Fietsen met kinderen langs de Weser – sprookjesroute

Fietsen langs de Weser - sprookjes

Individuele fietsreis met kinderen langs de Weser

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs goede 3-sterren hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 175 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 25 - 45 km per dag (gemiddeld 34 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid. Ook ideaal voor gezinnen.

Deze fabelachtige fietsreis, geliefd bij jong en oud, brengt jullie naar de oorsprong van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Assepoester, de Gelaarsde Kat, Hans en Grietje en de Rattenvanger van Hameln, ze zijn hier alom tegenwoordig. Maar ook de baron von Münchhausen met zijn sterke verhalen woonde hier. Langs fietspaden en kleine wegen fietsen jullie door een lieflijk landschap langs de rivieren Weser en Fulda en komen jullie door schattige vakwerkhuisstadjes, elk met zijn eigen verhaal. Een zeer mooie fietsroute voor het hele gezin, waardoor de bekende sprookjes, sagen en legenden een geheel andere dimensie krijgen. Een aanrader!

7-daagse sprookjesachtige familytour langs rivier de Weser

Deze fabelachtige fietsreis, geliefd bij jong en oud, brengt jullie naar de oorsprong van de sprookjes van de gebroeders Grimm.  Assepoester, de Gelaarsde Kat, Hans en Grietje en de Rattenvanger van Hameln, ze zijn hier alom tegenwoordig. Maar ook de baron von Münchhausen met zijn sterke verhalen woonde hier. Langs fietspaden en kleine wegen fietsen jullie door een lieflijk landschap langs de rivieren Weser en Fulda en komen jullie door schattige vakwerkhuisstadjes, elk met zijn eigen verhaal. Een zeer mooie fietsroute voor het hele gezin, waardoor de bekende sprookjes, sagen en legenden een geheel andere dimensie krijgen. Een aanrader!

Leuk voor kinderen:

 • het Grimm museum in Kassel
 • de verschillende stadjes, waar sprookjes als de Gelaarsde Kat, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Assepoester en Rattenvanger van Hameln hun oorsprong vonden
 • het romantische museum „Der Mühlenplatz“ in Giselwerder met miniatuurvakwerkhuizen en boerderijen uit de tijd van Grimm
 • Het mooie, groene, lieflijke landschap door licht heuvelland.
 • Het uitzichtspunt de Weser-Skywalk in Bad Karlshafen
 • De woning/museum van de échte baron von Münchhausen in Bodenwerder
 • Kanoën op de Weser, bijvoorbeeld in Hameln
Dag 1 – Individuele aankomst in Hannoversch Münden

Op eigen gelegenheid reist u naar Hannoversch Münden. Het is slim om tijdig aan te komen in deze stad, zodat u nog de tijd heeft om al het moois te bewonderen. Zo zijn er meer dan 700 vakwerkhuizen en is er het Weserrenaissance-stadhuis! 3x per dag speelt hier het carillon. De bovensten ramen van het stadhuis gaan dan open en de mannetjes met muziekinstrumenten schuiven naar buiten, erg leuk voor kinderen! U kunt ook lekker genieten bij rivieren Fulda en Werra of met uw kinderen een bezoek brengen aan het grote park met speeltuin naast het oude centrum. Om de dag af te sluiten kunt u ’s avonds heerlijk gaan eten in het bijzondere Café Aegidius, een kerk die omgebouwd is tot sfeervol restaurant.

Overnachting in Hannoversch Münden

Dag 2 – Uitstapje: fietsen naar Kassel

Afstand: ca. 35 km

U start uw fietsreis langs rivier de Fulda naar Kassel de „Hauptstadt der Deutschen Märchenstraße“ en het sprookjesavontuur begint. De gebroeders Grimm zijn hier alom vertegenwoordigd, zij hebben namelijk een groot deel van hun leven doorgebracht in Kassel. Hun beroemde kinder- en huissprookjes zijn zelfs in meer dan 170 talen vertaald! U kunt in Kassel ook een bezoek brengen aan het prachtige Bergpark Wilhemshöhe met zijn mysterieuze Schloss Löwenburg en het Hercules monument, dit park is sinds 2013 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het machtige Schloss Wilhelmshöhe is ook zeker een bezoek waard. Na dit leuke uitstapje, gaat u weer terug op de fiets of met de trein naar Hann. Münden.

Overnachting in Hannoversch Münden

Dag 3 – Hannoversch Münden – Bad Karlshafen 

Afstand: ca. 45  km

Vandaag fietst u langs rustige wegen richting gemeente Oberweser. In Oberweser-Oldesheim wacht de gelaarsde kat u op en even verder op in Oberweser-Giselwerder bevindt zich het hart van het sprookje sneeuwwitje en de zeven dwergen. Breng een bezoek aan het openluchtmuseum „Der Mühlenplatz“ met prachtige vakwerkminiatuurhuizen- en boerderijen, zoals uit de (romantische) tijd van de Gebroeders Grimm. Vervolgens fietst u verder naar Bad Karlshafen. In Bad Karlshafen kunt u een bezoek brengen aan de bekende Weser-Therme of u bewandeld de Weser-Skywalk, vanwaar u een overweldigend uitzicht heeft over het Weserdal (eventueel te bekorten door vanaf Bodenfelde naar Bad Karlshafen de trein te nemen (ca. 13 km).

Overnachting in Bad Karlshafen

Dag 4 –  Bad Karlshafen – Höxter 

Afstand: ca. 25 km

Van Bad Karlshafen fietst u naar Beverungen, deze twee stadjes liggen niet ver uitelkaar en u zult dan ook al snel Beverungen aan de horizon zien verschijnen. Omdat dit stadje geen last heeft gehad van vernielingen tijdens de oorlog, vindt u hier veel historische gebouwen. Een tussenstop meer dan waard! Daarna fietst u rustig verder naar Höxter het “thuis” van Hans en Grietje. Bewonder de Hänsel und Gretel fontein en luister naar het mooie toneelstuk op het grote marktplein. Maar pas op voor de boze heks!

Overnachting in Höxter

Dag 5 – Höxter – Bodenwerder

Afstand: ca. 40 km

Als u niet bent opgesloten in het heksenhuis, kunt u vandaag met een gerust hard verder fietsen. Langs klooster Corbey (UNESCO) fietst u gemoedelijk verder naar parfumstad Holzminden. Vervolgens komt de fietsroute langs Polle (vergeet niet de Assepoesterkamer te bezoeken!) en de burgruïne van graven Eberstein. U fietstocht eindigt vandaag in het bekende Bodenwerder. Wie kent niet de beroemde, vroegere bewoner van Bodenwerder: Baron von Münchhausen? (eventueel te bekorten door van Höxter naar Holzminden de trein te nemen (ca. 10 km).

Overnachting in Bodenwerder

Dag 6 – Bodenwerder – Hameln

Afstand: ca. 25 km

Als afsluiting van de sprookjesvolle fietsreis, komt u vandaag langs rivier de Weser en fietst u naar Hameln. In Hameln kunt u nog op zoek gaan naar de sporen van de rattenvanger van Hameln. De sage van de rattenvanger is wereldwijd bekend en ontstond al aan het eind van de 13e eeuw. De stad Hameln is zelfs nog ouder en dit is dan ook goed te zien aan het prachtige oude centrum. U kunt een bezoek brengen aan het Rattenvanger openluchttheater of het Rattenvangercarillon bekijken. Mocht u genoeg sprookjes hebben gezien, dan kunt u ook lekker gaan kanoën op rivier de Weser.

Overnachting in Hameln

Dag 7 – Einde van uw reis

andaag eindigt uw fietsreis vol tradities, sagen en sprookjes. U vertrekt richting huis óf u kunt uw fietsvakantie nog met een of meer dagen verlengen in Hameln of Hannoversch Münden.

De Weserradweg behoort tot een van de beste fietsroutes in Europa. Deze fietsreis gaat bijna de gehele route over zeer goede en vlakke fietspaden, landwegen of B-weggetjes. Er zijn slechts enkele klimmetjes op de route. Door de goede wegen en geringe hoogteverschillen is deze fietsreis uitermate geschikt voor gezinnen.

Kenmerken van fietsen met kinderen langs de rivier de Weser

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: ca. 175 km
 • Afstand per dag: 25 – 45 km (gemiddeld 34 km per dag)
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: dagelijks
 • Overnachtingen: 6
 • Accommodaties: goede *** / **** hotels / gasthofen
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘
  Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid. Ideaal voor gezinnen.
 • Aankomst Hannoversch Münden: Met de trein, auto of vliegtuig (niet inbegrepen, wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren Hannoversch Münden: De hotels in Hannoversch Münden hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen. De kosten hiervoor zijn ca. €5 – 10,- per dag. Mocht parkeren bij het hotel niet mogelijk zijn, dan kunt u uw auto in een openbare parkeerplaats parkeren. Betaling ter plaatse.
 • Transfer terug naar Hannoversch Münden: dagelijks kunt u in ca. 3 uur met de trein terug naar Hannoversch Münden. U kunt ook de transferbus terug, kosten € 35,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking. Betaling ter plaatse.
Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod)

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 6x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** / **** hotels/gasthofen al naar gelang de gewenste klasse.
 • 6x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel
 • Pretourmeeting in Duitsland
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in Hannoversch Münden en Hameln zijn standaard bij te boeken.
 • Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug naar Hannoversch Münden: dagelijks kunt u in ca. 3 uur met de transferbus terug naar Hannoversch Münden. Kosten € 35,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking. Betaling ter plaatse.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!
 

Termijnen 2019

Aankomst dagelijks mogelijk, van 06.04 – 13.10

Seizoen 1: 06.04 – 26.04 en 31.08 – 13.10
Seizoen 2: 27.04 – 31.05 en 03.08 – 30.08
Seizoen 3: 01.06 – 02.08
 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen langs de rivier de Weser – sprookjesachtige fietsvakantie

(7 dagen, 6 overnachtingen)

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 485

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 435

Toeslag Seizoen 2

€  40

Toeslag Seizoen 3

€  60

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 395

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 265

Toeslag 1-pers. kamer

€ 160

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€ 75

Kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets

€  60

Huur E-bike per tour

€ 170

Transferbus terug naar Hannoversch Münden

€  35

Huurfietsverzekering Comfort (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

inbegrepen

Huurfietsverzekering Optimaal (geen eigen risico)

€ inbegrepen

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.
 

Extra nachten per persoon
Plaats  2 pers. kamer / 1 pers.kamer   kinderen 12 – 14 jr  kinderen 6 – 11 jr
Hann. Münden   € 62 /  € 87  € 46  € 32
Hameln  € 52 / € 72  € 39  € 27
Overige plaatsen op aanvraag op aanvraag op aanvraag

 

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 6x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** / **** hotels/Gasthofen
 • 6x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel
 • Pretourmeeting in Duitsland
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

 • Parkeren Hannoversch Münden: De hotels in Hannoversch Münden hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen. De kosten hiervoor zijn ca. €5 – 10,- per dag. Mocht parkeren bij het hotel niet mogelijk zijn, dan kunt u uw auto in een openbare parkeerplaats parkeren. Betaling ter plaatse.
 • Transfer terug naar Hannoversch Münden: dagelijks kunt u in ca. 3 uur met de trein terug naar Hannoversch Münden. U kunt ook de transferbus terug, kosten € 35,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking. Betaling ter plaatse.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl