Fietsvakantie Italie: van Venetië naar Florence

Individuele fietsvakantie Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (*** of **** sterren)
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 305 km
 • Afstand per dag: ca. 35 - 65 km per dag (gemiddeld 50 km per dag)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een goede gezondheid en een goede basisconditie.

Uw fietsreis begint met een bezoek aan de beroemde lagunestad Venetië (UNESCO), waar de beroemde Basilica di San Marco en het Palazzo Ducale (Doge paleis) hun opwachting maken. Het is heerlijk om in Venetië door de steegjes en langs de vertakte kanalen te slenteren. Via Chioggia en Adria fietst u naar het natuurreservaat Parco del Delta Po om flamingo’s te spotten. U overnacht daarna weer aan zee, in UNESCO-stad Ravenna, stad van Dante Alighieri, met zijn prachtige basilieken. Daarna trekt u de uitlopers van de Apennijnen in en overnacht u in het kleine, middeleeuwse stadje Brisighella. De laatste etappe neemt u eerst de trein door het zwaarste stuk van de Apennijnen, waarna u zelf nog enkele klimmetjes voor de boeg heeft, alvorens u het betoverende Florence (UNESCO) bereikt. Florence heeft zoveel te bieden, wij noemen hier slechts de Basilica di Santa Croce, Palazza Vecchio, Michelangelo’s David en Ponte Vecchio.

8-daagse fietsreis van Venetië naar Florence

Uw fietsreis begint met een bezoek aan de beroemde lagunestad Venetië (UNESCO), waar de beroemde Basilica di San Marco en het Palazzo Ducale (Doge paleis) hun opwachting maken. Het is heerlijk om in Venetië door de steegjes en langs de vertakte kanalen te slenteren. Via Chioggia en Adria fietst u naar het natuurreservaat Parco del Delta Po om flamingo’s te spotten. U overnacht daarna weer aan zee, in UNESCO-stad Ravenna, stad van Dante Alighieri, met zijn prachtige basilieken. Daarna trekt u de uitlopers van de Apennijnen in en overnacht u in het kleine, middeleeuwse stadje Brisighella. De laatste etappe neemt u eerst de trein door het zwaarste stuk van de Apennijnen, waarna u zelf nog enkele klimmetjes voor de boeg heeft, alvorens u het betoverende Florence (UNESCO) bereikt.  Florence heeft zoveel te bieden, wij noemen hier slechts de Basilica di Santa Croce, Palazza Vecchio, Michelangelo’s David en Ponte Vecchio.

Dag 1 – Individuele aankomst in Venetië

U komt vandaag aan in het prachtige Venetië, dat eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Het unieke aan Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op verschillende eilanden in een lagune. Hierdoor vindt transport plaats via de vele kanalen. Op deze kanalen vindt u ook de kenmerkende gondels. Venetië heeft een rijke historie en vele interessante bezienswaardigheden. Een leuke manier om verschillende bezienswaardigheden te zien is door de Hop On Hop Off Cruise. Deze rode boten varen via de kanalen naar de bezienswaardigheden. Bezoek o.a. het beroemde San Marcoplein en de Basiliek van San Marco, het Canal Grande en het Dogepaleis. Maar geniet vooral van de gezellige ambiance van deze bijzondere stad.

Uw hotel ligt op het vaste land, vlak voor Venetië met uitstekende busverbindingen naar de lagunestad. Voor u start aan uw fietsreis staat er in de omgeving van het San Marcoplein een kleine Grappa-Degustion op u te wachten!

Overnachting in Venetië/Mestre

Dag 2 – Venetië/Mestre – Chioggia/Sottomarina

Afstand: ca. 35 km

’s Morgens, na de pretourmeeting, begint u fietsreis over de Via della Liberta naar het centrum van Venetië. Vanaf hier pakt u de veerboot over Pellestrina naar Lido. Onderweg kunt u genieten van mooie vergezichten over zee. Hierna fietst u verder door het prachtige Italiaanse landschap. Onderweg zijn nog twee veerpunten om uiteindelijk bij uw eindbestemming van vandaag aan te komen: Chioggia. Langunestadje Chioggia is een lief stadje dat eigenlijk een soort eilandje is, slechts enkele wegen verbinden de stad met het vaste land. Hierdoor heeft de stad ook enkele kanalen en doet wat dat betreft een beetje Venetiaans aan. Geniet van een welverdiend drankje en een lekker visgerecht in een typische Italiaans visrestaurant.

Overnachting in Chioggia/Sottomarina

Dag 3 – Chioggia/Sottomarina – Adria 

Afstand: ca. 50 km

U fiets vanaf Chioggia in zuidelijke richting, waarbij u op een gegeven moment de rivier Adige treft. De route volgt vanaf hier deze prachtige rivier en daarmee laat u de Venetiaanse sfeer en de zee achter u. U fietst door vruchtbare landbouwgebieden naar het stadje Cavarzere. Hier kunt u even een pauze inlassen en genieten van een lekker koud Italiaans ijsje. Vanaf Cavarzere gaat u verder door het kleurrijke Italiaanse platteland met zijn pittoreske dorpjes en zonnige bloemen. De eindbestemming van is Adria, een door de de Etrusken gestichte bisschopstad.

Overnachting in Adria 

Dag 4 – Adria – Comacchio 

Afstand: ca. 65 km

Vanaf Adria fietst u richting de mooie rivier de Po en vanaf daar verder via een kronkelige zijarm “de Po di Goro” door de Po-delta richting zee. U kunt nog een laatste heerlijke duik maken in de Adriatische Zee alvorens u verder fietst richting Comacchio. Dit is een oud stadje gebouwd op een tiental eilandje in de Po-delta. In Comacchio kunt u de bijzonder Trepponti brug bekijken of een boottocht maken naar het schitterende natuurgebied dat grenst aan Comacchio. Hier kunt u de flamingo’s zien zwemmen in hun natuurlijke habitat!

Overnachting in Comacchio of omgeving

Dag 5 – Comacchio – Ravenna

Afstand: ca. 65 km 

Een groot van de dagetappe staat in het teken van het Natuurpark ”Delta del Po”. In het waterrijke gebied verblijven veel vogels. U fietst over de dijk, die midden door het water gaat, soms zelfs op slechts enkele meters van flamingo nesten! Na een oversteek met een veerpont (kosten € 2,00 pp) fietst u langs de kust met zandstranden naar Ravenna. Deze oude stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege o.a. de wereldberoemde vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken. Deze mozaïeken zijn in de twee prachtige basilieken die Ravenna rijk is en in het Mausoleo di Galla Placidia te bewonderen. Bezoek daarnaast het gezellige Piazza del Popolo in het centrum.

Overnachting in Ravenna

Dag 6 – Ravenna – Brisighella

Afstand: ca. 55 km

Vandaag vertrekt u uit de Po-vlaktes en gaat de route de uitlopers van de Apennijnen in. Dit is een prachtig natuurlandschap met kleine heuvels. De laatste stad alvorens u de Apennijnen in fietst is de keramiekstad Faenza. Bezoek een keramiekschilder, de Duomo di Faenza (een spectaculaire dom zowel van binnen als van buiten) of loop over het mooie Piazza del Popolo. Daarna fietst u via een beekdal naar het kleine middeleeuwse stadje Brisighella. Hoog op de rotsen boven Brisighella vindt u twee mooie burchten. In Brisighella kunt u het verleden nog echt “beleven”! Loop door de unieke Via del Borgo o degli Asini (ezelstraatje).

Overnachting in Brisighella

Dag 7 – Brisighella – Florence

Afstand: ca. 35 km + treinrit

Het eerste gedeelte van de route neemt u de trein door het schitterende berglandschap van de machtige Apennijnen van Brisighella naar het charmante bergstadje Borgo San Lorenzo. In dit stadje zijn veel oude kerken en kloosters gevestigd. Bezoek de magische parochiekerk van San Lorenzo (kloktoren dateert uit 1263!). Na Borgo San Lorenzo zijn er twee korte stijgingen te trotseren en daarna gaat het bergaf naar Fiesole. U kunt hier het indrukwekkende Roman Theater en Civic Museum bezichtigen of even wat verfrissends drinken op het prachtige stadsplein. Dit stadje biedt al prachtige uitzicht en vergezichten van Florence. Hierna fietst u nog de laatste kilometers richting uw eindbestemming: het wereldberoemde, betoverende Florence. Zie een van de vele bezienswaardigheden, zoals het beklimmen van de beroemde Basicila di Santa Croc of Basilica di Santa Maria del Fiore. U ziet een mozaïek van daken en kleine steegjes. Bezoek het bekende Uffizi museum en het Palazzo Pitti. Verder moet u ook zeker het Palazzo Vecchio niet overslaan, aanschouw David van Michelangelo en loop over de bebouwde Ponte Vecchio. U zult dan begrijpen waarom Florence op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Overnachting in Firenze (Florence)

Dag 8 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt uw fietsreis en vertrekt u richting huis óf wij kunnen uw vakantie nog met een of meer dagen verlengen.

Deze fietsreis is vanwege zijn goede wegen geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede gezondheid en een goede basisconditie. De route is vlak tot aan de vijfde fietsdag, vanaf daar is de fietsroute iets heuvelachtig. De tour gaat over dammen, landelijke wegen of verkeersluwe B-weggetjes. Slechts korte gedeeltes fietst u over straten met wat meer verkeer. Het merendeel van de route gaat over geasfalteerde wegen.

Kenmerken van fietsvakantie Italië: van Venetië naar Florence

 • Soort reis: individuele fietsreis Italië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 305 km
 • Afstand per dag: ca. 35 – 65 km per dag (gemiddeld 50 km per dag)
 • Periode: zie prijslijst
 • Aankomstdag Venetië: zaterdag
 • Overnachtingen: 7
 • Accommodaties: goede *** en **** sterren hotels
 • Verzorging: Logies ontbijt (uitgebreid buffet of continentaal ontbijt)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:◘◘◘◘◘
 • Aankomst in Venetië: dit kan per vliegtuig of auto (dit is niet inbegrepen, maar wij kunnen wel adviseren).
 • Parkeren in Venetië/Mestre: u kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel of op een parkeerplaats of in een parkeergarage parkeren voor ca. € 50,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.
 • Transfer terug naar Venetië: elke zondagochtend kunt u met de transferbus terug naar Venetië. Kosten € 80,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking.

Ervaringen van klanten

Nog geen ervaringen (nieuw in ons aanbod)

Inbegrepen in de basisprijs:

 • 7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels.
 • 7x uitgebreid ontbijt
 • Treinrit Brisighella – Borgo San Lorenzo incl. fiets
 • 24-uurs ticket voor Venetië (openbaar vervoer ticket excl. fietsen, fietskaartjes kunt u er zelf bijkopen voor ca. € 3,-)
 • 1x kleine Grappa proeverij in Venetië
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in Venetië of Florence zijn standaard bij te boeken.
 • Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden en mits u geen gebruikmaakt van bagagevervoer.
 • Transfer terug naar Venetië: elke zondagochtend kunt u met de transferbus terug naar Venetië. Kosten € 80,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking.
 • Offerte Aanvragen

Maatwerk en tips

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Offerte Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!
 

Termijnen 2019

Aankomst: elke zaterdag tussen 06.04 en 12.10

Seizoen 1: 06.04. – 26.04 en 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 27.04. – 24.05. | 07.09. – 27.09
Seizoen 3: 25.05. – 06.09

 

Prijzen per persoon

Fietsen van Venetië naar Florence (8 dagen, 7 overnachtingen)

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 849,00

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 789,00

Toeslag Seizoen 2

€   30,00

Toeslag Seizoen 3

€   70,00

Toeslag 1-pers. kamer

€ 225,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€  80,00

Huur E-bike per tour

€ 180,00

Transferbus terug van Florence naar Venetië

€  80,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Hotelklasse

zorgvuldig uitgezochte hotels *** en ****niveau

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats 2-pers k/1-pers k
Venetië/Mestre € 65 / € 104
Florence € 110 / €195

 

Inbegrepen in de basisprijs:

7x overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** en **** hotels.
7x uitgebreid ontbijt
Treinrit Brisighella – Borgo San Lorenzo incl. fiets
24-uurs ticket voor Venetië (openbaar vervoer ticket excl. fietsen, fietskaartjes kunt u er zelf bijkopen voor ca. € 3,-)
1x kleine Grappa proeverij in Venetië
Bagagevervoer van hotel tot hotel
Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijk hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers).
Huurfietsverzekering
Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.
 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

 • Parkeren in Venetië: u kunt uw auto in Venetië op een parkeerplaats of in een parkeergarage parkeren voor ca. € 50,- per week. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk.
 • Transfer terug naar Venetië: elke zondagochtend kunt u met de transferbus terug naar Venetië. Kosten € 80,- pp inclusief fiets. Wanneer u hier gebruik van wilt maken, dient u dit aan te geven bij de boeking.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl