Fietsreis van Praag naar Krakau

Grote Markt Krakau met Lakenhal en Mariakerk

Individuele Fietsvakantie van Praag naar Krakau

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels en pensions
 • Duur: : 12 of 9 dagen
 • Totale afstand: ca. 478 km of ca. 640 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ 9-daagse: goede basisconditie in het fietsen
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ 12-daagse: voor geoefende toerfietsers

Deze belangwekkende fietsreis voert u langs 6 UNESCO monumenten, terwijl u temidden van een zeer afwisselend landschap door een onontdekt, authentiek deel van Tsjechië en Polen fietst. U begint uw fietsreis in de magische stad Praag (UNESCO) en vertrekt langs de Elbe oostwaarts, naar de middeleeuwse zilvermijnstad Kutna Hora (UNESCO) en vervolgens naar het Renaissancestadje Litomysl (UNESCO), in het lieflijk glooiende land van Smetana. Na twee wat pittiger dagen door de heuvels van het Tsjechisch Moravisch hoogland, en langs het romantische kasteel Bousov, komt u aan in de oude universiteitsstad Olomouc (UNESCO). Daarna leidt de route u langs pittoreske plaatsjes naar de voet van het Beskyden-gebergte. Via de regio Těšínsko rijdt u Polen binnen en doorkruist u een merengebied. U komt langs de indrukwekkende gedenkplaats en voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau (UNESCO). Daarna volgt u de Amberroute naar uw eindbestemming: de schitterende, oude stad Krakau (UNESCO).

 

Fietsreis van Praag naar Krakau – 12-daagse variant

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

Fietsen van Praag naar Krakau is een indrukwekkende belevenis. Deze fietsreis voert u over fietspaden en rustige landweggetjes van Praag naar Krakau, twee steden die tot de mooiste van Midden-Europa behoren. Maar dat niet alleen. U komt buiten deze twee UNESCO-steden langs maar liefst 6 UNESCO-werelderfgoed monumenten! Bovendien trekt een keur aan landschappen aan u voorbij, variërend van vlak rivierenlandschap, tot glooiende akkers, bossen, bergstromen, groene heuvels en meren. U begint uw fietsreis in de magische stad Praag (UNESCO) en vertrekt aanvankelijk langs de rivier de Elbe noordoostwaarts naar de middeleeuwse zilvermijnstad Kutna Hora (UNESCO) en vervolgens langs de eeuwenoude koninklijke Kladruby stoeterij (UNESCO) naar het Renaissancestadje Litomysl (UNESCO), in het lieflijk glooiende land van Smetana. Dan volgen enkele pittige dagen waarin u het Tsjechisch Moravisch Hoogland oversteekt om terecht te komen in het nog vrij onontdekte en authentieke oostelijke deel van Tsjechië: Moravië. Deze regio is weliswaar wat minder bekend en bezocht dan het meer westelijk gelegen Bohemen, maar doet in culturele en natuurlijke rijkdommen niet onder voor Bohemen. Voorbeelden zijn het meanderende dal van de Morava rivier, de oude universiteitsstad Olomouc (UNESCO) en het sprookjesachtige Stramberk aan de voet van het Beskyden gebergte. Via de regio Těšínsko fietst u Polen binnen en doorkruist u een merengebied. U komt langs de indrukwekkende gedenkplaats, tevens voormalig concentratiekamp, Auschwitz-Birkenau (UNESCO). Daarna volgt u de rivier de Wisla naar uw eindbestemming: de schitterende, oude stad Krakau (UNESCO en mooiste stad van Polen).

Wij bieden van de fietsreis Praag – Krakau twee varianten aan:

  1. 12-daagse variant – hele weg fietsen (moeilijkheidsgraad 3 van 5). Zie voor de dag tot dag beschrijving hieronder.
  2. 9-daagse variant – stukjes transfer (moeilijkheidsgraad 2 van 5). Zie voor de dag tot dag beschrijving het kopje “Route 9-daagse”.

 
Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is.
 

Van dag tot dag

Dag 0. Aankomst in Praag

U begint deze fietsreis in Praag, het “Parijs van het Oosten”, de “Gouden Stad” aan de Moldau. Praag moet je gezien en beleefd hebben. Met de Karelsbrug en de John Lennonwall, het eeuwenoude Joodse kerkhof en het Oude Stadsplein met zijn astronomisch uurwerk, met Kampa Island, de Petrinheuvel en de hoog boven de stad uittorende Praagse Burcht. Grote delen van de stad vallen onder UNESCO-bescherming. Mocht u Praag niet eerder bezocht hebben, dan zijn enkele extra overnachtingen in deze stad zeer aan te bevelen. U kunt bij ons een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

Overnachting in Praag, desgewenst in een hotel uit ons bestand.

Let op: de overnachting in Praag is niet verplicht en is daarom niet opgenomen in de standaardprijs.

Dag 1.  Praag – Nymburk 

Afstand: ca. 63 km 

De eerste dag van onze fietsreis verlaat u Praag op bijzonder wijze, namelijk over een fietsroute die aangelegd is op een ondergrondse metrotunnel. Buiten Praag aangekomen, fietst u door het vlakke,  vruchtbare Polabi richting Nymburk. Onderweg stopt u in de oude stadjes Čelákovice en Přerov nad Labem, met het oudste openluchtmuseum van Europa.  Uw bestemming van de dag is het achter dikke stadsmuren verscholen Nymburk, met zijn interessante, uit 1912 daterende, stenen brug over de Elbe. Het is ook de stad van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914 – 1997), die als kind woonde in de stadsbrouwerij waar zijn stiefvader brouwer was. Een van zijn boeken, Postřižiny (“Kortgeknipt”), vertelt liefdevol en tragikomisch over zijn familie en het brouwerijleven.

Overnachting in Nymburk

Dag 2.  Nymburk – Kutná Hora

Afstand: ca. 42 km

Het grootste deel van vandaag fietst u over een van de kwalitatief beste fietspaden van Tsjechië, die zich hier langs de Elbe slingert. De eerste stop van de dag is in het kleine spaplaatsje/kuuroord Podebrady, met zijn oude centrum, colonnade en minerale bronnen. Tussen bossen en landerijen door fietst u vervolgens naar de oude koninklijke stad Kolín met zijn Renaissance synagoge, zijn goed bewaarde Gotische kathedraal en mooi uitzicht over het omliggende land. Bij Kolin verlaat u de Elbe voor uw bestemming van de dag, het tweede belangrijke UNESCO werelderfgoed (na Praag) – de stad Kutná Hora. Kutna Hora (= mijnberg) was in de Middeleeuwen dankzij een van de grootste zilvermijnen in Europa de op een na belangrijkste stad van het Tsjechische Koninkrijk. De herinnering aan dat glorieuze verleden vind je in bijna elke hoek van de stad, of het nu de munterij van Koning Wenceslas IV of de imposante St. Barbora kathedraal is! Voor de geïnteresseerden is er een authentiek museum over de middeleeuwse zilverwinning.

Overnachting in Kutná Hora

Dag 3. Kutna Hora – Pardubice 

Afstand: ca. 53 km

Voordat wij Kutná Hora verlaten moet u beslist een bezoek brengen aan het unieke en bizarre knekelhuis (Ossuary) in het voorstadje Sedlec, waar ooit een monnik van de botten van meer dan 30.000 mensen prachtige devote kunstwerken heeft gemaakt (meer dan 200.000 bezoekers per jaar). Een andere belangrijke stop vandaag is de oudste en nog steeds in bedrijf zijnde stoeterij in Kladruby nad Labem. De lokale tuigpaarden, Kladruby paarden, worden hier al sinds de 16de eeuw gefokt. Ze worden nog steeds gebruikt voor menige koninklijke koets! In 2019 is de stoeterij in Kladruby nad Labem op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed bijgeschreven.

De bestemming van vandaag is de stad Pardubice, de zetel van de eens machtige Heren van Pernštejn. Pardubice, stad van de paarden en de steeplechase, maar dat niet alleen. Het heeft een spectaculair Renaissance kasteel en een mooi oud stadscentrum. Ook is het de stad van de traditionele Tsjechische peperkoek (Hans en Grietje huisjes van peperkoek!), en –  minder positief – van het kneedbare explosief Semtex, berucht uit de Koude Oorlog periode.

Overnachting in Pardubice 

Dag 4. Pardubice – Litomyšl

Afstand: ca. 62 km

Deze dag luidt het begin van een aantal meer pittige fietsdagen in, waarin u van Bohemen door de bergen naar Moravië gaat fietsen. Eerst komt u langs de nabij gelegen opvallende, rotsige heuvel  Kunětická hora. Daarna fietst u verder langs de rivier Loucna naar het gezellige, middeleeuwse stadje Vysoké Mýto. Daarna fietst u door het lieflijke, licht glooiende „Land van Smetana“. Zo genoemd naar de beroemde componist Bedrich Smetana, vooral bekend door zijn compositie “De Moldau” en van de cyclus symfonische gedichten “Má Vlast” (mijn vaderland). Hij werd geboren in het kasteelcomplex van Litomyšl als zoon van de kasteelbierbrouwer. Uw bestemming van vandaag is dan ook het schitterende UNESCO stadje Litomyšl, dat doordrenkt is van muziek. Highlights zijn o.a. de oranje-grijze Jozef Váchal straat, kleurrijk versierd met grafische schilderingen geïnspireerd op het werk van deze kunstenaar, het Portmoneum (een huis, van top tot teen beschilderd door de kunstenaar Jozef Váchal zelf), maar bovenal het perfect bewaard gebleven Renaissance kasteel met zijn tuinen, dat zo uniek is dat het op de lijst van UNESCO-werelderfgoed is opgenomen!

Overnachting in Litomyšl

Dag 5. Litomyšl – Moravská Třebová

Afstand: ca. 45 km

Deze dag is een van de pittigste van de tour, in termen van klimmeters, maar ook een van de kortste. Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen het Boheemse deel van Tsjechië en Moravië binnen te fietsen. De route leidt ons tussen het Tsjechisch Moravische hoogland en de Orlické bergen (het Aderlaarsgebergte) door. Deze beide bergruggen hebben hier altijd een natuurlijke grens tussen Bohemen en Moravië gevormd. U fietst via Svitavy, met de op een na langste rij arcadebogen van Tsjechië, over de Hřebeč bergrug met mooie uitzichten op het omliggende land (dit is het hoogste punt van de hele route!). U eindigt de dag in het stadje Moravská Třebová. Dit goed bewaarde stadje is bekend vanwege haar prachtige Renaissance kasteel, dat behoort tot de mooiste en waardevolste Renaissance gebouwen in Moravië!

Overnachting in Moravská Třebová

Dag 6. Moravská Třebová – Olomouc

Afstand: ca. 68 km

Nóg een redelijk pittige dag. Maar u wordt dan ook beloond voor de moeite met vele historische en natuurlijke bezienswaardigheden. De eerste helft van de dag volgt u min of meer de Třebůvka rivier, die u door de valleien van een bergachtig landschap vol kasteelruïnes leidt. U verlaat de rivier Třebůvka om naar het imposante, romantische kasteel Bouzov te fietsen die majestueus oprijst uit het omringende platteland (plus optie!). Ook als u Bouzov overslaat, verlaat u de bergen en komt u in de vlakte van de Morava rivier, die hier prachtige meanders maakt, die soms uitgroeien tot kronkelende meren (zgn. oxbow meren). Vanwege haar unieke karakter is dit landschap uitgeroepen tot beschermd gebied door Natura 2000.  U eindigt uw dag in de vriendelijke universiteitsstad Olomouc, dat na Praag de meeste historische monumenten van Tsjechië telt. De pestzuil staat op de lijst van UNESCO-monumenten. (mocht de afstand voor u te lang zijn, dan kunt u een stuk de fietsen op de trein zetten).

Overnachting in Olomouc

Dag 7. Olomouc – Hranice/Teplice nad Bečvou

Afstand: ca. 59 km

U verlaat Olomouc in oostelijke richting langs de rivier Bystřice. Eerst komt u door de Tršice regio met zijn mooie uitzichten op Svatý Kopeček (“Heilige Heuvel”) met bovenop de Basiliek. Daarna verlaat u de rivieroever en gaat u richting Přerov. Vanaf Přerov volgt u vervolgens een mooie fietsroute langs de Bečva rivier stroomopwaarts. In Lipník nad Bečvou kunt u het mooie beschermde stadscentrum en het slot met de fraaie slottuin bekijken. Ook is het maar een kort stukje (4 km heuvelopwaarts) naar het machtige kasteel Helfštýn. Verder stroomopwaarts fietsend, bereikt u uw bestemming van deze dag: het pittoreske stadje Hranice met zijn Renaissance stadsplein. Op de andere oever van de Bečva ligt het kuuroord Teplice nad Bečvou.

Overnachting in Hranice/Teplice nad Bečvou

Dag 8. Hranice/Teplice nad Bečvou – Štramberk  

Afstand: ca. 42 km

Vandaag ligt een van de meest uitdagende etappes voor u, maar ook een van de interessantste. Hoe dichter bij de Tsjechisch-Pools-Slowaakse grens hoe meer kastelen, kasteelruïnes en historische stadjes u tegenkomt. De dag begint met een laatste stuk fietsen langs de Bečva rivier, voordat de route de heuvels in gaat en u een mooi uitzicht hebt op de kasteelruïne bij Starý Jičín. De volgende halte is Nový Jičín zelf met zijn pittoreske oude stad en grappige fontein op het stadsplein. Vanaf  Nový Jičín gaat de route door een heuvelachtig gebied – onderweg heeft u de eerste vergezichten op het Beskyden gebergte – naar Štramberk. Dit lieve, kleine stadje met houten huizen, waarboven de machtige kasteeltoren uittorent, is vooral bekend vanwege de “Stramberk Oren”, gemberwafels in de vorm van een oor, naar een middeleeuwse legende. De stad heeft meerdere legendes, o.a. rond de kalkstenen heuvel Kotouc (532 m).

Overnachting in Štramberk

Dag 9. Štramberk – Český Těšín 

Afstand: ca. 64 km

Weer een pittige, heuvelachtige fietsdag. Direct nadat u Štramberk achter u heeft gelaten, komt u in de kleine stad Kopřivnice – de thuisbasis van de beroemde Tatra-trucks en -trams (nu een museum). Vervolgens fietst u door de heuvels naar Hukvaldy, een klein stadje met een groot langgerekt kasteel erboven. Hukvaldy is de geboorteplaats van de bekende 19e eeuwse, Tsjechische componist Leoš Janáček. Zijn huis ligt pal aan de route! Daarna volgt u het riviertje Ondřejnice naar de dubbelstad Frýdek-Místek, een mooie stop voor de lunch. U vervolgt in de middag uw route langs het Žermanice meer, een mooie plek om te zwemmen! Voordat u goed en wel weer droog bent, arriveert u al op uw bestemming van deze dag, de op de grens gelegen stad(jes) Český Těšín/Cieszyn.

Overnachting in Český Těšín

Dag 10. Český Těšín – Oświęcim 

Afstand: ca. 79 km

Vandaag steekt u de grens over en start u met het Poolse deel van uw fietsreis. Via b-weggetjes en paden slingert de route zich door een lieflijk landschap weg van het bergpanorama achter u. Eerste halte is het stadje Skoczow, waar u de dan nog jonge rivier Wisla gaat volgen. De route loopt hier door een glooiend merengebied met als hoogtepunt de dam van het stuwmeer Goczalkowicke naar de stad Pszczyna. Deze stad heeft een mooi historisch centrum en een slot in Franse stijl dat u zeker moet gaan bezichtigen. U kunt hier ook het Zubr natuurpark bezoeken om Wisenten (Europese buffels) te spotten. Na Pszczyna leidt de route u naar de mooie historische stad Oświęcim, helaas internationaal bekend vanwege het bij deze plaats in de Tweede Wereldoorlog gelegen concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Een bezoek aan dit UNESCO-werelderfgoed met zijn gruwelijke geschiedenis, mag u eigenlijk niet missen en zal een onuitwisbare indruk op u maken.

Overnachting in Oświęcim

Om het kamp Auschwitz – Birkenau te bezoeken, raden wij een extra nacht in Oświęcim aan. Heeft u geen tijd voor een extra nacht in Oświęcim, dan kunt u er ook voor kiezen om overdag Auschwitz te bezoeken en in de avond per trein naar Krakau door te reizen. 

Dag 11. Oświęcim – Krakau

Afstand: ca. 84 km

Op deze laatste fietsdag fietst u merendeel stroomopwaarts langs de rivier Wisla over een nieuw aangelegd fietspad met mooie uitzichten over de rivier. Onderweg zijn er weinig restaurants, dus wij adviseren u om een lunchpakket mee te nemen. Een andere optie is om een omweg te nemen naar het historische stadje Lipoviec (Babice). Hier kunt u naar een majestueuze kasteelruïne klimmen, het plaatselijke openluchtmuseum bezoeken en/of lunchen in het traditionele restaurant van het openluchtmuseum. Vlak voordat u in Krakau aankomt, adviseren wij u om een bezoek te brengen aan het Dominicaanse klooster Tyniec, dit klooster is meer dan 1000 jaar oud en daarmee het oudste klooster van Polen. U fietst verder over nieuw aangelegde fietspaden met een mooi uitzicht op de stad. De eindbestemming van deze dag en van de hele tour is de historische stad Krakau.

Deze oude bisschops- en koningsstad met zijn schitterend bewaarde historische centrum (een unicum in het zo door WOII geteisterde Polen), noemt men niet voor niets vaak het “Florence” van Polen. Grote delen van de oude stad staan op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Bezoek in ieder geval het oude Marktplein met de Sukiennice (Lakenhal), de Mariakerk en het Wawelkasteel op een heuvel bij de stad.

Overnachting in Krakau

Dag 12. Vertrek Krakau

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Fietsreis van Praag naar Krakau – 9-daagse variant

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

Fietsen van Praag naar Krakau is een indrukwekkende belevenis. Deze fietsreis voert u over fietspaden en rustige landweggetjes van Praag naar Krakau, twee steden die tot de mooiste van Midden-Europa behoren. Maar dat niet alleen. U komt buiten deze twee UNESCO-steden langs maar liefst 6 UNESCO-werelderfgoed monumenten! Bovendien trekt een keur aan landschappen aan u voorbij, variërend van vlak rivierenlandschap, tot glooiende akkers, bossen, bergstromen, groene heuvels en meren. U begint uw fietsreis in de magische stad Praag (UNESCO) en vertrekt aanvankelijk langs de rivier de Elbe noordoostwaarts naar de middeleeuwse zilvermijnstad Kutna Hora (UNESCO) en vervolgens langs de eeuwenoude koninklijke Kladruby stoeterij (UNESCO) naar het Renaissancestadje Litomysl (UNESCO), in het lieflijk glooiende land van Smetana. Dan volgen enkele pittige dagen waarin u het Tsjechisch Moravisch Hoogland oversteekt om terecht te komen in het nog vrij onontdekte en authentieke oostelijke deel van Tsjechië: Moravië. Deze regio is weliswaar wat minder bekend en bezocht dan het meer westelijk gelegen Bohemen, maar doet in culturele en natuurlijke rijkdommen niet onder voor Bohemen. Voorbeelden zijn het meanderende dal van de Morava rivier, de oude universiteitsstad Olomouc (UNESCO) en het sprookjesachtige Stramberk aan de voet van het Beskyden gebergte. Via de regio Těšínsko fietst u Polen binnen en doorkruist u een merengebied. U komt langs de indrukwekkende gedenkplaats, tevens voormalig concentratiekamp, Auschwitz-Birkenau (UNESCO). Daarna volgt u de rivier de Wisla naar uw eindbestemming: de schitterende, oude stad Krakau (UNESCO en mooiste stad van Polen).

Wij bieden van de fietsreis Praag – Krakau twee varianten aan:

  1. 12-daagse variant – hele weg fietsen (moeilijkheidsgraad 3 van 5). Zie voor de dag tot dag beschrijving het kopje “Route 12-daagse”.
  2. 9-daagse variant – stukjes transfer (moeilijkheidsgraad 2 van 5). Zie voor de dag tot dag beschrijving hieronder.

 
Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is.
 

Van dag tot dag

Dag 0. Aankomst in Praag

U begint deze fietsreis in Praag, het “Parijs van het Oosten”, de “Gouden Stad” aan de Moldau. Praag moet je gezien en beleefd hebben. Met de Karelsbrug en de John Lennonwall, het eeuwenoude Joodse kerkhof en het Oude Stadsplein met zijn astronomisch uurwerk, met Kampa Island, de Petrinheuvel en de hoog boven de stad uittorende Praagse Burcht. Grote delen van de stad vallen onder UNESCO-bescherming. Mocht u Praag niet eerder bezocht hebben, dan zijn enkele extra overnachtingen in deze stad zeer aan te bevelen. U kunt bij ons een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

Overnachting in Praag, desgewenst in een hotel uit ons bestand.

Let op: de overnachting in Praag is niet verplicht en is daarom niet opgenomen in de standaardprijs.

Dag 1.  Nymburk – Kutná Hora

Afstand: ca. 42 km + transfer naar Nymburk 

Het grootste deel van vandaag fietst u over een van de kwalitatief beste fietspaden van Tsjechië, die zich hier langs de Elbe slingert. De eerste stop van de dag is in het kleine spaplaatsje/kuuroord Podebrady, met zijn oude centrum, colonnade en minerale bronnen. Tussen bossen en landerijen door fietst u vervolgens naar de oude koninklijke stad Kolín met zijn Renaissance synagoge, zijn goed bewaarde Gotische kathedraal en mooi uitzicht over het omliggende land. Bij Kolin verlaat u de Elbe voor uw bestemming van de dag, het tweede belangrijke UNESCO werelderfgoed (na Praag) – de stad Kutná Hora. Kutna Hora (= mijnberg) was in de Middeleeuwen dankzij een van de grootste zilvermijnen in Europa de op een na belangrijkste stad van het Tsjechische Koninkrijk. De herinnering aan dat glorieuze verleden vind je in bijna elke hoek van de stad, of het nu de munterij van Koning Wenceslas IV of de imposante St. Barbora kathedraal is! Voor de geïnteresseerden is er een authentiek museum over de middeleeuwse zilverwinning.

Overnachting in Kutná Hora

Dag 2. Kutna Hora – Pardubice 

Afstand: ca. 53 km

Voordat wij Kutná Hora verlaten moet u beslist een bezoek brengen aan het unieke en bizarre knekelhuis (Ossuary) in het voorstadje Sedlec, waar ooit een monnik van de botten van meer dan 30.000 mensen prachtige devote kunstwerken heeft gemaakt (meer dan 200.000 bezoekers per jaar). Een andere belangrijke stop vandaag is de oudste en nog steeds in bedrijf zijnde stoeterij in Kladruby nad Labem. De lokale tuigpaarden, Kladruby paarden, worden hier al sinds de 16de eeuw gefokt. Ze worden nog steeds gebruikt voor menige koninklijke koets! In 2019 is de stoeterij in Kladruby nad Labem op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed bijgeschreven.

De bestemming van vandaag is de stad Pardubice, de zetel van de eens machtige Heren van Pernštejn. Pardubice, stad van de paarden en de steeplechase, maar dat niet alleen. Het heeft een spectaculair Renaissance kasteel en een mooi oud stadscentrum. Ook is het de stad van de traditionele Tsjechische peperkoek (Hans en Grietje huisjes van peperkoek!), en –  minder positief – van het kneedbare explosief Semtex, berucht uit de Koude Oorlog periode.

Overnachting in Pardubice 

Dag 3. Pardubice – Litomyšl

Afstand: ca. 62 km

Deze dag luidt het begin van een aantal meer pittige fietsdagen in, waarin u van Bohemen door de bergen naar Moravië gaat fietsen. Eerst komt u langs de nabij gelegen opvallende, rotsige heuvel  Kunětická hora. Daarna fietst u verder langs de rivier Loucna naar het gezellige, middeleeuwse stadje Vysoké Mýto. Daarna fietst u door het lieflijke, licht glooiende „Land van Smetana“. Zo genoemd naar de beroemde componist Bedrich Smetana, vooral bekend door zijn compositie “De Moldau” en van de cyclus symfonische gedichten “Má Vlast” (mijn vaderland). Hij werd geboren in het kasteelcomplex van Litomyšl als zoon van de kasteelbierbrouwer. Uw bestemming van vandaag is dan ook het schitterende UNESCO stadje Litomyšl, dat doordrenkt is van muziek. Highlights zijn o.a. de oranje-grijze Jozef Váchal straat, kleurrijk versierd met grafische schilderingen geïnspireerd op het werk van deze kunstenaar, het Portmoneum (een huis, van top tot teen beschilderd door de kunstenaar Jozef Váchal zelf), maar bovenal het perfect bewaard gebleven Renaissance kasteel met zijn tuinen, dat zo uniek is dat het op de lijst van UNESCO-werelderfgoed is opgenomen!

Overnachting in Litomyšl

Dag 4. Litomyšl – Moravská Třebová

Afstand: ca. 45 km

Deze dag is een van de pittigste van de tour, in termen van klimmeters, maar ook een van de kortste. Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen het Boheemse deel van Tsjechië en Moravië binnen te fietsen. De route leidt ons tussen het Tsjechisch Moravische hoogland en de Orlické bergen (het Aderlaarsgebergte) door. Deze beide bergruggen hebben hier altijd een natuurlijke grens tussen Bohemen en Moravië gevormd. U fietst via Svitavy, met de op een na langste rij arcadebogen van Tsjechië, over de Hřebeč bergrug met mooie uitzichten op het omliggende land (dit is het hoogste punt van de hele route!). U eindigt de dag in het stadje Moravská Třebová. Dit goed bewaarde stadje is bekend vanwege haar prachtige Renaissance kasteel, dat behoort tot de mooiste en waardevolste Renaissance gebouwen in Moravië!

Overnachting in Moravská Třebová

Dag 5. Moravská Třebová – Olomouc

Afstand: ca. 68 km

Nóg een redelijk pittige dag. Maar u wordt dan ook beloond voor de moeite met vele historische en natuurlijke bezienswaardigheden. De eerste helft van de dag volgt u min of meer de Třebůvka rivier, die u door de valleien van een bergachtig landschap vol kasteelruïnes leidt. U verlaat de rivier Třebůvka om naar het imposante, romantische kasteel Bouzov te fietsen die majestueus oprijst uit het omringende platteland (plus optie!). Ook als u Bouzov overslaat, verlaat u de bergen en komt u in de vlakte van de Morava rivier, die hier prachtige meanders maakt, die soms uitgroeien tot kronkelende meren (zgn. oxbow meren). Vanwege haar unieke karakter is dit landschap uitgeroepen tot beschermd gebied door Natura 2000.  U eindigt uw dag in de vriendelijke universiteitsstad Olomouc, dat na Praag de meeste historische monumenten van Tsjechië telt. De pestzuil staat op de lijst van UNESCO-monumenten. (mocht de afstand voor u te lang zijn, dan kunt u een stuk de fietsen op de trein zetten).

Overnachting in Olomouc

Dag 6. Olomouc – Hranice/Teplice nad Bečvou

Afstand: ca. 59 km

U verlaat Olomouc in oostelijke richting langs de rivier Bystřice. Eerst komt u door de Tršice regio met zijn mooie uitzichten op Svatý Kopeček (“Heilige Heuvel”) met bovenop de Basiliek. Daarna verlaat u de rivieroever en gaat u richting Přerov. Vanaf Přerov volgt u vervolgens een mooie fietsroute langs de Bečva rivier stroomopwaarts. In Lipník nad Bečvou kunt u het mooie beschermde stadscentrum en het slot met de fraaie slottuin bekijken. Ook is het maar een kort stukje (4 km heuvelopwaarts) naar het machtige kasteel Helfštýn. Verder stroomopwaarts fietsend, bereikt u uw bestemming van deze dag: het pittoreske stadje Hranice met zijn Renaissance stadsplein. Op de andere oever van de Bečva ligt het kuuroord Teplice nad Bečvou.

Overnachting in Hranice/Teplice nad Bečvou

Dag 7. Český Těšín – Oświęcim 

Afstand: ca. 79 km + transfer naar Český Těšín

Vandaag steekt u de grens over en start u met het Poolse deel van uw fietsreis. Via b-weggetjes en paden slingert de route zich door een lieflijk landschap weg van het bergpanorama achter u. Eerste halte is het stadje Skoczow, waar u de dan nog jonge rivier Wisla gaat volgen. De route loopt hier door een glooiend merengebied met als hoogtepunt de dam van het stuwmeer Goczalkowicke naar de stad Pszczyna. Deze stad heeft een mooi historisch centrum en een slot in Franse stijl dat u zeker moet gaan bezichtigen. U kunt hier ook het Zubr natuurpark bezoeken om Wisenten (Europese buffels) te spotten. Na Pszczyna leidt de route u naar de mooie historische stad Oświęcim, helaas internationaal bekend vanwege het bij deze plaats in de Tweede Wereldoorlog gelegen concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Een bezoek aan dit UNESCO-werelderfgoed met zijn gruwelijke geschiedenis, mag u eigenlijk niet missen en zal een onuitwisbare indruk op u maken.

Overnachting in Oświęcim

Om het kamp Auschwitz – Birkenau te bezoeken, raden wij een extra nacht in Oświęcim aan. Heeft u geen tijd voor een extra nacht in Oświęcim, dan kunt u er ook voor kiezen om overdag Auschwitz te bezoeken en in de avond per trein naar Krakau door te reizen. 

Dag 8. Oświęcim – Krakau

Afstand: ca. 84 km

Op deze laatste fietsdag fietst u merendeel stroomopwaarts langs de rivier Wisla over een nieuw aangelegd fietspad met mooie uitzichten over de rivier. Onderweg zijn er weinig restaurants, dus wij adviseren u om een lunchpakket mee te nemen. Een andere optie is om een omweg te nemen naar het historische stadje Lipoviec (Babice). Hier kunt u naar een majestueuze kasteelruïne klimmen, het plaatselijke openluchtmuseum bezoeken en/of lunchen in het traditionele restaurant van het openluchtmuseum. Vlak voordat u in Krakau aankomt, adviseren wij u om een bezoek te brengen aan het Dominicaanse klooster Tyniec, dit klooster is meer dan 1000 jaar oud en daarmee het oudste klooster van Polen. U fietst verder over nieuw aangelegde fietspaden met een mooi uitzicht op de stad. De eindbestemming van deze dag en van de hele tour is de historische stad Krakau.

Deze oude bisschops- en koningsstad met zijn schitterend bewaarde historische centrum (een unicum in het zo door WOII geteisterde Polen), noemt men niet voor niets vaak het “Florence” van Polen. Grote delen van de oude stad staan op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Bezoek in ieder geval het oude Marktplein met de Sukiennice (Lakenhal), de Mariakerk en het Wawelkasteel op een heuvel bij de stad.

Overnachting in Krakau

Dag 9. Vertrek Krakau

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Wat is inbegrepen – fietsreis Praag – Krakau

 

Inbegrepen

   • Persoonlijke pretourmeeting in Praag
   • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 2* / 3* pensions en hotels (B-klasse) /3+* of  4* kwaliteit hotels (A-klasse)
   • Verzorging op basis van logies en ontbijt
   • De transfers onderweg (bij de 9-daagse variant)
   • Een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met highlights
   • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route en kaarten van de belangrijkste steden
   • Uitgebreide Nederlandstalige toeristische informatie
   • GPX-bestanden voor uw GPS of mobiele telefoon
   • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
   • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

 

Extra opties

   • Bagagevervoer
   • Overnachting in Praag
   • Halfpension (exclusief Krakau)
   • Huurfietsen (alleen mogelijk bij bagagevervoer):
    • Goede, stevige trekkingfiets met 24 of 27 versnellingen – incl. fietshelm, stuurtas en 1x zijtas
    • Gravel bike – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas (extra stabiele, comfortabele en snelle fiets voor op onverharde paden. Qua model een combinatie tussen een wielrenfiets en een mountainbike)
    • Elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas
   • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel
   • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
   • Extra nachten in de overnachtingsplaatsen onderweg
   • Transfer van Krakau terug naar Praag
   • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur (dit is al jaren een succes!)
   • Overige wensen kunt u aan ons doorgeven en wij gaan voor u kijken naar de mogelijkheden (maatwerk)

 

Parkeren

U kunt uw auto gratis onbewaakt parkeren of bewaakt voor € 8,50 per dag in Praag.
 

Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits en u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden). U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland.
 

Fietsen van Praag naar Krakau, voor wie?

Dit is beslist een van de mooiste, maar  ook een van de zwaardere fietsroutes in Tsjechië die we aanbieden. Er komt een (goede) basisconditie bij kijken. U komt door verschillend terrein, vlak en heuvelachtig, de etappes zijn wat langer. Variant A is daarbij wat gemakkelijker (enkele lastige etappes zijn overbrugd met een treintransfer).

Wie bieden de volgende twee varianten aan:

1. 12-daagse variant – hele weg fietsen
Moeilijkheidsgraad 3 van 5: Vanwege de stukken klimmen in combinatie met de afstanden die afgelegd moeten worden, heeft u hier een goede conditie voor nodig. Een mooie uitdaging voor de toerfietsers onder ons.

2.9-daagse variant – stukjes transfer
Moeilijkheidsgraad 2 van 5: hierbij worden de lastigste stukken van de route per trein afgelegd. De reis wordt hierdoor ingekort en is minder zwaar dan de hele weg fietsen. Wel heeft u gezien de paar heuvelachtige etappes en soms wat langere afstanden voor deze variant een basisconditie in het fietsen nodig.

Vraag ernaar als u twijfels heeft of de tocht voor u misschien toch te zwaar is! Wij helpen u bij de oplossing of dragen goede alternatieven aan. Zo is het mogelijk voor een e-bike te kiezen.

 
Offerte Aanvragen

Ervaringen van onze fietsers – fietsreis van Praag naar Krakau

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,7

Algemeen oordeel: 5
“Heel goed. Grote waardering ook voor de tips voor onderweg en op de bestemmingen. Dankzij jullie hebben wij een fantastische vakantie gehad en wij hopen in de toekomst nogmaals een van jullie reizen te mogen beleven.”
Mevr. Cordes, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Super goede manier om de landen te verkennen. Mooie routes met veel bezienswaardigheden en veel autoluwe paden”
Anoniem, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4,5
“Een verrassende, interessante fietsreis voor een heel redelijke prijs. We hebben genoten (en toch wel doorgefietst!)”
Willy, augustus 2019

Algemeen oordeel: 5
“Mooie fietstour die je langs landschappelijk en cultureel-historisch interessante plekken in Tsjechië en Polen voert. Je komt op plekken waar je anders niet zou komen en geniet dubbel zo hard als je er na een tocht op de fiets geraakt. De hele organisatie van de reis was top! Ook als er een probleem of vraag is kan je altijd ben hen terecht.”
Fam. Van der Donckt, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Goede mix van inspanning en ontspanning. Leuke plaatsen. Goede ligging van de hotels/overnachtingsadressen. Flexibiliteit van de indeling van de reis is zeer fijn. Leuke restaurantadviezen en goede voorlichting”
Anoniem, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Geslaagd! De combinatie van fietsroute en bezienswaardigheden onderweg of bestemming per dag zijn goed overwogen! Goede info en achtergrondinformatie per dag en plaats.
Dhr. Cottyn, augustus 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goed verzorgd. Kaartmateriaal uitstekend.
Dhr. Van der Harten, augustus 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goede organisatie. Klantvriendelijk: houden volledig rekening met de wensen van de klant en adviseren ook goed. Wij zijn buitengewoon tevreden over de reis en jullie voorbereiding en inbreng daarin. Dank daarvoor. Wij zullen jullie zeker bij anderen aanbevelen.
Dhr. Van de Werken, mei 2018

Algemeen oordeel: 4,5
“Top, snelle boeking. Ter plekke alles goed geregeld, leuke locaties
Anoniem, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima
Mevr. Buitenkamp, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Heel interessant. Alle steden zijn erg mooi en Krakau is prachtig. Natuur en cultuur.
Mevr. Crandal, mei 2017

Algemeen oordeel: 5
“Het is een mooie en uitdagende route. Zeker een aanrader om in jullie reisaanbod te houden!! Na vele jaren fietsvakantie ervaring behoort deze vakantie bij de toppers. Wij hebben hiervan met 100% genoten. Heel veel dank hiervoor.
Familie Janssen, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Een fijne vakantie en een goede organisatie met persoonlijke benadering. Parcours was erg afwisselend.
Familie Van Beurden, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend! Een hele mooie tour, zoveel mogelijk de drukke wegen vermijdend. Zeer goed contact, waarbij ingegaan werd op persoonlijke wensen.
Familie De Vries, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Boven verwachting. Weinig problemen.
Familie Engbers, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Het was een erg leuke vakantie. We hebben erg veel gezien dat de moeite zeker waard was. De routes gingen door mooie landschappen. De hotels lagen op de goede locaties ten opzichte van de bezienswaardigheden.
Familie Zanderink, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Zowel aan Christine als Lukas dankjewel voor een mooi georganiseerde fietsvakantie naar twee landen welke voor ons totaal onbekend, maar zeker de moeite waard waren.
Familie Bles, juli 2016
 
Offerte Aanvragen

Foto’s van onze fietsers – fietsen van Praag naar Krakau

Foto’s met dank aan dhr. Zanderink, mevr. Crandal, dhr. Janssen, dhr. Van Beurden en dhr. De Vries
 

Offerte Aanvragen

Maatwerk – fietsen van Praag naar Krakau

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2021 – fietsen van Praag naar Krakau

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 
 

Prijzen 2020

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.05 – 30.09

Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 06.05
Periode Hemelvaart en Pinksteren: 21.05 – 02.06
 

Prijzen per persoon 12-daagse fietsreis – hele weg fietsen

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 1185

€ 875

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 909

€ 599

Korting op bagagevervoer bij 4 of meer personen

– € 40

– € 40

Toeslag 1-pers. kamer

€ 250

€245

Toeslag alleenreizende

€ 90

€90

Toeslag half pension (exclusief Praag en Krakau)

€ 206

€ 141

Huur trekkingfiets

€  140

€  140

Huur gravel bike

€ 180

€ 180

Huur e-bike

€ 280

€ 280

Extra dag huurfiets

gratis

gratis

Extra dag gravel bike onderweg

€ 10

€ 10

Extra dag e-bike onderweg

€ 15

€ 15

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 1 – 3 pers.

€ 32

€ 32

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 4 – 8 pers.

€ 45

€ 45

Transfer naar het station in Krakau + treinrit Krakau – Praag incl. fietsen

op aanvraag

op aanvraag

Bustransfer Krakau – Praag (1 – 3 pers.) per groep; alleen op aanvraag soms mogelijk

€ 390

€ 390

Bustransfer Krakau – Praag (4 – 8 pers.) per groep; alleen op aanvraag soms mogelijk

€ 470

€ 470

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

 

Prijzen per persoon 9-daagse fietsreis – stukjes transfer

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 985

€ 760

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 674

€ 499

Korting op bagagevervoer bij 4 of meer personen

– € 35

– € 35

Toeslag 1-pers. kamer

€ 195

€ 165

Toeslag alleenreizende

€ 80

€ 80

Toeslag half pension (exclusief Praag en Krakau)

€ 146

€ 98

Huur trekkingfiets

€  100

€  100

Huur gravel bike

€ 135

€ 135

Huur e-bike

€ 200

€ 200

Extra dag huurfiets

gratis

gratis

Extra dag gravel bike onderweg

€ 10

€ 10

Extra dag e-bike onderweg

€ 15

€ 15

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 1 – 3 pers.

€ 32

€ 32

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 4 – 8 pers.

€ 45

€ 45

Transfer naar het station in Krakau + treinrit Krakau – Praag incl. fietsen

op aanvraag

op aanvraag

Bustransfer Krakau – Praag (1 – 3 pers.) per groep; alleen op aanvraag soms mogelijk

€ 390

€ 390

Bustransfer Krakau – Praag (4 – 8 pers.) per groep; alleen op aanvraag soms mogelijk

€ 470

€ 470

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

Hotels

 • Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte hotels 4* en 3*+ kwaliteit (in kleinere plaatsen best available in town)
 • Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte pensions en hotels 3* kwaliteit

 

Prijzen extra nachten per persoon 2- pers. k. / 1-pers. k.

Seizoen 1: 01.07 – 31.08
Seizoen 2: 01.04 – 30.06 | 01.09 – 31.10
Plaats A-klasse hotel B-klasse hotel
Praag seizoen 1

Praag seizoen 2

€ 68 / € 115

€ 78 / € 125

€ 50 / € 90

€ 55 / € 99

Krakau seizoen 1

Krakau seizoen 2

€ 70 / € 125

€ 80 / € 135

€ 60 / € 99

€ 65 / € 105

Overige plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

Prijzen City Bike Tour Praag – met eigen, exclusieve gids

Duur van de tour: 3,5 – 4 uur. 2 personen: € 45 p.p. ; 3 personen: € 40 p.p.; 4 of meer personen: € 35 p.p. Indien u een e-bike wilt huren, betaalt u € 10 p.p. extra.
U hoeft niet naar een verzamelpunt, maar wordt afgehaald van uw hotel door uw eigen gids. Tijdens de tour is er onderweg tijd voor een drankje (inclusief).
 

Verzekeringen

Verzekering huurfietsen
U kunt bij ons een huurfietsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.
Verzekering huurfiets comfort: 1,92 p.p. per dag. € 50 eigen risico per gebeurtenis.
Verzekering huurfiets optimaal: 3,27 p.p. per dag. Geen eigen risico per gebeurtenis.

Reisverzekering en annuleringsverzekering
U kunt via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent