Fietsen langs de Weser: van Hann. Münden naar Bremen

Vakwerkhuizen Höxter - Weserradweg

Individuele fietsreis langs de Weser

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs goede 2-, 3- of 4-sterren hotels/pensions (klasse A of B)
 • Duur: 9 dagen, 8 nachten, 7 fietsdagen
 • Afstand: 377 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 42 - 63 km per dag (gemiddeld 53 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid.

Langs het mooiste deel van de Weser voert deze fietsroute, die tot een van de geliefdste in Duitsland behoort. Houdt u van schitterende vakwerkhuizen of van sprookjes? Dan is deze fietstour voor U gemaakt!! De tour start in Hannoversch Münden waar Werra en Fulda samenstromen en als Weser verder gaan, waar de Deutsche Märchenstraße en de Fachwerkstraße bij elkaar komen. Dit gebied is de bakermat van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Sprookjes als de rattenvanger van Hameln en de Bremer stadsmuzikanten vinden hier hun oorsprong. Maar ook de échte baron von Münchhausen woonde hier! Onderweg komt u en passant langs slot Corvey (UNESCO-werlderfgoed), langs de mooiste vakwerkhuisstadjes (o.a. Höxter), langs de Porta Westfalica, langs Minden met zijn vele musea en langs vele andere bezienswaardigheden, alvorens u op uw eindbestemming, de oude hansestad Bremen aankomt.

9-daagse klassieke Weserradweg: fietsen van Hann. Münden naar Bremen

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

Langs het mooiste deel van de Weser voert deze fietsroute, die tot een van de geliefdste in Duitsland behoort. Houdt u van schitterende vakwerkhuizen of van sprookjes? Dan is deze fietstour voor U gemaakt! De tour start in Hannoversch Münden waar Werra en Fulda samenstromen en als Weser verder gaan, waar de Deutsche Märchenstraße en de Fachwerkstraße bij elkaar komen. Dit gebied is de bakermat van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Sprookjes als de rattenvanger van Hameln en de Bremer stadsmuzikanten vinden hier hun oorsprong. Maar ook de échte baron von Münchhausen woonde hier! Onderweg komt u en passant langs slot Corvey (UNESCO-werlderfgoed), langs de mooiste vakwerkhuisstadjes (o.a. Höxter), langs de Porta Westfalica, langs Minden met zijn vele musea en langs vele andere bezienswaardigheden, alvorens u op uw eindbestemming, de oude hansestad Bremen aankomt.
 

Dag 1 – Individuele aankomst in Hannoversch Münden

Op eigen gelegenheid reist u naar Hannoversch Münden. Het is slim om tijdig aan te komen in deze stad, zodat u nog de tijd heeft om al het moois te bewonderen. Zo zijn er meer dan 700 vakwerkhuizen en is er het Weserrenaissance-stadhuis. Neem ook een kijkje bij de unieke Oude Werrabrug en het punt waar de rivieren Fulda en Wera samenvloeien. Om de dag goed af te sluiten kunt u ’s avonds bijvoorbeeld heerlijk gaan eten in het bijzondere Café Aegidius, een kerk die omgebouwd is tot sfeervol restaurant.

Overnachting in Hannoversch Münden

Dag 2 – Hann. Münden – Beverungen

Afstand: ca. 55 km

Vandaag fietst u met het bochtige dal mee langs de Weser door het Weserbergland. U komt door het kuuroord Bad Karlshafen. In dit stadje kunt u even een pauze nemen en het bijzondere gradeerwerk bekijken. Beklim de uitzichttoren bij het drielandenpunt Hessen-Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen voor een prachtige uitkijk over het Weserdal. Uw einddoel van vandaag is Beverungen. Hier vindt u de massieve burcht van Beverungen, de Weserbrug met daarnaast het rentmeesterhuis. In het stadje Beverungen zijn in het centrum mooie vakwerkhuizen te bewonderen.

Overnachting in Beverungen

Dag 3 – Beverungen – Bodenwerder

Afstand: ca. 59  km

U fietst allereerst langs de voet van Solling, het op twee na grootste aaneengesloten bosgebied in Duitsland. Bezoek in Förstenberg het porceleinfabriek, dit is extra bijzonder omdat het in een slot gevestigd is. Neem een kijkje in het historische centrum van Höxter. Het grote slot Corvey (UNESCO) gelegen in een haakse bocht van de Weser ontgaat u zeker niet. Geniet van een drankje onder de bomengalerij op de markt in parfumstad Holzminden. In het Assepoesterstadje Polle in het Haus des Gastes is de Assepoesterkamer. Na enkele rivierbochten komt u in het middeleeuwse Bodenwerder, de stad van Baron von Müchhausen, hetgeen bij een bezoek aan deze plaats nauwelijks te ontgaan is. In Bodenwerder is de leugenbaron geboren. Hier is ook het bekende Münchhausen Museum.

Overnachting in Bodenwerder

Dag 4 – Bodenwerder – Rinteln 

Afstand: ca. 56 km

U fietstocht begint in de richting van het schilderachtige slot Hämelschenburg, gelegen in het lieflijke dal van de Emmer. Vanaf daar wordt u gevangen door de middeleeuwse atmosfeer van rattenvangerstad Hameln. Nabij Hessisch Oldendorf vindt u een prachtige druipsteengrot, een 15 meter hoge waterval en een mooi uitzichtpunt op de loodrecht omhoogstekende rotsen van de Hohenstein. Na Oldendorf komt u langs Burg Schaumburg. Eindpunt van de etappe is Rinteln. Een wandeling door oude stad loont zich zeker, vergeet daarbij niet de markt met zijn mooie gevels!

Overnachting in Rinteln

Dag 5 – Rinteln – Minden

Afstand: ca. 41 km

Vanaf Rinteln fietst u naar Bad Oeynhausen. Dit plaatsje heeft een Kurpark de “Jordanspudel”. Dit is het grootste koolzuurhoudend thermaalbron van de aarde, waarvan de fonteinen die 720 meter diep zijn uit eigen kracht meer dan 40 hoog spuiten! Interessant is ook het Museumshof, een openluchtmuseum met veel vakwerkhuizen. Erg smal wordt het Weserdal bij de Porta Westfalica (Westfaalse poort) waar de Weser zich tussen het Weihen- en het Wesergebergte dringt. Voordat u domstad Minden in gaat, komt u langs een interessante Schiffmühle “schipmolen”. In Minden wachten vele interessante musea op uw komst: Museumstoomtrein met locomotief en rijtuigen uit de Pruisische tijd, Kaffeemuseum, Preußenmuseum, Poppenmuseum, een attractiepark en mooie cafés. Minden is ook bekend van het waterkruis. Het Mittellandkanal kruist hier over viaduct de Weser.

Overnachting in Minden

Dag 6 – Minden – Nienburg

Afstand: ca. 63 km

Vanaf vandaag verandert het landschap rondom u, want u gaat van het heuvelland in de Noordduitse naar de laagvlakte. De Weser slingert langs stadjes en dorpen, van Rittergut Schüsselburg naar Nienburg. Maak in Nienburg een rondwandeling in de interessante historische binnenstad en bekijk de  prachtige Stockturm aan de Weseroever.

Overnachting in Nienburg

Dag 7 – Nienburg – Verden 

Afstand: ca. 55 km

Vandaag slingert de fietsroute met de Weser mee door het Weserlaagland. U komt langs kleine dorpen met baksteenrode huizen en kleine stadjes als Drakenburg en graafschapstad Hoya. Uw einddoel is de historische stad Verden. Vergezichten over het vlakke land, knalgroene weides, windmolens en vereenzaamde boerderijen zijn de nieuwe fotomotieven. Verden is een echt paardenstadje. Er is een paardenmuseum en er is een grote stoeterij.

Overnachting in Verden

Dag 8 – Verden – Bremen

Afstand: ca. 56 km

U vertrekt richting de eindplaats van uw fietsreis: Bremen. Onderweg komt u langs het ooievaarsstation en het slot Etelsen. Misschien wordt u van verre al begroet door de Bremer Stadtmusikanten. In ieder geval moet u het bronzenbeeld van hen bij het raadhuis zeker even bekijken. Bezoek de UNESCO-havenstad Bremen met zijn prachtige historische centrum. Enkele bezienswaardighede zijn het Bremer Rathaus, de Bremer Roland, het beeld van de Bremer Stadtmusikanten, de St. Petri-dom, de Büttchenstraße, de Schlachte (de historische oeverpromenade) en in het middeleeuwse deel van de stad de Schnoor. Ook het hoofdstation gebouwd in neorenaissancestijl is een interessant bouwwerk.

Overnachting in Bremen

Dag 9 – Einde van uw reis

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U vertrekt vandaag richting huis óf wij kunnen uw vakantie nog met een of meer dagen verlengen.

Fietsen langs de Weser – wat is inbegrepen?

Inbegrepen

 • 8x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte A en B klasse hotels/Gasthöfe al naar gelang de gewenste klasse.
 • 8x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning en indien nodig daadwerkelijk hulp
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden: bezienswaardigheden, restauranttips, lijst met fietsenmakers etc.
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in Hannoversch Münden en Bremen zijn standaard bij te boeken.
 • Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar Hannoversch Münden: dagelijks kunt u om 15.00 uur met de transferbus terug naar Hannoversch Münden. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking en bij de boeking te betalen.

Fietsvakantie langs de Weser – Voor Wie?

 • Moeilijkheidsgraad: 1 van 5 

De Weserradweg behoort tot een van de beste fietsroutes in Europa en is door de ADFC meermaals bekroond tot favoriete fietsroute van Duitsland. Deze fietsreis gaat bijna de gehele route over zeer goede en vlakke fietspaden, landwegen of B-weggetjes. Door deze goede wegen is de fietsreis geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden.

Ervaringen van klanten langs de Weser

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,3

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerde fietsreis. Vriendelijke service.
Mevr. Hollak, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Organisatie door Mozaïek Reizen heel goed. Complimenten voor de info zoals we die hebben gekregen. Erg veel info, mooi beschreven, zeer waardevol.
Dhr. Postma, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima verzorgde voorbereiding / informatiepakket. Rinteln heeft de meeste indruk op ons gemaakt.” 
Mevr. Breunissen, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima, ook eerdere ervaringen met Mozaïek Reizen waren goed.” 
Anoniem, september 2018

Maatwerk als extra optie – fietsen langs de Weser

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2021 – fietsen langs de Weser

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent