6-, 8-, 9- of 11-daagse fietsvakantie Donauroute van Passau naar Wenen (voor elk niveau)

Dürnstein aan de Donaufietsroute

Individuele Fietsreis langs de Oostenrijkse Donauroute

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 6, 8, 9 of 11 dagen, 4, 6, 7 of 9 fietsdagen
 • Afstand: 270 km - 330 km, 30 - 40 - 50 - 70 - 80 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een redelijke gezondheid. Overal kan de boot of trein genomen worden.

Deze fietsvakantie is een beproefde klassieker, de beroemdste van Europa en zeer geschikt als eerste fietsvakantie, maar ook sportievere varianten mogelijk. U fietst langs de spreekwoordelijke blauwe Donau, beroemd en geroemd door de oude Romeinen, de Nibelungensage (de Nibelungenstraße loopt langs de Donau), door machtige Europese vorsten en natuurlijk door Johann Strauss in zijn beroemde Weense wals "An der schönen blauen Donau". Uw route loopt langs het Oostenrijkse deel van de rivier de Donau van Passau op de Duits-Oostenrijkse grens tot in de hoofdstad Wenen en doorkruist bijna het gehele Oostenrijkse laag- en middelgebergtegebied ten noorden van de Alpen. Tijdens uw fietsreis leert u de schoonheid en de geschiedkundige betekenis van deze duizend jaar oude handelsroute kennen, daarbij steeds begeleidt door het koele, heldere water van de Donau. De Schlögener Schlinge, Machland, de Strudengau of Wachau, na deze fietsreis zijn het begrippen voor u...

6-, 8-, 9- of 11-daagse fietsreis langs de Oostenrijkse Donauroute

Deze fietsvakantie is een beproefde klassieker, de beroemdste van Europa en zeer geschikt als eerste fietsvakantie. U kunt namelijk overal de boot of de trein nemen. U fietst langs de spreekwoordelijke blauwe Donau, beroemd en geroemd door de oude Romeinen, in de Nibelungensage (de Nibelungenstraße loopt langs de Donau), door machtige Europese vorsten en natuurlijk door Johann Strauss jr. in zijn beroemde Weense wals “An der schönen blauen Donau”.
Uw route loopt langs het Oostenrijkse deel van de rivier de Donau van Passau op de Duits-Oostenrijkse grens tot in de hoofdstad Wenen en doorkruist bijna het gehele Oostenrijkse laag- en middelgebergtegebied ten noorden van de Alpen. Tijdens uw fietsreis leert u de schoonheid en de geschiedkundige betekenis van deze duizend jaar oude handelsroute kennen, daarbij steeds begeleidt door het koele, heldere water van de Donau. De Schlögener Schlinge, Machland, de Strudengau of Wachau, na deze fietsreis zijn het begrippen voor u. En dan hebben we het nog niet over de traditionele Oostenrijkse keuken, waaronder verrukkelijke knödelspecialiteiten en de heerlijke wijnen van Wachau.

Wij bieden van de Donauroute de volgende varianten aan:

 1. een 8 of  9-daagse standaardvariant Passau – Wenen (40 – 55 km per dag), waarbij u in Gasthöfen en hotels wordt ondergebracht. Bij de 8-daagse variant gaat u de etappe van Krems naar Tulln met de trein.
 2. een 6-daagse sportieve variant (waarbij u 70 – 90 km per dag aflegt).
 3. een 11 – daagse langzame variant Passau – Wenen, geschikt voor mensen, die graag vaak afstappen en uitgebreid van de omgeving, een terrasje of een museum willen genieten (30 – 40 km per dag)
 4. een 8-daagse familytour (een kortere versie, speciaal ontworpen voor mensen met kinderen), die alleen het mooie stuk van Linz naar Wenen pakt (210 km i.p.v. 300 km, dagafstanden 40 – 45 km per dag). Deze heeft een andere route en staat op een eigen pagina.
 5. een 8-daagse fietsreis langs Bauernhof en Weingut (adressen van Urlaub am Bauernhof, 40 – 55 km per dag). Deze heeft een aparte route en staat op een eigen pagina.

 

Beschrijving van de 8 – 9 daagse klassieke standaardvariant van de fietsvakantie Donauroute van Passau naar Wenen

(de sportieve en langzame tour hebben dezelfde route, maar andere etappelengtes, u vindt ze onder het tabblad Voor Wie en onder het tabblad Prijzen)

Dag 1 – Individuele aankomst in Passau/Schärding am Inn

Indien u met de auto aankomt is het wellicht het beste in Schärding a/d Inn te starten, daar kunt u de auto veilig gratis parkeren gedurende de tour. Schärding heeft een mooi marktplein met kleurrijke barokke burgerhuizen, is dus op zichzelf ook zeker een bezoek waard.
In het andere geval begint uw tour 15 km verder in Passau, de drierivierenstad en voormalige bisschopsstad, gelegen op het punt waar de bredere Inn in de smallere Donau stroomt. Vanuit het noorden komt ook nog het kleinere riviertje de Ilz in de Donau uit. Let op het verschil in kleur van het water van beide rivieren. Vanaf Passau naar Wenen gaat de rivier als Donau verder. Het mooie oude centrum van Passau met zijn smalle straatjes is gelegen op een landtong tussen de samenvloeiing van deze rivieren. In Passau kunt u een stadrondleiding aanvragen met een bezoek aan de Dom, waar u – als u geluk heeft – het grootste kerkorgel ter wereld (meer dan 17.000 pijpen) zult horen spelen. Maar Passau kent veel meer schitterende historische gebouwen uit de 14e tot 17e eeuw, waaronder naast de dom, 2 paleizen en 2 burchten. Aan te raden is ook een rondvaart vanuit Passau over de 3 rivieren.

Overnachting in Schärding of Passau.

Dag 2 – Passau – Donauschlinge

Afstand: ca. 55-40 km

U fietst deze dag langs de Donau met aan beide kant heuvelland. De Donau vormt hier een grensrivier met aan de noordkant Duitsland en aan de zuidkant Oostenrijk. U komt langs Obernzell, de zomerresidentie van de Passauer bisschoppen. Engelhartszell is bekend om het Trappistenklooster (het enige Trappistenklooster in Oostenrijk), het daar gebrouwen Trappistenbier en de Engelzeller Trappistenkäse. Door het natuurgebied Donauleiten bereikt u de noordkant van de Schlögener Schlinge. Hier heeft keiharde graniet in de bodem de Donau gedwongen een bocht van 180 graden te maken. Om vervolgens weer zo’n scherpe bocht te maken de andere kant op.Tijdens overtochten met de veren heeft u de tijd om dit natuurfenomeen beter te aanschouwen.

Overnachting in omgeving Donauschlinge.

Dag 3 – Omgeving Donauschlinge – Linz

Afstand: ca. 55 km

De Donau blijft zich in bochten door het gebergte slingeren. U komt door Aschach dat in het bezit is van een middeleeuwse marktplaats met hofjes in gotisch, barok en Renaissance-stijl en mooie kleurrijke huizengevels langs de rivier. Er is ook een scheepsbouw- en visserijmuseum.
Vandaar fietst u door het groenteteeltgebied van het laaggelegen Eferdinger Becken naar Ottensheim. Daar gaat u met de Drahtseilbrücke naar Wilhering en aan de overzijde naar Linz, de hoofdstad van de provincie Niederösterreich. De stad heeft een mooie historische binnenstad. Linz was in 2009 Cultuurhoofdstad van Europa. Aan de Donauoever vallen vooral het moderne gebouw van het Lentos Kunstmuseum en het festival en congrescentrum Brücknerhaus op. U kunt met de Pöstlingbergbahn de berg Pöstling op voor een mooi uitzicht.

Overnachting in Linz.

Dag 4 – Linz – Wallsee

Afstand: ca. 50 km

Voor de afwisseling fietst u vandaag een stukje weg van de Donau om in St. Florian het Augustijnerklooster te bezoeken. Daarna gaat u naar het oude stadje Enns met aan de Stadtplatz de mooie 60 meter hoge stadstoren (die u van verre al heeft gezien). U kunt ook het Schloß Ennegg in Enns bezichten. Na Enns fietst u langs Mauthausen (voormalig concentratiekamp) en verder langs de Donau. In Mitterkirchen in het Machland komt u langs een Keltisch dorp (museum). U overnacht in Wallsee, gelegen aan de zuidoever van de Donau. Uitzicht over de Donau heeft u vanaf het hooggelegen slot.

Overnachting in Wallsee

Dag 5 – Wallsee – Marbach/Maria Taferl

Afstand: ca. 40 km

Vandaag wordt na een kilometer of zeven op de fiets het Donaudal weer smaller. U komt door het barokstadje Grein. Hier staat het oudste nog in gebruik zijnde stadtheater van Oostenrijk (1791). Ook kunt u het scheepvaartmuseum in de Greinburg, het oudste woonslot van Oostenrijk, bezichtigen. U fietst vervolgens op uw gemak langs een stuk van de Donau – de Strudengau – dat vroegere schippers vanwege de gevaarlijke stromingen vreesden. Verder gaat het langs de steden Neustadt a/d Donau en Ybbs (waar in de Lorenzkerk Mozart nog het orgel bespeeld heeft). In Maria Taferl, uw bestemming van deze dag, troont hoog boven de Donau de Wallfahrtskirche, die jaarlijks duizenden pelgrims trekt.

Overnachting in Marbach/Maria Taferl.

Dag 6 – Marbach/Maria Taferl – Krems

Afstand: ca. 50 km

Vandaag is een van de hoogtepunten van deze fietsreis. In Pöchlarn vindt u het geboortehuis van de bekende expressionistische kunstschilder Oskar Kokoschka (1886 – 1980), in zijn tijd leerling van Gustav Klimt. In Nederland niet zo bekend, maakte hij toch schitterende werken.
In Melk, een klein Middeleeuws stadje, moet u naar boven kijken, boven op de berg staat de Benediktijner abdij (UNESCO-monument) U moet Melk zeker een bezoek brengen, zowel het stadje als de abdij. U heeft vanaf dat hoger gelegen punt ook een schitterend uitzicht over de Donau en het omliggende land.
Melk is de poort van de Wachau-streek met zijn betoverende sfeer van eigenaardige boomgaarden en wijnbergen. U fietst door deze prachtige streek langs de wijnstadjes Spitz en Weißenkirchen en komt dan voorbij de burchtruïne Dürnstein. Onder de ruïne staat een klooster met een opvallende blauw gekleurde toren. U sluit de dag af in Krems, de 1000-jarige stad. Bezoek hier niet alleen het oude centrum, maar bijvoorbeeld ook de Kunstmeile of het Karikaturmuseum of een van de andere bezienwaardigheden. Natuurlijk mag bij een tussenstop in de Wachau een bezoek aan een wijnproeverij niet ontbreken. Plan hiervoor tijd in! Een aanrader is ook om in Spitz de boot naar Krems te nemen, het is het mooiste traject om voor een boot te kiezen!

Overnachting in Krems.

Dag 7 – Krems transfer Tulln, etappe Tulln – Wenen

Afstand: ca. 40 km

In Krems neemt u een treintransfer naar Tulln en vandaar fietst u vandaag naar Wenen.
Op de plek van het huidige Tulln woonden in de Romeinse tijd al mensen. Bezoek het Egon Schiele museum of – als u van tuinieren houdt – de modeltuinen van “Die Garten”.
Na Tulln begint uw laatste etappe van deze fietsreis in een breed dal. Ter hoogte van Greifenstein schampt de Donau de noordelijke uitlopers van het Wienerwald. U moet beslist de 900 jaar oude abdij Klosterneuburg in de gelijknamige plaats bezoeken!
Na uw aankomst in Wenen kunt u gaan genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Gun u zelf een “Verlängerten” (soort koffie) en een stuk Sachertorte in een typisch Weens Kaffeehaus. Slenter daarna door de bekendste winkelstraat van Wenen, de Mariahilferstraße. Of ga de Spaanse rijschool, de St. Stephansdom of de Wiener Prater bezichtigen. Ook kunt u naar het keizerlijk paleis Schönbrunn met zijn mooi aangelegde tuin.
Een tip: de belangrijkste bezienwaardigheden kunt u ook aandoen tijdens een rit met een “Fiaker” (chique paardenkoets).

In de 9-daagse variant fiets u de hele weg en heeft u een extra overnachting in Tulln.

Overnachting in Wenen

Dag 8 – Na het ontbijt vertrek of verlenging of transfer terug naar het begin
Wenen leent zich bij uitstek voor een paar extra nachten. Wilt u vertrekken, dagelijks gaat er een transferbus terug naar Passau/Schärding (u wordt bij uw hotel afgehaald). Opgave bij boeking.

De Donau fietsroute van Passau naar Wenen is het schoolvoorbeeld van een haast perfecte fietsroute. Een aparte fietsroute, zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts heel af en toe een stukje over een b-weggetje. Daarbij fietst u vlak of licht bergafwaarts.

Kenmerken van deze fietsvakantie Donauroute Passau – Wenen (40 – 55 km per dag):

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe
 • Duur standaardvariant: 8 dagen (of 9 dagen bij hele weg fietsen), 7 (of 8) nachten, 6 (of 7) fietsdagen;
 • Duur sportieve variant: 6 dagen, 5 nachten en 4 fietsdagen
 • Duur langzame variant: 11 dagen, 10 nachten, 9 fietsdagen (op uw gemak)
 • Afstand: standaard 280 km (of 320 km), 40 – 55 km per dag; sportieve variant 320 km, 70 – 85 km per dag; langzame variant 330 km, 30 – 45 km per dag
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen 8-9 daagse standaard fietstour in: Schärding/Passau, omgeving Donauschlinge (40-55 km), Linz (55 km), Wallsee (50 km), Marbach/Maria Taferl (40 km), Krems (50 km), (Tulln bij 9-daagse: 40 km), Wenen (40 km)
 • Overnachtingen 6-daagse sportieve fietstour in : Schärding/Passau, Aschach/Brandstatt (70-80 km), Ardagger/Grein (ca. 85 km), Krems (ca. 80 km), Wenen (ca. 80 km)
 • Overnachtingen 11-daagse langzame boemelvariant in: Schärding/Passau, Engelhartszell (ca. 35 km), Aschach/Brandstatt (ca. 40 km), Linz (ca. 30 km), Enns (ca. 30 km), omgeving Grein (ca. 40 km), Melk (ca. 45 km), Krems (ca. 35 km), Tulln (ca. 40 km), Wenen (ca. 40 km)
 • Accommodaties en verzorging: zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels/Gasthöfe. Logies ontbijt of half pension.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:

  ◘◘◘◘

  Geschikt voor fietsers van alle leeftijden, met een redelijke gezondheid. Voordeel is dat overal de boot of trein genomen kan worden, als het eens tegen zit.

 • Vervoer naar Schärding/Passau: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,7

Algemeen oordeel: 5
“Zeer goed. Een hele mooie tocht gehad. Goede documentatie gekregen vooraf en tijdens de pretourmeeting. Fietsroute is voor iedereen goed te fietsen. Veel te zien onderweg en de afstanden per dag zijn goed ingedeeld.”
Mevr. Raaijmakers, augustus 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Schitterende toer. De combinatie van twee toeren was top”
Dhr. Straver, juli 2019 (combinatietour Krimml – Passau en Passau – Wenen)

Algemeen oordeel: 5
“Goed. Wij hebben nu twee fietsvakanties gedaan via Mozaïek Reizen en de dienstverlening is prima”
Fam. Looman, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Vier jaar geleden voor het eerst met jullie naar Tsjechië geweest, twee jaar later weer en dus dit jaar wederom via jullie een fietsreis geboekt. Zolang jullie datgene aanbieden wat wij wensen, komen wij zeker weer terug!”
Dhr. Schütz, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Zeer professionele organisatie, heel klantvriendelijk”
Mevr. Enis, mei 2019

Algemeen oordeel: 4
“De reisorganisatie was vriendelijk en erg behulpzaam”
Van Dijk groep, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Positief, hele leuke vakantie”
Dhr. Everts, augustus 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goed geregeld, snel antwoord op vragen via de mail. Veel informatie vooraf. Leuk was de variatie van de omgeving, elke dag was een verrassing.”
Mevr. Huisman, juni 2018

Algemeen oordeel: 4
“Zeer positieve ervaring. Correcte en vlugge reactie op vragen.”
Dhr. Van Laere, september 2017

Algemeen oordeel: 4
“Voldoet aan verwachtingen. Goed georganiseerd.”
Anoniem, september 2017

Algemeen oordeel: 5
“1e fietsvakantie. Geweldig genoten, het weer was ook top.”
Dhr. Pinckaers, augustus 2017

Algemeen oordeel: 4
Zeer goed, voor herhaling vatbaar.”
Mevr. Poelmans, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Wij hebben genoten en kunnen deze reis aanbevelen. De hotels zijn ons zeer goed bevallen, de route was prachtig!”
Familie Kusters, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend.”
Familie Dijkveld Stol, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Super! Alles was tot in de puntjes verzorgd.”
Familie Engels-Hoogewoning, juni 2016

Algemeen oordeel: 5
“Goed.”
Familie Snellenberg, juni 2016

Combinatietour Passau – Wenen – Boedapest 

Algemeen oordeel: 5
“Persoonlijke aandacht, probleemoplossend denken. “
Familie Van Hattum, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Keurig verzorgd, behulpzaam, advies gegeven, vriendelijk. Zeer tevreden over de ondersteuning en het materiaal.”
Familie Beerten, juli 2016

Inbegrepen in de basisprijs Fietsvakantie Donauroute Passau – Wenen:

 • Pretourmeeting in Schärding of Passau
 • Gratis parkeerplaats bij aankomst in Schärding
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte ***/**** hotels/Gasthöfe
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A)
 • Donau-Card voor de deelstaat Opper-Oostenrijk
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Verzekering huurfietsen
 • Niet inbegrepen in de 8-daagse variant: treinkaartje van Krems naar Tulln (ca. € 15 met fiets), zelf gemakkelijk ter plaatse te kopen.
 • Bij de huurfiets wordt géén helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Oostenrijk verplicht voor kinderen tot en met 12 jaar. U dient hier zelf voor te zorgen.

Extra standaard opties

 • Half pension (4 – 6 – 7 – 9 keer 3-gangen avondmenu). Let op: in Wenen alleen logies ontbijt (wilt u hier toch graag half pension, dan is de richtprijs € 20 pp. U dient dit apart op te geven!)
 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • Transfer terug naar de auto: dagelijks vertrekt van het door u geboekte hotel in Wenen een transferbusje terug naar Passau/Schärding. Duur ca. 3,5 – 4 uur, kosten € 55 p.p. inclusief fiets. U kunt ook per trein teruggaan, een ticket kost ca. € 25 p.p. (met fiets € 10 meer). U betaalt de transfer ter plaatse, maar dient dit wel vooraf bij de boeking op te geven.
 • U kunt gratis uw auto in Schärding parkeren op het bedrijfsterrein van de organisatie. Deze parkeerplaats grenst direct aan het fietspad. In Passau kunt u uw auto in een openbare parkeergarage parkeren voor €30 per week. U dient dan wel het stukje van Schärding naar Passau (15 km) bij de eerste dagetappe op te tellen (totaal 55 km). Graag bij boeking uw plaats van aankomst opgeven.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Voor de Donauroute hebben we bij onze partner zoveel mogelijk uw wensen willen ondervangen door het aanbieden van 5 kant en klare varianten (extra rustdagen zijn overal mogelijk).

 • 8-9 – daagse Donauroute Passau – Wenen standaard, (40 – 55 km/dag, 1 dagetappe per trein of hele weg fietsen)
 • 6-daagse Donauroute Passau – Wenen sportief (70 – 85 km/dag; u kunt aanknopen op andere routes van ons)
 • 8-daagse Donauroute Passau – Wenen Bauernhöfe (40 – 55 km: overnachten op boerderijen/wijngoederen)
 • 8-daagse Donauroute Linz – Wenen, speciaal voor families met kinderen (35 – 45 km, met rustdag in Wachau).
 • 11-daagse Donauroute Passau – Wenen, voor pure recreanten of beginners (30 – 45 km).

Prijzen 2019

Verschillende varianten fietsvakantie Donauroute Passau – Wenen

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 06.04 – 12.10.2019

Seizoen 1: 06.04 – 14.04 | 30.09 – 12.10
Seizoen 2: 15.04 – 12.05 | 02.09 – 29.09
Seizoen 3: 13.05 – 01.09

Prijzen per persoon 8-daagse standaard variant: 40 – 55 km per dag

(7 overnachtingen in: Schärding/Passau, omgeving Donauschlinge (ca. 40 – 55 km), Linz (ca. 50 km), Wallsee (ca. 50 km), Marbach/Maria Taferl (ca. 40 km), Krems (ca. 50 km), Wenen (ca. 40 km)

Hotelklasse A

Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 459,00

€ 399,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 399,00

€ 339,00

Toeslag Seizoen 2

€   40,00

€   40,00

Toeslag Seizoen 3

€ 110,00

€ 110,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 185,00

€ 155,00

Toeslag half pension

€ 135,00

€   125,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€   75,00

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Categorie A: Overnachting in Gasthöfe en hotels ***/**** niveau
Categorie B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau

 

Prijzen per persoon 9-daagse standaard variant (als 8-daagse, maar hele weg fietsen, met extra overnachting in Tulln): 40 – 55 km per dag

(8 overnachtingen in: Schärding/Passau, omgeving Donauschlinge (ca. 40 – 55 km), Linz (ca. 50 km), Wallsee (ca. 50 km), Marbach/Maria Taferl (ca. 40 km), Krems (ca. 50 km), Tulln (ca. 40 km), Wenen (ca. 40 km)

Hotelklasse A

Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 519,00

€ 449,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 449,00

€ 379,00

Toeslag Seizoen 2

€   40,00

€   40,00

Toeslag Seizoen 3

€ 110,00

€ 110,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 215,00

€ 175,00

Toeslag half pension per tour

€ 155,00

€ 145,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€   75,00

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Categorie A: Overnachting in Gasthöfe en hotels ***/**** niveau
Categorie B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau

 

Prijzen per persoon 6-daagse sportieve variant (hele weg fietsen): 70 – 85 km per dag

(5 overnachtingen in: Schärding/Passau, Aschach/Brandstatt (ca. 70-80 km), Ardagger/Grein (ca. 85 km), Krems (ca. 80 km), Wenen (ca. 80 km)

Hotelklasse A

Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 389,00

€ 329,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 349,00

€ 289,00

Toeslag Seizoen 2

€   30,00

€   30,00

Toeslag Seizoen 3

€   90,00

€   90,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 140,00

€ 115,00

Toeslag half pension

€   98,00

€   90,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€   75,00

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Categorie A: Overnachting in Gasthöfe en hotels ***/**** niveau
Categorie B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau

 

Prijzen per persoon 11-daagse “boemel” variant (hele weg fietsen): 30 – 45 km per dag

(10 overnachtingen in: Schärding/Passau, Engelhartszell (ca. 35 km), Aschach/Brandstatt (ca. 40 km), Linz (ca. 30 km), Enns (ca. 30 km), omgeving Grein (ca. 40 km), Melk (ca. 45 km), Krems (ca. 35 km), Tulln (ca. 40 km), Wenen (ca. 40 km)

Hotelklasse A

Hotelklasse B

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 639,00

€ 559,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 549,00

€ 469,00

Toeslag Seizoen 2

€   50,00

€   50,00

Toeslag Seizoen 3

€ 130,00

€ 130,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 265,00

€ 210,00

Toeslag half pension

€ 195,00

€ 185,00

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€   75,00

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Categorie A: Overnachting in Gasthöfe en hotels ***/**** niveau
Categorie B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau

Extra nachten per persoon in 2-pers.kamer / 1-pers. kamer

Plaats Hotel cat. A / Hotel cat. B
Schärding/Passau

€ 60 / € 85

€ 55 / € 75

Wenen

€ 60 / € 99

€ 55 / € 85

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)

0 tot 6 jaar 100%
6 tot 12 jaar 50%
12 tot 15 jaar 25%
15 jaar en ouder 10%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers) 10%

Inbegrepen in de reis

 • Pretourmeeting in Schärding of Passau
 • Gratis parkeerplaats bij aankomst in Schärding
 • Overnachtingen zoals boven beschreven
 • Een uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bij half pension: 4, 6, 7 of 9 keer 3-gangen avondmenu (in Wenen alleen logies ontbijt, bij uitzondering kan half pension besteld voor ca. € 20)
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Donau-Card voor de deelstaat Opper-Oostenrijk
 • 7-daagse telefonische achtervang
 • Uitstekende Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaartmateriaal
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Verzekering huurfietsen

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

Indien u met het openbaar vervoer wilt komen, er zijn goede treinverbindingen met Passau. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Linz, München of Wenen.

Parkeren kan zowel in Schärding (gratis op het bedrijfsterrein van de organisatie, deze parkeerplaats grenst direct aan het fietspad) of betaald in een openbare parkeergarage in Passau (€ 30 per week). U kunt een transfer met onze transferbus terug van Wenen naar Passau of Schärding boeken (met fietsen). Deze transfer vertrekt elke dag vanaf uw hotel in Wenen, de rit duurt 3,5 tot 4 uur. Kosten € 55,- p.p., inclusief fiets. U kunt ook met de trein teruggaan (kosten ca. € 25 p.p., exclusief fiets ca. € 10). U betaalt de transfer ter plaatse, maar dient dit wel vooraf bij de boeking op te geven.

Wilt u bij boeking opgeven in welke plaats u wenst aan te komen (Schärding of Passau), of u met de auto komt, waar u wilt parkeren en of u een transfer terug naar het begin wilt bestellen.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl