Fietsen met kinderen in de Alpen: langs rivier de Mur

Fietsen hoog in de bergen - Murradweg met kinderen

Individuele fietsvakantie met kinderen - Murradweg

 • Soort reis: individuele family tour Oostenrijk langs goede 3 sterren hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 185 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 25 - 40 km per dag (gemiddeld 30 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ 1,5: Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een normale gezondheid. Ideaal voor gezinnen.

Hou je van frisse berglucht, natuur en het authentieke boerenleven in de Alpen, dan is deze familytour langs de Mur, met zijn korte etappes, voor jullie gemaakt! Hij begint op ca. 1100 meter in St. Michael im Lungau, temidden van de bergen van het biosfeerreservaat Salzburg Lungau met zijn vele soorten planten en dieren. Hier worden elk jaar traditiegetrouw de koeien nog naar de almen gedreven. Door schilderachtige, afwisselende landschappen met Alpenweiden, burchten en bergstadjes fietsen jullie oostwaarts naar Bruck an der Mur op ca. 490 meter hoogte, een flink stuk dalen dus! Tip: Bezoek na afloop van deze reis de prachtige universiteitsstad Graz (UNESCO).

8-daagse fietsreis met kinderen in de Alpen: de Murradweg

Fietsen met kinderen in de Alpen: Hou je van frisse berglucht, natuur en het authentieke boerenleven in de Alpen, dan is deze familytour langs de Mur, met zijn korte etappes, voor jullie gemaakt! Hij begint op ca. 1100 meter in St. Michael im Lungau, temidden van de bergen van het biosfeerreservaat Salzburg Lungau met zijn vele soorten planten en dieren. Hier worden elk jaar traditiegetrouw de koeien nog naar de almen gedreven. Door schilderachtige, afwisselende landschappen met Alpenweiden, burchten en bergstadjes fietsen jullie oostwaarts naar Bruck an der Mur op ca. 490 meter hoogte, een flink stuk dalen dus! Tip: Bezoek na afloop van deze reis de prachtige universiteitsstad Graz (UNESCO).

Leuk voor kinderen:

 • Natuurreservaat Lungau met zijn prachtige bergnatuur
 • Opengestelde kastelen en burchten, waaronder slot Moos
 • Meertjes onderweg om een koele duik te nemen
 • Freizeitpark Märchenwald
 • een geweldig zwemparadijs met enorm lange glijbanen over de ligweide in Judenburg
 • Museum am Bauernhof in St. Michael in der Obersteiermark
Dag 1 – Individuele aankomst in St. Michael im Lungau 

St. Michael im Lungau is een bergdorp in het zuidoosten van het Salzburger Land te midden van indrukwekkende bergen. St. Michael im Lungau ligt in het hart van het Oostenrijkse UNESCO Biosphärenpark Salzburg Lungau. Een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn hoge diversiteit aan dieren en planten. U kunt vandaag genieten van dit mooie Biosphärenpark door een korte wandeling te maken of u kunt in het nabijgelegen Mauterndorf een prachtig middeleeuws kasteel bezoeken. Door St. Michael im Lungau stroomt ook de woeste Alpenbeek: Wasserweg Leisnitz. Leuk om even met de kinderen te bekijken.

Overnachting in St.Michael im Lungau

Dag 2 – St. Michael im Lungau – Ramingstein 

Afstand: ca. 25 km

Uw fietst vandaag u allereerst door het Biosphärenpark Salzburg Lungau naar de bergstad Tamsweg met het kleurrijke, historische marktplein en de bekende bedevaartskerk St. Leonhard. Bij slot Moosham (ook erg mooi van binnen!)  kunt u uw eerste pauze inlassen. Slotrondleidingen zijn dagelijks mogelijk, speciale kinderrondleidingen zijn elke donderdag. Vervolgens fietst u verder over de Tamsweg naar Ramingstein. Daar wacht ook de bekende burcht op u: Burcht Finstergrün, waar meneer Finsterling al honderden jaren “rondspookt”. Voor kinderen een spannende plek, zeker een bezoek waard!

Overnachting in Ramingstein

Dag 3 – Ramingstein – Murau 

Afstand: ca. 30  km

U volgt de rivier de Mur, onderweg kunt u genieten van de adembenemende natuur. U komt langs St. Ruprecht, waar u het houtmuseum St.Ruprecht kunt bezichtigen. Hier komt u in een ware “Holz Erlebniswelt” terecht: ervaar de grondstof hout in al zijn varianten van het verleden tot aan nu. Etappedoel is Murau, een middeleeuwse brouwstad met zijn eigen biermuseum, het bijzondere kasteel Obermurau en het prachtig uitziende stadscentrum. Vanuit Murau vertrekt er een paar keer per dag een ouderwetse stoomlocomotief die de route Murau – Tamsweg – Murau aflegt. U kunt onderweg in meerdere plaatsen uitstappen. Een leuke belevenis voor jong en oud!

Overnachting in Murau

Dag 4 – Murau – Scheifling/Unzmarkt

Afstand: ca. 25/30 km

Vandaag fietst u door het smalle gedeelte van het Murdal tot aan de voet van de bergketen Niedere Tauern. U komt door verschillende mooie bergdorpjes met ieder zijn bezienswaardigheden. Na enkele kilometers bereikt u Frojach met het Smalspoormuseum. Vanaf daar fietst u verder naar het einddoel van vandaag: Scheifling, waar u ‘s middags lekker kunt zwemmen in een mooi natuurmeertje.

Overnachting in Scheifling/Unzmarkt

Dag 5 – Scheifling/Unzmarkt – Judenburg

Afstand: ca. 30/35 km

U vertrekt vandaag richting Judenburg en fietst verder door de prachtige Alpen. Een tussenstop bij het sprookjes-en vrijtijdspark Freizeitpark Märchenwald Steiermark is erg leuk voor kinderen. In de eindplaats Judenburg wacht een waar zwemparadijs op u: Erlebnisbad Judenburg. Er is zelfs een 70 meter lange glijbaan die hoog over de zonneweide gaat! Of u kunt het thermaalbad Aqualux bezoeken om lekker te relaxen. Dit is ook geschikt voor kinderen, aangezien er interessante waterglijbanen bij zijn.

Overnachting in Judenburg of omgeving

Dag 6 – Judenburg – St. Michael in der Obersteiermark 

Afstand: ca. 40 km

Weer helemaal fris fietst u richting Knittelfeld. Voor wie het leuk vindt om de formule 1 sport een keer van dichtbij te zien, kan een kleine omweg maken naar het Formule 1-circuit Spielberg (RedBull Ring). Onderweg komt u langs oude stadjes waar de successen van het architectonische verleden goed te zien zijn. Over Knittelfeld fietst u verder richting St. Michael in der Obersteiermark. In het dorp bevindt zich het bijzondere Museum am Bauernhof, dat gemaakt is in een 300 jaar oude boerderij! Verder is er voor de kinderen een groot binnenspeelpark: Happy Fun Park.

Overnachting in St. Michael in der Obersteiermark

Dag 7 – St. Michael in der Obersteiermark – Bruck an der Mur/Oberaich

Afstand: ca. 30 km

U vertrekt vandaag richting Leoben, gelegen in een S-bocht van de Mur. Dit stadje heeft een mooi marktplein en klooster Göss. Göss is de naamgever van het grootste Oostenrijkse biermerk, Gösser, dat in Leoben wordt gebrouwen. In de historische handelsstad Bruck an der Mur overnacht u. Het marktplein heeft mooie monumenten: Eiserne Brunnen, Mariazuil, het Kornmesserhaus en het stadhuis. Met een rondwandeling door de oude stad en zicht op de hooggelegen klokkentoren van burchtruine Landskron rond u uw fietsdag af. Eventueel kunt u met de kinderen nog een paar uurtjes naar het gemeentelijke zwembad ter afkoeling of klauteren in de Kletterhalle.

Overnachting in Bruck an der Mur/Oberaich

Dag 8 – Einde van de reis

Vandaag vertrekt u richting huis óf u verlengt uw vakantie in Burck an der Mur of in het interessante Graz: hoofdstad van Steiermark en een prachtige UNESCO-stad (goede treinverbinding). Wij verlengen graag uw vakantie met een of meer dagen.

Deze tour heeft korte fietsetappes over verkeersluwe B-weggetjes of goede fietspaden meestal langs rivier de Mur. Hier en daar wel een klimmetje, maar daarna ook weer een daling. Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid. Vanwege de korte etappes en goede fietswegen ideaal voor gezinnen.

Kenmerken van Fietsen in de Alpen: Murradweg

 • Soort reis: individuele fietsreis Oostenrijk langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand : ca. 185 km
 • Afstand per dag: 45 – 65 km per dag (gemiddeld 56 km per dag)
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen: 7
 • Accommodaties: goede  *** pensions/hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt) of indien extra bijbesteld half pension (3-gangenmenu).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘ 1,5: Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een goede gezondheid. Ideaal voor gezinnen.
 • Aankomst St. Michael: met trein, vliegtuig of auto (niet inbegrepen, wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren: U kunt uw auto gratis parkeren op parkeerterrein van de organisatie. Daarnaast kunt u uw auto in een parkeergarage zetten voor €9,- per dag of onder een Carport voor € 20,- per/week.
 • Transfer terug naar St.Michael: Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16.00 uur en op zondag om 13.00 uur vertrekt er een transferbus terug naar St.Michael. Reservering bij boeking noodzakelijk, kosten volwassenen zijn € 42 p.p. incl. fiets en kinderen € 32 p.p. incl. fiets. Betaling ter plaatse.
Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod)

Inbegrepen in de basisprijs:

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels/Gasthöfe/pensions
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bij bijboeking van halfpension een 3-gangen avondmenu.
 • Pretourmeeting (alleen bij huurfietsen)
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en
 • Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Uitvoerige reisbescheiden
 • Huurfietsverzekering

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur kinderfietsen
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in St. Michael im Lungau en Bruck an der Mur zijn standaard bij te boeken.
 • Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar St.Michael: Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16.00 uur en op zondag om 13.00 uur vertrekt er een transferbus terug naar St.Michael. Reservering bij boeking noodzakelijk, kosten volwassenen zijn € 42 p.p. incl. fiets en kinderen € 32 p.p. incl. fiets. Betaling ter plaatse.

 

Offerte Aanvragen

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!
 

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.05 – 30.09

Seizoen 1: 01.05 – 31.05 en 01.09 – 30.09

Seizoen 2: 01.06 – 31.08

 

Prijzen per persoon Murradweg met kinderen

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 539

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 479

Toeslag Seizoen 2

€  60

Toeslag halfpension

€ 140

Toeslag 1-pers. kamer

   € 135

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€   75

Huur E-bike per tour

€ 180

Kinderfiets / aanhangfiets / kinderaanhanger

€   60

Follow-me / kinderfiets

€   30

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 
Hotelklasse: goede hotels / pension ***niveau
 

Kinderkorting

0 tot 6 jaar 100%
6 tot 12 jaar 50%
12 – 15 jaar 25%
15 – 18 jaar 10% op extra bed

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen)
 

Extra nachten

Plaats p.p. in 2-pers. kamer p.p. in 1-pers. kamer
St. Michael

€ 55

€ 70

Bruck an der Mur

€ 50

€ 60

Graz

€ 60

€ 95

 
Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels/Gasthöfe/pensions
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Bij bijboeking van halfpension een 3-gangen avondmenu.
 • Pretourmeeting
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning in Oostenrijk (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen.
 • Huurfietsverzekering
 • Uitvoerige reisbescheiden

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

Parkeren: u kunt kosteloos u auto parkeren op een onbewaakte hotelparkeerplaats voor de duur van de fietstour of u kunt uw auto in een parkeergarage zetten voor €9,- per dag of onder een Carport voor € 20,- per/week.Transfer terug naar St.Michael: Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 15.45 uur en op zondag om 12.45 uur vertrekt er een transferbus terug naar St.Michael. Reservering bij boeking noodzakelijk, kosten volwassenen zijn € 42 p.p. incl. fiets en kinderen € 32 p.p. incl. fiets. Betaling ter plaatse.
 

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl