Fietsen met kinderen langs de Weser – sprookjesroute

Fietsen langs de Weser - sprookjes

Individuele fietsreis met kinderen langs de Weser

 • Soort reis: individuele fietsreis Duitsland langs goede 3-sterren hotels/pensions
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 175 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 25 - 45 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen

Deze fabelachtige fietsreis, geliefd bij jong en oud, brengt jullie naar de oorsprong van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Assepoester, de Gelaarsde Kat, Hans en Grietje en de Rattenvanger van Hameln, ze zijn hier alom tegenwoordig. Maar ook de baron von Münchhausen met zijn sterke verhalen woonde hier. Langs fietspaden en kleine wegen fietsen jullie door een lieflijk landschap langs de rivieren Weser en Fulda en komen jullie door schattige vakwerkhuisstadjes, elk met zijn eigen verhaal. Een zeer mooie fietsroute voor het hele gezin, waardoor de bekende sprookjes, sagen en legenden een geheel andere dimensie krijgen. Een aanrader!

7-daagse sprookjesachtige familytour langs rivier de Weser

Deze fabelachtige fietsreis, geliefd bij jong en oud, brengt jullie naar de oorsprong van de sprookjes van de gebroeders Grimm.  Assepoester, de Gelaarsde Kat, Hans en Grietje en de Rattenvanger van Hameln, ze zijn hier alom tegenwoordig. Maar ook de baron von Münchhausen met zijn sterke verhalen woonde hier. Langs fietspaden en kleine wegen fietsen jullie door een lieflijk landschap langs de rivieren Weser en Fulda en komen jullie door schattige vakwerkhuisstadjes, elk met zijn eigen verhaal. Een zeer mooie fietsroute voor het hele gezin, waardoor de bekende sprookjes, sagen en legenden een geheel andere dimensie krijgen.

Leuk voor kinderen:

 • het Grimm museum in Kassel
 • de verschillende stadjes, waar sprookjes als de Gelaarsde Kat, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Assepoester en Rattenvanger van Hameln hun oorsprong vonden
 • het romantische museum „Der Mühlenplatz“ in Giselwerder met miniatuurvakwerkhuizen en boerderijen uit de tijd van Grimm
 • Het mooie, groene, lieflijke landschap door licht heuvelland
 • Het uitzichtspunt de Weser-Skywalk in Bad Karlshafen
 • De woning/museum van de échte baron von Münchhausen in Bodenwerder
 • Kanoën op de Weser, bijvoorbeeld in Hameln
Dag 1 – Individuele aankomst in Hannoversch Münden

Op eigen gelegenheid reizen jullie naar Hannoversch Münden. Het is slim om tijdig aan te komen in deze stad, zodat jullie nog de tijd hebben om al het moois te bewonderen. Zo zijn er meer dan 700 vakwerkhuizen en is er het Weserrenaissance-stadhuis! 3x per dag speelt hier het carillon. De bovenste ramen van het stadhuis gaan dan open en de mannetjes met muziekinstrumenten schuiven naar buiten, erg leuk voor kinderen! Jullie kunnen ook lekker genieten bij rivieren Fulda en Werra of met jullie kinderen een bezoek brengen aan het grote park met speeltuin naast het oude centrum. Om de dag bijzonder af te sluiten kunnen jullie ’s avonds bijv. heerlijk gaan eten in het bijzondere Café Aegidius, een kerk die omgebouwd is tot sfeervol restaurant.

Overnachting in Hannoversch Münden

Dag 2 – Uitstapje: fietsen naar Kassel

Afstand: ca. 35 km

Jullie starten jullie fietsreis langs rivier de Fulda naar Kassel de „Hauptstadt der Deutschen Märchenstraße“ en het sprookjesavontuur begint. De gebroeders Grimm zijn hier alom vertegenwoordigd, zij hebben namelijk een groot deel van hun leven doorgebracht in Kassel. Hun beroemde kinder- en huissprookjes zijn zelfs in meer dan 170 talen vertaald! Jullie kunnen in Kassel ook een bezoek brengen aan het prachtige Bergpark Wilhemshöhe met zijn mysterieuze Schloss Löwenburg en het Hercules monument, dit park is sinds 2013 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het machtige Schloss Wilhelmshöhe is ook zeker een bezoek waard. Na dit leuke uitstapje, gaan jullie weer terug op de fiets of met de trein naar Hann. Münden.

Overnachting in Hannoversch Münden

Dag 3 – Hannoversch Münden – Bad Karlshafen 

Afstand: ca. 45  km (eventueel met 15 km te bekorten door het laatste stuk de trein te nemen)

Vandaag fietsen jullie langs rustige wegen richting gemeente Oberweser. In Oberweser-Oldesheim wacht de gelaarsde kat jullie op en even verder in Oberweser-Giselwerder bevindt zich het hart van het sprookje sneeuwwitje en de zeven dwergen. Breng een bezoek aan het openluchtmuseum „Der Mühlenplatz“ met prachtige vakwerkminiatuurhuizen- en boerderijen, zoals uit de (romantische) tijd van de Gebroeders Grimm. Vervolgens fietsen jullie verder naar Bad Karlshafen. In Bad Karlshafen kunnen jullie een bezoek brengen aan de bekende Weser-Therme of jullie bewandelen de Weser-Skywalk, vanwaar jullie een overweldigend uitzicht hebben over het Weserdal.

Overnachting in Bad Karlshafen

Dag 4 –  Bad Karlshafen – Höxter 

Afstand: ca. 25 km

Van Bad Karlshafen fietsen jullie naar Beverungen, deze twee stadjes liggen niet ver uit elkaar en jullie zullen dan ook al snel Beverungen aan de horizon zien verschijnen. Omdat dit stadje geen last heeft gehad van vernielingen tijdens de oorlog, vinden jullie hier veel historische gebouwen. Een tussenstop meer dan waard! Daarna fietsen jullie rustig verder naar Höxter het “thuis” van Hans en Grietje. Bewonder de Hänsel und Gretel fontein en luister naar het mooie toneelstuk op het grote marktplein. Maar pas op voor de boze heks!

Overnachting in Höxter

Dag 5 – Höxter – Bodenwerder

Afstand: ca. 40 km (eventueel met 10 km te bekorten door het laatste stuk de trein te nemen)

Als jullie niet opgesloten zijn in het heksenhuis, kunnen jullie vandaag met een gerust hard verder fietsen. Langs klooster Corbey (UNESCO) fietsen jullie gemoedelijk verder naar parfumstad Holzminden. Vervolgens komt de fietsroute langs Polle (vergeet niet de Assepoesterkamer te bezoeken!) en de burgruïne van graven Eberstein. Jullie fietstocht eindigt vandaag in het bekende Bodenwerder. Wie kent niet de beroemde, vroegere bewoner van Bodenwerder: Baron von Münchhausen?

Overnachting in Bodenwerder

Dag 6 – Bodenwerder – Hameln

Afstand: ca. 25 km

Als afsluiting van de sprookjesvolle fietsreis, fietsen jullie vandaag langs de Weser naar Hameln. In Hameln kunnen jullie nog op zoek gaan naar de sporen van de rattenvanger van Hameln. De sage van de rattenvanger is wereldwijd bekend en ontstond al aan het eind van de 13e eeuw. De stad Hameln is zelfs nog ouder en dit is dan ook goed te zien aan het prachtige oude centrum. Jullie kunnen een bezoek brengen aan het Rattenvanger openluchttheater of het Rattenvangercarillon bekijken. Mochten jullie genoeg sprookjes hebben gezien, dan kunnen jullie ook lekker gaan kanoën op de rivier de Weser.

Overnachting in Hameln

Dag 7 – Einde van jullie fietsreis

Vandaag eindigt jullie fietsreis vol tradities, sagen en sprookjes. Jullie vertrekken richting huis óf jullie kunnen jullie fietsvakantie nog met een of meer dagen verlengen in Hameln of Hannoversch Münden.

Wat is inbegrepen – fietsen met kinderen langs de Weser

Inbegrepen

 • Pretourmeeting voor de start van de fietsreis
 • 6x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels/Gasthöfe
 • 6x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties

  • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
  • Huur E-bikes
  • Extra nachten in Hannoversch Münden en Hameln zijn standaard bij te boeken.
  • Willen jullie in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
  • Transfer terug naar Hannoversch Münden: dagelijks kunnen jullie in ca. 3 uur met de transferbus terug naar Hannoversch Münden. Wanneer jullie hier gebruik van willen maken, dienen jullie dit aan te geven bij de boeking. Betaling ter plaatse.

Parkeren

De hotels in Hannoversch Münden hebben een beperkt aantal parkeerplaatsen. De kosten hiervoor zijn ca. €5 – 10,- per dag. Mocht parkeren bij het hotel niet mogelijk zijn, dan kunnen jullie de auto in een openbare parkeerplaats parkeren. Betaling ter plaatse.

Fietsen met kinderen langs de Weser, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

De Weserradweg behoort tot een van de beste fietsroutes in Europa. Deze fietsreis gaat bijna de gehele route over zeer goede en vlakke fietspaden, landwegen of B-weggetjes. Er zijn slechts enkele klimmetjes op de route. Door de goede wegen en geringe hoogteverschillen is deze fietsreis uitermate geschikt voor gezinnen.

Ervaringen van onze fietsers – fietsen met kinderen langs de Weser

Maatwerk – Fietsen met kinderen langs de Weser

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2020 – Fietsen met kinderen langs de Weser

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 04.04 – 13.10

Seizoen 1: 04.04 – 25.04 en 01.10 – 13.10
Seizoen 2: 26.04 – 16.05 en 01.08 – 30.09
Seizoen 3: 17.06 – 31.07
 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen langs de rivier de Weser
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 529

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 480

Toeslag Seizoen 2

€  30

Toeslag Seizoen 3

€  60

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 399

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 269

Toeslag 1-pers. kamer

€ 159

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€ 79

Kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets

€  65

Huur E-bike per tour

€ 189

Transferbus terug naar Hannoversch Münden

€  39

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

Boekingskosten  specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.
 

Extra nachten per persoon
Plaats  2 pers. kamer / 1 pers.kamer   kinderen 12 – 14 jr  kinderen 6 – 11 jr
Hann. Münden   € 59 /  € 88  € 45  € 29
Hameln  € 55 / € 90  € 39  € 27
Overige plaatsen op aanvraag op aanvraag op aanvraag

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent