in de Hohe Tauern en fietst 650 m naar beneden tot in Salzburg, waar u een extra rustdag inbouwt, om vervolgens de 10-Seen route te gaan fietsen.

De 10-Seen fietsrondreis loopt grotendeels over geasfalteerde fietspaden of B-weggetjes met weinig verkeer. De meeste routes zijn goed aangegeven met borden. Onze etappes zijn zo gekozen dat u zo comfortabel mogelijk fietst en niet al te veel hoeft af te zien. Waar u af en toe een steilere berg moet beklimmen, zijn transfers ingecalculeerd. Voor sportieve fietsers is de tour gemakkelijk te volbrengen (de tour is niet geschikt voor beginners).

Kenmerken van de 10-meren fietsrondreis Salzburg / Salzkammergut

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs zorgvuldig uitgezochte hotels/Gasthöfe in 3 hotelklassen: Deluxe, A en B.
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 225 km
 • Afstand per dag: 30 – 40 km (een dag 50 km)
 • Periode: 02 mei tot 4 oktober 2015
 • Startdag: elke dag
 • Overnachtingen in: Salzburg, Golling (ca. 35 km) , Hallstatt/Altaussee (ca. 30 km),  Bad Ischl (ca. 40 km), Altmünster (ca. 50 km), Unterach am Attersee (ca. 30 km), Salzburg (ca. 40 km)
 • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte hotels/Gasthöfe in 3 hotelklassen: Deluxe (****, incl. kasteelhotels), A (*** en ****) en B (***). Logies ontbijt of half pension mogelijk.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:

  ◘◘◘◘◘

  2,5 . Geschikt voor sportieve fietsers met een goede basisconditie.

 • Vervoer naar Salzburg: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren: u kunt kiezen tussen aankomst in Salzburg per vlucht, trein of eigen auto)
Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod)

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels/Gasthöfe al naar gelang de gewenste klasse: Deluxe (**** incl. kasteelhotels), A (*** en ****) of B (***).
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • Alle  transfers en boottochten, zoals in het programma genoemd!
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig: 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving en kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden met highlights.

Extra standaard opties

 • Half pension (7 x 3-gangen avondmenu)
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • Bij de huurfiets wordt een gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar.
 • Aankomst per auto of trein. Vlucht op München, vandaar met sneltrein in 1,5 uur in Salzburg.
 • U kunt uw auto in Salzburg veilig parkeren. Hotelcaterorie De Luxe: hotelparkeerplaats (€ 12 per dag, bij boeking opgeven),  hotelcategorie A: hotelparkeerplaats (€ 6 per dag, bij boeking opgeven), hotelcategorie B: gratis of in openbare parkeergarage.  U dient dit wel beslist bij boeking aan te geven, omdat u anders niet verzekerd bent van een parkeerplaats bij het hotel van uw keuze. 

Prijzen 2017

Let op: Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting! (mits er geen andere kortingen/aanbiedingen van toepassing zijn).

Termijnen 2017

Aankomst dagelijks mogelijk, van 22.04. – 07.10

Seizoen 1:   22.04. – 12.05. en 30.09. – 07.10
Seizoen 2:   13.05. – 23.06. en 02.09. – 29.09
Seizoen 3:   24.06. – 01.09

Prijzen van de 10-meren fietsrondreis Salzburg / Salzkammergut per persoon

Verzekering huurfietsen is inbegrepen

8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen

 

Hotelklasse Deluxe Hotelklasse A  Hotelklasse B
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 1178,00 € 758,00 €  678,00
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 1118,00 € 698,00 €  618,00
Toeslag 1-pers. kamer €  385,00 € 185,00 € 130,00
Toeslag halfpension per tour €  230,00 € 150,00 € 140,00
Toeslag Seizoen 2 €    80,00 €   60,00 €   50,00
Toeslag Seizoen 3 €  200,00 € 120,00 € 100,00
Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour €   70,00 €   70,00 €   70,00
Huur E-bike per tour €  170,00 € 170,00 € 170,00
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst) €   30 per boeking €  30 per boeking €  30 per boeking
Boekingskosten maatwerk €  100 per boeking € 100 per boeking € 100 per boeking

 

Hotelklasse:

Deluxe: speciale **** hotels en kasteelhotels
A: Gasthöfe en hotels *** en ****  niveau
B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau

 

Extra nachten per persoon in 2-pers.kamer/1-pers. kamer

Plaats Hotelklasse Deluxe Hotelklasse A

Hotelklasse B

Salzburg

€ 120/€ 185

€ 75/€ 120

€ 60/€ 80

 

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 tot 6 jaar 100%
6 tot 12 jaar 50%
12 tot 15 jaar 25%
15 jaar en ouder 10%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers) 10%

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels/Gasthöfe al naar gelang de gewenste klasse: Deluxe (**** incl. kasteelhotels), A (*** en ****) of B (***).
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • Alle  transfers en boottochten, zoals in het programma genoemd!
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig: 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving en kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden met highlights.
 • Verzekering huurfietsen.

 

Parkeerkosten

Aankomst kan per auto of per trein. Vluchten gaan er op München (dichtstbijzijnde). Vandaaruit neemt u de sneltrein naar Salzburg. U bent er in 1,5 uur.

U kunt uw auto in Salzburg veilig parkeren. Hotelcaterorie De Luxe: hotelparkeerplaats (€ 12 per dag, bij boeking opgeven),  hotelcategorie A: hotelparkeerplaats (€ 6 per dag, bij boeking opgeven), hotelcategorie B: gratis of in openbare parkeergarage.  U dient dit wel beslist bij boeking aan te geven, omdat u anders niet verzekerd bent van een parkeerplaats bij het hotel van uw keuze. 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
WIJ STAAN OP DE VOLGENDE BEURZEN IN 2017:
 • za 7 en zo 8 januari: beurs REIS! in Martini Plaza in Groningen: www.reisevent.nl
 • wo 11 t/m zo 15 januari: Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.vakantiebeurs.nl: beurskorting!
 • za 11 en zo 12 februari: Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.fietsenwandelbeurs.nl
 • za 18 en zo 19 februari: Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo, Gent: www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl