Fietsen met kinderen langs de Donau: Schärding – Linz

Fietsen langs de Donau met kinderen: Schärding - Linz

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/Gasthöfe (*** / **** sterren)
 • Duur: 7 dagen, 6 nachten, 5 fietsdagen
 • Afstand: 130 km
 • Afstand per dag: ca. 15 - 40 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden.


Schärding – Linz is het eerste gedeelte van de bekende fietsreis van Passau naar Wenen. Jullie fietsen vanaf de barokke stad Schärding over goed aangelegde fietspaden langs de Donau naar de oude stad Linz met zijn idyllische straatjes. De Donau meandert dit eerste deel flink en jullie fietsen door het natuurreservaat Donauleiten en de romantische Schlögener Schlinge & Donaueschlinge. Onderweg zijn er naast de mooie fietsroutes talloze leuke andere dingen te ondernemen, zoals een bezoek aan de historische stad Passau, genieten van de traditionele Kaiserschschmarrn of een duik nemen in van de vele zwembaden. Via een boeiende boottocht over de Donau varen jullie terug naar Passau. Willen jullie verder de Donau volgen tot aan Wenen? Dan kunnen jullie de fietsreis vervolgen met onze familytour Linz – Wenen!

7-daagse fietsvakantie met kinderen langs de Donau van Schärding naar Linz

Schärding – Linz is het eerste gedeelte van de bekende fietsreis van Passau naar Wenen. Jullie fietsen vanaf de barokke stad Schärding over goed aangelegde fietspaden langs de Donau naar de oude stad Linz met zijn idyllische straatjes. De Donau meandert dit eerste deel flink en jullie fietsen door het natuurreservaat Donauleiten en de romantische Schlögener Schlinge & Donaueschlinge. Onderweg zijn er naast de mooie fietsroutes talloze leuke andere dingen te ondernemen, zoals een bezoek aan de historische stad Passau, genieten van de traditionele Kaiserschschmarrn of een duik nemen in van de vele zwembaden. Via een boeiende boottocht over de Donau varen jullie terug naar Passau. Willen jullie verder de Donau volgen tot aan Wenen? Dan kunnen jullie de fietsreis vervolgen met onze familytour Linz – Wenen!

Leuk voor kinderen:

 • Het grote avonturenbad in Passau
 • Boottocht over de Donau
 • Het speelgoedmuseum in Passau
 • De mooie fietspaden langs de Donau
 • Talloze zwemmogelijkheden onderweg
 • Dierentuin in Linz

 

Uw fietsreis van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Schärding / Wernstein 

Het gezellige Schärding is een mooie barokke stad op ca. 15 km afstand van Passau. Jullie kunnen de beroemde “Silberzeile” bewonderen op de Obere Stadtplatz. De kleurrijke, barokke herenhuizen (uit de 16e eeuw) zijn het middelpunt van dit centrale plein. Aan dit plein zitten ook talloze gezellige restaurantjes en winkels. U komt bij dit plein via de Linzer Tor, een voormalige stadstoren, die werd bewoond door de torenblazer. Verder kunnen jullie een bezoek brengen aan het Schlosspark met prachtig uitzicht over Schärding, Schloss Neuhaus en de rivier. Schärding heeft daarnaast een mooi openluchtzwembad waar de kinderen een heerlijke duik kunnen nemen.

Vandaag heeft u ook de pretourmeeting en eventueel overhandiging van huurfietsen.

Overnachting in Schärding
 

Dag 2 –  Schärding / Wernstein – Passau

Afstand: ca. 15 km

Jullie stappen vandaag de fiets op en gaan over gemoedelijke fietspaden langs de rivier de Inn naar Passau. Passau is de drierivierenstad en voormalige bisschopsstad, gelegen op het punt waar de bredere Inn in de smallere Donau stroomt. Vanuit het noorden komt ook nog het kleinere riviertje de Ilz in de Donau uit. Het mooie oude centrum van Passau met zijn smalle straatjes is gelegen op een landtong tussen de samenvloeiing van deze rivieren. Passau kent veel schitterende historische gebouwen uit de 14e tot 17e eeuw, waaronder de dom, 2 paleizen en 2 burchten. ’s Middags kunnen jullie naar het avonturenbad van Passau. Het grote zwemparadijs biedt een springtoren, golfslagbad, glijbanen en nog veel meer!

Overnachting in Passau
 

Dag 3 – Passau – Schlögen

Afstand: ca. 40 km

Aan de zuidoever van de Donau fietsen jullie langs een route met betoverende uitzichten naar Jochenstein. Jochenstein heeft in een interessante waterkrachtcentrale, vooral de sluizen zijn voor kinderen erg leuk om te zien. Bij de waterkrachtcentrale ligt het Haus am Strom, dat geeft inzicht over het ontstaan van de Donau en het leven in en om de Donau. Op warme dagen kunt u een omweg maken naar het buitenzwembad Engelhartszell. Jullie vervolgen de Donau via de noordoever door het natuurreservaat Donauleiten. Dit gebied staat bekend om zijn buitengewone schoonheid en unieke flora en fauna. Jullie fietsen verder langs de Donau naar Schlögen. Hier pakken jullie de veerboot naar de andere kant van de Donau, waar jullie overnachten.

Overnachting in Schlögen
 

Dag 4 – Schlögen – Aschach 

Afstand: ca. 30 km

Gelijk aan het begin van de route fietsen jullie naar het natuurlijke schouwspel Schlögener Schlinge. In een spectaculaire gebied rond de Donau heeft het graniet zich als onverwoestbaar laten kenmerken en de Donau gedwongen in een 180 graden richtingsverandering. De natuur is hier prachtig. Jullie fietsen verder door het romantische Donauschlingebis naar Aschach. Jullie eindbestemming van een prachtige fietsdag te midden van de natuur. Aschach is een gezellig en authentiek Oostenrijks stadje, ingebed in de vallei van de Donau.

Overnachting in Aschach
 

 Dag 5 – Aschach – Linz

Afstand: ca. 30 km 

Vandaag fietsen jullie over de Donauradweg langs de noordoever van de Donau naar het recreatiegebied van Linz met zijn vijf zwemmerenfietsroute. Na het zwemplezier gaan jullie verder door de Gemüsgarten van Oberösterreichs, de Eferdinger Becken. Dit is een zeer vruchtbaar gebied dat bekend staat om zijn rijke landbouwgrond. Verder langs Ottensheim (Schloss Ottensheim en een gezellig marktplein) en Wilhering (tip: Klooster Wilhering) naar sprookjesstad Linz. Jullie kunnen met de Grottenbahn de sprookjeswereld op de Pöstlingberg te bezoeken. Met de drakentrein Lenzibald kun je een tocht door de grot maken. ’s Middags kunt u door het stadje Linz flaneren met haar fraaie stadsplein en de vele steegjes met sprookjesfiguren.

Overnachting in Linz
 

Dag 6 – Linz – Passau per boot

Na het ontbijt, kunnen jullie nog genieten van de hoofdstad van Oberösterreichs, bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken of de dierentuin. Om ca. 14.00 uur nemen jullie de boot terug naar Passau. Jullie zien de door jullie gefietste route, maar nu vanuit een ander, ook prachtig perspectief. De boot gaat dagelijks behalve op maandag en vrijdag, dan krijgt u een bustransfer terug naar Passau. U komt om ca. 20.45 uur aan in Passau.

Overnachting in Passau
 

Dag 7 – Passau – Schärding / Wernstein en einde van de fietsreis

Afstand: ca. 15 km 

Na een wandeling door de stad en het bekijken van de kathedraal van Passau (met het grootste kerkorgel ter wereld) fietsen jullie vanuit de “Innspitz”, het punt waar de rivieren Inn, Donau en Ilz elkaar ontmoeten langs de Inn. Jullie fietsen over prachtige, schaduwrijke fietspaden. In Wernstein kunnen jullie nog even genieten van de natuur in het Inn-Engen gebied, voordat jullie fietsreis eindigt. Het is natuurlijk ook mogelijk om één of enkele extra nachten bij te boeken.

TIP: Fiets verder langs de Donau om zo de hele Passau – Wenen fietsreis te ondernemen! Dit kan door onze familytour van Linz naar Wenen erachteraan te doen. Vraag in het offerteformulier naar de mogelijkheden.
 

Fietsreis langs de Donau met kinderen (Schärding – Linz)

 

Inbegrepen in de basisprijs

 • Persoonlijke pretourmeeting
 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** / **** hotels / Gasthöfe (in Aschach een pension)
 • Uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer)
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden en belangrijke telefoonnummers
 • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp
 • Huurfietsverzekering
 • Boottocht Linz – Passau (incl. fietsen) op maandag en vrijdag een bustransfer
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

 

Extra standaard opties

 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur kinderfietsen, kinderaanhanger, follow-me of kinderzitje
 • E-bike huur
 • Halfpension (5x diner)
 • Extra nachten in Schärding / Wernstein en Linz zijn standaard bij te boeken. Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.

 

Familytour langs de Donau: Schärding – Linz

 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ niveau 1: geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een normale gezondheid.

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. Het is een prachtig aangelegde route langs de meanderende Donau door prachtige natuurgebieden en pittoreske stadjes. De route gaat over goede asfalt of verharde wegen en u fietst bijna altijd over rustige fiets- of landwegen.
 

Ervaringen van klanten – Fietsen langs de Donau met kinderen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4

Nieuw in ons aanbod, nog geen beoordelingen.
 

Maatwerk en tips – Fietsen langs de Donau met kinderen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

TIP: Fiets verder langs de Donau om zo de hele Passau – Wenen fietsreis te ondernemen! Dit kan door onze familytour van Linz naar Wenen erachteraan te doen. Vraag in het offerteformulier naar de mogelijkheden.
 
Offerte Aanvragen

Prijzen 2019 – Fietsvakantie langs de Donau met kinderen 

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!
 

Termijnen 2019

Aankomst: dagelijks tussen 06.04 en 12.10

Seizoen 1: 06.04 – 26.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 27.04 – 24.05  | 07.09 – 27.09
Seizoen 3: 25.05 – 06.09

 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen Schärding – Linz
(7 dagen, 6 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 485,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 435,00

Toeslag Seizoen 2

€  30,00

Toeslag Seizoen 3

€  60,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 395,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 295,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 155,00

Toeslag halfpension volwassenen

€ 125,00

Toeslag halfpension kinderen 6 – 14 jaar

€ 110,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  75,00

Huur E-bike per tour

€ 170,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  60,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30,00 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.
 

Hotelklasse

goede hotels / Gasthöfe *** / **** niveau (in Aschach een goed pension)

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Schärding / Wernstein / Passau  € 55 / € 84
kinderen 12 – 14 jr € 39
kinderen 6 – 11 jr € 29
Overige plaatsen op aanvraag

 

Aanreisinformatie Schärding / Wernstein

 • Het is mogelijk om te vliegen naar München en dan per trein verder te reizen naar Schärding / Wernstein. Helemaal met de trein vanuit Nederland of België is ook mogelijk.
 • Parkeren: U kunt uw auto gratis parkeren op het terrein van onze organisatie of bij het hotel voor ca. € 6 – € 10 p/d.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl