Fietsen langs de zonnige meren in Karinthië

fietsen Kärnter Seen

Individuele fietsreis langs de Karintische meren

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs goede 3- of 4-sterren hotels/pensions of langs goede Gasthöfe
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 285 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 30 - 58 km per dag (gemiddeld 47 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid.

Kärntner Seenland maakt onderdeel uit van Karinthië. Deze feel-good regio ligt aan de zonnige kant van de Alpen. Hier schijnt de zon zelfs het vaakst van heel Oostenrijk! De “Oostenrijkse Rivièra” nodigt u uit voor een geweldige fietsreis. U zult een mooi samenspel zien van zon, water, natuur en de lichtheid van het zuiden. U fietst door mooie landstreken, rustgevende warme meren, bijzondere bergketens en groene valleien. Laat het alledaagse leven achter u en geniet van een landschap vol met bloeiende weiden, uitgestrekte bossen en kristalheldere meren. Naast al het natuurschoon is Kärntner Seenland een culturele schatkist. Majestueuze kastelen, dromerige dorpjes en oude stadjes. Kortom een prachtige en ontspannen fietsreis door de zonnige Alpen in Karinthië!


8-daagse fietsvakantie langs de Karintische meren in Oostenrijk

Kärntner Seenland maakt onderdeel uit van Karinthië. Deze feel-good regio ligt aan de zonnige kant van de Alpen. Hier schijnt de zon zelfs het vaakst van heel Oostenrijk! De “Oostenrijkse Rivièra” nodigt u uit voor een geweldige fietsreis. U zult een mooi samenspel zien van zon, water, natuur en de lichtheid van het zuiden. U fietst door mooie landstreken, rustgevende warme meren, bijzondere bergketens en groene valleien. Laat het alledaagse leven achter u en geniet van een landschap vol met bloeiende weiden, uitgestrekte bossen en kristalheldere meren. Naast al het natuurschoon is Kärntner Seenland een culturele schatkist. Majestueuze kastelen, dromerige dorpjes en oude stadjes. Kortom een prachtige en ontspannen fietsreis door de zonnige Alpen in Karinthië!

Dag 1 – Individuele aankomst in Villach

De levendige stad Villach betovert haar bezoeker met haar zuidelijke flair. Villach is een belangrijke en oude Alpenstad, gelegen op het kruispunt van oost-west/noord-zuid verkeersverbindingen. Deze stad werd al voor de jaartelling bewoond. Villach is de op een na grootste stad van Kärnten en is niet alleen bekend vanwege zijn carnaval, maar vooral ook vanwege zijn „Kirchtag“. Dit is het grootste folkloristische feest van Oostenrijk, op de eerste zaterdag van augustus. Het trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers. Daarnaast is Villach ook een mooie, bezienswaardige stad.

Overnachting in Villach

Dag 2 – Villach – Spittal an der Drau – Villach 

Afstand: ca. 55 km

De dag begint met een treinreis naar Spittal an der Drau. Maak van de gelegenheid gebruik en bezoek het renaissance-slot Porcia en de oude binnenstad. Vanaf Spittal fietst u stroomafwaarts langs de Drau terug naar Villach.

Overnachting in Villach

Dag 3 – Villach – St. Veit an der Glan

Afstand: ca. 56  km

Vandaag fietst u langs de Ossiacher See naar Feldkirchen in Kärnten. Vanaf daar gaat u verder langs de rivier Glan naar St. Veit an der Glan. Dit is de oudste stad van Karinthië!

Overnachting in St. Veit an der Glan

Dag 4 – St. Veit an der Glan – Wörthersee

Afstand: ca. 30 km

De stad St. Veit an der Glan nodigt uit voor een vroege ochtendwandeling. Sla het raadhuis en het vreemde Ernst Fuchs Palast zeker niet over.

Een gemoedelijke fietsetappe voert u over het interessante Zollfeld en vervolgens fietst u verder via de Herzogstuhl in Maria Saal naar Klagenfurt. Klagenfurt is de hoofdstad van Karinthië. Na een stadsbezichtiging fietst u door naar de Wörthersee of gaat u de “toren van Pisa” zoeken (in Minimundus).

Overnachting in Wörthersee

Dag 5 – Wörthersee – Keutschacher Seental – Rosegg

Afstand: ca. 42 km

Bij vertrek uit Klagenfurt fietst u kort langs de Wörthersee. Daarna fietst u over Viktring naar het Keutschacher Seetal. Via de Rauschelesee, Keutschacher See en de Hafnersee bereikt u het idyllische Rosental. Hier stroomt ook de Drau weer langs. In Rosegg is bij het slot een kleine dierentuin.

Overnachting in Rosegg

Dag 6 – Rosegg – Faaker See – Villach 

Afstand: ca. 39 km

Vandaag volgt u de Drauradweg en komt u in St. Niklas an der Drau. Vandaar is het een korte klim naar de Faaker See, waar u zeker een idyllisch lunchplekje kunt vinden. Sportievelingen kunnen een rondje om het meer fietsen. Maar voordat u het meer verlaat, moet u zeker een verfrissende duik nemen in het warme, turquoise kleurige water. Daarna fietst u door naar uw starthotel in Villach.

Overnachting in Villach

Dag 7 – Villach – Rond de Ossaicher See – Villach

Afstand: ca. 65 km 

U fietst langs de Seebach (beek) de stad uit en krijgt al snel de hooggelegen burcht Landskron in het vizier. Deze burcht is een mooi uitzichtpunt over de omgeving. Bezoek de roofvogel show of de apendierentuin bij burcht Landskron. De idyllisch tussen de bergen gelegen Ossiacher See komt daarna al gauw in beeld. In Annenheim kunt u de kabelbaan nemen naar 1900 meter hoogte en genieten van mooie vergezichten over de Alpen en de Ossiacher See. Bij de Ossiacher See kunt u een duik nemen in het heldere, warme water. Daarna keert u terug naar Villach.

Overnachting in Villach

Dag 8 – Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt uw fietstour in Oostenrijk. Als u nog wat langer van uw vakantie wilt genieten, verlengen wij graag uw vakantie met extra nachten in Villach.

De fietsroute is hoofdzakelijk vlak en u kunt eventueel rustdagen inlassen. De wisselingen tussen rivierdalen en meren, en het omzeilen van drukke routes brengt soms wel wat heuvelachtige stukken met zich mee. Echter is deze route goed te doen voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid. U fietst voornamelijk over verharde fietspaden en B-weggetjes met weinig verkeer.

Kenmerken van fietsen langs de Karintische meren:

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand : ca. 285 km
 • Afstand per dag:  30-58 km per dag (gemiddeld 47 km per dag)
 • Periode: 30 april tot 1 oktober 2017
 • Startdag: dinsdag, zaterdag en zondag
 • Overnachtingen: 7
 • Accommodaties: goede *** sterren of  **** sterren hotels/pensions/Gasthöfe
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien bijgeboekt halfpension (driegangenmenu)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘◘
  Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een goede gezondheid.
 • Aankomst Villach: Met de trein, auto of vliegtuig (niet inbegrepen, wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren kan gratis bij het starthotel of u kunt uw auto op een openbare parkeerplaats in de buurt van het hotel parkeren. Een bewaakte parkeerplek is ook mogelijk in een parkeergarage in de buurt van het hotel (ca. € 35 p/w). Geen reservering mogelijk, ter plaatse te regelen en betalen. 
Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod)

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 7 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels bij Klasse A. Bij Klasse B 7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe/Pensions.
 • 7 x uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
 • Indien u halfpension geboekt heeft: 7 x een 3-gangenmenu.
 • Reisbescheiden liggen voor u klaar in het aankomsthotel.
 • Treinkaartje Villach-Spittal/Drau incl. fietsen
 • Kärnten-Card die toegang geeft tot meer dan 100 bezienswaardigheden/attracties in Karinthië
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engels, Duits, Italiaans) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • halfpension (driegangenmenu)
 • Extra nachten in Villach zijn standaard bij te boeken. Mocht u onderweg in een andere plaats een extra nacht willen boeken, dan is dit op aanvraag mogelijk.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2017

Let op: Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting! (mits er geen andere kortingen/aanbiedingen van toepassing zijn).

Termijnen 2017

Aankomst dinsdag, zaterdag en zondag mogelijk, van 30.04 – 01.10.2017
Seizoen 1: 30.04 – 30.06 en 01.09 – 01.10
Seizoen 2: 01.07 – 31.08

Prijzen  per persoon

Fietsen langs de Karintische meren (8 dagen, 7 nachten)

Hotelklasse A

Hotelklasse B

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 594,00

€ 499,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 554,00

€ 459,00

Toeslag Seizoen 2

€ 45,00

€ 41,00

Toeslag halfpension

€ 140,00

€ 126,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 98,00

€ 84,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€ 80,00

€ 80,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

€ 160,00

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

€ 1,92 pppdag

 € 1,92 pppdag
Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

€ 3,27 pppdag

 € 3,27 pppdag
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

Hotelklasse A: goede hotels *** en **** niveau.
Hotelklasse B: goede Gasthöfen

 

Prijzen extra nachten per persoon:

Alle plaatsen

Hotelklasse A

2-pers k / 1-pers k

Hotelklasse B

2-pers k / 1-pers k

Seizoen 1 € 60 / € 70 € 50 / € 60
Seizoen 2  € 70 / € 80  € 60 / € 70

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 7 x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels bij Klasse A. Bij Klasse B 7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe/pensions.
 • 7 x uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
 • Indien u halfpension geboekt heeft: 7 x een 3-gangenmenu.
 • Reisbescheiden liggen voor u klaar in het aankomsthotel.
 • Treinkaartje Villach-Spittal/Drau incl. fietsen
 • Kärnten-Card die toegang geeft tot meer dan 100 bezienswaardigheden/attracties in Karinthië
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engels, Duits, Italiaans) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Aankomst en parkeerkosten

 • Aankomst Villach: Met de trein, auto of vliegtuig (niet inbegrepen, wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren kan gratis bij het starthotel of u kunt uw auto op een openbare parkeerplaats in de buurt van het hotel parkeren. Een bewaakte parkeerplek is ook mogelijk in een parkeergarage in de buurt van het hotel (ca. € 35 p/w). Geen reservering mogelijk, ter plaatse te regelen en betalen.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
WIJ STAAN OP DE VOLGENDE BEURZEN IN 2017:
 • za 7 en zo 8 januari: beurs REIS! in Martini Plaza in Groningen: www.reisevent.nl
 • wo 11 t/m zo 15 januari: Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.vakantiebeurs.nl: beurskorting!
 • za 11 en zo 12 februari: Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.fietsenwandelbeurs.nl
 • za 18 en zo 19 februari: Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo, Gent: www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl