Hoe kiest u de juiste fietsreis?

Na afloop van onze fietsreizen mag u best een beetje moe zijn, maar we willen vooral dat u voldaan naar huis terug keert. Met een schat aan goede ervaringen en herinneringen in uw bagage. Die herinneringen moeten niet overschaduwd worden, doordat een fietstocht te zwaar is gebleken.

Wij bieden een brede selectie van fietstochten aan, vooral ook om zoveel mogelijk aan ieders wensen en behoeften tegemoet te kunnen komen. Of u nu een goed getrainde fietser bent die de bergen niet schuwt, of een recreant, voor wie fietsen slechts een leuk vervoermiddel is en die niet van plan is zich bovenmatig in te spannen. Wij streven ernaar voor iedereen een fietsreis naar zijn/haar eigen kunnen in ons aanbod te hebben.

Maatwerk

Aarzelt u vooral niet om contact met ons op te nemen als u twijfelt of een tour wel geschikt is of als u speciale wensen heeft. Aangezien maatwerk onze specialiteit is, kunt u met al uw ideeën en wensen bij ons terecht, zoals afwijkende (bijv. kortere of juist langere) etappelengtes, combinaties van tours, etc. De mogelijkheden hierin verschillen per fietsreis.

Hotelclassificatie

Belangrijk zijn de classificaties van de overnachtingsplaatsen. De hotels en pensions van onze standaard tours zijn meestal 2* en/of 3* accommodaties, waarbij u altijd de beschikking heeft over een eigen douche en toilet.  Wenst u toch meer luxe, dan kunt in veel gevallen een upgrade boeken naar A-klasse hotels (waar mogelijk 4*).

Logies ontbijt of half pension

U verblijft op basis van logies en ontbijt. Half pension kunt u bij de meeste reizen bijboeken. Half pension is vaak makkelijk, omdat u na een fietsdag niet over het diner hoeft na te denken, maar gewoon kunt aanschuiven. Het voordeel van logies ontbijt is dat u zelf een restaurant kunt uitkiezen dat u aanspreekt en ook zelf kunt kiezen wat u wilt eten.

Bagagevervoer

Wij bieden individuele fietstochten aan waarbij uw bagage van de ene naar de volgende overnachtingsplaats gebracht kan worden. Dat scheelt een stuk in zwaarte van de tour, u hoeft immers alleen wat dagbagage mee te nemen. Bijkomend voordeel is dat u de fietsen gemakkelijker even achter kunt laten als u eens een museum van binnen wilt bekijken. Voor de toerfietsers onder ons: het is bij de meeste reizen ook mogelijk om zonder bagagevervoer te boeken! 

Elektrische fietsen

Wij bieden de mogelijkheid om elektrische fietsen te huren. Voor diegenen onder u die bang zijn een bepaalde fietsreis niet goed aan te kunnen, omdat ze een wat mindere conditie hebben dan de andere reisgenoten, is er de mogelijkheid elektrische fietsen te huren.

Stukjes fietsen op de trein of extra rustdagen van tevoren inplannen

Bij een aantal fietsreizen is het ook mogelijk om ter plekke een rustdag in te lassen door uw fietsen op de trein te zetten en zo een etappe fietsen over te slaan.
Een alternatief is om bij boeking al een of meerdere extra rustdagen in te plannen in bepaalde mooie overnachtingsplaatsen.
Daar waar gedurende de te boeken termijn dagelijks bagagevervoer plaatsvindt, is dat altijd mogelijk. Ook is het altijd mogelijk als u zelf uw bagage meeneemt.

Niveau / zwaarte van de reis

Het mag duidelijk zijn dat niet alle aangeboden reizen voor iedereen geschikt zijn. Het is niet eenvoudig vooraf een juiste inschatting te geven van het niveau van de reis. Vaak speelt een veelheid van factoren een rol bij het ervaren van de inspanning:

  • de dagafstanden
  • de hoogteverschillen/klimmeters
  • de begaanbaarheid van het terrein
  • de weersomstandigheden
  • de kwaliteit en het aantal versnellingen van uw fiets
  • neemt u de bagage mee op de fiets of niet
  • de eigen fysieke gesteldheid 

Vijf niveaus qua zwaarte

Toch hebben we een verdeling in 5 niveaus gemaakt, waar bij 1 het gemakkelijkste, en 5 het moeilijkste niveau is. Wij adviseren om goed te letten op het aangegeven niveau van de verschillende fietstochten en het soort traject dat u fietsen moet, zodat u de fietsvakantie kiest die het beste bij u past en het meest voldoet aan uw verwachtingen. Neem geen reis zwaarder dan niveau 2, indien u geen geoefende fietser bent, die gemakkelijk 100 km per dag kan fietsen in vlak land. De niveaus 1 en 2 zijn bedoeld voor recreatieve fietsers, die regelmatig fietsen en een normaal, goede gezondheid hebben. De afstanden zijn niet te groot en het traject is nagenoeg vlak. Daarbij is niveau 1 echt door bijna iedereen wel te doen, voor niveau 2 heeft u wel wat meer een basisconditie nodig.

Lees hier verder: De tours ingedeeld naar 5 niveaus qua zwaarte

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent