Fietsen met kinderen – langs rivier de Inn in Tirol

Fietsen Oostenrijk - Familytour langs de Inn

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/Gasthöfe (*** sterren)
 • Duur: 7/8 dagen, 6/7 nachten, 5/6 fietsdagen
 • Afstand: 130 km
 • Afstand per dag: ca. 25 - 45 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ 1,5: Geschikt voor fietsers van alle leeftijden.


De fietsvakantie vanaf Imst naar Jenbach is een afwisselende route langs de rivier de Inn. Jullie volgen de rivier stroomafwaarts omringt door de Oostenrijkse Alpen. De fietsreis gaat over kindvriendelijke wegen door het veelzijdige Tiroolse landschap. Jullie maken ook een uitstapje naar de Achensee, waarbij jullie een prachtige panoramarit rondom het meer kunnen maken. Onderweg zijn er naast de mooie fietstochten van allerlei leuke activiteiten te ondernemen, waardoor het een afwisselende en boeiende belevenis wordt voor het hele gezin. Zo kunnen jullie naar beneden roetsjen met de rodelbaan, zwemmen in verschillende bergmeertjes, een bezoek brengen aan het prachtige centrum van Innsbruck en spelen in een van de vele speeltuinen onderweg.

7 of 8-daagse fietsreis Oostenrijk met kinderen: langs de rivier de Inn

De fietsvakantie vanaf Imst naar Jenbach is een afwisselende route langs de rivier de Inn. Jullie volgen de rivier stroomafwaarts omringd door de Oostenrijkse Alpen. De fietsreis gaat over kindvriendelijke wegen door het veelzijdige Tiroolse landschap. Jullie maken ook een uitstapje naar de Achensee, waarbij jullie een prachtige panoramarit rondom het meer kunnen maken. Onderweg zijn er naast de mooie fietstochten van allerlei leuke activiteiten te ondernemen, waardoor het een afwisselende en boeiende belevenis wordt voor het hele gezin. Zo kunnen jullie naar beneden roetsjen met de rodelbaan, zwemmen in verschillende bergmeertjes, een bezoek brengen aan het prachtige centrum of de dierentuin van Innsbruck en spelen in een van de vele speeltuinen onderweg.

Leuk voor kinderen:

 • Alpine Coaster in Imst met een speelpark, Alpen rodelbaan en zwemmeer
 • Het zien van flora en fauna onderweg, o.a. zeldzame vogelsoorten
 • Fietsen door hooggebergte zonder veel hoogteverschil
 • Buiten- en waterpret in Area 47
 • De grote en indrukwekkende Alpen
 • Talloze zwemmogelijkheden onderweg
 • Alpen Zoo in Innsbruck
 • Tocht met de tandradbaan naar de prachtige Achensee
 • Avonturenpark aan de Achensee

 

Jullie fietsreis van dag tot dag

 

Dag 1 – Individuele aankomst in Imst

Imst is een van de grotere plaatsen in Tirol en prachtig gelegen aan de voet van de Lechtal Alpen. Het is een rustig stadje met een historisch centrum in barokstijl. De barokke herenhuizen, het Klooster Barmherzigen Schwestern en het Rofenstein gebouw uit de 13e eeuw zijn zeker een bezoek waard. Het gebied rondom Imst is zeer geschikt voor een wandeling, bijvoorbeeld door de spannende Rosengartenschlucht. Deze kloof is een waardevolle biotoop en waar natuurspektakel. Voor kinderen zijn er leuke speeltuinen, natuurpaden, winkels en is er de mogelijkheid om te raften of te kanoën.

Vandaag hebben jullie ook de pretourmeeting en eventueel overhandiging van de huurfietsen.

Overnachting in Imst

Dag 2 –  Belevenisdag Imst

Vandaag beleven jullie een echte avonturendag in Imst: op de fiets kunnen jullie naar de Alpine Coaster gaan met de langste Alpine rodelbaan ter wereld (kabelbaan en rit met de rodelbaan zijn inclusief). Daarnaast zijn er genoeg andere activiteiten te doen bij de Alpine Coaster. Zo is er een groot speelpark, Almen Zoo en een prachtig zwemmeer. Vanuit Imst kunnen jullie ook de kabelbaan nemen naar de uitzichtspunten SunOrama of Adlerhorst en genieten van een prachtig panorama uitzicht over de Alpen.

Zie voor een overzichtskaartje van alle mogelijkheden: Imster-bergbahnen

Overnachting in Imst

Dag 3 – Imst – Rietz

Afstand: ca. 25 km

Jullie verlaten Imst en fietsen door de Imst Gorge (Rosengartenschlucht) aan de zuidelijke oever van de rivier de Inn naar Roppen in het Ötztal. In Roppen bevindt zich het leuke outdoor waterpark Area 47. Het park beschikt over een prachtig zwemmeer met razendsnelle glijbanen. Er is ook een restaurant gevestigd, dus jullie kunnen na het fietsen en zwemmen hier heerlijk lunchen. De fietsreis gaat verder en volgt een mooie route door de Sizer Innau, waar jullie zeldzame vogelsoorten kunnen spotten. In de verte zien jullie al de twee kenmerkende koepels van de prachtige Stift Stams klooster aan de horizon verschijnen. Jullie fietsen via Stams naar het gezellige dorpje Rietz, dat ligt in het prachtige decor van de bergen, weiden en bossen in het Inntal.

Overnachting in Rietz

Dag 4 – Rietz – Innsbruck

Afstand: ca. 35 km

Vanuit Rienz fietsen jullie verder langs de Inn naar Inzing. Onderweg komen jullie door een mooi vogelreservaat en natuurgebied.  In Inzing kunnen jullie een omweg maken naar het plaatselijke buitenzwembad. Jullie fietsen via Zirl naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Bezoek de beroemde Altstad met zijn stadstoren en vele andere historische gebouwen en monumenten. Een bezoek aan het “Goldenen Dachl” is eigenlijk een must. Met de Nordkettenbahn naar het hooggebergte of een bezoek aan Europa’s hoogstgelegen dierentuin zijn ook leuke belevenissen.

Overnachting in Innsbruck

 Dag 5 – Innsbruck – Jenbach / Strass

Afstand: ca. 45 km 

Vandaag is een wat langere etappe, maar die kunnen jullie eventueel inkorten door het eerste stukje de trein te pakken. Jullie fietsen langs de oever van de Inn en komen door de voormalige zoutstadt Hall. Hall was in de middeleeuwen het belangrijkste economische centrum van Noord-Tirol. Tegenwoordig heeft de stad een van de grootste en mooiste middeleeuwse oude stadscentra van Oostenrijk. Slenter door de romantische straatjes, breng een bezoek aan de Burg Hasegg of lunch in een van de lekkere restaurants.  Jullie fietsen verder over rustige fietspaden langs de Inn naar Wattens. Wattens staat bekend om zijn Swarovski kristallen. Jullie kunnen een bezoek brengen aan de Swarovski Kristallwelten (museum over de Swarovski kristallen). In Wattens is ook een leuk park met een groot zwembad en speelmogelijkheden. Jullie stappen weer op de fiets en fietsen langs indrukwekkende rotswanden naar Jenbach / Strass in het Zillertal.

Overnachting in Jenbach / Strass

Dag 6 – Rondrit Achensee 

Afstand: ca. 25 km + rit met de tandradtrein 

Een uniek ervaring voor het hele gezin: vanaf Jenbach gaan jullie met Europa’s oudste, nog door stoom aangedreven tandradtrein naar de betoverende Achensee (inclusief). Dit grote bergmeer ligt op 929 meter boven zeespiegel. Langs de goed aangelegde panoramaweg fietsen jullie langs de oever van de Achensee. Onderweg kunnen jullie overal afstappen en een afkoelende duik nemen in het Alpenmeer. Willen jullie nog wat meer doen? Er is ook een leuk avonturenpark aan de Achensee! Jullie keren weer terug met de tandradtrein naar Jenbach / Strass

Overnachting in Jenbach / Strass

Dag 7 – Rondrit Zillertal (8-daagse) of einde van de reis (7-daagse)

U kunt ervoor kiezen om vandaag uw fietsreis te beëindigen (7-daagse variant)

óf jullie maken nog een mooie rondrit door het adembenemende Zillertal omringt door talloze drieduizenders en vertrekken de volgende dag naar huis (8-daagse variant)

Afstand: ca. 25 km

Met de smalspoorlijn gaat het naar Mayrhofen, de start van de route vandaag. Mayrhofen is een gezellig vakantiedorpje in de Alpen dat populair is onder toeristen die willen genieten van de bergzomer. Jullie fietsen licht bergafwaarts en grotendeels langs de rivier “Ziller” langs de alpendorpen Zell am Ziller, Aschau en Fügen. Fügen is het middelpunt van de houtproductie. Dus jullie kunnen hier in alle vormen, maten en geuren hout voorbij zien komen. Fügen heeft verder een mooi Heimatmuseum en HolzErlbnisWelt. De vele zwemmeren, avontuurlijke buitenzwembaden en speelparken langs de route nodigen u uit om onderweg een pauze te nemen. Het is een fietsdag vol prachtige indrukken!

Overnachting in Jenbach / Strass (alleen bij de 8-daagse variant)

Offerte Aanvragen

Fietsreis Oostenrijk met kinderen langs de Inn

Inbegrepen in de basisprijs

 • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels of Gasthöfe
 • Uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer)
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden en belangrijke telefoonnummers
 • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp
 • Huurfietsverzekering
 • Kabelbaan naar Alpine Coaster
 • Rit met de Alpine Coaster (rodelbaan)
 • Heen – en terugrit van Jenbach naar Maurach (Achensee)
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

 

Extra standaard opties

 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur kinderfietsen, kinderaanhanger, follow-me of kinderzitje
 • E-bike huur
 • Halfpension
 • 8-daagse variant: treinrit Strass – Mayrhofen (ca. € 6.40 incl. fiets)
 • Extra nachten in Imst en Jenbach / Strass zijn standaard bij te boeken.
 • Transfer terug naar Imst: elke vrijdagochtend is er een bustransfer mogelijk, prijs op aanvraag. Reservering bij boeking nodig, betaling ter plaatse. Alternatief is met het openbaar vervoer terug naar Imst. Er zijn goede treinverbindingen.

 

Familytour Oostenrijk: Inn-route

 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ niveau 1.5: geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een normale gezondheid.

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. Het is een prachtig aangelegde route, meestal bergaf langs de Inn. Het grootste gedeelte zijn het verharde wegen of grindpaden en u fietst bijna altijd over rustige fiets- of landwegen.

Ervaringen van klanten – Fietsen Tirol langs de Inn

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling:

Nieuw in ons aanbod, nog geen beoordelingen.

Maatwerk en tips – Fietsen met kinderen in Tirol langs de Inn

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst: zaterdag tussen 27.04 en 05.10

Seizoen 1: 27.04 – 10.05 | 28.09 – 05.10
Seizoen 2: 11.05 – 21.06  | 07.09 – 27.09
Seizoen 3: 22.06. – 06.09

 

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen in Oostenrijk – langs de Inn in Tirol (7-daagse)
(7 dagen, 6 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 575,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 545,00

Toeslag Seizoen 2

€  50,00

Toeslag Seizoen 3

€  70,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 465,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 325,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 140,00

Toeslag halfpension volwassenen

op aanvraag

Toeslag halfpension kinderen 6 – 14 jaar

op aanvraag

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  75,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  60,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€  30,00 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

 

Fietsen met kinderen in Oostenrijk – langs de Inn in Tirol  (8-daagse)
(8 dagen, 7 overnachtingen)
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 625,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 595,00

Toeslag Seizoen 2

€  40,00

Toeslag Seizoen 3

€  70,00

Kinderen van 12 – 14 jaar*

€ 515,00

Kinderen van 6 – 11 jaar*

€ 365,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 150,00

Toeslag Halfpension

€ 140,00

Toeslag Halfpension 6 – 14 jaar

€ 105,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  75,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Huur kinderfiets / kinderaanhanger / aanhangfiets per tour

€  60,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingkosten maatwerk

€ 100 per boeking

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

Hotelklasse

goede hotels / Gasthöfe *** niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Imst € 65/ € 88
Imst kinderen 12 – 14 jr € 48
Imst kinderen 6 – 11 jr € 32
Jenbach / Strass € 65 / € 88
Jenbach / Strass kinderen 12 – 14 jr € 48
Jenbach / Strass kinderen 6 – 11 jr € 32

 

Aanreisinformatie Imst

 • U kunt vanuit Nederland of België vliegen naar Innsbruck en per trein (30 minuten) door naar Imst. Het is ook goed mogelijk om vanuit Nederland of België de trein te pakken.
 • Parkeren in Imst: U kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel in Imst.
 • Bustransfer terug naar Imst: Elke vrijdagochtend is het mogelijk om een bustransfer terug naar Imst te nemen. Prijs hiervoor is op aanvraag. Bij boeking reserveren, betaling ter plaatse.
 • Openbaar vervoer terug naar Imst: u kunt per trein terug naar Imst, de verbindingen zijn goed.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl