Hoe reist u naar Tsjechië?

Met de trein

Wilt u naar Tsjechië reizen per trein dan is de reis via Praag, de hoofdstad van Tsjechië, de makkelijkste route. Vanuit Nederland kunt u het beste de Intercity naar Berlijn nemen. Deze gaat van Amsterdam over Hilversum, Amersfoort en Hengelo naar Berlijn. In Berlijn kunt u overstappen op de aansluitende Eurocity-trein naar Praag. In beide treinen is het mogelijk om wat eten en/of drinken te bestellen.

Er is daarnaast een mogelijkheid om per ICE via Frankfurt naar Dresden te reizen. Deze trein rijdt vanaf Amsterdam over Utrecht en Arnhem naar Frankfurt. Vanaf Frankfurt rijdt een directe trein naar Praag. In de ICE is het meenemen van fietsen niet mogelijk.

Vanuit België kunt u vanaf Brussel Noord de ICE over Luik en Aachen naar Köln nemen en vanaf Köln de ICE naar Berlijn en daar overstappen op de Eurocity over Dresden naar Praag. Daarnaast kunt u vanuit België de ICE vanaf Brussel Noord naar Frankfurt nemen en dan vanaf Frankfurt rijdt een directe trein naar Praag.
 

Met het vliegtuig

Er zijn verschillende maatschappijen die voordelige vliegtickets aanbieden naar Praag (ca. 1,5 uur vliegen). U kunt als u er vroeg bij bent vanaf ca. € 100 bij diverse grote maatschappijen een retourvlucht van Brussel of Amsterdam naar Praag boeken. Ook kunt u een combinatievlucht boeken, bijv. heen naar Praag en terug vanaf bijv. Wenen. Steeds geldt: hoe eerder hoe boekt, hoe gunstiger de prijs.
 

Met de auto

Veel mensen vinden het prettig om de eigen fietsen op de auto te zetten en zo naar Praag en Tsjechië te rijden, soms ook omdat de fietsreis slechts een onderdeel van een grotere vakantie is.
 
Vanuit Nederland zijn drie varianten het meest gangbaar, al naar gelang uw woonplaats:

  • de noordelijke variant over de A1/E30, de A2 richting Hannover/Berlijn en dan vóór Berlijn bij Magdeburg via de A14 naar beneden over Leipzig, door naar Dresden en dan via de A 17 en E55 (tolweg) naar Praag.
  • de middelste variant over de Nederlandse A12 naar Duitsland. Bij Oberhausen richting Hannover om via Kamener Kreuz (A1) en Kreuz Dortmund/Unna de A44 naar Kassel te komen. Bij Kassel richting Hamburg en dan verderop via de A38 naar Leipzig, door naar Dresden en via de A17 en E55 (tolweg) naar Praag.
  • de zuidelijke variant over de A44 naar Kassel en dan via de A38 naar Leipzig, door naar Dresden en via de A17 en E55 (tolweg) naar Praag.

 
Vanuit België kunt u het beste de zuidelijke route over Aken, Keulen, Frankfurt, Nürnberg en Plzen nemen via o.a. A3, A6 en in Tsjechië de E50 (tolweg).
U kunt in ca. 7,5 – 8,5 uur naar Praag rijden.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent