6 – 8 – 9-daagse fietsvakantie langs de Donau – fietsen van Wenen naar Boedapest

Donauroute fietsreis Wenen - Bratislava - Boedapest

Individuele Fietsreis langs de Donau

 • Soort reis: individuele fietsreis Oost Europa langs *** of **** hotels/pensions naar keuze
 • Duur: standaard variant: 8/9 dagen, 7/8 nachten, 6/7 fietsdagen; sportieve variant: 6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen
 • Afstand: standaard: 300 - 345 km, sportief: 345 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 40 - 55 km, sportief: ca. 70 - 100 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘
  Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid.

  De Donauroute van Wenen, via Bratislava naar Boedapest is alleen al de moeite waard vanwege deze 3 schitterende steden. Maar er is veel meer. Onderweg door de drie landen Oostenrijk, Slowakije en Hongarije voert deze fietsvakantie u langs betoverende rivierbossen, lieve, authentieke dorpjes en oude, gezellige stadjes. In de rivierbossen langs de Donaudelta Szigetköz , zult u een grote verscheidenheid aan dieren en planten zien. De kleine dorpjes waar u langs komt hebben vaak nog niets van hun oorspronkelijke charme verloren en de bezienswaardige stadjes nodigen u uit voor een gezellig terrasbezoek. Mooi zijn ook de vele burchten en kastelen, die trots boven de Donau oprijzen. Zelfs resten van de Romeinse tijd zult u tegenkomen in Carnuntum en fort Kelemantia. Al met al een prachtige, afwisselende fietstocht, waarvan zeker niet alleen de hoofdsteden highlights zijn.

6 – 8 – 9 – daagse fietsreis langs de Donau – fietsen van Wenen naar Boedapest (3-landentour Oostenrijk, Slowakije en Hongarije)

Standaard: ca. 40 – 55 km per dag (3 varianten van 8 en 9 dagen); sportieve variant: ca. 70 – 100 km per dag (6 dagen

De Donauroute van Wenen, via Bratislava naar Boedapest is alleen al de moeite waard vanwege deze 3 schitterende steden. Maar er is veel meer. Onderweg door de drie landen Oostenrijk, Slowakije en Hongarije voert deze fietsvakantie u langs betoverende rivierbossen, lieve, authentieke dorpjes en oude, gezellige stadjes. In de rivierbossen langs de Donaudelta Szigetköz, zult u een grote verscheidenheid aan dieren en planten zien. De kleine dorpjes waar u langs komt hebben vaak nog niets van hun oorspronkelijke charme verloren en de bezienswaardige stadjes nodigen u uit voor een gezellig terrasbezoek. Mooi zijn ook de vele burchten en kastelen, die trots boven de Donau oprijzen. Zelfs resten van de Romeinse tijd zult u tegenkomen in Carnuntum en fort Kelemantia. Al met al een afwisselende fietstocht, waarvan zeker niet alleen de hoofdsteden de moeite waard zijn.

Wij bieden de volgende 4 varianten aan:

 1. De standaard variant is de 8-daagse variant hele weg fietsen met een etappe direct van Wenen naar Bratislava (68 km over vlak terrein, u slaat de overnachting in Bad Deutsch Altenburg/Hainau over). Etappes 41 – 58 km, behalve Wenen-Bratislava (68 km)
 2. Daarnaast is er de 8-daagse variant met een extra overnachting tussen Wenen en Bratislava, en een treintransfer van Mosonmagyaróvár naar Györ. Etappes 35 – 58 km
 3. De 9-daagse variant, waarbij u de hele weg fietst met extra overnachting tussen Wenen en Bratislava.
 4. Tenslotte is er de 6-daagse sportieve variant met etappes van 70 – 100 km.

 

 Uw fietsvakantie van dag tot dag

Dag 1 – Aankomst Wenen

Het loont zich om op tijd in de Donaumetropool Wenen aan te komen. Na het inchecken in uw hotel kunt u gaan genieten van alles wat deze prachtige hoofdstad van Oostenrijk te bieden heeft. Gun u zelf een “Verlängerten” (speciale koffie) en een stuk Sachertorte in een typisch Weens Kaffeehaus. Slenter daarna door de bekendste winkelstraat van Wenen, de Mariahilferstraße. Of ga de Spaanse rijschool, de St. Stephansdom of de Wiener Prater bezichtigen. Ook kunt u naar het keizerlijk paleis Schönbrunn met zijn mooi aangelegde tuin.
Een tip: de belangrijkste bezienswaardigheden kunt u ook aandoen tijdens een rit met een “Fiaker” (chique paardenkoets)!

Overnachting in Wenen (U kunt uw verblijf hier uiteraard een of meer dagen verlengen).

Dag 2 – Wenen – Bad Deutsch Altenburg/Hainburg 

Afstand: ca. 50 km

Vanuit Wenen fietst u deze eerste etappe door het prachtige groene National park Donau-Auen langs de machtige Donau met zijn vele kleine zijarmen en zijstroompjes en zijn rijke flora en fauna. U komt langs de kastelen Orth en Eckartsau en bereikt de eindbestemming van de dag, het kuuroord Bad Deutsch Altenburg.

Overnachting in Bad Deutsch Altenburg/Hainburg (alleen in variant 2 en 3 wordt hier overnacht)

Dag 3 – Bad Deutsch Altenburg/Hainburg – Bratislava

Afstand: ca. 35 km

Vandaag begint u met een uitstapje over de Römerweg naar het archeologisch park Carnuntum waar een Romeinse nederzetting deels is gereconstrueerd. Het is een van de belangrijkste opgravingen in Oostenrijk, dus zeer aan te bevelen. Daarna fietst u terug naar Hainburg en passeert bijna gelijk de Slowaakse grens. Zodra u de grens over bent, fietst u in het charmante Bratislava, de hoofdstad van Slowakije en voormalige kroonstad van Hongarije. Hoog boven de Donau ziet u de burcht van Bratislava, hét symbool van de stad, evenals de sierlijke hangbrug Novy Most over de Donau. Bratislava heeft een levendig oud stadshart met schilderachtige straten en mooie gebouwen, zoals het Primatiaal paleis en de Michaeltoren.
De korte etappe van vandaag maakt het mogelijk om Bratislava uitgebreid te ontdekken.

Overnachting in Bratislava.

Dag 4 – Bratislava – Mosonmagyaróvár – Györ 

Afstand: ca. 45 km (variant 2: daarna met de trein naar Györ: 41 km)

Vanuit Bratislava fietst u slechts een klein stukje door Slowakije alvorens u bij Rajká de Hongaarse grens passeert. Hier splitst de Donau (Hongaars: Duna) zich in meerdere meanderende zijtakken die allen praktisch parallel aan de hoofdstroom lopen en een soort kleine binnendelta vormen, Szigetköz geheten. Dit is een prachtig natuurgebied met een grote verscheidenheid aan dieren en planten.
Tijdens de eerste kilometers op Hongaarse grondgebied passeert u prachtige, lieve kleine dorpjes. U fietst tot in het stadje Mosonmagyaróvár, ook wel de stad van de 17 bruggen genoemd. Het is een oud stadje met heerlijke thermalbaden, gelegen aan de Mosoni-Duna, een van de zijarmen van de Donau. Na dit stadje verkend te hebben, pakt u comfortabel de trein naar de prachtige stad Györ.
Györ ligt aan het eind van de binnendelta Szigetköz waar alle zijtakken van de Donau weer bij elkaar komen. Het is een schitterende bisschopsstad met een kathedraal en een adembenemend mooie, barokke binnenstad. Het is raadzaam om voldoende tijd in te plannen om de barokke Altstadt van Györ te bezoeken.

Overnachting in Györ. In de varianten 1 en 3 overnacht u in Mosonmagyaróvár en fietst u de volgende dag naar Györ (zie ook prijslijst)

Dag 5 – Györ- Komárom

Afstand: ca. 55 km

De etappe van vandaag leidt niet langs de Donau echter aan het einde van de dag zult u er wel weer eindigen. Niet ver buiten Györ bereikt u Böny. Vanuit Böny fietst u naar Bábolna, een goed onderhouden stadje met een mooie stadskern. De Pettkó-Szandtner Tibor rijschool en de Nationale Stoeterij, waar Arabieren worden gefokt zijn tot ver over de grenzen bekend. Het laatste deel van de etappe rijdt u weer langs de Donau, die hier als grensrivier tussen Hongarije en Slowakije fungeert , naar de grensstad Komárom/Komárno. Het Slowaakse Komárno, de geboorteplaats van componist Franz Lehár, heeft een mooi stadsplein Nádvorie Európy (Europaplein) dat omringd is door meer dan 20 gebouwen in verschillende bouwstijlen, ontworpen door evenzovele internationale architecten. Beide steden hebben een historisch centrum. Rond de “dubbelstad” zijn meerdere militaire verdedigingswerken (aan beide zijden van de rivier). ’s Avonds kunt u zich in het thermalbad laten verwennen.

Overnachting in Komárom.

Dag 6 – Komárom-Visegrád 

Afstand: ca. 56 km + boottocht over de Donau naar Visegrád

Net buiten het Slowaakse Komárno ligt het opgegraven Romeinse hulptroepenfort Kelemantia (onderdeel van de Romeinse Limes). Van hieruit moet u aan de Slowaakse kant van de Donau blijven fietsen of verder aan de Hongaarse kant. U fietst in deze etappe dicht langs de rivier in het vlakke gedeelte van de Donau-vallei. U komt daarbij door verschillende dorpen in een decor van heuvelland en wijnbergen. Hoogtepunt van de etappe is Esztergom, een van de oudste steden van Hongarije, ook bekend als het Hongaarse Rome. De op een heuvel boven de stad gelegen basiliek is de grootste kerk van Hongarije. De laatste kilometers kunt u ontspannen genieten van het omliggende landschap tijdens een boottocht over de Donau. De “Donauknie” of ook wel de “Koningin van de Donau” genoemd, geldt als een van de mooiste natuurlandschappen die u tijdens deze fietsreis tegenkomt. Let op: op maandagen en in april, september en oktober gaat deze boottocht niet. U kunt dan eventueel wel de trein nemen of het extra stuk fietsen.

Overnachting in Visegrád (alleen in variant 4 overnacht u in Esztergom)

Dag 7 – Visegrád-Boedapest

Afstand: ca. 56 km 

Vanaf de hoog op de berg gelegen Waterburcht bij Visegrád heeft u een fraai uitzicht. Interessant is ook het interieur van het koninklijk paleis van Visegrád. Het eerste gedeelte van vandaag fietst u verder door de “Donauknie”. De Donau maakt hier een grote meander door het ca. 500 meter hoge bergland. In het kunstenaarsdorp Szentendre staan veel huizen op de de monumentenlijst. Het is een bonte verzameling van diverse kleuren en stijlen. Het gezellige barokke centrum van Szentendre met zijn koffiehuizen, winkels en boetieks moet u ook zeker niet overslaan. Al snel fietst u de Hongaarse hoofdstad Boedapest binnen, waar u ’s avonds op een terrasje de talrijke indrukken van de mooie fietstocht nog eens de revue kunt laten passeren.

Buda en Pest liggen aan weerszijden van de Donau en vormden in de loop van de geschiedenis samen de prachtige stad Budapest/Boedapest. Eén van de mooist denkbare panorama’s ziet u, als u vanaf de Paleisberg richting de Donau kijkt en zicht heeft op de beroemde Kettingbrug en het prachtige Parlementsgebouw. Belangrijke andere bouwwerken in de stad zijn de gotische Matthiaskerk en het Greshampaleis. Naast de vele historische monumenten kent de stad een bruisend nachtleven, met trendy discotheken en een rijk aanbod aan theater- en operavoorstellingen. Een ware cultuur op zichzelf vormen de traditionele koffiehuizen. Bezoek eeen van deze koffiehuizen, nadat u heerlijk geshopt hebt in dé autovrije winkelstraat van Boedapest: de Vaci utca in het hart van Pest.

Overnachting in Boedapest.

Dag 8 – vertrek of verlenging in Boedapest

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.
Wij adviseren om uw verblijf in Boedapest met enkele nachten te verlengen.

Tip: Voor de terugreis adviseren we onze transferbus, die elke zaterdag en/of zondag vertrekt van Boedapest terug naar Wenen. U wordt bij uw hotel afgehaald (eventueel met fietsen). Duur 3,5 uur, prijs € 55 pp. Bij boeking op te geven.

De Donau fietsroute van Wenen naar Boedapest is grotendeels een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts heel af en toe een stukje over B-weggetjes en dijken. Af en toe is er een stukje met drukker verkeer. Op 3 etappes komen onverharde paden voor, de rest is geasfalteerd. Met uitzondering van enkele trajecten in het Slowaakse deel is de route goed bewegwijzerd. U fietst vlak, met slechts heel af en toe lichte stijgingen.

Kenmerken Fietsen van Wenen naar Boedapest (40 – 55 km per dag of 70 tot 100 km per dag):

   • Soort reis: individuele fietsreis Oost Europa langs zorgvuldig uitgezochte hotels/Gasthöfe in 2 hotelklassen.
   • Duur: standaard 8 – 9 dagen, 7 – 8 nachten, 6 – 7 fietsdagen; er is ook een sportieve variant met 6 dagen, 5 nachten en 4 fietsdagen
   • Afstand: standaard 300 – 345 km, ca. 40 – 55 km per dag; sportieve variant 345 km, ca. 70 – 100 km per dag
   • Periode: zie prijslijst
   • Startdag zonder bagagevervoer: wanneer u maar wilt
   • Startdag met bagagevervoer: zie prijslijst
   • Overnachtingen 8-daagse fietstour (hele weg fietsen) in: Wenen, Bratislava (68 km), Mosonmagyaróvár (44 km), Györ (41 km), Komárom (55 km), Visegrád + stukje boottocht (56 km), Boedapest (56 km)
   • Overnachtingen 8-daagse fietstour (met 1 etappe treintransfer) in: Wenen, Bad Deutsch Altenburg/Hainburg (50 km), Bratislava (35 km),  Györ (45 km fietsen naar Mosonmagyaróvár, daarna treintransfer naar Györ), Komárom (55 km), Visegrád + stukje boottocht (56 km), Boedapest (56 km)
   • Overnachtingen 9-daagse fietstour (hele weg fietsen) in: Wenen, Bad Deutsch Altenburg/Hainburg (50 km), Bratislava (35 km), Mosonmagyaróvár (44 km), Györ (41 km), Komárom (55 km), Visegrád + stukje boottocht (56 km), Boedapest (56 km)
   • Overnachtingen 6-daagse sportieve fietstour (hele weg fietsen) in : Wenen, Bratislava (70 km), Györ (80 km), Esztergom (110 km, met 20 km te verkorten door op het eind in Labatlan de trein naar Esztergom te pakken), Boedapest (85 km)
   • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels/Gasthöfe. Logies ontbijt of half pension.
   • Moeilijkheidsgraad/niveau:

    ◘◘◘◘

    Geschikt voor fietsers met een normale gezondheid.

   • Vervoer naar Wenen: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren: u kunt kiezen uit aankomst in Wenen per vlucht, trein of eigen auto)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,3

Wenen – Boedapest (2017)

Algemeen oordeel: 4
“Prima geregeld “
Dhr. Frederiks, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Mooie overnachtingsplaatsen, Nederlandse routebeschrijving, top.”
Dhr. Straver, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goed en organisatie ter plaatse is ook super. “
Mevr. Hooijschuur, juni 2017

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd. Combinatie routebeschrijving, kaart en km-teller werkt uitstekend. Fijn dat wij beroep op Jozef konden doen (van organisatie ter plaatse), overigens niet nodig om gebruik van te maken. “
Dhr. Janssen, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goed geregeld. Geen klachten. “
Dhr. Schrama, juni 2017

Wenen – Boedapest sportief (2017)

Algemeen oordeel: 5
“Prima/zeer goed “
Dhr. Vermeij, augustus 2017

Wenen – Boedapest (2016)
Algemeen oordeel: 4
“Positief! Goed en strak geregeld.”
Familie Dun, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“De fietsvakantie kwam overeen met onze verwachtingen. We zijn heel tevreden en hebben met plezier gefietst. Dankzij jullie hebben wij een heerlijke, zorgeloze fietsvakantie gehad. Een echte aanrader!”
Familie Schlösser, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Familie Schippers, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Positief”
Familie Van der Schuur, juni 2016

Algemeen oordeel: 4
“Prima: snelle communicatie en duidelijk. Bedankt, we hebben een heel leuke vakantie gehad!”
Familie Heijna, juni 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Familie Van Hasselt, juni 2016

Combinatietour Passau – Wenen – Boedapest
Algemeen oordeel: 5
“Persoonlijke aandacht, probleemoplossend denken. “
Familie Van Hattum, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Keurig verzorgd, behulpzaam, advies gegeven, vriendelijk. Zeer tevreden over de ondersteuning en het materiaal.”
Familie Beerten, juli 2016

================================

Wenen – Boedapest (2015)
Algemeen oordeel: 5
“Onze ervaringen met Mozaïek Reizen zijn meer dan uitstekend en wij hebben het persoonlijke contact als zeer prettig ervaren; wij zullen u in voorkomende gevallen zeker van harte aanbevelen.
De organisatie was uitstekend; bagagevervoer probleemloos (slechts één keer arriveerden wij eerder dan de bagage: in Bratislava); hotels, op één uitzondering na (noot Mozaïek: hier wordt met de organisatie over een alternatief gesproken), heel goed en van de kwaliteit die we verwachtten.
De huurfietsen waren prima fietsen, goede fietstassen, duidelijke en prettige instructies op het vertrekadres (wel op een ander tijdstip dan aanvankelijk gemeld). De officiële bewegwijzering was niet overal even duidelijk. 
Al met al kijken wij terug op een heerlijke fietsvakantie en danken u voor uw uitstekende en persoonlijke begeleiding.”
Fam. Van Doornum, september 2015

Algemeen oordeel: 5
“Positief. Bedankt voor de mooie reis en de goede organisatie.
Hotel bij Eztergom ligt te ver buiten de stad.“ (noot Mozaïek: voor dit hotel wordt een alternatief gezocht)
Fam. Ruiters, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goede ervaring, zeer snelle en adequate afhandeling. ”
Juli 2015

Algemeen oordeel: 3
“Al met al hadden wij een goede reis, veel mooie steden gezien. Maar het was ook een beetje afzien door de hitte en de soms wat mindere wegen.”
Fam. Bos, juli 2015

Algemeen oordeel: 4
“OK. Fietsafstanden waren goed. Moeilijkheidsgraad OK. Wij hadden wel gedacht wat meer langs de Donau te fietsen.”
Fam. Tiebout, juli 2015

Algemeen oordeel: 4
“De organisatie deed zijn best om alles goed te laten verlopen.”
Fam. Bracke, mei 2015

Inbegrepen in de basisprijs:

   • Pretourmeeting in Wenen
   • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe al naar gelang de gewenste klasse.
   • Uitgebreid ontbijtbuffet
   • Boottocht Donau van Esztergom naar Visegrád (incl. fiets). Buiten seizoen en op maandagen transfer per trein op dit traject mogelijk.
   • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A). Let wel op de startdagen buiten het hoogseizoen!
   • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig:  8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
   • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
   • Uitvoerige reisbescheiden
   • Huurfietsverzekering

Extra standaard opties

   • Half pension (Standaard: 6 x 3-gangen of 5 x 3-gangen avondmenu, Sportief: 3 x 3-gangenmenu); in Wenen en Boedapest in de regel alleen logies ontbijt (half pension kan in deze steden voor € 25/€ 20 pp extra).
   • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
   • Huur E-bikes
   • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
   • Bij de huurfiets wordt géén gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier moet u zelf voor zorgen.
   • Aankomst per auto, trein of vlucht naar Wenen. Vliegvelden in Wenen, Bratislava en Boedapest.
   • Indien u per auto bent gekomen (bijv. met eigen fietsen), kunt u elke vrijdag, zaterdag en zondag (in seizoen 1 en 2, zie prijslijst) in de middag een bustransfer terug van Boedapest naar Wenen (incl. fietsen) boeken. In seizoen 3 kan dit dagelijks. Vertrekt vanaf uw hotel om ca. 15.30 uur, u bent ca. 3,5 uur onderweg, kosten € 55 pp (incl. fietsen). U betaalt de transfer ter plaatse, maar dient dit wel vooraf bij de boeking op te geven. Als alternatief zijn er de treinverbindingen (vertrekt elk uur vanaf 07.40 uur in de ochtend, zonder overstappen: ca. € 49 pp + € 19 fiets, prijs op aanvraag).
   • Wij bevelen het comfort van de bustransfer aan.
   • U kunt uw auto in Wenen probleemloos veilig parkeren in parkeergarages (tegen vergoeding: tussen de € 3 en € 12 per dag) of bij uw hotel in de garage voor € 22 per dag. U ontvangt gedetailleerde informatie daarover in de reisbescheiden.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2018

Let op: Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting! (mits er geen andere kortingen/aanbiedingen van toepassing zijn).

Termijnen 2018

Periode: 7 april tot 13 oktober

Seizoen 1: 07.04 – 26.04 en 29.09 – 13.10
Seizoen 2: 27.04 – 28.06 en 03.09 – 28.09
Seizoen 3: 29.06 – 02.09

Startdag:

Zonder bagagevervoer
Wanneer u wilt

Met bagagevervoer
Seizoen 1: aankomst zaterdag in Wenen, start zondag
Seizoen 2: aankomst vrijdag, zaterdag of zondag, start dag erna
Seizoen 3: aankomst dagelijks mogelijk

——————————————————————————

Prijzen van de 8-daagse standaard tour (direct van Wenen naar Bratislava + hele weg fietsen van Wenen naar Boedapest) per persoon:

Wenen – Boedapest (8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen)

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 599,00

€ 529,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 539,00

€ 469,00

Toeslag Seizoen 2

€   70,00

€   60,00

Toeslag Seizoen 3

€ 130,00

€ 120,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 285,00

€ 180,00

Toeslag halfpension per tour

€ 110,00

€  90,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€  75,00

€  75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Verzekering huurfietsen inbegrepen in de tourprijs

——————————————————————————

Prijzen van de 8-daagse standaard tour (extra overnachting tussen Wenen en Bratislava + etappe per trein) per persoon:

Wenen – Boedapest (8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen)

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 599,00

€ 529,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 539,00

€ 469,00

Toeslag Seizoen 2

€  70,00

€  60,00

Toeslag Seizoen 3

€ 130,00

€  120,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 285,00

€ 180,00

Toeslag halfpension per tour

€ 110,00

€  90,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€    75,00

€    75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Verzekering huurfietsen is inbegrepen in de tourprijs

——————————————————————————

Prijzen van de 9-daagse standaard tour (extra overnachting tussen Wenen en Bratislava + hele weg fietsen van Wenen naar Boedapest) per persoon:

Wenen – Boedapest (9 dagen, 8 nachten, 7 fietsdagen)

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 689,00

€ 599,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 619,00

€ 529,00

Toeslag Seizoen 2

€   70,00

€   70,00

Toeslag Seizoen 3

€ 130,00

€  130,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 340,00

€   210,00

Toeslag halfpension per tour

€ 130,00

€ 110,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€   75,00

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Verzekering huurfietsen is inbegrepen in de tourprijs

——————————————————————————

Prijzen van de 6 – daagse sportieve tour per persoon (hele weg fietsen van Wenen naar Boedapest):

Wenen – Boedapest (6 dagen, 5 nachten, 4 fietsdagen)

Hotelklasse A

 Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 465,00

€ 395,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 425,00

€ 355,00

Toeslag Seizoen 2

€   50,00

€   40,00

Toeslag Seizoen 3

€   90,00

€   80,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 215,00

€ 140,00

Toeslag halfpension per tour

€   65,00

€   50,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€   75,00

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Verzekering huurfietsen is inbegrepen in de tourprijs

Hotelklasse A: Overnachting in Gasthöfe en hotels **** niveau
Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau

——————————————————————————

Extra nachten per persoon in 2-pers.kamer / 1-pers. kamer

Plaats Hotel cat. A Hotel cat. B  Toeslag Half Pension
Wenen

€ 65 / € 95

€ 55 / € 85

op aanvraag

Bratislava

€ 70 / € 110

€ 45 / € 70

op aanvraag

Boedapest

€ 65 / € 110

€ 55 / € 90

op aanvraag

——————————————————————————

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 – 05,99 jaar 100%
6 – 11,99 jaar 50%
12 – 14,99 jaar 25%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers) 10%

——————————————————————————

Inbegrepen in de basisprijs:

   • Pretourmeeting in Wenen
   • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe, al naar gelang uw keuze.
   • Uitgebreid ontbijtbuffet
   • Bij boeking halfpension: 8-daagse variant: 5 x 3-gangen avondmenu (excl. Wenen en Boedapest); 9-daagse variant: 6 x 3-gangen avondmenu (excl. Wenen en Boedapest); sportieve variant: 3 x 3-gangen avondmenu (excl. Wenen en Boedapest)
   • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A). Let wel op de startdagen indien u bagagevervoer wenst!
   • Boottocht Donau van Esztergom naar Visegrád (incl. fiets). Buiten seizoen en op maandagen transfer per trein op dit traject mogelijk.
   • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig:  8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
   • Uitvoerige reisbescheiden en stekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
   • De etappe per trein naar Györ in de 8-daagse variant met extra overnachting tussen Wenen en Bratislava is niet inbegrepen in de prijs. Kaartje kopen voor mens en fiets eenvoudig en goedkoop.
   • Verzekering huurfietsen inbegrepen in de tourprijs

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

Aankomst kan per auto of per trein. Vluchten gaan er op Wenen, Bratislava en Boedapest.

   • Indien u per auto bent gekomen (bijv. met eigen fietsen), kunt u elke vrijdag, zaterdag en zondag (in seizoen 1 en 2, zie prijslijst) in de middag een bustransfer terug van Boedapest naar Wenen (incl. fietsen) boeken. In seizoen 3 kan dit dagelijks. Vertrekt vanaf uw hotel om ca. 15.30 uur, u bent ca. 3,5 uur onderweg, kosten € 55 pp (incl. fietsen). U betaalt de transfer ter plaatse, maar dient dit wel vooraf bij de boeking op te geven. Als alternatief zijn er de treinverbindingen (vertrekt elk uur vanaf 07.40 uur in de ochtend, zonder overstappen: ca. € 49 pp + € 19 fiets, prijs op aanvraag). Wij bevelen het comfort van de bustransfer aan.
   • U kunt uw auto in Wenen probleemloos veilig parkeren in parkeergarages (tegen vergoeding: tussen de € 3 en € 12 per dag) of bij uw hotel in de garage voor € 22 per dag. U ontvangt gedetailleerde informatie daarover in de reisbescheiden.

 

Nieuwsbrief ontvangen? 
E-mail:
Naam:
 
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl