Fietsen met kinderen langs de Moezel

Fietsen Duitsland - Familytour langs de Moezel

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/Gasthöfe (*** sterren)
 • Duur: 7/8 dagen, 6/7 nachten, 5/6 fietsdagen
 • Afstand: 145 / 195 km
 • Afstand per dag: ca. 30 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden.


Een fietstocht langs de meanderende Moezel in Duitsland is als een reis terug in de tijd. Overal komen jullie historische gebouwen tegen en volgen jullie de sporen van de oude Romeinen. U fietst vanaf de historische stad Trier door kleurrijke wijngaarden en berglandschappen naar het charmante Cochem. Deze gemakkelijke route is perfect voor een ontspannen familie fietsvakantie dichtbij huis, maar toch in een geheel andere ambiance. Onderweg is er van alles te ontdekken: kastelen, zwembaden en zwemmeren, pretparken, oude ruïnes, grote speeltuinen, vakwerkhuizen enz. Maak jullie op voor een avontuur en kom naar het idyllische Moezelgebied!

7- of 8-daagse fietsvakantie met kinderen langs de Moezel

Een fietstocht langs de meanderende Moezel in Duitsland is als een reis terug in de tijd. Overal komen jullie historische gebouwen tegen en volgen jullie de sporen van de oude Romeinen. Jullie fietsent vanaf de historische stad Trier door kleurrijke wijngaarden en berglandschappen naar het charmante Cochem. Deze gemakkelijke route is perfect voor een ontspannen familie fietsvakantie dichtbij huis, maar toch in een geheel andere ambiance. Onderweg is er van alles te ontdekken: kastelen, zwembaden en zwemmeren, pretparken, oude ruïnes, grote speeltuinen, vakwerkhuizen enz. Maak jullie op voor een avontuur en kom naar het idyllische Moezelgebied!

Leuk voor kinderen:

 • Gezinsvriendelijke buitenzwembaden
 • De historische stad Trier met zijn oude ruïnes en Amphitheater
 • Het indrukwekkende natuurlandschap rondom de Moezel
 • Speelgoedmuseum in Trier
 • Avonturenbad in Schweich met een glijbaan van 52 meter!
 • De makkelijke en gemoedelijke fietspaden langs de Moezel
 • Recreatiemeer Triolago met een rodelbaan, voetbalgolf, waterskibaan enz.
 • Bosavonturenparcours in Lieser

 
Wij bieden deze fietsreis in de volgende 2 varianten aan:

 1. de 7-daagse variant van Trier naar Cochem
 2. de 8-daagse variant van Trier naar Koblenz 

 

Van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland en ligt in het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier is niet alleen een mooie vakwerkstad, maar heeft ook talloze bezienswaardigheden waaronder historische, Romeinse gebouwen. Een aantal hiervan staan ook op de UNESCO-monumentenlijst. Nergens anders in Europa kan je zo goed zien waar de Romeinen toe in staat waren. Trier is vrijwel geheel gespaard gebleven tijdens de Wereldoorlogen en heeft daardoor nog veel authentieke elementen. De Porta Nigra, amfitheater, de Keizerlijke Thermen en de dom zijn enkele voorbeelden die zeker een bezoek waard zijn. De stad is een leuke manier om jullie kinderen wat te leren over de geschiedenis. Voor kinderen heeft Trier ook een leuk speelgoedmuseum en zwembad.

Overnachting in Trier

Dag 2 –  Trier – Mehring 

Afstand: ca. 25 km

Via de linkeroever van de Moezel fietsen jullie over goede fietspaden langs Pfalzel. De naam Pfalzel betekent paleisje, de Romeinse keizers lieten hier een versterkt paleis bouwen. Tegenwoordig zijn er nog Romeinse overblijfselen bewaard gebleven, bijvoorbeeld de stadsmuur, de kerk en de pastorie. Jullie fietsen verder door het idyllische Moezelgebied naar Schweich. Hier kunnen jullie een verfrissende duik nemen in het avonturenbad met zijn gigantische glijbaan van 52 m! Vervolgens fietsen jullie verder via de rechteroever langs de “Romische Weinstraße”, het wijnpad van de oude Romeinen. Dit pad is onderdeel van de oorspronkelijke Romeinse bevoorradingswegen. Na de “Romische Weinstraße” komen jullie uit bij het recreatiemeer Triolago. Naast het zwemmen, kunnen jullie hier ook van de rodelbaan gaan, voetbalgolven, waterskiën en nog veel meer! Vanaf Triolago fietsen jullie nog een klein stukje naar het wijndorp Mehring aan de uitlopers van de Hunsrück. Geniet van een rustig avondje aan de Moezelpromenade.

Overnachting in Mehring

Dag 3 – Mehring – Piesport 

Afstand: ca. 25 km

Voordat jullie vandaag op de fiets stappen, kunnen jullie in Mehring nog een bezoek brengen aan de Romeinse “Villa Rustica”. Deze Romeinse villa is herbouwd en geeft een goed beeld van hoe de Romeinen toen leefden. Daarna gaat jullie fietsreis verder door de mooie wijngaarden naar Detzem en Leiwen met hun leuke speeltuinen. Leiwen heeft ook een mooi buitenzwembad. Jullie fietsen over gemoedelijke fietspaden langs groene heuvels naar Neumagen – Dhron, de oudste wijnstad in Duitsland. In de Keltische tijd was hier al een nederzetting en is een rijk opgravingsgebied. Hier stonden vele Romeinse gebouwen uit de tijd van Constantijn (310). De Romeinse kerk en de gotische Peterskapelle zijn leuk om te bezichtigingen. Verder gaat het langs de Moezel naar Piesport, omgeven door steile, terrasvormige wijnhellingen. Het dorpje bestaat uit oude vakwerkhuizen en gezellige wijnboerderijen. In Piesport is ook een van de oudste en grootste Romeinse wijnperzen te zien ( 500 v.Chr.)!

Overnachting in Piesport

Dag 4 – Piesport – Zeltingen

Afstand: ca. 25 km

Vandaag worden jullie begeleid door mooie berglandschappen en ook de mooie wijngaarden liggen aan jullie zij. Jullie fietsen voorbij Mühlheim en de vele interessante vakwerkhuizen over rustige fietspaden. In Lieser, romantisch gelegen aan het dal van het riviertje de Lieser, kunnen jullie genieten van de natuur en voor de avonturiers onder ons is er een bosavonturenparcours! Jullie stappen weer de fiets op richting een van de meest geliefde plaatsje langs de Moezel: Bernkastel Bues. Het historisch centrum heeft prachtige vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen. Genoeg van alle culturele bezienswaardigheden? Breng dan een bezoek aan Moselbad Bernkastel-Kues (openlucht zwembad). Al fietsend langs de Moezel komen jullie uit bij het gezellige plaatsje Zeltingen, dat bekend staat om zijn topwijnen.

Overnachting in Zeltingen

 Dag 5 – Zeltingen – Zell

Afstand: ca. 35 km 

Na het ontbijt kunnen jullie nog snel even genieten van het straatbeeld van een typisch wijnbouwersdorp voordat jullie de dal van de Moezel verder volgen. Aan beide kanten van de Moezel kunnen jullie u genieten van de prachtige uitzichten op het berglandschap en de wijngaarden. Jullie kunnen op warme dagen een uitstapje maken naar het openluchtzwembad Kröv. Jullie komen langs Traben-Talbach, dat prachtig ligt in een smalle bocht van de Moezel omringd door bossen. Hier kunnen jullie het fietsmuseum of de ruïne Grevenburg bezoeken (van waar jullie een mooi uitzicht over de Moezel hebben). Kenmerkend voor Traben-Talbach is de bijzondere Brückenstranke, een poortgebouw uit 1899, bij de brug over de Moezel. Jullie fietsen gemoedelijk verder door het Moezelgebied langs Slot Marienburg: een historisch, sprookjeskasteel gelegen op de bergkam “Zeller Hamm”. Jullie overnachten in Zell, gelegen aan een van de mooiste én grootste meanders van de Moezel.

Overnachting in Zell

Dag 6 – Zell – Cochem

Afstand: ca. 35 km

Direct aan het fietspad voor Zell ligt het enorme waterpark Zeller Land. Een leuk uitstapje voor het hele gezin, maar jullie kunnen ook besluiten eerst de fiets op te stappen, want in het volgende dorp Alfs wacht er ook een groot buitenzwembad met speel- en ligweide op jullie! In Alfs is er ook een leuk dorpsmuseum, zijn er mooie vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Vervolgens fietsen jullie naar Bremm. De wijnvelden van Bremm liggen op de steilste helling van Europa (“Calmont-Klettersteig”), maar liefst 65 graden! Bremm heeft een historisch dorpskern en de laatgotische kerk heeft een prachtig barokaltaar. Direct aan de Moezel gaat het dan naar Cochem. Cochem heeft een gezellig, historisch marktplein dat uitnodigt voor een terrasje.

Overnachting in Cochem

Dag 7 – einde van de reis in Cochem of Cochem – Koblenz

Jullie kunnen ervoor kiezen om vandaag jullie fietsreis te beëindigen (7-daagse variant).

Óf jullie maken nog een mooie laatste fietstocht naar het romantische Koblenz omringd door het prachtige Moezelberglandschap en vertrekken de volgende dag naar huis (8-daagse variant): 

Afstand: ca. 15 – 50 km 

Deze etappe kan gemakkelijk bekort worden, omdat op veel plaatsen onderweg de trein genomen kan worden.

Of jullie nu een bezoek brengen aan een van de indrukwekkende burchten, bijv. het middeleeuwse kasteel Eltz of een duik nemen in een van de vele leuke zwembaden onderweg: jullie kunnen zelf de tour en de afstand bepalen vandaag. Aan het einde van de tocht komen jullie bij het eindpunt van de Moselradweg: het imposante monument Deutsches Eck in de stad Koblenz. Jullie overnachten in deze prachtige, oude stad aan de rivier de Rijn. Enkele hoogtepunten in Koblenz zijn: Fort Ehrenbreitstein, Sint Kastor basiliek, de slot Stolzenfels en de Romaanse liebfrauenkirche.

Overnachting in Koblenz

Offerte Aanvragen

Wat is inbegrepen – fietsen langs de Moezel met kinderen

Inbegrepen

 • Persoonlijke pretourmeeting
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels / Gasthöfe / pensions
 • Uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur kinderfietsen, kinderaanhanger, follow-me of kinderzitje
 • E-bike huur
 • Halfpension
 • Extra nachten in Trier of Cochem / Koblenz zijn standaard bij te boeken. Willen jullie in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug vanaf Cochem of Koblenz naar Trier: dagelijks mogelijk, vertrekt om ca. 09:00 uur uit Koblenz. Reservering en betaling bij boeking nodig. Alternatief is met het openbaar vervoer terug naar Trier. Er zijn goede treinverbindingen.

Parkeren

Jullie kunnen de auto parkeren bij het hotel in Trier, ca. € 6 – € 15 p/d of op een openbare parkeerplaats, ca. € 10 p/d.

Fietsen langs de Moezel met kinderen, voor wie?

 • Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. Het is een prachtig aangelegde route langs de meanderende Moezel door berglandschappen en prachtige wijngaarden. Het grootste gedeelte gaat over goede asfalt of verharde wegen en u fietst bijna altijd over rustige fiets- of landwegen.

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen langs de Moezel met kinderen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Algemeen oordeel: 4
“Zeer mooie reis met verschillende mooie plekjes.”
Fam. Verhaeghe, juli 2019

Maatwerk – Fietsen Duitsland – met kinderen langs de Moezel

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Offerte Aanvragen

Prijzen 2020 – fietsen met kinderen langs de Moezel

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst: dagelijks tussen 10.04 en 20.10

Seizoen 1: 10.04 – 24.04 | 03.10 – 20.10
Seizoen 2: 25.04 – 24.07  | 19.09 – 02.10
Seizoen 3: 25.07. – 18.09

 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen in Duitsland – langs de Moezel (7-daagse)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 529

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 479

Toeslag Seizoen 2

€  30

Toeslag Seizoen 3

€  70

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 429

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 299

Toeslag 1-pers. kamer

€ 199

Toeslag halfpension volwassenen

€ 179

Toeslag halfpension kinderen 6 – 14 jaar

€ 139

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  79

Huur E-bike per tour

€ 179

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  65

Bustransfer Cochem – Trier

€  55

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

Boekingskosten  specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

 

Fietsen met kinderen in Duitsland – langs de Moezel (8-daagse)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 599

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 540

Toeslag Seizoen 2

€  30

Toeslag Seizoen 3

€  70

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 449

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 325

Toeslag 1-pers. kamer

€ 219

Toeslag halfpension volwassenen

€ 229

Toeslag halfpension kinderen 6 – 14 jaar

€ 169

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  79

Huur E-bike per tour

€ 179

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  65

Bustransfer Koblenz – Trier

€  55

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

Boekingkosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.
 

Hotelklasse

goede hotels / Gasthöfe / pensions 3* niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Triër  € 79 / € 114
Triër / Koblenz kinderen 12 – 14 jr € 55
Triër / Koblenz kinderen 6 – 11 jr € 39
Cochem / Koblenz € 69 / € 104
Cochem kinderen 12 – 14 jr € 49
Cochem kinderen 6 – 11 jr € 35
Overige plaatsen op aanvraag

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent