Fietsen in Polen door natuurgebied Mazurië

Individuele fietsreis Polen: Mazurië

 • Soort reis: individuele fietsreis Oost Europa langs 3* hotels/pensions
 • Duur: 9 dagen, 8 nachten, 7 fietsdagen
 • Afstand: standaard: 295 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 15 - 60 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘
  Geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een basisconditie.

  In Mazurië ziet u de natuur zoals uit een oud prentenboek: glooiende heuvels, zwarte bossen, talrijke dieren en dromerige dorpen. Het magische gebied heeft duizend meren en is een natuurlijk paradijs voor ooievaars, wasberen, de Europese bizon en Poolse paarden. Ongetwijfeld is het Mazurische merengebied een van de mooiste landschappen van Polen en het staat bekend als een van de mooiste fietsbestemmingen binnen Europa. Een prachtig stuk natuur dat zich kenmerkt door de vredige kalmte in de enorme bossen en natuurparken, kristalheldere rivieren en meren, honderd jaar oude lanen en uitgestrekte heidevelden. Er zijn vijf landschapsparken en talloze natuurreservaten. Daarnaast start en eindigt uw reis in de prachtige hoofdstad Warschau. Ontdek de ongerepte natuur van Polen en de warme gastvrijheid van de mensen.

Fietsen in Polen – natuurgebied Mazurië / Mazurische Meren

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

In Mazurië ziet u de natuur zoals uit een oud prentenboek: glooiende heuvels, zwarte bossen, talrijke dieren en dromerige dorpen. Het magische gebied heeft duizenden meren en is een natuurlijk paradijs voor dieren. Zo leven er onder andere ooievaars, wasberen, de Europese bizon en Poolse paarden. Ongetwijfeld is het Mazurische merengebied een van de mooiste landschappen van Polen. Het staat bekend als een van de mooiste fietsbestemmingen binnen Europa. Een prachtig stuk natuur dat zich kenmerkt door de vredige kalmte in de enorme bossen en natuurparken. U fietst langs kristalheldere rivieren en meren, honderd jaar oude lanen en uitgestrekte heidevelden. Er zijn vijf landschapsparken en talloze natuurreservaten. Daarnaast start en eindigt uw reis in de prachtige hoofdstad Warschau. Ontdek de ongerepte natuur van Polen en de warme gastvrijheid van de Poolse mensen.

 

 Van dag tot dag

 

Dag 1 – Aankomst Warschau 

Aankomst in Warschau, de hoofdstad van Polen. Warschau is een unieke UNESCO-stad met een mooie contrast tussen historische monumenten en hedendaagse architectuur. Warschau heeft veel gezellige straatjes, sfeervolle steegjes, pleinen en gezellige cafés. In de zomer zijn er overal straatoptredens en openluchtgaleries.

Overnachting in Warschau

Dag 2 – Warschau – Kleinort (transfer) en fietsen naar Krutýn 

Afstand: ca. 15 km 

In de ochtend krijgt u na het ontbijt eerst een leuke rondleiding door Warschau. U komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Warschau: de Altstadt, het Lanzienki Park (behoort tot een van de mooiste landschapstuinen in heel Europa) en het levendige centrum.

Rond 12 uur gaat u dan per bus naar de het natuurgebied Mazurische Meren (ca. 4 uur onderweg). U stapt uit in Prieslawek, midden op de prachtige Johannisburger Heide. Dit is geboorteplaats van Ernst Wiechtert, een bekende romanschrijver uit de jaren 30.  U maakt vanuit Prieslawek een korte, maar indrukwekkende fietstocht door het natuurgebied naar Krutýn. Daar wacht in een schilderachtige, rustige omgeving het gezellige familiepension op u.

Overnachting in Krutýn

Dag 3 – Rondrit door de indrukwekkende Johannisburger oerbossen 

Afstand: ca. 50 km 

Vandaag fietst u verder door de Johannisburger Heide, het grootste oerwoud in Mazurië. Hier leven veel wilde dieren, o.a. herten, reeën, wilde zwijnen, vossen en elanden. In de middag fietst u via leuke, culturele dorpjes naar Wojnowo. Dit dorp werd gesticht door de Russische oudgelovigen. In dit pittoreske dorpje kunt u een bezoek brengen aan de Russisch Orthodoxe kerk en het prachtige klooster direct aan de oevers van het Drusenmeer. Op de terugweg naar Krutýn kunt u even gaan kijken in de kleine Dönhoff Salon. Hier is de bovenverdieping van een huisje ingericht ter ere van gravin Marion von Dönhoff. Bij uw pension in Krutýn wacht een lekkere warme maaltijd u op.

Overnachting in Krutýn

Dag 4 – Krutýn – Nikolaiken/Mikolajki (optioneel: kajaktour)

Afstand: ca. 40 km 

U kunt in de ochtend een schitterende kajaktour maken van 8 km (ca. 2 uur) over de beroemdste en helderste natuurlijke rivier van Mazurië: de Krutinna. Een bijzonder mooi stukje natuur waar veel natuurliefhebbers zich elke keer weer over verwonderen (de ijsvogels is hier heel gewoon). ’s Middags fietst u door het Mazurische landschapspark met zijn uitgestrekte meren, eenzame bossen en veengebieden over landweggetjes naar Nikolajken/Mikolajki. Over leuke boswegen en smalle straatjes komt u langs een beverstation en de bekende Poolse Tarpanpaarden. U neemt een veerboot en fietst het laatste stukje naar Mikolajki. Het hotel waar u vandaag overnacht ligt prachtig aan het meer.

Overnachting in Mikolajki

Dag 5 – Rondrit Mazurische meren bij Mikolajki 

Afstand: ca. 35 km

De fietstocht van vandaag voert u langs de Mazurische meren rond Mikolajki, inclusief een boottocht over het langste trogmeer van Polen. Een boottocht vol landschappelijke indrukken. U stapt uit bij het schitterende kruisvaderskasteel in Ryn. ’s Middags fietst u langs pittoreske dorpjes en de Mazurische kanalen terug naar Mikolajki. Ontspan in de middag op een terrasje in het leuke centrum van Mikolajki. Na het diner heeft u de mogelijkheid om bij het kampvuur te genieten van de plaatselijke Accordeonmuziek.

Overnachting in Mikolajki

Dag 6 – Mikolajki – Ketrzyn

Afstand: ca. 45 km

De fietstocht brengt u langs de idyllische Rheiner Meren. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Mazurisch Museum. Hier kunt u ook een lekker gebakje eten, dus nog een goede reden om hier een pauze in te lassen. U fietst via de stad Nakomaidy (bekend om zijn uitgestrekte park) naar Ketrzyn/Rastenburg. In de avond is er de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de stad. Deze rondleiding wordt gegeven door de pastor van de plaatselijke kerk in Ketrzyn.

Overnachting in Ketrzyn

Dag 7 – Ketrzyn – Lötzen (+ transfer naar Sensburg)

Afstand: ca. 50 km 

In de ochtend kunt u eventueel de Wolfsschanze, het voormalige hoofdkantoor van Hitler in Oost-Pruissen, bezichtigingen. Vervolgens fietst u langs de grote Mazurische Meren naar de historische stad Steinort (verhaal van de Lehndorff Familie met het mooie kasteel en omliggende park). Uw eindigt uw fietsdag in Gizycko/Lötzen. Vandaar krijgt u een transfer naar Mragowo/Sensburg.

Overnachting in Mragowo

Dag 8 – Rondrit langs kastelen en kerken op de grens tussen Ermland en de Mazurische Meren

Afstand: ca. 60 km 

U fietst naar Swieta Lipka (Heilige Linde) met zijn prachtige barokke kerk. U kunt hier een sightseeing tour volgen en het plaatselijke orgelconcert bezoeken. In de middag fietst u verder naar de oude Mazurische stad Reszel/Rössel met zijn machtige burcht die zeker een bezoek waard is. Daarna fietst u terug naar Mragowo/Sensburg, waar u overnacht in een hotel aan het meer.

Overnachting in Mragowo

Dag 9 – Bustransfer terug naar Warschau en einde van uw fietsreis

Na het ontbijt gaat u per bustransfer terug naar Warschau. Hier komt u aan het einde van de ochtend aan. U kunt uw reis eventueel met één of meerdere nachten verlengen in Warschau.

Wat is inbegrepen – fietsen in Polen: Mazurische Meren

 

Inbegrepen

   • Pretourmeeting voor aanvang van de tour
   • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* kwaliteit hotels / familiepensions
   • Uitgebreid ontbijtbuffet én diner (In Warschau alleen ontbijt)
   • Bagagevervoer van hotel tot hotel
   • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
   • Goed uitgewerkt kaartmateriaal
   • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
   • Een rondleiding door Warschau
   • Alle bustransfers zoals vermeld bij dag tot dag (excl. fietsen)
   • Boottocht over de Mazurische Meren
   • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse

 

Extra opties

   • Huurfietsen
   • E-bike huur
   • Lunchpakket
   • Extra nachten in Warschau
   • Kajaktour over de rivier de Krutinna op dag 4
   • Kampvuur met accordeonmuziek op dag 5
   • Stadstour met de pastoor van de Evangelische kerk in Ketrzyn/Rastenburg op dag 6
   • Bezichtiging Wolfsschanze (voormalige hoofdkantoor van Hitler) op dag 7
   • Bezichtiging Heilige Linde met een plaatselijke rondleiding en orgelconcert op dag 8
   • Transfer vanaf het vliegveld of treinstation in Warschau naar het hotel in Warschau

 

Fietsen in Polen: Mazurië, voor wie?

 • Moeilijkheidsgraad: 2 van 5

U fietst in deels heuvelachtig landschap, maar de etappes zijn die dagen ook korter. U fietst doorgaans over B-weggetjes, veld- en boswegen, soms stukjes op kinderkopjes. Voor de kanotocht is geen voorkennis nodig. Deze fietsreis is geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een basisconditie.

Maatwerk – fietsen in Polen door Mazurië

Bij onze fietsreizen in Polen is het gezien het karakter van de reizen op dit moment nog niet mogelijk om maatwerk te leveren.
 
Offerte Aanvragen

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen in Polen: Mazurische Meren

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 

Nog geen ervaringen van onze fietsers, nieuw in ons aanbod.
 
Offerte Aanvragen

Prijzen 2021 – fietsen in Polen door Mazurië

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent