Donauroute, deel 2: fietsen langs de Donau van Donauwörth naar Passau

Donauroute, deel 2 - fietsen van Ulm naar Regensburg of Passau

Individuele fietsreis langs de Duitse Donauroute

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs goede 3-sterren hotels/pensions
 • Duur: 8 of 10 dagen, 7 of 9 nachten, 6 of 8 fietsdagen
 • Afstand: 310 km (standaard), 450/590 km (sportief, deel 1 + 2 samen)
 • Afstand per dag: standaard: ca. 40 - 65 km (met trein te bekorten); sportief: 65 - 90 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Gemoedelijk en geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid.

U volgt de Donau dwars door Beieren, van het schilderachtige stadje Donauwörth aan de Romantische Straße naar de oude, mediterraan aandoende stad Passau, waar de drie rivieren de Inn, de Donau en de Ilz samenkomen en als Donau verder stromen richting Wenen. Onderweg kunt u genieten van de uitlopers van de Frankische Alpen. Een van de hoogtepunten is het klooster Weltenburg, met de oudste bierbrouwerij ter wereld, dat zich uitstrekt op de oevers van de Donau. Vlak daarna doorbreekt de Donau op spectaculaire wijze de kalksteenrotsen van de Frankische Alpen. Onder de vele historische steden en stadjes zijn het moderne Ingolstadt met een mooi oud vestingcomplex en last but not least Regensburg, dat opgenomen is op de UNESCO-lijst van werelderfgoed vanwege haar schitterende middeleeuwse Altstadt, de Regensburger Dom en de stenen brug over de Donau.


8- daagse fietsreis langs de Duitse Donauroute van Donauwörth naar Passau

Uw fietsvakantie van dag tot dag

U volgt de Donau dwars door Beieren, van het schilderachtige stadje Donauwörth aan de Romantische Straße naar de oude, mediterraan aandoende stad Passau, waar de drie rivieren de Inn, de Donau en de Ilz samenkomen en als Donau verder stromen richting Wenen. Onderweg kunt u genieten van de uitlopers van de Frankische Alpen. Een van de hoogtepunten is het klooster Weltenburg, met de oudste bierbrouwerij ter wereld, dat zich uitstrekt op de oevers van de Donau. Vlak daarna doorbreekt de Donau op spectaculaire wijze de kalksteenrotsen van de Frankische Alpen. Onder de vele historische steden en stadjes zijn het moderne Ingolstad met een mooi oud vestingcomplex en last but not least Regensburg, dat opgenomen is op de UNESCO-lijst van werelderfgoed vanwege haar schitterende middeleeuwse Altstadt, de Regensburger Dom en de stenen brug over de Donau.

Liever meer uitdaging?

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve tour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (440 km) of Passau (590 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag. Deze is hier ook meegenomen in de prijslijst (zie onder het tabblad Voor Wie en het tabblad Prijzen).

Ook kunt u overwegen om de Duitse Donau deel 1, van de bron tot in Donauwörth te combineren met deze route, de Duitse Donau, deel 2 van Donauwörth tot Passau. Beide routes zijn vergelijkbaar qua moeilijkheid (beide 8 dagen, waarvan 5 fietsdagen, resp. 305 en 310 km totaal, beiden hebben etappes van 40 – 65 km per dag)! Ga hiervoor terug naar de lijst met tours.

Dag 1 – Individuele aankomst in Donauwörth

Aankomst in het schilderachtige, oude stadje Donauwörth. Met zijn vestigingmuren en oude gebouwen, en mooie ligging aan de Wörnitz-monding, maakt Donauwörth deel uit van de Romantische Strasse. Het Käthe Kruse Poppenmuseum laat niet alleen kinderharten sneller slaan!

Overnachting in Donauwörth.

Dag 2 – Donauwörth – Ingolstadt

Afstand: ca. 65 km

De Donau schampt voor een groot deel van de route de uitlopers van de Fränkische Alb, wat de route buitengewoon aantrekkelijk maakt. Van verre is het residentieslot van Neuburg (hoofdstad vorstendom Pfalz-Neuburg) met zijn twee grote ronde torens goed te zien. In het slot bevindt zich een museum met werken van bekende vlaamse schilders. De Neuburgse binnenstad herbergt veel gebouwen in Renaissance stijl. Ingolstadt is een oude vestigingstad en ook een moderne industriestad. Het is bekend als autostad en herbergt onder andere hoofdvestigingen van electronica-concerns. Interessant is ook het Museum Mobile. U overnacht in Ingolstadt, een moderne stad met een mooi, oud vestingcomplex.
U kunt ook in Neuburg de trein naar Ingolstadt nemen. Daarmee wordt de dagetappe 20 km korter.

Overnachting in Ingolstadt.

Dag 3 – Ingolstadt – Kelheim

Afstand: ca. 55 km + boottocht

Een fraaie etappe met meerdere hoogtepunten! De tour gaat vandaag door een breed Donaudal, met links en rechts heuvelland. Bad Gögging is bekend om zijn gezondheidsbaden. Mocht u interesse hebben dan kunt u een uitstapje maken naar de Kuchlbauer brouwerij in Abensberg (ca. 8 km van Bad Gögging) waar de, door de beroemde architekt Hundertwasser ontworpen, Kuchlbauer Bierturm staat.
Van Bad Gögging, langs de Donau fietsend, komt u langs restanten van een voormalige romeinse vesting. In Weltenburg ligt vredig op de oever van de Donau, sinds het jaar 1050, het beroemde klooster Weltenburg (met de oudste kloosterbrouwerij ter wereld). Vlak daarna doorbreekt de Donau op spectaculaire wijze de kalksteenrotsen van de Frankische Alpen. Een boottocht laat u dit schouwspel van dichtbij beleven!

Dag 4 – Kelheim – Regensburg

Afstand: ca. 40 km

Bij Kelheim stroomt het Main-Donaukanaal in de Donau. Vanaf dit punt verder stroomafwaarts kunt u op de Donau vrachtboten tegenkomen. U fietst richting Regensburg door een landelijke omgeving. Zorg dat u voldoende tijd reserveert voor een uitgebreid bezoek aan Regensburg. Regensburg geldt als de best bewaarde grote Duitse stad en is daarom UNESCO-monument geworden. Als u in de stad bent begrijpt u wel waarom: de prachtige Altstadt met de vele middeleeuwse gebouwen, de Regensburger Dom en de stenen brug over de Donau (12 eeuw) zijn stuk voor stuk een bezoek meer dan waard. Het stadspanorama van de overkant van de brug is alleen al overweldigend!

Overnachting Regensburg. (U kunt desgewenst extra nachten bijboeken).

Dag 5 – Regensburg – Straubing

Afstand: ca. 50 km

Kort nadat u vertrokken bent begint u aan een sportieve klim naar Walhalla. Deze Griekse tempel, die boven het Donaudal ligt, is in de 19e eeeuw gebouwd in opdracht van Koning Ludwig van Beieren. Aansluitend fietst u verder langs de Donau, die hier met meerdere meanders door een vlak dal stroomt. Uw fietsdoel voor vandaag is Straubing, de belangrijkste stad van het Gäuboden landschap. Van veraf herkenbaar aan de diverse kerktorens en de stadspoort. Op het gezellige marktplein kunt u genieten van een smakelijke maaltijd.

Overnachting Straubing.

Dag 6 – Straubing – Deggendorf

Afstand: ca. 40 km

Vandaag fietst u eerst naar Bogen naar de, op 300 meter boven de Donau gelegen, bedevaartskerk Bogenberg. U fietst in een landelijke omgeving, langs een rustige Donau langs Pfelling en Mariaposching en aan het einde van deze dagtocht bereikt u Deggendorf, de poort naar het Beierse Woud.

Overnachting Deggendorf.

Dag 7 – Deggendorf – Passau

Afstand: ca. 60 km

Vandaag fietst u over een heerlijke, schilderachtige, landelijke route richting Vilshofen. Dit stadje heeft een mooie stadspoort en kleurrijke huizen in het centrum. Na Vilshofen zet u uw tocht voort richting Passau met haar mediterrane sfeer, tevens einddoel van de tour. Passau is een voormalige bisschopsstad gelegen op het punt waar de bredere Inn in de smallere Donau stroomt. Let op het verschil in kleur van het water van beide rivieren. Het mooie middeleeuwse centrum met zijn smalle straatjes ligt op een landtong tussen de samenvloeiing van deze rivieren. Daarnaast komt vanuit het noorden de kleinere Ilz in de Donau. Passau wordt daarom ook wel de drierivierenstad genoemd. Op de noordoever van de Donau toornt de vesting hoog boven de stad uit.
Om de fietsafstand te verkorten kunt u vanaf Vilshofen met de trein naar Passau. Dat scheelt ca. 20 kilometer fietsen.

Overnachting Passau.

Dag 8 – Einde van de reis.

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U kunt desgewenst uw verblijf in Passau verlengen of aanknopen bij een van onze andere routes.

Gemakkelijke route, bijna geheel vlak, over geasfalteerde fietspaden. Hier en daar over verharde zandpaden. De overnachtingsplaatsen liggen vaak wat hoger i.v.m. mogelijke hoogwaterstanden. U fietst 40 – 65 km per dag. De langste etappes zijn met de trein te bekorten tot ca. 40 km. Het is daarmee een standaard route, die voor de gemiddelde recreatiefietser goed te doen is.

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve fietstour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (440 km) of Passau (590 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag.

Kenmerken van de fietsvakantie Donauroute deel 2, van Donauwörth naar Passau:

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions
 • Duur standaardvariant Donauroute, deel 2: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand standaardvariant Donauroute, deel 2: ca. 310 km;
 • Afstand per dag: standaardvariant, Donauroute, deel 2: 40 – 65 km per dag (langere etappes te bekorten per trein);
 • Periode: 1 april tot 24 oktober 2017
 • Startdag: wanneer u wilt
 • 7 x overnachtingen standaardvariant Donauroute, deel 2 in: Donauwörth, Ingolstadt (ca. 65 km), Kelheim (ca. 55 km + boottocht), Regensburg (ca. 40 km), Straubing (ca. 50 km), Deggendorf (ca. 40 km), Passau (ca. 60 km).
 • Accommodaties: goede *** sterren pensions en hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien extra bijbesteld half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘
  1,5: Gemoedelijk en geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid. De etappes zijn nagenoeg vlak en tot 65 kilometer lang. De overnachtingsplaatsen liggen vaak wat hoger i.v.m. mogelijke hoogwaterstanden.
 • Aankomst Donauwörth: dit kan het gemakkelijkste per auto.
 • Parkeren in Donauwörth: U kunt uw auto in Donauwörth veilig parkeren in Parkhaus im Ried (kosten: ca. € 5 per dag, ter plekke te betalen, geen reservering vooraf mogelijk).
 • Transfer per transferbus terug van Passau naar Donauwörth (standaardtour): alleen mogelijk op zaterdag (van mei tot september) voor € 80 p.p. Dit is nog onder voorbehoud.
 • Treintransfer terug van Passau naar Donauwörth gaat dagelijks (ca. 4 uur, 1/2 x overstappen, ca. € 50 pp). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).

Kenmerken van de sportieve fietsreis Donauroute deel 1 + 2, van Donaueschingen naar Regensburg/Passau:

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions
 • Duur : 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 fietsdagen
 • Afstand: Donaueschingen tot Regensburg (ca. 490 km) en tot Passau (ca. 600 km)
 • Afstand per dag:  65 – 90 km per dag.
 • Periode:  1 april tot 24 oktober 2017
 • Startdag: wanneer u wilt
 • 7/9 x overnachtingen in: Donaueschingen, Beuron (ca. 65 km), Obermarchtal (ca. 80 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht), verlenging mogelijk naar Deggendorf (ca. 95 km), Passau (ca. 60 km)
 • Accommodaties: goede ** en *** sterren pensions en hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien extra bijbesteld half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘◘
  De sportieve variant vergt uiteraard een goede conditie, het terrein is vlak, maar de dagetappes zijn 65 – 90 km
 • Aankomst Donaueschingen: dit kan het gemakkelijkste per auto.
 • Parkeren Donaueschingen: U kunt uw auto in Donaueschingen gratis parkeren bij de parkeerplaats bij de Stadtmühle (20 parkeerplaatsen), veilig parkeren kan eventueel bij het geboekte hotel tegen betaling (op aanvraag en afhankelijk van het geboekte hotel). Ter plaatse te reserveren: ca. € 4 – € 6 per dag.
 • Transfer van Regensburg of Passau terug naar Donaueschingen: u kunt de trein nemen (ca. 6 uur, ca. € 55-€ 75 pp). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra). Van Regensburg/Passau helemaal terug naar Donaueschingen (sportieve tour) gaat op verzoek een transferbus: bij 1 – 4 pers. is de totaalprijs vanaf € 460, bij 5 – 8 pers. vanaf € 570, vanaf 9 pers. vanaf € 83 p.p.

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4

Combinatietour Donaueschingen – Donauwörth – Passau (Donauroute, deel 1 + 2)
Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Bijna de gehele reis heeft indruk op ons gemaakt.”
Familie Durieux, augustus 2016

Sportieve tour van Donaueschingen naar Regensburg (Donauroute, deel 1 + 2)
Algemeen oordeel: 4
“Positief. Wij kunnen terugkijken op een heerlijke vakantie door heel veel prachtige natuur, vrijliggende fietspaden en mooie plaatsjes/steden. Kortom wij hebben met volle teugen genoten.”
Familie Jansen, mei 2015

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 7 (of 9) x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2- of 3-sterren familiehotels/-pensions/-Gasthöfen. (Donauroute, deel 2: alleen 3-sterren)
 • 7 (of 9) x uitgebreid ontbijt al dan niet in buffetvorm
 • Entree Museum Mobile in Ingolstadt en Boottocht klooster Weltenburg – Kelheim (met fietsen) (alleen bij Donauroute, deel 2)
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden: bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers

Extra standaard opties

 • Half pension (3-gangen avondmenu)
 • Huur standaard fietsen (7-/24-versnellingen), huur tandem, kinderfiets ook mogelijk
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • Bustransfer terug: 
  • Transfer per transferbus van Passau naar Donauwörth (standaardtour) alleen mogelijk op zaterdag (€ 80 p.p.). 
  • Van Regensburg/Passau helemaal terug naar Donaueschingen (sportieve tour) gaat een transferbus op aanvraag. Hiervoor geldt de volgende totaalprijs: bij 1-4 personen vanaf € 460, bij 5-8 Personen vanaf € 570, vanaf 9 personen vanaf € 83 p.p.
 • Treintransfer terug:
  • Van Passau terug naar Donauwörth (standaardtour): u kunt dagelijks de trein nemen (ca. 4 uur, ca. € 50 pp, 1/2 x overstappen). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).
  • Van Regensburg/Passau helemaal terug naar Donaueschingen (sportieve tour): u kunt dagelijks de trein nemen (ca. € 55/€ 75 p.p., 1-2 x overstappen, ca. 6 uur). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra).
 • Veilig Parkeren in Donaueschingen of Donauwörth (kosten Donaueschingen € 4 – € 6 per dag, kosten Donauwörth: ca. € 9 per dag, ter plekke te betalen, geen reservering vooraf mogelijk). U krijgt hierover advies in de reisbescheiden.

Maatwerk als extra optie

Deze route is de tweede van een reeks opeenvolgende routes van hetzelfde niveau langs de Donau. U kunt dus de route bijvoorbeeld vooraf laten gaan met de Donauroute, deel 1 (van Donaueschingen naar Ulm) of verlengen met een volgende route: de Donauroute, deel 3 van Passau naar Wenen. Ook kunt u de route als onderdeel van een netwerk gebruiken. Andere routes die in Regensburg of Passau aankomen zijn bijvoorbeeld de Tauernroute van Krimml via Salzburg naar Passau, de oude handelsroute van Praag naar Regensburg of de Moldauroute van Praag naar Passau (of Linz).

Voor mensen die meer uitdaging zoeken en liever een sportievere variant met langere afstanden fietsen, bieden we de sportieve tour van Donaueschingen helemaal naar Regensburg (440 km) of Passau (590 km) aan: 8/10 dagen, 7/9 nachten, 6/8 dagen fietsen, gemiddeld ca. 65 – 90 km per dag. Zie onder het tabblad Prijzen voor de overnachtingsplaatsen, dagafstanden en prijs.

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2017

Let op: Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting! (mits er geen andere kortingen/aanbiedingen van toepassing zijn).

Termijnen 2017

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.04 tot 24.10.2017

Seizoen 1: 01.04 – 28.04 en 01.10 – 24.10

Seizoen 2: 29.04 – 19.05 en 18.06 – 30.06 en 27.08 – 30.09

Seizoen 3: 20.05 – 17.06 en 01.07 – 26.08

Prijzen per persoon

Donauroute deel 2: Donauwörth – Passau (8 dagen, 7 nachten)

Overnachtingen in: Donauwörth, Ingolstadt (ca. 65 km), Kelheim (ca. 55 km + boottocht), Regensburg (ca. 40 km), Straubing (ca. 50 km), Deggendorf (ca. 40 km), Passau (ca. 60 km).

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469,00

Toeslag Seizoen 2

€ 100,00

Toeslag Seizoen 3

 € 140,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 165,00

Toeslag half pension

€ 150,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   70,00

Huur kinder- of jeugdfiets

€   35,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

€ 1,92 pppdag

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

€ 3,27 pppdag

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Hotelklasse

goede pensions, Gasthöfe en hotels *** niveau.

Donauroute, deel 1 + 2 sportief: Donaueschingen – Regensburg (8 dagen, 7 nachten)

Overnachtingen in: Donaueschingen, Beuron (ca. 65 km), Obermarchtal (ca. 80 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht)

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 469,00

Toeslag Seizoen 2

€ 100,00

Toeslag Seizoen 3

 € 140,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 150,00

Toeslag half pension

€ 150,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   70,00

Huur kinder- of jeugdfiets

€   35,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

€ 1,92 pppdag

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

€ 3,27 pppdag

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Donauroute, deel 1 + 2 sportief: Donaueschingen – Passau (10 dagen, 9 nachten)

Overnachtingen in: Donaueschingen, Beuron (ca. 65 km), Obermarchtal (ca. 80 km), Ulm (ca. 65 km), Donauwörth (ca. 90 km), Ingolstadt (ca. 65 km), Regensburg (ca. 85 km + boottocht), Deggendorf (ca. 95 km), Passau (ca. 60 km)

 

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 649,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 609,00

Toeslag Seizoen 2

€ 100,00

Toeslag Seizoen 3

 € 150,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 190,00

Toeslag half pension

€ 190,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   70,00

Huur kinder- of jeugdfiets

€   35,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

€ 1,92 pppdag

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

€ 3,27 pppdag

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€   30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Hotelklasse

goede pensions, Gasthöfe en hotels ** en  *** niveau.

 

Prijzen extra nachten per persoon:

Plaats

Hotel p.p.

2-pers k / 1-pers k

Half pension p.p.

Ulm/Regensburg/Passau

€ 55 / € 75

 € 23

Alle andere plaatsen

€ 45 / € 60

 € 21

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 7 (of 9) x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2- of 3-sterren familiehotels/-pensions/-Gasthöfen. (Donauroute, deel 2: alleen 3-sterren)
 • 7 (of 9) x uitgebreid ontbijt al dan niet in buffetvorm
 • Bij de standaardtour Donauroute, deel 2 horen als extra: Entree Museum Mobile in Ingolstadt en Boottocht klooster Weltenburg – Kelheim (met fietsen)
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving en kaarten.
 • Uitvoerige reisbescheiden: bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

 • Aankomst Donauwörth: per trein of (het gemakkelijkste) per auto.
 • Veilig Parkeren in Donauwörth (standaartour) of in Donaueschingen (sportieve tour):  kosten Donauwörth ca. € 5 per dag, kosten Donaueschingen € 4 – € 6 per dag, ter plekke te betalen, geen reservering vooraf mogelijk. U krijgt hierover advies in de reisbescheiden.
 • Bustransfer terug naar Donauwörth (standaardtour) of Donaueschingen (sportieve tour):
  • Transfer per transferbus van Passau naar Donauwörth alleen mogelijk op zaterdag (€ 80 p.p.). Onder voorbehoud.
  • Van Regensburg helemaal terug naar Donaueschingen gaat een transferbus op aanvraag. Hiervoor geldt de volgende totaalprijs: bij 1-4 personen € 460, bij 5-8 Personen € 570, vanaf 9 personen € 83 p.p.
 • Treintransfer:
  • Van Passau terug naar Donauwörth (ca. 3,5 uur, ca. € 50 pp, 1 x overstappen). Fietsmeename mogelijk (€ 5 – € 10 extra).
  • Van Regensburg/Passau helemaal terug naar Donaueschingen: u kunt dagelijks de trein nemen (ca. € 55/€ 75 p.p., 1-2 x overstappen, ca. 6 uur). Fiets meenemen mogelijk (€ 5 – € 10 extra).

   

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
WIJ STAAN OP DE VOLGENDE BEURZEN IN 2017:
 • za 7 en zo 8 januari: beurs REIS! in Martini Plaza in Groningen: www.reisevent.nl
 • wo 11 t/m zo 15 januari: Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.vakantiebeurs.nl: beurskorting!
 • za 11 en zo 12 februari: Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.fietsenwandelbeurs.nl
 • za 18 en zo 19 februari: Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo, Gent: www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl