Fietsen met kinderen: Elberoute van Praag naar Dresden

Fietsen met kinderen van Praag naar Dresden, Elberoute

Gemakkelijke fietsreis voor het hele gezin

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten (mogelijkheid van extra rustdagen), 6 fietsdagen
 • Afstand: 125 - 225 km: er kunnen kortere en langere etappes gefietst worden en onderweg kan op veel plaatsen de trein genomen worden (fietsen op de trein); eerste dag een klimmetje van 100 m, verder is het traject nagenoeg vlak.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘

Dit is de gezinsvariant van de individuele Elberoute van Praag naar Dresden. Deze fietsreis is ideaal voor sportieve gezinnen met kinderen vanaf 8 – 10 jaar. Na een verkenning van de magische stad Praag, volg je op deze fietstocht de eeuwenoude handelsroute tussen Praag en Dresden langs de rivieren Moldau en Elbe. De rivieren begeleiden je aanvankelijk door een licht glooiend heuvelland. Voorbij Decin kom je in het unieke Boheemse en Saksische Zwitserland (Nationaal Park), met zijn hoge, bizarre rotsformaties waar de Elbe zich in fraaie meanders een weg zoekt richting Dresden. De route is hetzelfde als bij de reguliere tour, maar langere fietsdagen worden hier afgewisseld met kortere dagen met ruimte voor andere activiteiten.

Interactieve kaart


Fiets route 798972 – powered by Bikemap

Ga met uw muis over de route om de highlights te zien of ga met uw muis van links naar rechts over het hoogteprofiel: u ziet dan ook een fietsje op de kaart “meefietsen”. Let op: deze kaart is slechts een ruwe schets en u kunt er niet op fietsen. De finesses zijn uiteraard het geheim van de kok!

Fietsen met kinderen: de Elberoute Praag – Dresden

Let op: Bij een combinatie van 2 tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting!!

Klik hier voor de beschrijving van de fietsroute Praag – Dresden voor volwassenen. De route is ongeveer hetzelfde, maar, omdat deze fietsreis bedoeld is voor het hele gezin, ligt de nadruk anders. Ook de planning van de familytour is iets anders dan de reguliere tour, omdat er deels overnacht wordt in andere plaatsen. Dit doen we om de dagetappes wat verschillend van lengte te maken, zodat er meer ruimte is voor activiteiten met uw kinderen (van 8 – 18 jaar). Immers kinderen hebben vaak minder belangstelling voor bijzondere architectuur, mooie monumenten en musea. Voor die bezienswaardigheden verwijzen we naar de reguliere tour. Welke activiteiten jullie uiteindelijk gaan ondernemen, is geheel aan jullie als gezin.

Alle tours beginnen of eindigen in Praag.

Wat dachten jullie van:

 • een ochtendwandeling over het nieuwe stadsplein met de Astronomische Klok, de Orloj. Gebouwd in 1490(!), gaan ieder uur twee kleine deurtjes in de klok open en komt een parade van apostelen voorbij. Dit moet je echt wel gezien hebben!
 • lunch in het nabijgelegen Obecni Dum, te midden van een verpletterende hoeveelheid originele Jugendstilelementen.
 • Een begeleidende fietstocht door Praag met een gids van Mozaïek Reizen, die zijn tocht aanpast aan wat leuk is voor kinderen. Zo ontdekt u ook de interessante plekken die niet in de toeristengidsen staan. Al jaren een succes!
 • slenteren over de Karelsbrug: je laat je portret schilderen, koopt oorbelllen of andere souvenirs of luistert naar een straatmuzikant
 • een boottocht over de Moldau met kleine, romantische bootjes, bestuurd door zwarte matrozen in onberispelijk witte matrozenpakken
 • het Speelgoedmuseum met speelgoed van eeuwen geleden tot nu toe en met een heuse Barbie-expositie!
 • een poppentheater. Tsjechië staat bekend om zijn poppentheaters, in elk klein plaatsje vind je er wel een. Natuurlijk ook in Praag. In het Loutkové divadlo Jiskra en het Divadlo Spejbla Theater worden dagelijks kindervoorstellingen gespeeld. Er bestaat ook de mogelijkheid een pop als souvenir te kopen.
 • een bezoek aan één van de mooiste dierentuinen van de wereld: de Zoo in Praag. Hier spot je alle dieren die je maar kunt bedenken! Van ijsbeer tot stoere tijger en van neushoorn tot giga gave giraffe! Twee kinderspeelplaatsen zorgen ervoor dat je niet uitgespeeld raakt.
 • graffity op de John Lennonwall, maar dan wel met een speciale betekenis
 • ’s avonds naar het Black Light Theatre, leuk voor jong én oud.

Uw fietsvakantie met kinderen: Elberoute Praag – Dresden van dag tot dag

Dag 1: aankomst in Praag

Het is aan te raden om uw verblijf in de Tsjechische hoofdstad met een paar dagen te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om de stad Praag in haar volle glorie te kunnen bezoeken. Zoals hierboven beschreven is er veel te doen in Praag. U kunt bij ons ook een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië, en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

Overnachting in Praag (indien beschikbaar in een hotel met zwembad en zonneterras).

 

Dag 2: Praag – Kralupy

Te fietsen afstand 30 km

Vandaag nog wat tijd in Praag doorbrengen of gelijk op de fiets richting Kralupy (met leuke wandeltips voor onderweg). Dit is de enige etappe van de tour, waarin met de fiets geklommen moet worden.

Overnachting in Kralupy

 

Dag 3: Kralupy – Roudnice nad Labem

Te fietsen afstand: 30 km of 55 km (over vlakke wegen)

Net buiten Kralupy komen jullie voorbij de twee prachtige kastelen Veltrusy en Nelahozeves. In Nelahozeves vind je ook het museum van een van de drie beste componisten die Tsjechië heeft voortgebracht: de componist Antonín Dorák (naast Bedrich Smetana en Leos Janacek). Dvorak werd in Nelahozeves geboren als zoon van de plaatselijke slager. Verder gaat het vandaag langs Zelcín ZOO (Tsjechische kinderboerderij) richting het mooie wijnstadje Melnik, dat op een heuvel ligt, je steekt de Elbe over op een kleine boot. In Melnik moet je wel even stoppen om even een terrasje te pakken en het uitzicht te bewonderen (de Moldau vloeit hier in de Elbe). Je ouders vinden misschien een bezoek aan een plaatselijke wijnkelder geen gek idee (Melnik is de noordelijkste stad van Bohemen, waar wijnbouw mogelijk is). In Melnik moet overlegd worden wat jullie gaan doen: ofwel jullie hebben genoeg gefietst voor vandaag en nemen vanaf Melnik de trein naar Roudnice nad Labem (fietsen op de trein), óf jullie kunnen er nog wel even tegenaan en willen de hele weg fietsen naar het mooie oude stadje Roudnice nad Labem, dat een prachtig kasteel heeft (55 km over vlakke wegen).

Overnachting in Roudnice nad Labem

 

Dag 4: Roudnice nad Labem – Litomerice

Te fietsen afstand: 20 km of 16 km

Vandaag geen grote fietsafstand. Er zijn andere mogelijkheden: in Litomerice wacht een heerlijk zwembad, voor wat oudere kinderen zal de oude vesting Terezín (in WO II, concentratiekamp Teresienstadt) ongetwijfeld een diepe indruk achter laten. En voor de echte sportievelingen is het ook mogelijk extra 16 km te fietsen naar de legendarische berg Rip (beklimming is de moeite waard). Je kunt zelfs overwegen om helemaal niet te fietsen (fiets op de trein) en gelijk naar Litomerice gaan en gaan zwemmen (bij erg warm weer geen gek idee).

Overnachting in Litomerice

 

Dag 5: Litomerice – Decin

Te fietsen afstand: 30 of 52 km

De route van Litomerice naar Decin gaat over deels nieuw aangelegde fietsroutes. Er zijn veel wandeltips voor onderweg. Als 52 km te ver fietsen is kan in Usti nad Labem de trein naar Decin gepakt worden. In Decin is ook een mooie dierentuin. Ga vooral naar de Grizzlyberen bovenop een rotsige heuvel in het bos).

Overnachting in Decin

 

Dag 6: Decin – Hrensko/Bad Schandau

Te fietsen afstand: 14, 20 of 6 km

Vanaf Decin hebben jullie een heleboel keuzes: boot- of fietstocht naar Hrensko (14 km). Vandaar wandelen naar de Pravcicka poort (de hoogste door erosie ontstane stenen brug van Europa), of een gondeltour (Edmundova souteska) over de Kamenice rivier maken, in gorges/schluchten. Hrensko is een typisch grensplaatsje, druk, met veel stalletjes van Vietnamezen, een beetje het Tsjechische Valkenburg wordt weleens gezegd. Niet iedereen vindt het een leuke plaats om te overnachten. Je kunt ook kiezen (van tevoren) om op safe te spelen en te gaan voor overnachting in het luxere Duitse Kurort Bad Schandau (6 km verder langs de Elbe.

Overnachting in Hrensko of Bad Schandau

 

(Optioneel: Extra overnachting in Bad Schandau).

Een vrij te besteden dag in Bad Schandau is écht de moeite waard. Niemand hoeft zich ook maar een moment te vervelen: je kunt gaan wandelen en klimmen in de schitterende rotsbergen van Tsjechisch en Saksisch Zwitserland, raften op de Elbe, een trip maken naar de griezelige hooggelegen burcht Königstein of klimmen naar de Basteibrücke (met geweldig uitzicht!), les nemen in wandklimmen. Tenslotte, bij heet weer en bij regen: een bezoek aan Toskana Therme Bad is een echte belevenis voor jong en oud!

 

Dag 7: Hrensko/Bad Schandau – Dresden

Te fietsen afstand: 0 – 46 – 40 km.

Geen zin om vanuit het bergland de beschermde Elbevallei in te fietsen en zo het panorama van Dresden tegemoet te gaan? Het kan ook per stoomboot!

Overnachting in Dresden

 

Dag 8: Vertrek naar huis of extra nacht Dresden.

Wij adviseren in ieder geval 1 extra nacht in Dresden te boeken. U heeft dan 1 volle dag de tijd om erop uit te trekken.

 

Tips voor activiteiten met kinderen:

 • het Residenzschloss in de Altstadt van Dresden met prachtige middeleeuwse harnassen en wapens in de Rüstkammer en prachtige schatkamers in het Grüne Gewölbe.
 • een rondleiding door de middeleeuwse gewelven van de Kazematten onder de Brühlse Terrasse (hier worden ook sprookjes verteld),
 • skaten in het skatepark aan de Lingnerallee (voor jongeren is er elke vrijdag om 21 uur nachtskaten, waaraan zo’n 3000 fans deelnemen (28 km door Dresdener Parken, langs de Elbe, door de Altstadt),
 • Segway fun-park (ze hebben er ook Quads).
 • Voor kinderen tot 12 jaar: Kidsplanet (grote Indoor speeltuin met bistro voor de ouders),
 • Voor het hele gezin: Spaßbad Elbamare.
 • Tip speciaal voor vader en zoon: bezoek het Karl Maj museum in Radebeul en laat uw kinderen de avonturen van Old Shatterhand en Winnetou meebeleven.
 • Tips om te fietsen: schitterende stadje Meissen, Radebeul (Karl Maj museum), waterslot Moritzburg.

 

Voor een aantal routes, inclusief de Elberoute (Elberadweg) deel 1, van de bron naar Praag, hebben we voordelige gezinsvarianten ontwikkeld voor sportieve, avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Langere fietsdagen worden hier afgewisseld  met kortere dagen, om meer ruimte in te plannen voor andere gezinsactiviteiten: zwemmen, een vaart met gondel of stoomboot, muurklimmen, wandeltochten in de omliggende bergen, skaten, bezoek aan leuk familiemuseum, kidspark of dierentuin. Delen van het traject kunnen dan per trein afgelegd worden. Ook deze fietsreizen zijn individueel, je bepaalt zelf met je gezin welke activiteiten je samen wenst te ondernemen en hoeveel je wenst te fietsen. En natuurlijk mogen een aantal bezienswaardigheden uit de reguliere fietsreis van Praag naar Dresden ook niet ontbreken.  
Er wordt zoveel mogelijk overnacht in familiekamers met extra bedden in ** en *** pensions en hotels, om de kosten laag te houden. Af en toe kiezen we voor een goed, gezellig hostel als overnachtingsplaats.

De Elberoute, deel 2 van Praag naar Dresden is de gemakkelijkste route die wij aanbieden. Het is een eenvoudige fietsreis voor het hele gezin, onderweg is op vele plaatsen de trein te nemen (fietsen op de trein). Alleen de eerste dag moeten jullie een klimmetje maken, de rest van het traject is nagenoeg vlak.

Kenmerken van de fietsvakantie met kinderen: Elberoute Praag – Dresden
   • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
   • Duur: 8 dagen, 7 nachten (mogelijkheid van extra rustdagen), 6 fietsdagen
   • Afstand: 125 – 225 km: er kunnen naar wens kortere en langere etappes gefietst worden en onderweg kan op veel plaatsen de trein genomen worden (fietsen op de trein)
   • Periode: mei t/m september
   • Startdag: wanneer u wilt
   • Overnachtingen in: Praag, Kralupy nad Labem, Roudnice nad Labem, Litomerice, Decin, Hrensko/Bad Schandau, Dresden
   • Accommodaties: familiekamers en kamers met extra bedden in ** en *** pensions/hotels. Logies ontbijt. Tegen meerprijs luxere kamers en/of hotels.
   • Moeilijkheidsgraad/niveau:◘◘◘◘. Gemakkelijke fietsreis voor het hele gezin, onderweg is op vele plaatsen de trein te nemen (fietsen op de trein). Alleen de eerste dag een klimmetje, de rest van het traject is nagenoeg vlak.
   • Vervoer naar Tsjechië: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5

Elberoute Praag – Dresden (gezinsvakantie)

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Werd goed meegedacht vooraf. De onvolkomenheden ter plekke werden goed opgepakt/opgelost.”
Familie Snijder, augustus 2017

Algemeen oordeel:
“Complimenten aan Mozaïek Reizen die deze trip perfect verzorgd heeft. We hebben er weer een topervaring bij.”

Zie de blog van Familie Melieste over hun familytour Praag – Dresden:
https://www.meliefstedingen.nl/blog-1/leuk-fietsvakantie-met-kinderen

Familie Melieste, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Lekker gefietst! Goede service Mozaïek!”
Familie De Vries, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Goed georganiseerd, prettige service.”
Familie Weck, mei 2016

Algemeen oordeel: 4
“Zeer flexibel en klantgericht. De afstanden zijn goed afgestemd op de jongste deelnemer (6 jaar)”
Fam. Van den Oever, juli 2015

Combinatie Elberoute deel 1, van de bron naar Praag + Elberoute deel 2, Praag – Dresden (gezinsvakantie)
Algemeen oordeel: 4
“Positief, uitdagend en voor herhaling vatbaar.”
Familie Schaap, juli 2016

Combinatie Praag – Dresden + Dresden – Berlijn (gezinsvakantie)
Algemeen oordeel: 5
“Perfect. Erg heet, maar verder geweldige ervaring.”
Ten aanzien van het boekingsproces: “Rest ons u heel hartelijk te bedanken voor de alle inspanningen die door u (op de meest onmogelijke tijden!) zijn geleverd. Zelden zo’n geweldige service meegemaakt.
In het bijzonder wil ik u bedanken hoe u in staat bent gebleken deze mooie reis binnen onze budgettaire grenzen te houden. Dat vergde veel creativiteit en meedenken en ik wil u daarvoor een groot en welgemeend compliment maken!”

Anoniem, augustus 2015

Voor 2015

Algemeen oordeel: 4
“We hebben het heerlijk gehad. Mooie omgeving met een interessante achtergrond. Deze tour kan nog wat verder als familytour uitgewerkt worden” (noot Mozaïek: dit was de allereerste “familytour”)
Fam. Bolhoeve, augustus 2013

De basis

Standaard bieden wij deze reis op maat in arrangementsvorm aan. Wij gaan daarbij uit van een kale basis, waarvan wij denken dat het fijn is om dat in ieder geval in Tsjechië voor elkaar te hebben, zeker in kleinere plaatsen onderweg, waar de taal toch wel een handicap kan zijn:

   • Pretourmeeting in Praag met onze partnerorganisatie, waarbij de reis doorgenomen wordt, eventuele huurfietsen worden afgesteld en waar vragen gesteld kunnen worden. De pretourmeeting is in het Engels of Duits.
   • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route, routebeschrijving met highlights, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen, een emergency sheet en nuttige adressen voor onderweg. Dit alles ontvangt u tijdens de pretourmeeting met onze contactpersoon in Praag
   • Tips wat u onderweg allemaal met uw gezin kunt ondernemen
   • 7 overnachtingen in pensions en hotels, soms in een goede hostel.
   • Kamers met eigen douche/toilet (zoveel mogelijk in familiekamers en kamers met extra bedden). Verzorging op basis van logies en ontbijt. Duurdere hotels/kamers valt onder maatwerk.
   • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand uit Praag te laten komen).

Vanuit deze kale basis, kunt u uw fietsreis verder aankleden met extra opties.

Extra standaard opties

   • Bagagevervoer. Dit is het overwegen waard, omdat u zonder bagage de handen vrij heeft om een van de activiteiten te ondernemen of een museum of andere bezienswaardigheid te bezoeken. U neemt alleen dagbagage mee en kunt de fietsen alleen laten.
   • Huurfietsen:
    • goede trekkingfietsen met minimaal 24 versnellingen. Wij werken met Pells Stratus, Pells Stratus De Luxe (beiden van Tsjechische makelij) en met GT Transeo 4.0 (USA).
    • elektrische fietsen. Wij werken met Agogs Cityliner, een elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst. De positieve ervaringen van het afgelopen jaar hebben ons doen besluiten deze fietsen ook komend jaar aan te bieden.
    • Voor algemene informatie over huurfietsen (standaard- en extra uitrusting, bij te bestellen extra uitrusting, fietsverzekering, e.d.), klik op: Fietsen huren, waar moet je aan denken?
    • Voor de technische specificaties van onze huurfietsen, zowel trekking fietsen als elektrische fietsen, klik op: Technische specificaties van onze trekking- en elektrische huurfietsen in Tsjechië.
    • Voor kinderen zijn er kinderfietsen, aanhangfietsen, kindertrailers en kinderzitjes te huur.
    • Bij de huurfiets wordt een gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Tsjechië verplicht voor kinderen tot 18 jaar.
   • GPX-bestand is beschikbaar (op aanvraag)
   • 1-pers. kamer
   • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel en eventueel terug
   • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
   • Extra nachten in Praag, Dresden of in de overnachtingsplaatsen onderweg
Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits, maar er wordt een Nederlandse vertaling van de highlights uitgereikt. U bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden) en er is tijd voor de lunch ingepland. U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland. Prijs op aanvraag.

Maatwerk als extra optie

Onze tour is zo ontworpen dat hij de meeste gezinnen goed zal passen. Toch kan het zijn dat jullie speciale wensen hebben, een upgrade naar duurdere hotels, afwijkende etappes, het verzorgen van treintickets of andere tickets. Wij passen desgewenst jullie reis helemaal aan jullie wensen aan. Dit maatwerk, dat buiten onderstaande tabel valt, kost € 70 extra aan boekingskosten.

    • Een of enkele dagen in Bad Schandau om het Nationaal Park Saksisch en Boheems Zwitserland te voet te verkennen met door ons geleverde wandelkaarten.
    • Een of enkele dagen Dresden extra, compleet met door ons geleverde fietsroutes rondom Dresden.

(let wel extra nachten onderweg valt op zich niet onder maatwerk)

TIP: Wilt u graag bij het begin beginnen, dan adviseren wij u de 8-daagse familytour Elberoute, deel 1, vanaf de bron in het Reuzengebergte (inclusief kaartmateriaal voor een wandeltocht naar de bron, hoog in de bergen). U fietst in 6 fietsdagen stroomafwaarts naar Praag. U kunt als u voldoende tijd heeft, de reis voortzetten met deze 8-daagse tour van Praag naar Dresden. Beide tours zijn evenzeer de moeite waard!! U krijgt bovendien 5% korting bij het boeken van twee tours achter elkaar.

Prijzen 2018

Let op: Bij een combinatie van 2 tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting!!

Seizoen 2018
Mei t/m september, u kunt dagelijks starten
De volgende data zijn alleen
op aanvraag beschikbaar (prijzen zullen afwijken):
Begin mei: 28.04 – 07.05
Hemelvaart:  10.05 – 12.05
Pinksteren:       18-05 – 20.05

 

Fietsvakantie met kinderen: Elberoute Praag – Dresden

Met eigen fiets zonder bagagevervoer Met eigen fiets met bagagevervoer

ouder

Kind <18

Ouder

Kind <18

2 personen

€ 370

€ 340

€ 480

€ 445

3 personen

€ 370

€ 240

€ 480

€ 305

4 personen

€ 365

€ 225

€ 455

€ 275

5 personen en meer

€ 360

€ 225

€ 445

€ 270

Extra opties:
Extra nacht Praag p/nacht LO

€ 40 – 50 pp LO (op aanvraag, kinderen korting)

Extra nacht ****hotel in Praag centrum

€ 50 – 90 pp LO (op aanvraag, kinderen korting)

Toeslag standaard ** of *** hotel Bad Schandau p/nacht LO i.p.v. grensplaats Hrensko

€ 25 pp LO volw, kind <14 jaar € 15

Extra nacht Bad Schandau **, *** of ****

€ 40 – 80 pp LO (op aanvraag, kinderen korting)

Extra nacht Dresden p/nacht LO

€ 50 pp LO (op aanvraag, kinderen korting)

Extra nacht ****hotel in Dresden Centrum

€ 70 – 90 pp LO (op aanvraag, kinderen korting)

Toeslag fietshuur – per tour

volw. € 70, kinderen € 55

Toeslag elektrische fietshuur – per dag

€ 22

Toeslag follow me – per dag (alleen in combinatie met huurfietsen)

€ 5

Toeslag fietskar voor kinderen – per dag (alleen in combinatie met huurfietsen)

€ 12

Toeslag kinderzitje – per tour (alleen in combinatie met huurfietsen)

€ 35

Begeleide introductietour op de fiets door Praag van 10 – ca. 15 uur

€ 35 pp met eigen fietsen (max. € 100 per gezin)

€ 40 pp met huurfietsen (max. € 125 per gezin)

Toeslag transfer vliegveld / station naar de accommodatie in Praag  tot 3 pers.  € 32 per gezin
 3 – 6 pers.  € 45 per gezin
Toeslag transfer per transferbus van Dresden terug naar Praag
per persoon per gezin met fietsen.
 2 pers. € 120  3 pers. € 130
 4 pers. € 135  5 pers. € 145
Kosten treintickets per trein van Dresden terug naar Praag zonder fietsen (met fietsen haast niet mogelijk ivm beperkte plaatsen)  ca. € 30 p.p. (op aanvraag)
Veilig parkeren in Praag  € 10 per dag, v.a. 8ste dag:  € 8 (bij parkeren in het centrum, kan deze prijs  hoger liggen, afhankelijk van de parkeergarage)
Veilig parkeren in Dresden  Op aanvraag
Toeslag boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)  € 30 per boeking
Toeslag boekingskosten maatwerk (bij zeer uitgebreid maatwerk wordt een prijs afgesproken)  € 100 per boeking
Verzekering huurfietsen Comfort (eigen risico € 50 per gebeurtenis)  € 1,92 pppdag
Verzekering huurfietsen Optimaal (geen eigen risico)  € 3,27 pppdag

 

Begeleide fietstocht door Praag (City Bike Tour):

 • Met eigen fiets: € 35 per persoon. Gezinstarief met eigen fietsen maximaal € 100.
 • Met huurfiets: € 40 per persoon. Bij meer dan 4 personen: € 35 per persoon. Gezinstarief met huurfietsen maximaal € 125.
 • Met e-bike: € 50 per persoon

 

Nieuwsbrief ontvangen? 
E-mail:
Naam:
 
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl