Fietsen met kinderen langs de Moezel

Fietsen Duitsland - Familytour langs de Moezel

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/Gasthöfe (*** sterren)
 • Duur: 7/8 dagen, 6/7 nachten, 5/6 fietsdagen
 • Afstand: 145 / 195 km
 • Afstand per dag: ca. 30 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden.


Een fietstocht langs de meanderende Moezel in Duitsland is als een reis terug in de tijd. Overal komen jullie historische gebouwen tegen en volgen jullie de sporen van de oude Romeinen. U fietst vanaf de historische stad Trier door kleurrijke wijngaarden en berglandschappen naar het charmante Cochem. Deze gemakkelijke route is perfect voor een ontspannen familie fietsvakantie dichtbij huis, maar toch in een geheel andere ambiance. Onderweg is er van alles te ontdekken: kastelen, zwembaden en zwemmeren, pretparken, oude ruïnes, grote speeltuinen, vakwerkhuizen enz. Maak jullie op voor een avontuur en kom naar het idyllische Moezelgebied!

7- of 8-daagse fietsvakantie met kinderen langs de Moezel

Een fietstocht langs de meanderende Moezel in Duitsland is als een reis terug in de tijd. Overal komen jullie historische gebouwen tegen en volgen jullie de sporen van de oude Romeinen. Jullie fietsent vanaf de historische stad Trier door kleurrijke wijngaarden en berglandschappen naar het charmante Cochem. Deze gemakkelijke route is perfect voor een ontspannen familie fietsvakantie dichtbij huis, maar toch in een geheel andere ambiance. Onderweg is er van alles te ontdekken: kastelen, zwembaden en zwemmeren, pretparken, oude ruïnes, grote speeltuinen, vakwerkhuizen enz. Maak jullie op voor een avontuur en kom naar het idyllische Moezelgebied!

Leuk voor kinderen:

 • Gezinsvriendelijke buitenzwembaden
 • De historische stad Trier met zijn oude ruïnes en Amphitheater
 • Het indrukwekkende natuurlandschap rondom de Moezel
 • Speelgoedmuseum in Trier
 • Avonturenbad in Schweich met een glijbaan van 52 meter!
 • De makkelijke en gemoedelijke fietspaden langs de Moezel
 • Recreatiemeer Triolago met een rodelbaan, voetbalgolf, waterskibaan enz.
 • Bosavonturenparcours in Lieser

 

Uw fietsreis van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland en ligt in het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Trier is niet alleen een mooie vakwerkstad, maar heeft ook talloze bezienswaardigheden waaronder historische, Romeinse gebouwen. Een aantal hiervan staan ook op de UNESCO-monumentenlijst. Nergens anders in Europa kan je zo goed zien waar de Romeinen toe in staat waren. Trier is vrijwel geheel gespaard gebleven tijdens de Wereldoorlogen en heeft daardoor nog veel authentieke elementen. De Porta Nigra, amfitheater, de Keizerlijke Thermen en de dom zijn enkele voorbeelden die zeker een bezoek waard zijn. De stad is een leuke manier om jullie kinderen wat te leren over de geschiedenis. Voor kinderen heeft Trier ook een leuk speelgoedmuseum en zwembad.

Vandaag hebben jullie ook de pretourmeeting en eventueel overhandiging van huurfietsen.

Overnachting in Trier

Dag 2 –  Trier – Mehring 

Afstand: ca. 25 km

Via de linkeroever van de Moezel fietsen jullie over goede fietspaden langs Pfalzel. De naam Pfalzel betekent paleisje, de Romeinse keizers lieten hier een versterkt paleis bouwen. Tegenwoordig zijn er nog Romeinse overblijfselen bewaard gebleven, bijvoorbeeld de stadsmuur, de kerk en de pastorie. Jullie fietsen verder door het idyllische Moezelgebied naar Schweich. Hier kunnen jullie een verfrissende duik nemen in het avonturenbad met zijn gigantische glijbaan van 52 m! Vervolgens fietsen jullie verder via de rechteroever langs de “Romische Weinstraße”, het wijnpad van de oude Romeinen. Dit pad is onderdeel van de oorspronkelijke Romeinse bevoorradingswegen. Na de “Romische Weinstraße” fietsen jullie naar het recreatiemeer Triolago. Naast het zwemmen, kunnen jullie hier ook van de rodelbaan gaan, voetbalgolven, waterskiën en nog veel meer! Vanaf Triolago fietsen jullie nog een klein stukje naar het wijndorp Mehring aan de uitlopers van de Hunsrück. Geniet van een rustig avondje aan de Moezelpromenade.

Overnachting in Mehring

Dag 3 – Mehring – Piesport 

Afstand: ca. 25 km

Voordat jullie vandaag op de fiets stappen, kunnen jullie in Mehring nog een bezoek brengen aan de Romeinse “Villa Rustica”. Deze Romeinse villa is herbouwd en geeft een goed beeld van hoe de Romeinen toen leefden. Daarna gaat jullie fietsreis verder door de mooie wijngaarden naar Detzem en Leiwen met hun leuke speeltuinen. Leiwen heeft ook een mooi buitenzwembad. Jullie fietsen over gemoedelijke fietspaden langs groene heuvels naar Neumagen – Dhron, de oudste wijnstad in Duitsland. In de Keltische tijd was hier al een nederzetting en is een rijk opgravingsgebied. Hier stonden vele Romeinse gebouwen uit de tijd van Constantijn (310). De Romeinse kerk en de gotische Peterskapelle zijn leuk om te bezichtigingen. Jullie fietsen verder langs de Moezel naar Piesport, omgeven door steile, terrasvormige wijnhellingen. Het dorpje bestaat uit oude vakwerkhuizen en gezellige wijnboerderijen. In Piesport is ook een van de oudste en grootste Romeinse wijnperzen te zien ( 500 v.Chr.)!

Overnachting in Piesport

Dag 4 – Piesport – Zeltingen

Afstand: ca. 25 km

Vandaag worden jullie begeleid door mooie berglandschappen en ook de mooie wijngaarden liggen aan uw zij. Jullie fietsen voorbij Mühlheim en de vele interessante vakwerkhuizen over rustige fietspaden. In Lieser, romantisch gelegen aan het dal van het riviertje de Lieser, kunnen jullie genieten van de natuur en voor de avonturiers onder ons is er een bosavonturenparcours. Jullie stappen weer de fiets op richting een van de meest geliefde plaatsje langs de Moezel: Bernkastel Bues. Het historisch centrum heeft prachtige vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen. Genoeg van alle culturele bezienswaardigheden? Breng dan een bezoek aan Moselbad Bernkastel-Kues (openlucht zwembad). Al fietsend langs de Moezel komen jullie uit bij het gezellige plaatsje Zeltingen dat bekend staat om zijn topwijnen.

Overnachting in Zeltingen

 Dag 5 – Zeltingen – Zell

Afstand: ca. 35 km 

Na het ontbijt kunnen jullie nog snel even genieten van het straatbeeld van een typisch wijnbouwersdorp voordat jullie de dal van de Moezel verder volgen. Aan beide kanten van de Moezel kunnen jullie u genieten van de prachtige uitzichten op het berglandschap en de wijngaarden. Jullie kunnen op warme dagen een uitstapje maken naar het openluchtzwembad Kröv. Al fietsend komen jullie langs Traben-Talbach, dat prachtig ligt in een smalle bocht van de Moezel omringd door bossen. Hier kunnen jullie het fietsmuseum of de ruïne Grevenburg bezoeken (van waar u een mooi uitzicht over de Moezel). Kenmerkend voor Traben-Talbach is de bijzondere Brückenstranke, een poortgebouw uit 1899 bij de brug over de Moezel. Jullie fietsen gemoedelijk verder door het Moezelgebied langs Slot Marienburg: een historisch, sprookjeskasteel gelegen op de bergkam “Zeller Hamm”. U overnacht in het nabijgelegen Zell, gelegen aan een van de mooiste én grootste meanders van de Moezel.

Overnachting in Zell

Dag 6 – Zell – Cochem

Afstand: ca. 35 km

Direct aan het fietspad voor Zell ligt het enorme waterpark Zeller Land. Een leuk uitstapje voor het hele gezin, maar jullie kunnen ook besluiten eerst de fiets op te stappen, want in het volgende dorp Alf wacht er ook een groot buitenzwembad met speel- en ligweide op jullie! In Alfs is er ook een leuk dorpsmuseum, zijn er mooie vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. Vervolgens fietsen jullie naar Bremm. De wijnvelden van Bremm liggen op de steilste helling van Europa (“Calmont-Klettersteig), maar liefst 65 graden! Bremm heeft een historisch dorpskern en de laatgotische kerk heeft een prachtig barokaltaar. Direct aan de Moezel gaat het dan naar Cochem. Cochem heeft een gezellig, historisch marktplein dat uitnodigt voor een terrasje.

Overnachting in Cochem

Dag 7 – einde van de reis in Cochem (7-daagse variant) of Cochem – Koblenz (8-daagse variant) 

Jullie kunnen ervoor kiezen om vandaag jullie fietsreis te beëindigen (7-daagse variant).

óf jullie maken nog een mooie laatste fietstocht naar het romantische Koblenz omringd door het prachtige Moezelberglandschap en vertrekken de volgende dag naar huis (8-daagse variant):

Afstand: ca. 15 – 50 km (te bekorten met de trein)

Of jullie nu een bezoek brengen aan een van de indrukwekkende burchten, bijv. het middeleeuwse kasteel Eltz of een duik nemen in een van de vele leuke zwembaden onderweg: jullie kunnen zelf de tour en de afstand bepalen vandaag. Aan het einde van de tocht komen jullie bij het eindpunt van de Moselradweg: de imposante monument Deutsches Eck en overnachten in de prachtige, oude stad Koblenz aan de rivier de Rijn. Enkele hoogtepunten in Koblenz zijn: Fort Ehrenbreitstein, Sint Kastor basiliek, de slot Stolzenfels en de Romaanse liebfrauenkirche.

Overnachting in Koblenz (alleen bij de 8-daagse variant)

Offerte Aanvragen

Fietsreis Duitsland van Triër naar Cochem / Koblenz

 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Persoonlijke pretourmeeting
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels / Gasthöfe / pensionen
 • Uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer)
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden en belangrijke telefoonnummers
 • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

 

Extra standaard opties

 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur kinderfietsen, kinderaanhanger, follow-me of kinderzitje
 • E-bike huur
 • Halfpension
 • Extra nachten in Trier of Cochem / Koblenz zijn standaard bij te boeken. Willen jullie in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug vanaf Cochem of Koblenz naar Trier: dagelijks, € 50 p.p.. Reservering en betaling bij boeking nodig. Alternatief is met het openbaar vervoer terug naar Trier. Er zijn goede treinverbindingen.

 

Familytour Duitsland: langs de Moezel

 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ niveau 1: geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een normale gezondheid.

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. Het is een prachtig aangelegde route langs de meanderende Moezel door berglandschappen en prachtige wijngaarden. Het grootste gedeelte gaat over goede asfalt of verharde wegen en u fietst bijna altijd over rustige fiets- of landwegen.

Ervaringen van klanten – Fietsen langs de Moezel met kinderen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Algemeen oordeel: 4
“Zeer mooie reis met verschillende mooie plekjes.”
Fam. Verhaeghe, juli 2019

Maatwerk – Fietsen Duitsland – familytour langs de Moezel

Naast onze standaard opties, kunnen jullie ook met eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar jullie wensen aan. Voor specialistisch maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betalen jullie een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Offerte Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst: dagelijks tussen 06.04 en 19.10

Seizoen 1: 06.04 – 26.04 | 12.10 – 19.10
Seizoen 2: 27.04 – 26.07  | 28.09 – 11.10
Seizoen 3: 27.07. – 27.09

 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen in Duitsland – langs de Moezel (7-daagse)
(7 dagen, 6 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 495,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 445,00

Toeslag Seizoen 2

€  30,00

Toeslag Seizoen 3

€  60,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 395,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 270,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 190,00

Toeslag halfpension volwassenen

€ 160,00

Toeslag halfpension kinderen 6 – 14 jaar

€ 135,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  75,00

Huur E-bike per tour

€ 170,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  60,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30,00 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

 

Fietsen met kinderen in Duitsland – langs de Moezel (8-daagse)
(8 dagen, 7 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 565,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 505,00

Toeslag Seizoen 2

€  30,00

Toeslag Seizoen 3

€  60,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 425,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 295,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 225,00

Toeslag Halfpension

€ 185,00

Toeslag Halfpension 6 – 14 jaar

€ 150,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  75,00

Huur E-bike per tour

€ 170,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  60,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingkosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

Hotelklasse

goede hotels / Gasthöfe / pensions *** niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Triër / Koblenz € 72 / € 104
Triër / Koblenz kinderen 12 – 14 jr € 54
Triër / Koblenz kinderen 6 – 11 jr € 36
Cochem € 79 / € 121
Cochem kinderen 12 – 14 jr € 59
Cochem kinderen 6 – 11 jr € 40
Overige plaatsen op aanvraag

 

Aanreisinformatie Triër

 • Het is goed mogelijk om vanuit Nederland of België de trein te pakken naar Triër.
 • Parkeren in Triër: Jullie kunnen de auto parkeren bij het hotel, ca. € 6 p/d of op een openbare parkeerplaats, ca. € 10 p/d.
 • Bustransfer terug naar Triër: Elke dag gaat er in de ochtend een bustransfer vanaf Koblenz / Cochem naar de Triër voor € 50 p.p. Bij boeking reserveren en betalen.
 • Openbaar vervoer terug naar Triër: jullie kunnen per trein terug naar Triër, de verbindingen zijn goed en jullie zijn ca. 1 uur onderweg.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl