Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

Individuele fietsreis door de Alpen in Oostenrijk en Slovenië

 • Soort reis: individuele fietsreis Europa langs 3* / 4* hotels
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: standaard: 316 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 41 - 65 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘
  Geschikt voor fietsers met een goede basisconditie (tourfietsers).

  Van de geboortestad van Mozart in Oostenrijk naar het glinsterende Meer van Bled midden in de Julische Alpen van Slovenië. U begint deze fietsreis bij de historische stad Salzburg en fietst door een prachtig landschap via verschillende meanderende rivierdalen zuidwaarts langs de Alpe Adriaroute. Onderweg picknickt u bij watervallen en fietst u in de schaduw van alpiene bergtoppen. U komt voorbij historische plekken en schilderachtige dorpjes waar u kunt aanschuiven voor een heerlijke lokale dis. Halverwege, ter hoogte van Tarvisio, verlaat u de Alpe Adriaroute en gaat u oostwaarts naar uw eindbestemming in Slovenië: het sprookjesachtige meer van Bled in het hart van de Julische Alpen. De fietsreis gaat over fietspaden en rustige landwegen door onder meer de prachtige Salzach, Gastein en Mölltal valleien. U fietst zelfs nog even kort Italië binnen, waar u de mediterrane atmosfeer kunt proeven!

Fietsvakantie van Salzburg naar Lake Bled in Slovenië

Van de geboortestad van Mozart in Oostenrijk naar het glinsterende Meer van Bled midden in de Julische Alpen van Slovenië. U begint deze fietsreis bij de historische stad Salzburg en fietst door een prachtig landschap via verschillende meanderende rivierdalen zuidwaarts langs de Alpe Adria Radweg. Onderweg picknickt u bij watervallen en fietst u in de schaduw van alpiene bergtoppen. U komt voorbij historische plekken en schilderachtige dorpjes waar u kunt aanschuiven voor een heerlijke lokale dis. Halverwege, ter hoogte van Tarvisio, verlaat u de Alpe Adria Radweg en gaat u oostwaarts naar uw eindbestemming in Slovenië: het sprookjesachtige meer van Bled in het hart van de Julische Alpen. De fietsreis gaat over fietspaden en rustige landwegen door onder meer de prachtige Salzach, Gastein en Mölltal valleien. U fietst zelfs nog even kort Italië binnen, waar u de mediterrane atmosfeer kunt proeven!

TIP: U kunt deze fietsreis vervolgen met de Fietsvakantie Slovenië van Lake Bled naar Ljubjlana en via de Emeraldroute verder naar Piran. De pagina van deze reis: Fietsen Slovenië: Lake Bled – Piran.
 

Van dag tot dag

 

Dag 1 – Aankomst in Salzburg 

Aankomst in de oude, culturele stad Salzburg, stad van Mozart en van Sissi. Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude binnenstad en het Mozarthuis. In het Mozarthuis werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld. Enkele andere, bekende bezienswaardigheden in de stad zijn Vesting Hohensalzburg, de Dom van Salzburg en Schloss Mirabell.

Overnachting in Salzburg

Dag 2 – Salzburg – Bischofshofen / St. Johann in Pongau 

Afstand: ca. 55 km 

U start in het schaduwrijke rivierdal van de Salzach. De fietsroute brengt u naar het romantische stadje Hallein, eens een rijke, Keltische stad (Keltenmuseum). Hallein heeft een mooi historisch centrum met kleine straatjes, bogen en huizen met prachtige gevels. U fietst verder langs de Salzach naar de prachtige waterval bij Golling. Het plaatsje Golling heeft een mooi marktplein en kasteel uit de 13 eeuw. Onderweg komt u ook langs de grootste ijsgrot ter wereld in Werfen, dit natuurmonument is werkelijk een unieke ervaring. Verder passeert u een van de oudste en best bewaarde kastelen van Europa: kasteel Hohenwerfen.

Overnachting in Bischoffenshofen / St. Johann in Pongau

Dag 3 – Bischofshofen / St. Johann in Pongau – Mallnitz 

Afstand: ca. 55 km + treinrit

Vandaag fietst u door de prachtige Gastein-vallei tot aan Böckstein. Onderweg komt u langs de grote waterval midden in het dorp Bad Gastein, een bijzonder gezicht. In Böckstein is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het plaatselijke goud museum, in dit museum wordt alles uitgelegd over goudwinning in het verleden. Vanaf Böckstein pakt u de boemeltrein door de Tauernschleuße en daalt af naar het bergdorp Mallnitz, schitterend gelegen midden in het Hohe Tauern Nationaal Park.

Overnachting in Mallnitz

Dag 4 – Mallnitz – Mölbrücke / Sachsenburg 

Afstand: ca. 41 km 

Deze dag gaat het bergafwaarts het Mölltal in, omringd door 3000 m hoge bergtoppen. U nadert het hart van de oude provincie Karinthië. Hoogtepunt is de Kreuzeck kabelbaan. Deze kabelbaan brengt u in een paar minuten naar het mooiste berggebied van de Alpen, vanwaar u een uitzonderlijk mooi  uitzicht heeft over het Drau dal. In Mühldorf is het leuk om de laatgotische kerk met vleugelaltaar te bekijken. U overnacht in Möllbrücke of Sachsenburg, waar het Draudal begint en daarmee het zonnige zuiden van Oostenrijk.

Overnachting in Mölbrücke / Sachsenburg

Dag 5 – Möllbrücke / Sachsenburg – Villach 

Afstand: ca. 55 km 

Vandaag een relatief gemakkelijke afdaling langs de rivier de Drau langs de indrukwekkende oude Romeinse stad Teurnia naar de stad Spittal. In Spittal vindt u het in Italiaanse stijl gebouwde Renaissance slot Porcia – door velen beschouwd als “de mooiste Renaissancebouw in de Alpen”. In het slot bevindt zich een interessant museum over de volkscultuur van de bergbewoners van de Alpen. Dan fietst u verder naar uw overnachtingsplaats Villach, waar u al een meer mediterrane atmosfeer proeft. Villach is de op ene grootste stad van Karinthië en heeft een mooi en gezellig historisch centrum.

Overnachting in Villach

Dag 6 – Villach – Kranjska Gora

Afstand: ca. 65 km 

Een klim volgt naar het Italiaanse plaatsje Tarvisio, vlakbij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië. Tarvisio is een bekend bergresort omringd door de Julische Alpen. Hier verlaat u de Alpe Adria Radweg en slaat u een schilderachtig fietspad in, dat u helemaal over de Italiaans-Sloveense grens naar de smaragdgroene Sava-vallei leidt. De Sava-vallei wordt ook wel een van de mooiste valleien van de Alpen genoemd, prachtig om doorheen te fietsen. Bezoek net voor Kranjska Gora Natuurreservaat Zelenci. Kranjska Gora is de eindbestemming van vandaag, een plaats met een fraaie ligging omringd door de Alpen.

Overnachting in Kranjska Gora

Dag 7 – Kranjska Gora – Lake Bled

Afstand: ca. 45 km 

Deze laatste fietsdag vervolgt u uw route door de prachtige bossen van de Krma-vallei, gelegen in het Triglav National Park, naar het meer van Bled. Lake Bled (gletsjermeer) wordt ook wel de parel van Slovenië genoemd. Deze sprookjesachtige omgeving is de ideale plek om te ontspannen na deze fietsreis. Bled is beroemd om zijn kleine eiland met een kerk midden in het meer. U kunt hier met een bootje heen varen.

Overnachting in Bled

Dag 11 – Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Wat is inbegrepen – fietsvakantie Salzburg – Lake Bled

 

Inbegrepen

    • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels en Gasthöfe
    • Uitgebreid ontbijtbuffet
    • Bagagevervoer van hotel tot hotel, max. 1 stuks bagage 20 kg per persoon, extra stuks kost € 10 extra, ter plaatse te betalen
    • Uitstekende routebeschrijving
    • Goed uitgewerkt kaartmateriaal
    • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
    • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
    • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
    • Treinticket voor de treinrit van Gastein naar Mallnitz incl. fiets
    • Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen in Slovenië. In Oostenrijk dient dit ter plaatse betaald te worden bij de hotels.

 

Extra opties

   • Huurfietsen
   • Huur e-bike
   • Half pension
   • Extra nachten in Salzburg of Lake Bled
   • Extra nachten onderweg op aanvraag
   • Transfer van Bled naar Ljubljana vliegveld
   • Transfer van Bled naar Klagenfurt vliegveld
   • Transfer van Bled naar Salzburg op aanvraag

 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage in Salzburg voor ca. € 15 per dag. Goedkoper parkeren is mogelijk bij het vliegveld van Salzburg.

 

Fietsen Salzburg – Lake Bled, voor wie?

 • Moeilijkheidsgraad: 3 van 5

Ondanks de omringende hoge bergen fietst u zelf alleen over heuvelachtig, vlak of afdalend terrein. Twee langere klimmen kunt u eventueel per trein overbruggen. Meestal fietst u over goede natuurwegen, deels geasfalteerd. Een langere afdaling (ca. 8 km) gaat over een wat drukkere straat met autoverkeer. Het deel in Slovenië is vergelijkbaar. Vanwege het heuvelachtige terrein is deze fietsreis geschikt voor fietsers met een goede basisconditie (toerfietsers).

 

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5 

Algemeen oordeel: 4
“Wij hebben geweldig genoten van de fietstocht. De natuur, de hotels, het contact met de mensen en het feit dat we steeds beter konden klimmen.”
Dhr. De Weerd, september 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

Algemeen oordeel: 5
“Naar verwachting was alles goed.”
Mevr. Janssen, augustus 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)
 
Offerte Aanvragen

 

Prijzen 2020  fietsreis Salzburg – Lake Bled

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Periode: 1 mei en 1 oktober

Aankomstdag: zaterdag, zondag en dinsdag

Seizoen 1: 01.05 – 30.06 | 01.09 -01.10

Seizoen 2: 01.07 | 31.08
 

Prijzen

Prijzen zijn p.p.

 

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 775

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

n.v.t.

Toeslag seizoen 2

€   20

Toeslag 1-pers. kamer

€   165

Toeslag halfpension

€   105

Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour

€ 90

Extra dag huurfiets per tour

€ 15

Huur E-bike per tour

€ 160

Bustransfer van Bled naar het vliegveld van Ljubljana

€ 30

Bustransfer van Bled naar het vliegveld van Klagenfurt

€ 65

Bustransfer Van Bled terug naar Salzburg

op aanvraag

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

 

Hotels

Zorgvuldige uitgezochte 3* / 4* hotels en Gasthöfe
 

Extra nachten per persoon in 2-pers.kamer / 1-pers. kamer

Plaats
Salzburg seizoen 1 € 75 / op aanvraag

Salzburg seizoen 2 € 95 / op aanvraag
Bled € 85 / € 135

 

Verzekeringen

Reisverzekering en annuleringsverzekering
U kunt via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent