Donauroute, deel 2: fietsen langs de Donau van Donauwörth naar Passau

Donauroute, deel 2 - fietsen van Ulm naar Regensburg of Passau

Individuele fietsreis langs de Duitse Donauroute

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs goede 3-sterren hotels/pensions
 • Duur: 8 of 10 dagen, 7 of 9 nachten, 6 of 8 fietsdagen
 • Afstand: 310 km (standaard), 450/590 km (sportief, deel 1 + 2 samen)
 • Afstand per dag: standaard: ca. 40 - 65 km (met trein te bekorten); sportief: 65 - 90 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Gemoedelijk en geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid.

U volgt de Donau dwars door Beieren, van het schilderachtige stadje Donauwörth aan de Romantische Straße naar de oude, mediterraan aandoende stad Passau, waar de drie rivieren de Inn, de Donau en de Ilz samenkomen en als Donau verder stromen richting Wenen. Onderweg kunt u genieten van de uitlopers van de Frankische Alpen. Een van de hoogtepunten is het klooster Weltenburg, met de oudste bierbrouwerij ter wereld, dat zich uitstrekt op de oevers van de Donau. Vlak daarna doorbreekt de Donau op spectaculaire wijze de kalksteenrotsen van de Frankische Alpen. Onder de vele historische steden en stadjes zijn het moderne Ingolstadt met een mooi oud vestingcomplex en last but not least Regensburg, dat opgenomen is op de UNESCO-lijst van werelderfgoed vanwege haar schitterende middeleeuwse Altstadt, de Regensburger Dom en de stenen brug over de Donau.

8- daagse fietsreis langs de Duitse Donauroute van Donauwörth naar Passau

Uw fietsvakantie van dag tot dag

U volgt de Donau dwars door Beieren, van het schilderachtige stadje Donauwörth aan de Romantische Straße naar de oude, mediterraan aandoende stad Passau, waar de drie rivieren de Inn, de Donau en de Ilz samenkomen en als Donau verder stromen richting Wenen. Onderweg kunt u genieten van de uitlopers van de Frankische Alpen. Een van de hoogtepunten is het klooster Weltenburg, met de oudste bierbrouwerij ter wereld, dat zich uitstrekt op de oevers van de Donau. Vlak daarna doorbreekt de Donau op spectaculaire wijze de kalksteenrotsen van de Frankische Alpen. Onder de vele historische steden en stadjes zijn het moderne Ingolstad met een mooi oud vestingcomplex en last but not least Regensburg, dat opgenomen is op de UNESCO-lijst van werelderfgoed vanwege haar schitterende middeleeuwse Altstadt, de Regensburger Dom en de stenen brug over de Donau.

Liever meer uitdaging?

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve tour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (440 km) of Passau (590 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag. Deze is hier ook meegenomen in de prijslijst (zie onder het tabblad Voor Wie en het tabblad Prijzen).

Ook kunt u overwegen om de Duitse Donau deel 1, van de bron tot in Donauwörth te combineren met deze route, de Duitse Donau, deel 2 van Donauwörth tot Passau. Beide routes zijn vergelijkbaar qua moeilijkheid (beide 8 dagen, waarvan 5 fietsdagen, resp. 305 en 310 km totaal, beiden hebben etappes van 40 – 65 km per dag)! Ga hiervoor terug naar de lijst met tours.

Dag 1 – Individuele aankomst in Donauwörth

Aankomst in het schilderachtige, oude stadje Donauwörth. Met zijn vestigingmuren en oude gebouwen, en mooie ligging aan de Wörnitz-monding, maakt Donauwörth deel uit van de Romantische Strasse. Het Käthe Kruse Poppenmuseum laat niet alleen kinderharten sneller slaan!

Overnachting in Donauwörth.

Dag 2 – Donauwörth – Ingolstadt

Afstand: ca. 65 km

De Donau schampt voor een groot deel van de route de uitlopers van de Fränkische Alb, wat de route buitengewoon aantrekkelijk maakt. Van verre is het residentieslot van Neuburg (hoofdstad vorstendom Pfalz-Neuburg) met zijn twee grote ronde torens goed te zien. In het slot bevindt zich een museum met werken van bekende vlaamse schilders. De Neuburgse binnenstad herbergt veel gebouwen in Renaissance stijl. Ingolstadt is een oude vestigingstad en ook een moderne industriestad. Het is bekend als autostad en herbergt onder andere hoofdvestigingen van electronica-concerns. Interessant is ook het Museum Mobile. U overnacht in Ingolstadt, een moderne stad met een mooi, oud vestingcomplex.
U kunt ook in Neuburg de trein naar Ingolstadt nemen. Daarmee wordt de dagetappe 20 km korter.

Overnachting in Ingolstadt.

Dag 3 – Ingolstadt – Kelheim

Afstand: ca. 55 km + boottocht

Een fraaie etappe met meerdere hoogtepunten! De tour gaat vandaag door een breed Donaudal, met links en rechts heuvelland. Bad Gögging is bekend om zijn gezondheidsbaden. Mocht u interesse hebben dan kunt u een uitstapje maken naar de Kuchlbauer brouwerij in Abensberg (ca. 8 km van Bad Gögging) waar de, door de beroemde architekt Hundertwasser ontworpen, Kuchlbauer Bierturm staat.
Van Bad Gögging, langs de Donau fietsend, komt u langs restanten van een voormalige romeinse vesting. In Weltenburg ligt vredig op de oever van de Donau, sinds het jaar 1050, het beroemde klooster Weltenburg (met de oudste kloosterbrouwerij ter wereld). Vlak daarna doorbreekt de Donau op spectaculaire wijze de kalksteenrotsen van de Frankische Alpen. Een boottocht laat u dit schouwspel van dichtbij beleven!

Dag 4 – Kelheim – Regensburg

Afstand: ca. 40 km

Bij Kelheim stroomt het Main-Donaukanaal in de Donau. Vanaf dit punt verder stroomafwaarts kunt u op de Donau vrachtboten tegenkomen. U fietst richting Regensburg door een landelijke omgeving. Zorg dat u voldoende tijd reserveert voor een uitgebreid bezoek aan Regensburg. Regensburg geldt als de best bewaarde grote Duitse stad en is daarom UNESCO-monument geworden. Als u in de stad bent begrijpt u wel waarom: de prachtige Altstadt met de vele middeleeuwse gebouwen, de Regensburger Dom en de stenen brug over de Donau (12 eeuw) zijn stuk voor stuk een bezoek meer dan waard. Het stadspanorama van de overkant van de brug is alleen al overweldigend!

Overnachting Regensburg. (U kunt desgewenst extra nachten bijboeken).

Dag 5 – Regensburg – Straubing

Afstand: ca. 50 km

Kort nadat u vertrokken bent begint u aan een sportieve klim naar Walhalla. Deze Griekse tempel, die boven het Donaudal ligt, is in de 19e eeeuw gebouwd in opdracht van Koning Ludwig van Beieren. Aansluitend fietst u verder langs de Donau, die hier met meerdere meanders door een vlak dal stroomt. Uw fietsdoel voor vandaag is Straubing, de belangrijkste stad van het Gäuboden landschap. Van veraf herkenbaar aan de diverse kerktorens en de stadspoort. Op het gezellige marktplein kunt u genieten van een smakelijke maaltijd.

Overnachting Straubing.

Dag 6 – Straubing – Deggendorf

Afstand: ca. 40 km

Vandaag fietst u eerst naar Bogen naar de, op 300 meter boven de Donau gelegen, bedevaartskerk Bogenberg. U fietst in een landelijke omgeving, langs een rustige Donau langs Pfelling en Mariaposching en aan het einde van deze dagtocht bereikt u Deggendorf, de poort naar het Beierse Woud.

Overnachting Deggendorf.

Dag 7 – Deggendorf – Passau

Afstand: ca. 60 km

Vandaag fietst u over een heerlijke, schilderachtige, landelijke route richting Vilshofen. Dit stadje heeft een mooie stadspoort en kleurrijke huizen in het centrum. Na Vilshofen zet u uw tocht voort richting Passau met haar mediterrane sfeer, tevens einddoel van de tour. Passau is een voormalige bisschopsstad gelegen op het punt waar de bredere Inn in de smallere Donau stroomt. Let op het verschil in kleur van het water van beide rivieren. Het mooie middeleeuwse centrum met zijn smalle straatjes ligt op een landtong tussen de samenvloeiing van deze rivieren. Daarnaast komt vanuit het noorden de kleinere Ilz in de Donau. Passau wordt daarom ook wel de drierivierenstad genoemd. Op de noordoever van de Donau toornt de vesting hoog boven de stad uit.
Om de fietsafstand te verkorten kunt u vanaf Vilshofen met de trein naar Passau. Dat scheelt ca. 20 kilometer fietsen.

Overnachting Passau.

Dag 8 – Einde van de reis.

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U kunt desgewenst uw verblijf in Passau verlengen of aanknopen bij een van onze andere routes.

Gemakkelijke route, bijna geheel vlak, over geasfalteerde fietspaden. Hier en daar over verharde zandpaden. De overnachtingsplaatsen liggen vaak wat hoger i.v.m. mogelijke hoogwaterstanden. U fietst 40 – 65 km per dag. De langste etappes zijn met de trein te bekorten tot ca. 40 km. Het is daarmee een standaard route, die voor de gemiddelde recreatiefietser goed te doen is.

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve fietstour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (440 km) of Passau (590 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag.

Kenmerken van de fietsvakantie Donauroute deel 2, van Donauwörth naar Passau:

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions
 • Duur standaardvariant Donauroute, deel 2: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand standaardvariant Donauroute, deel 2: ca. 310 km;
 • Afstand per dag: standaardvariant, Donauroute, deel 2: 40 – 65 km per dag (langere etappes te bekorten per trein);
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: wanneer u wilt
 • 7 x overnachtingen standaardvariant Donauroute, deel 2 in: Donauwörth, Ingolstadt (ca. 65 km), Kelheim (ca. 55 km + boottocht), Regensburg (ca. 40 km), Straubing (ca. 50 km), Deggendorf (ca. 40 km), Passau (ca. 60 km).
 • Accommodaties: goede *** sterren pensions en hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien extra bijbesteld half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘
  1,5: Gemoedelijk en geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid. De etappes zijn nagenoeg vlak en tot 65 kilometer lang. De overnachtingsplaatsen liggen vaak wat hoger i.v.m. mogelijke hoogwaterstanden.
 • Aankomst Donauwörth: dit kan het gemakkelijkste per auto.
 • Parkeren in Donauwörth: U kunt uw auto in Donauwörth veilig parkeren in Parkhaus im Ried (kosten: ca. € 5 per dag, ter plekke te betalen, geen reservering vooraf mogelijk).
 • Transfer per transferbus terug van Passau naar Donauwörth (standaardtour): alleen mogelijk op zaterdag (van mei tot september) voor € 80 p.p. Dit is nog onder voorbehoud.
 • Treintransfer terug van Passau naar Donauwörth gaat dagelijks (ca. 4 uur, 1/2 x overstappen, ca. € 50 pp). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).

Kenmerken van de sportieve fietsreis Donauroute deel 1 + 2, van Donaueschingen naar Regensburg/Passau:

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions
 • Duur : 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 fietsdagen
 • Afstand: Donaueschingen tot Regensburg (ca. 490 km) en tot Passau (ca. 600 km)
 • Afstand per dag:  65 – 90 km per dag.
 • Periode:  zie prijslijst
 • Startdag: wanneer u wilt
 • 7/9 x overnachtingen in: Donaueschingen, Fridingen (ca.  55 km), Obermarchtal (ca. 90 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht), verlenging mogelijk naar Deggendorf (ca. 90 km), Passau (ca. 60 km)
 • Accommodaties: goede ** en *** sterren pensions en hotels (Donau, deel 2: alleen 3*)
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien extra bijbesteld half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘◘
  De sportieve variant vergt uiteraard een goede conditie, het terrein is vlak, maar de dagetappes zijn 65 – 90 km
 • Aankomst Donaueschingen: dit kan het gemakkelijkste per auto.
 • Parkeren Donaueschingen: U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaats bij de Stadtmühle (20 parkeerplaatsen), veilig parkeren kan eventueel bij het geboekte hotel tegen betaling (op aanvraag en afhankelijk van het geboekte hotel). Ter plaatse te reserveren: ca. € 4 – € 6 per dag.
 • Transfer van Regensburg of Passau terug naar Donaueschingen: u kunt de trein nemen (ca. 6 uur, ca. € 55-€ 75 pp). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,6

Algemeen oordeel: 5
“Leuke, ontspannende tocht”
Dhr. Dijkveld Stol, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Zeer positief”
Anoniem, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Nogmaals bedankt voor jullie super service en communicatie!”
Mevr. Enis, juni 2018

Combinatietour Donaueschingen – Donauwörth – Passau (Donauroute, deel 1 + 2)

Algemeen oordeel: 5
“Plezierig, mede reisgenoten ontmoet, goed weer”
Mevr. Buskermolen, juni 2019 

Algemeen oordeel: 4
“Heel erg goed. Ik was erg laat met boeken, maar Mozaïek Reizen werkte heel erg goed mee en alles was goed voor elkaar.”
Mevr. De Koning, mei 2019 

Algemeen oordeel: 4
“De ervaring met Mozaïek Reizen is prima.”
Dhr. Zanderink, april 2017

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Bijna de gehele reis heeft indruk op ons gemaakt.”
Familie Durieux, augustus 2016

Sportieve tour van Donaueschingen naar Regensburg (Donauroute, deel 1 + 2)
Algemeen oordeel: 4
“Positief. Wij kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie door heel veel prachtige natuur, vrijliggende fietspaden en mooie plaatsjes/steden. Kortom wij hebben met volle teugen genoten.”
Familie Jansen, mei 2015

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 7 (of 9) x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2 en 3-sterren niveau familiehotels/-pensions/-Gasthöfen. (Donauroute, deel 2: alleen 3-sterren)
 • 7 (of 9) x uitgebreid ontbijt al dan niet in buffetvorm
 • Entree Museum Mobile in Ingolstadt en Boottocht klooster Weltenburg – Kelheim incl. fietsen (alleen bij Donauroute, deel 2)
 • Boottocht klooster Weltenburg – Kelheim incl. fietsen (alleen bij Donauroute, deel 2)
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden: bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers
 • Huurfietsverzekering

Extra standaard opties

 • Half pension (3-gangen avondmenu)
 • Huur standaard fietsen (7-/24-versnellingen), huur tandem, kinderfiets ook mogelijk
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • Bustransfer terug: niet mogelijk
 • Treintransfer terug:
  • Van Passau terug naar Donauwörth (standaardtour): u kunt dagelijks de trein nemen (ca. 4 uur, ca. € 50 pp, 1/2 x overstappen). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).
  • Van Regensburg/Passau helemaal terug naar Donaueschingen (sportieve tour): u kunt dagelijks de trein nemen (2-3 x overstappen). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra).
 • Veilig Parkeren in Donaueschingen of Donauwörth. U krijgt hierover advies in de reisbescheiden.

Maatwerk als extra optie

Deze route is de tweede van een reeks opeenvolgende routes van hetzelfde niveau langs de Donau. U kunt dus de route bijvoorbeeld vooraf laten gaan met de Donauroute, deel 1 (van Donaueschingen naar Ulm) of verlengen met een volgende route: de Donauroute, deel 3 van Passau naar Wenen. Ook kunt u de route als onderdeel van een netwerk gebruiken. Andere routes die in Regensburg of Passau aankomen zijn bijvoorbeeld de Tauernroute van Krimml via Salzburg naar Passau, de oude handelsroute van Praag naar Regensburg of de Moldauroute van Praag naar Passau (of Linz).

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve tour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (440 km) of Passau (590 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag. Zie onder het tabblad Prijzen voor de overnachtingsplaatsen, dagafstanden en prijs.

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

 Voor onderstaande tours gelden steeds de volgende 5 regels:

1. Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen).

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Vanaf 18 jaar geldt geen kinderkorting, ook niet op een extra bijgeplaatst bed. Korting geldt alleen in 3- of 4 persoonskamer met minimaal 2 volbetalenden. De extra bedden zijn meestal klapbedden of slaapbanken. 5-pers. kamers zijn niet mogelijk!

2. Tweepersoonskamer met 2 aparte bedden (twinkamer)

U kunt als preferentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. Dit zal betekenen dat geprobeerd wordt om voor u een twinkamer te boeken, maar dat het voor kan komen dat in sommige plaatsen een 2-persoonsbed geboekt wordt. Deze bedden bestaan uit 2 matrassen in 1 bed van meestal 1.80 m breed. Rond de Bodensee worden weinig twinkamers aangeboden!

U kunt als essentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. In dit geval wordt de boeking pas bevestigd als overal twinkamers voor u geboekt zijn. Lukt dit niet dan gaat de boeking niet door.

3. Uitrusting huurfietsen

Huurfietsen zijn standaard uitgerust met: fietstas, stuurtas met kaartenvak, kilometerteller, fietsslot en reparatieset.

4. Parkeren

Veilig parkeren kan in Donauwörth bij Parkhaus im Ried, kosten ca. € 5 per dag. Ter plekke te betalen, geen reservering vooraf mogelijk. In Donaueschingen kunt u gratis parkeren bij de parkeerplaatsen bij de Stadtmühle, de Realschule en het Fürstenberg-Gymnasium. Bij een enkel hotel is betaald parkeren soms mogelijk, maar dat is op aanvraag. U krijgt hierover advies in de reisbescheiden.

5. Toeristenbelasting

Voor alle tours en prijzen geldt: eventuele toeristenbelastingen zijn niet bij de reissom inbegrepen. U dient dit ter plaatse te betalen.

Termijnen 

Aankomst dagelijks mogelijk, van 13.04 – 13.10.2019

Seizoen 1: 13.04 – 17.04 | 22.04 – 26.04 | 05.05 – 17.05 | 06.10 – 13.10

Seizoen 2: 18.04 – 21.04 | 27.04 – 04.05 | 18.05 – 24.05 | 15.09 – 05.10

Seizoen 3: 25.05 – 07.06 | 23.06 – 12.07 | 25.08 – 14.09

Seizoen 4: 08.06 – 22.06 | 13.07 – 24.08

Prijzen per persoon

Donauroute deel 2: Donauwörth – Passau (8 dagen, 7 nachten)

Overnachtingen in: Donauwörth, Ingolstadt (ca. 65 km), Kelheim (ca. 55 km + boottocht), Regensburg (ca. 40 km), Straubing (ca. 50 km), Deggendorf (ca. 40 km), Passau (ca. 60 km).

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469

Toeslag Seizoen 2

€ 120

Toeslag Seizoen 3

 € 150

Toeslag Seizoen 4

 € 170

Toeslag 1-pers. kamer

€ 165

Toeslag half pension

€ 150

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   75

Huur kinder- of jeugdfiets / follow-me / kinderaanhanger

€   40

Kinderzitje

gratis

Huur E-bike per tour

€ 175

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

inbegrepen

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

inbegrepen

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Hotelklasse

goede pensions, Gasthofen en hotels *** niveau.

 

Donauroute, deel 1 + 2 sportief: Donaueschingen – Regensburg (8 dagen, 7 nachten)

Overnachtingen in: Donaueschingen, Fridingen (ca. 55 km), Obermarchtal (ca. 90 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht)

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469,00

Toeslag Seizoen 2

€ 120,00

Toeslag Seizoen 3

 € 150,00

Toeslag Seizoen 4

 € 170,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 150,00

Toeslag half pension

€ 150,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 175,00

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

inbegrepen

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

inbegrepen

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Donauroute, deel 1 + 2 sportief: Donaueschingen – Passau (10 dagen, 9 nachten)

Overnachtingen in: Donaueschingen, Fridingen (ca. 55 km), Obermarchtal (ca. 90 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht), Deggendorf (ca. 90 km), Passau (ca. 60 km)

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 649,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 609,00

Toeslag Seizoen 2

€ 130,00

Toeslag Seizoen 3

 € 150,00

Toeslag Seizoen 4

 € 170,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 190,00

Toeslag half pension

€ 190,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   75,00

Huur E-bike per tour

€ 175,00

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

inbegrepen

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

inbegrepen

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Hotelklasse

goede pensions, gasthofen en hotels ** en *** niveau.

 

Prijzen extra nachten per persoon:

Plaats

Hotel p.p.

2-pers k / 1-pers k

Half pension p.p.

Ulm/Regensburg/Passau

€ 55 / € 75

op aanvraag

Alle andere plaatsen

€ 50 / € 70

op aanvraag

 

Inbegrepen in de basisprijs

 • 7 (of 9) x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2 en 3-sterren niveau familiehotels/-pensions/-Gasthöfen. (Donauroute, deel 2: alleen 3-sterren)
 • 7 (of 9) x uitgebreid ontbijt al dan niet in buffetvorm
 • Bij de standaardtour Donauroute, deel 2: Entree Museum Mobile in Ingolstadt
 • Bij de standaardtour Donauroute, deel 2: Boottocht klooster Weltenburg – Kelheim (met fietsen)
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving en kaarten.
 • Uitvoerige reisbescheiden: bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers
 • Huurfietsverzekering

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

 • Aankomst Donauwörth: per trein of (het gemakkelijkste) per auto.
 • Veilig Parkeren in Donauwörth (standaartour) of in Donaueschingen (sportieve tour):  Kosten Donauwörth ca. € 5 per dag, ter plekke te betalen, geen reservering vooraf mogelijk. U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaatsen bij de Stadtmühle, de Realschule en het Fürstenberg-Gymnasium. Bij een enkel hotel is betaald parkeren soms mogelijk, maar dat is op aanvraag. U krijgt hierover advies in de reisbescheiden.
 • Bustransfer terug naar Donauwörth (standaardtour) of Donaueschingen (sportieve tour): niet mogelijk
 • Treintransfer:
  • Van Passau terug naar Donauwörth (ca. 3,5 uur, 1-2 x overstappen). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).
  • Van Regensburg/Passau helemaal terug naar Donaueschingen: u kunt dagelijks de trein nemen (2-3 x overstappen, ca. 6 uur). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra).

   

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl