Hoe reist u naar Tsjechië? De mogelijkheden op een rijtje

Met de trein

De beste optie is de nachttrein met of zonder eigen fietsen. Aankomst Praag 09.25 uur. Wij adviseren u graag en boeken desgewenst de tickets voor u!

  • Er is een rechtstreekse nachttrein vanaf het Duitse Roergebied naar Praag (over Berlijn). Deze trein  begint in Oberhausen. U kunt voor uw reis naar Praag gebruik maken van deze trein. U kunt uw fiets meenemen in de City Night Line (vooraf reserveren).
  • Vanaf grensplaats Enschede kunt u rechtstreeks naar Dortmund (fiets op de trein) en daar de City Night Line nemen (vertrek uit Dortmund ongeveer 24.00 uur).
  • Vanaf grensplaats Venlo kunt u rechtstreeks naar Düsseldorf (fiets op trein) en daar de City Night Line nemen (vertrek uit Düsseldorf  ongeveer 22.00 uur).
  • Indien u geen fiets meeneemt kunt u ook kiezen voor de ICE van Amsterdam over Utrecht en Arnhem  (Arnhem vertrek 19.37 uur) naar Oberhausen en daar op de City Night Line stappen (vertrek uit Oberhausen ongeveer 21.30 uur).

Voor de terugweg geldt hetzelfde. De City Night Line is niet luxe, maar onze ervaring is dat zo reizen een zekere romantiek en charme heeft. En het is minder milieubelastend dan andere manieren van reizen.
U kunt drank en versnaperingen kopen bij de steward van uw rijtuig, net als het kopje koffie in de ochtend. In de City Night Line mag niet gerookt worden.
Indien u bijvoorbeeld de fietsreis van Praag naar Dresden maakt, kunt u op de terugweg in Dresden weer op de City Night Line terug stappen.

Wat het comfort betreft, kunt u bij de nachttrein kiezen uit de volgende mogelijkheden (incl. prijsindicatie):

  • 2e klas zitstoelplaatsen (soms te verstellen relaxstoelplaatsen). Leeslampjes en soms dekens (op verzoek) beschikbaar. Toiletten en wasruimtes op de gang.
  •  2e klas 4- en 6-persoons couchettes (compartimenten met zitbanken die om te bouwen zijn tot bedden, kussens, bedlinnen en dekens zijn aanwezig). Toiletten en wasruimtes op de gang.
  •  1ste klas slaaprijtuig met 1-, 2- en 3-persoons compartimenten met eigen wastafel met warm en koud water, een bed en een zitgelegenheid. Toiletten en douches op de gang. De compartimenten Deluxe single en Deluxe Double beschikken over een eigen douche en toilet. Uw bed wordt opgemaakt door de crew, die u verwelkomt met een glas wijn en die u voor het slapen een flesje mineraalwater schenkt.

U kunt de kaartjes met actuele prijzen vanaf 4 maanden voor vertrek bestellen. U kunt wel voor die tijd bij ons een verzoek indienen, wij proberen dan de kaartjes vooraf in een wachtrij te reserverenwachtrij.

Met het vliegtuig

Er zijn verschillende maatschappijen die voordelige vliegtickets aanbieden naar Praag (ca. 1,5 uur vliegen). U kunt als u er vroeg bij bent vanaf ca. € 100 bij diverse grote maatschappijen een retourvlucht van Brussel of Amsterdam naar Praag boeken. Vanaf Eindhoven kost een retourtje Brno (vanuit Eindhoven wordt niet op Praag gevlogen) met Wizz Air indien u vroeg boekt vanaf € 60 retour (Leuk uitgangspunt om de Zuidelijke Rivierenroute te gaan fietsen of de Moravische en Oostenrijkse wijnroute, die beiden in Zuid Moravië beginnen).
Ook kunt u een combinatievlucht boeken, bijv. heen naar Praag en terug vanaf bijv. Wenen. Steeds geldt: hoe eerder hoe boekt, hoe gunstiger de prijs.

Met de auto

Veel mensen vinden het prettig om de eigen fietsen op de auto te zetten en zo naar Tsjechië te rijden, soms ook omdat de fietsreis slechts een onderdeel van een grotere vakantie is. Op het kaartje hieronder ziet u de verschillende routes naar Tsjechië, met Praag als eindbestemming.
Vanuit Nederland zijn twee varianten het meest gangbaar, al naar gelang uw woonplaats:

  • de noordelijke variant over de A1/E30, de A2 richting Hannover/Berlijn en dan vóór Berlijn bij Magdeburg via de A14 naar beneden over Leipzig, door naar Dresden en dan via de A 17 en E55 (tolweg) naar Praag.
  • de middelste variant over de A44 naar Kassel en dan via de A38 naar Leipzig, door naar Dresden en via de A17 en E55 (tolweg) naar Praag.

 

Vanuit België kunt u het beste de zuidelijke route over Aken, Keulen, Frankfurt, Nürnberg en Plzen nemen via o.a. A3, A6 en in Tsjechië de E50 (tolweg).
U kunt in ca. 7,5 – 8,5 uur naar Praag rijden. In Praag kunt u de auto veilig parkeren voor ca. € 10 per dag.

Kaart met route met de auto naar Tsjechië vanuit Nederland, vanuit België

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl