Category: Geen rubriek

Mozaïek Reizen aangesloten bij garantiefonds GGTO

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

Sinds 6 juli 2012 is Mozaïek Reizen aangesloten bij de Stichting GGTO, de Stichting Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators.

De GGTO staat ervoor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op lokatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Wij zijn heel blij onze klanten voortaan deze zekerheid te kunnen bieden. Klik hier voor de garantieregeling

Fiets- en wandelbeurs Amsterdam 2012: 16.000 bezoekers

De Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAJ heeft 16.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er beduidend (6000) minder dan vorig jaar, zei een woordvoerder vandaag. Op zaterdag kwamen er wellicht minder mensen door het schaatsweer en op zondag zal de waarschuwing voor ijzel misschien een rol hebben gespeeld.
Bij de stand van de fietsreizen naar Tsjechië van Mozaïek Reizen was het een gezellige drukte. Lukas Svarovsky, onze tourorganisator in Praag, was speciaal overgekomen voor de beurs, en er kwamen verschillende oud-klanten langs om met Lukas een praatje maken en soms ook nieuwe plannen smeden voor een vervolgroute. Het is altijd weer een opsteker om oude klanten terug te zien.

Verder veel goede gesprekken met nieuwe belangstellenden gevoerd, dus al met al een zeer geslaagd beursweekend! Volgend weekend naar Mechelen, België.

VvKR en GGTO: alternatief voor SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden)!

VvKR

Per 15 april 2011  is de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties in het leven geroepen. Mozaïek Reizen heeft zich hier al vrij snel bij aangesloten. De vereniging biedt een platform voor kleinschalige reisorganisaties en behartigt de belangen van deze organisaties. Kleinschalige reisorgansiaties nemen een aparte plek in binnen de reisbranche. We hebben het hier niet over grote touroperators, maar veelal eenmansbedrijven of vennootschappen gespecialiseerd op een bepaald gebied of activiteit en gerund door betrokken eigenaren met een schat aan ervaring die graag gedeeld wordt met de reizigers.

Doel van de vereniging

  • in eerste instantie een alternatief voor SGR zoeken om aan de wet inzake garantiestelling bij faillissement verwoord in wetsartikel 512 – 7:512 BW te voldoen
  • aanspreekpunt zijn voor de Consumentenautoriteit, SGR en media als vertegenwoordiger van kleinschalige reisorganisaties

GGTO

Inmiddels is sinds januari 2012 het alternatief voor de SGR een feit, de GGTO, het Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators. Mozaïek Reizen is bezig met de administratieve voorbereidingen om ons bij dit fonds aan te kunnen sluiten. We houden u op de hoogte.

Christine de Blécourt, eigenaar Mozaïek Reizen

Fiets- en wandelbeurs 2011: 22.000 bezoekers

De fiets- en wandelbeurs 2011 van afgelopen weekend 26 en 27 maart was een daverend succes. Maar liefst 12.000 mensen bestormden de drie zalen van de RAI op zaterdag. Ver voor aanvang stonden drommen mensen voor de deuren te wachten.

Dit jaar was Lukas Svarovsky, onze man in Praag, overgekomen om vanuit zijn eigen ervaring fietsers te informeren. Lukas en ik kwamen met de trein aan en hoefden alleen maar met de massa mee te lopen om bij de RAI te arriveren. Even dacht ik dat we te laat waren, maar gelukkig konden we ons met enige moeite en handigheid tussen de menigte doorwerken en op tijd in onze eigen stand bij het Tsjechisch verkeersbureau belanden.

De stand van Mozaïek Reizen had niet te klagen over belangstelling. Aan het eind van de dag waren we hees, van alle verhalen over fietsen in Tsjechië. Soms deden oude klanten mee en vertelden over hun ervaringen in dit prachtige fietsland. Kortom, we gingen helemaal geïnspireerd naar huis.

De fietsreizen van Mozaïek Reizen zijn tot stand gekomen door het samenvoegen van de behoeftes van de Nederlandse toerfietser en de kennis van de fietsroutes in Tsjechië van Lukas. Lukas heeft alle routes in Tsjechië zelf ontworpen en de trajecten zelf gefietst. Samen hebben we de afgelopen jaren intensief gezocht naar een vorm van tourorganisatie die waardevol kan zijn voor de Nederlandse toerfietser. Een recreatieve toerfietser, die Tsjechië nog niet zo goed kent, maar die ook niet verlegen zit om teveel organisatie.

Zo ontstond geleidelijk aan ons concept: Maak zelf je fietsreis op maat. We gaan daarbij uit een eenvoudige basis die enkel bestaat uit routebeschrijving en kaartmateriaal, reservering van de overnachtingsadressen onderweg en 24 uurs telefonische ondersteuning (uiteraard daadwerkelijke hulp in geval van nood). Vanuit deze kale basis kan elke fietser vervolgens desgewenst de eigen fietsreis aankleden met extra opties.

De afgelopen jaren is gebleken dat deze opzet werkt, dat dit concept toerfietsers aanspreekt. Natuurlijk staat of valt een georganiseerde fietsreis met de kwaliteit van de mensen ter plaatse. In Lukas Svarovsky, zelf afkomstig en woonachtig in Praag, hebben wij een enthousiaste partner gevonden, die niets teveel is voor “zijn” fietsers.

Dit jaar komen we weer met enkele nieuwe varianten en trajecten:

  • De Praag – Regensburg route (mensen die deze route gefietst hebben zijn verbaasd over de schoonheid van deze nog vrij onbekende route).
  • De Praag – Wenen familytour (met afwisselend fietstrajecten en dagen met andere activiteiten, zoals raften, paardrijden, windsurfen, wandelen, etc).
  • De Praag citytour: 4 dagen fietsen in en rond Praag.

Deze varianten en wellicht nog enkele andere, zijn nog volop in ontwikkeling, ze zullen de komende weken op deze website verschijnen en dan ook te boeken zijn. U kunt nu al contact opnemen als u belangstelling heeft, zij het voor deze of voor een van de bestaande fietsreizen:

https://www.mozaiekreizen.nl/tsjechie/rondreizen/fietsvakanties/

We hopen van u te horen!

Christine de Blécourt,

Mozaïek Reizen

Villa Tugendhat decor voor roman De Glazen Kamer

Met dank aan Monique Hendrickx, een van onze UNESCO reizigers, voor deze leuke tip. Meer over de villa Tugendhat: http://www.tugendhat-villa.cz/html.en/ en http://nl.wikipedia.org/wiki/Villa_Tugendhat

19 december 2009

De Glazen Kamer

Simon Mawer reconstrueert de geschiedenis van een modernistisch huis en zijn bewoners. Het is een fictief verhaal, maar interessant om weten is dat het het huis, dat de spil vormt van het verhaal, echt bestaat. Het werd ontworpen door Mies Van der Rohe  en gebouwd in 1930 in Brno (geboortestad van Milan Kundera), Tsjecho-Slowakije. De personages en hun verhaal zijn niet gebaseerd op de werkelijkheid.
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de bevolking van de nieuwe republiek Tsjecho-Slowakije. Autofabrikant Viktor Landauer en zijn kersverse echtgenote Liesel, laten in 1930 hun droomhuis ontwerpen en bouwen. Een huis zwevend boven de stad met een glazen kamer waarvan het effect van de ruimte bezoekers overweldigt, ‘vooral degenen die gewend zijn dat rijkdom wordt uitgedrukt in dingen, bezittingen, de decoratieve bric-à-brac van de rijken, en in plaats daarvan hier de ultieme wereld van de abstractie ontdekken.’

Het transparante huis staat symbool voor optimisme, openheid, eerlijkheid en vrijheid. Naarmate het verhaal vordert blijkt dit alles slechts een tijdelijke droom, een illusie te zijn. Geheimen stapelen zich op.
De familie Landauer, is genoodzaakt te vluchten – vergezeld van de kinderoppas (minnares van Viktor) en haar kind – voor de oprukkende nazi’s. De beste vriendin van Liesel, de onconventionele Hana en haar joodse man blijven achter.

Er volgt een woelige periode waarin het huis in beslag wordt genomen door de nazi’s, dan door de Russen en uiteindelijk door de staat.

De Glazen Kamer is een poëtisch verhaal over liefde en verlies, over kunst en verloren kunst, over verloren en gewonnen oorlogen en vervolgens weer verloren, over een rijke joodse familie en de door nazi-waanzin vernietigde joodse levens.
Een heel bijzonder boek! Een boek om de komende feestdagen cadeau te doen. De oorspronkelijke Engelstalige versie vind je eveneens terug in de bibliotheek.

| Annie |

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent