Waarom een fietsvakantie met Mozaïek Reizen?

Mozaïek Reizen staat voor:

 • Jarenlange kennis, ervaring en deskundigheid in het organiseren van fietsvakanties in Tsjechië en sinds 2014 ook in fietsvakanties in andere landen van Midden-Europa, waardoor we u goed kunnen adviseren en waardoor de organisatie van uw fietsreis bij ons en onze partners in goede handen is.
 • Persoonlijke service en maatwerk. We geloven in vriendelijkheid, persoonlijke aandacht en een individuele aanpak. Er is bijzonder veel ruimte voor uw eigen wensen en inbreng. Dat blijkt ook wel uit het feit dat 60% van onze klanten een maatwerkreis boekt! Dit geldt wel heel in het bijzonder voor onze Tsjechische fietsreizen.
 • Kleinschaligheid en sfeer. Wij zijn een kleine organisatie met korte lijnen. Uw vragen worden rechtstreeks met onze partners besproken. Zij zijn dus van het begin af aan betrokken bij uw fietsreis.
 • Voor Tsjechië geldt: unieke, door onze lokale fietsspecialist Lukas Svarovsky met zorg samengestelde routes, die voortdurend getoetst en verbeterd worden. Lukas Svarovsky houdt van mensen en van zijn land en laat u graag de verborgen juweeltjes zien, die u anders voorbij zou fietsen. Voor de andere landen van Midden-Europa geldt dat wij gezocht hebben naar routes die een mooie aanvulling op ons routenetwerk zijn. Daar hebben we dan de beste partners bij gezocht, die de fietstochten ter plaatse uitstekend voor ons kunnen organiseren.
 • In 2016 is Lukas heel trots op de nieuwe route van Praag naar Krakau in Polen, waarbij u maar liefst 6 UNESCO-monumenten bezoekt, waaronder ook concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, dat een onuitwisbare indruk op u zal maken.

De basis

Wij gaan uit van een kale basis, waarvan wij denken dat het fijn is om dat in ieder geval voor elkaar te hebben (zeker in kleinere plaatsen onderweg, waar de taal toch wel een handicap kan zijn):

 1. De overnachtingen, inclusief het ontbijt, zijn altijd geregeld.
 2. Tijdens de pretour meeting ontvangt u van onze contactpersoon het met zorg ontwikkelde en gedetailleerde kaartmateriaal en een uitgebreide routebeschrijving met de bezienswaardigheden onderweg. Tijdens de pretour meeting is er ook gelegenheid vragen te stellen en van gedachten te wisselen. Is een pretourmeeting niet mogelijk, omdat de start op een afgelegen plek is, dan ontvangt u de reisbescheiden op afspraak per post thuis of in het eerste hotel.
 3. U beschikt over een telefonische ondersteuning ter plaatse en indien nodig daadwerkelijke hulp in geval van nood (in het Duits of Engels). In geval van nood is ons kantoor ook bereikbaar.

Standaard bij te bestellen:

Voor het overige kunt u zelf uw reis samenstellen met een flink aantal standaard extra’s:

 • Bagagevervoer
 • Huurfiets (trekking fiets of elektrische fiets)
 • Upgrade naar premium 4-sterren hotels (waar mogelijk)
 • 1-pers. kamer
 • Extra nachten op het begin- en eindpunt
 • Transfer van eindpunt naar begin (soms alleen per trein mogelijk)
 • Veilig parkeren van uw auto

Helemaal maatwerk in Tsjechië

Maar wij doen meer. Op verzoek passen wij uw reis helemaal naar uw wensen aan. Desgewenst maken we de etappes langer of juist korter, combineren we verschillende tours, boeken we voor u een theater in Praag, regelen we transfers, etc. Komt u dus gerust met uw eigen ideeën. Ze zijn bij ons welkom! In Tsjechië zijn de maatwerkmogelijkheden haast onuitputtelijk.

Sinds 2014: Ons fietsvakantie routenetwerk breidt zich uit naar de omliggende landen van Tsjechië

Sinds 2014 zijn we begonnen om ons fietsroutenetwerk in Tsjechië uit te breiden met aansluitende routes in de omliggende landen van Midden-Europa. De ervaring leert dat daar graag gebruik van wordt gemaakt.
Zo is de Elberoute, van de bron tot Praag (deel 1) en van Praag naar Dresden (deel 2) doorgetrokken tot aan de Noordzee in Duitsland. Ook is het nu mogelijk om van Dresden naar Berlijn te fietsen. In het zuiden en westen komen verschillende routes vanuit Tsjechië uit op plaatsen aan de Donau. Reden om ook de Donauroute in ons bestand op te nemen van de bron in Duitsland, via Oostenrijk (Wenen) tot in Hongarije (Boedapest). De Donau is op zich weer eindpunt van andere rivierenroutes, zoals de Altmühlroute, de Tauernroute en de Innroute, die in Zwitserland bij Sankt Moritz haar bron heeft. De Innroute sluit weer aan op de Adigeroute die u via Zuid Tirol naar Bolzano in Italië en verder leidt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze doelstelling om te komen tot de vorming van een groter fietsnetwerk.

Voor deze routes die niet in Tsjechië starten hebben we andere, betrouwbare partners gecontracteerd.

2016:

In 2016 zijn er weer interessante routes bijgekomen, waaronder de fietsroute van Praag naar Krakau/Krakow in Polen (deels langs de Ambertrail, ontwikkeld door Lukas Svarovsky)

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl