Greenways route van Praag naar Wenen

Greenwaysroute van Praag naar Wenen - traject

Individuele fietsreis Praag - Wenen

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels en pensions
 • Duur: Optie A: 7 dagen, 6 nachten, 7 fietsdagen; Optie B: 9 dagen, 8 nachten, 9 fietsdagen (excl. Praag en Wenen)
 • Afstand: ca. 300 km, 40 - 55 km per dag, klimmeters 2600 (optie A), ca.  500 km, 50 - 70 km per dag, klimmeters 4100 (optie B).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: vanaf: ◘◘◘◘◘

Ontdek de schoonheid van één van de meest tot de verbeelding sprekende fietsroutes van Midden Europa, de Praag – Wenen Greenways fietsroute, ook wel bekend als de Groene Route van Praag naar Wenen! In ruim 1 week tijd fietst u tijdens deze fietsvakantie van de magische stad Praag naar de keizerlijke stad Wenen. Praag en Wenen vormden beiden eeuwenlang de zetel van de Tsjechische en Oostenrijkse vorstenhuizen, en bieden een overweldigende rijkdom aan beeldende kunst en architectuur uit alle tijdperken. Onderweg tussen deze beide steden komt u langs talrijke culturele monumenten (waaronder vier UNESCO-monumenten), maar ook door verschillende natuurparken. U fietst langs het meanderende riviertje de Dyje door het gelijknamige, idyllische Podyji Nationaal Park en komt en passant door talrijke schilderachtige stadjes en dorpen. Hier in Zuid Moravië en het Oostenrijkse Weinviertel heerst een bijzondere atmosfeer, die geheel eigen is voor dit deel van Tsjechië en Oostenrijk. Als u uiteindelijk moe maar voldaan vanuit Wenen weer naar huis vertrekt, zult u een schat aan onvergetelijke indrukken rijker zijn! Een schitterende fietstocht voor ervaren toerfietsers!

De Greenways fietsroute – uw fietsreis Praag – Wenen van dag tot dag

Ontdek de schoonheid van één van de meest tot de verbeelding sprekende fietsroutes van Midden Europa, de fietsreis Praag – Wenen, ook wel bekend als de Greenways route of de Groene Route van Praag naar Wenen. Dit is qua cultuur en natuur de mooiste manier om van Praag naar Wenen te fietsen!

In ruim 1 week tijd fietst u van de magische stad Praag naar de keizerlijke stad Wenen, waarbij u liefst in beide historische steden overnacht en …. niet zomaar! Praag en Wenen vormden beiden eeuwenlang de zetel van de Tsjechische en Oostenrijkse vorstenhuizen, en – hoewel totaal verschillend van sfeer – zullen beide steden u overweldigen met hun rijkdom aan beeldende kunst en architectuur uit alle tijdperken.

Op deze fietsreis in Tsjechië komt u onderweg pittige stukken heuvelachtig terrein tegen, maar ook zult u op andere stukken lekker relaxed kunnen peddelen. Het is echter beslist geen fietsvakantie voor iedereen. Om deze fietsroute toch voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken, is er  een gemakkelijker optie A, waarbij u weliswaar een prima conditie moet hebben, maar waarbij u de moeilijkste stukjes van het traject met de trein overbrugt. De optie B, is er voor de echte, geoefende  toerfietsers, die niet opzien tegen een heuvel meer of minder en het hele traject zelf willen fietsen.

Onderweg komt u langs talrijke culturele monumenten, maar ook door verschillende natuurparken. Vier culturele monumenten zijn zo waardevol gebleken, dat ze een plaats op de UNESCO Lijst van Werelderfgoed hebben verworven. U fietst langs het meanderende riviertje de Dyje door het gelijknamige, idyllische Podyji Nationaal Park en komt en passant door talrijke schilderachtige stadjes en dorpen. Hier in Zuid Moravië en het Weinviertel heerst een bijzondere atmosfeer en culturele rijkdom, samenhangend met de wijnbouw, die geheel eigen is voor dit deel van Tsjechië en Oostenrijk. Als u uiteindelijk moe maar voldaan vanuit Wenen weer naar huis vertrekt, zult u een schat aan onvergetelijke indrukken rijker zijn!

Dag 1 –     Aankomst in Praag

U wordt desgewenst opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Op een afgesproken tijdstip vindt er een pretourmeeting plaats met onze contactpersoon in Tsjechië, aangaande de organisatie van de fietstocht, het reisplan, en worden de fietsen in gereedheid gebracht. U ontvangt tevens de veiligheidsvoorschriften. Het is aan te raden om uw verblijf in de Tsjechische hoofdstad  met een paar dagen te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om de stad Praag in haar volle glorie te kunnen bezoeken. U kunt bij ons een begeleide  introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië, en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Wat is inbegrepen”.

Overnachting in Praag, desgewenst  in een hotel naar keuze uit ons bestand (u bepaalt zelf de mate van comfort, sfeer en prijs). De overnachting in Praag is niet verplicht en is daarom niet opgenomen in de standaardprijs.

Dag 2 –     Praag – Konopiste/Benesov

Afstand:    60 km, klimmeters 740 m.

Vandaag fietst u door een heuvelachtig terrein in de omgeving van Praag. Allereerst volgt u de rivier de Moldau en na ongeveer 20 kilometer verlaat u het rivierlandschap en fietst u het romantische hoogland van Posázaví in. Vanaf hier moet u drie klimmetjes overwinnen, maar na elke klim wordt u beloond met een geweldig uitzicht over het omringende natuurlandschap. Wij raden u aan om even pauze te houden in het stadje Jílové, waar u heerlijk kunt eten bij restaurant Florian aan het marktplein. Onderweg komt u langs de plaats Zboreny Kostelec, hier kunt u een korte wandeling maken naar de majestueuze kasteel ruïne uit de 14e eeuw. Vervolgens komt u langs de stad Tynec nad Sazavou met haar Gotische kasteel. De laatste stop van vandaag is een bezoek aan het Kasteel van Konopiste, uniek door zijn expositie van 10.000 jachttrofeeën die door Hertog Frantisek Ferdinand d’Este werden verzameld. De succesvolle moord op dit lid van de Habsburger Dynastie in Sarajevo in 1914 was de gebeurtenis die het begin van de Eerste Wereldoorlog markeerde. De prachtige rozentuin en een wandeling door het kasteelpark is ook zeker de moeite waard! Vanaf Konopiste klimt u de laatste kilometers omhoog naar het pittoreske Benesov.

Optie A: vertrekt u in de avond met de trein naar de stad Tábor. U fietst dan op dag 3 van Tábor naar Jindrichuv Hradec.

Optie B: Overnachting in Benesov/Konopiste.

Dag 3 

Optie A: Tábor – Jindrichuv Hradec 

Optie B: Benesov/Konopiste – Tábor (fietsen), extra overnachting Tábor + dag 4: Tábor – Jindrichuv Hradec

Afstand:   Optie A: 52 km (klimmeters 670 m)

                    Optie B: dag 3 – 65 km (klimmeters 690 m) en dag 4 – 52 km (klimmeters 470)

(In de optie B fietst u het stuk van Benesov naar Tabor, dit is vrij pittig en heuvelachtig. U hebt dan een extra overnachting in Tábor). In Tabor krijgt u voldoende gelegenheid om deze goed bewaarde vestingstad, eens een onneembare, magische vesting van de Hussieten, te bewonderen. Daarna gaat u op weg richting Zuid Bohemen. De route voert u langs een van de bekendste kastelen, het romantische rode waterkasteel van Cervena Lhota en naar de vestingstad Jindrichuv Hradec met haar imposante kasteel, haar rijke uitstraling en haar goed bewaarde historische centrum. Vandaag de dag is het moeilijk te geloven dat deze rustige stad in de middeleeuwen één van de grootste steden van Bohemen was!  Volgens een legende bestaat de kans dat u Perchta van Rozmberk ontmoet- het beroemde “witte vrouwelijke spook”! Van Tábor fietst u naar de al bijna even mooie middeleeuwse vestingstad Jindrichuv Hradec.

Overnachting in Jindrichuv Hradec.

Dag 4 –     Jindrichuv Hradec – Telc  (optie B, dag 5)

Afstand:    43 km, klimmeters 690 m.

De tocht van vandaag baant zich een weg eerst door het heuvelachtige platteland en vervolgens langs ontelbare meren en vijvers. Het hoogtepunt van de dag is het bezoek aan het wereldberoemde Renaissance stadje Telc, dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoed lijst. Telc wordt beschouwd als de mooiste stad van de Renaissance in Europa! Via een heuvelachtige route van 45 km, die bezaaid ligt met een ontelbare hoeveelheid aan vijvers en meren, bereikt u dit unieke stadje. In Strmilov heeft u de gelegenheid om een artistieke weeffabriek te bezoeken waar u kennis zult maken met het weefproces. Het weven van stoffen heeft lange tijd een belangrijk deel uitgemaakt van dit gebied. Het gebied rond Telc noemt men ook wel de Greenways of Crafts and Beliefs (de Greenways route van ambachten en geloof)

Overnachting in Telc.

Dag 5 –      Optie A: Telc – Slavonice (trein), fietsen Slavonice  – Vranov nad Dyji

                    Optie B: Telc – Vranov nad Dyje (voor optie B, dag 6)

Afstand:    Optie A: 46 km (klimmeters 455 m),

                     Optie B: 68 km (klimmeters  870 m).

In de optie A volgt eerst een transfer per trein naar het grensstadje Slavonice. (In de optie B fietst u dit stuk). Kenmerkend voor het stadje Slavonice zijn het prachtig Reanaissance plein en haar vredige en rustige sfeer – In Slavonice kabbelt de tijd rustig door.  Vandaag zult u kennismaken met een goed bewaard systeem van vestingwerken dat dateert uit het begin van de Tweede Wereldoorlog. Deze vestingen zijn nooit gebruikt en daardoor goed bewaard gebleven voor de toeristen van vandaag. De fietsroute leidt u langs het Renaissance kasteel van Pisecna en naar het sprookjesachtig mooie kasteel van Frejstejn. Een van de de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fietstour is onbetwist de stad van Vranov nad Dyji. Deze stad met haar barokke kasteel dat hoog boven de stad uit torent, is de eindbestemming van vandaag.

Overnachting in Vranov nad Dyji.

Dag 6 –      Vranov nad Dyji – Znojmo (voor optie B, dag 7)

Afstand:    49 km, klimmeters 675 m.

Deze dag zal in het teken staan van het schitterende landschap van het Nationale Park Podyji, dat gekenmerkt wordt door de door diepe kloven meanderende rivier de Dyje, hooggelegen wijngaarden en heel veel bossen. Zowel vanaf de ruïnes van Novy Hradek als ook vanaf het uitzichtspunt bij het majestueuze middeleeuwse kasteel van Hardegg, zult u in de diepte de Rivier Dyje zien, terwijl hij al meanderend zijn weg door het platteland zoekt. In dit grensgebied fietst u ook nog langs een stukje ijzeren gordijn, dat bewust bewaard is gebleven als een stille getuige van een recent verleden. De stad Satov, is de volgende stad die u zult bezoeken. In Satov is wijn de populairste drank. U krijgt de gelegenheid om een uniek beschilderde wijnkelder te bezoeken, in een van de vele straten met gemoedelijke wijnkelders. Verder bewandelt u een educatief wijnpad dat door oude wijngaarden met oude wijnsoorten leidt. Wij zullen de dag in de wijnstad Znojmo beëindigen, de stad waar eens de dynastie van Moravian Premyslid gezeteld was.

Overnachting in Znojmo.

Dag 7 –      Znojmo – Mikulov  (voor optie B, dag 8)

Afstand:    73 km (nagenoeg vlak of bergaf)

Dit is de langste fietsafstand van de tour, maar het valt qua zwaarte mee. U fietst namelijk vandaag door het mooie laagland van Podyjí en dus hoeft u onderweg weinig te klimmen. U fietst vanaf Znojmo een stuk langs de Dyje rivier. In het plaatsje Slup bevelen wij u aan om de prachtig gereconstrueerde renaissance watermolen te bezoeken. Verder komt u onderweg in het plaatsje Hrádek een kapel tegen dat al dateert uit de 11e eeuw en nog steeds in perfecte staat verkeerd! U kunt er vandaag voor kiezen om de gehele Praag – Wenen Greenways route te volgen of een uitstapje te maken naar Oostenrijk. Dit uitstapje is zeker de moeite waard, omdat u dan door de thermenstad Laa an der Thaya komt en langs de erg leuke Galgenberg in de buurt van Wildendürnbach fietst. Hier ziet u de wijngaarden en de huisjes van de wijnbrouwers tegen de berg aanliggen. Vanaf het moment dat u Tsjechië weer binnen fietst volgt u een gloednieuw fietspad tot aan de stad Mikulov. Deze stad is zeer interessant vanwege haar barokke kasteel, haar wijnmuseum, de oude synagoge en een lokale rariteit – een enorm wijnvat.

Overnachting in Mikulov

Dag 8 –    Optie A: Mikulov – Wenen (fietsen tot Mistelbach, dan transfer door naar Wenen)

                Optie B: Mikulov – Valtice – Mistelbach (hele weg fietsen: overnachting in Mistelbach) (dag 9)

Afstand:   Optie A: 59 km (klimmeters 350)

                Optie B: 63 km (klimmeters 720)

Op de laatste dag van deze fietstour zult u de historische fietsroute van Liechtenstein volgen. Vanaf Mikulov komt al vrij snel langs het Cultuurlandschap Lednice-Valtice – een kastelengroep die eens tot de familie van Liechtenstein behoorde en nu op de UNESCO werelderfgoedlijst prijkt. Onder de goede zorgen van deze familie, werd het eens moerassige gebied veranderd in een uitgekiende combinatie van kastelen en parken, ook wel de “Tuin van Europa” of het “Tuin Paradijs” genoemd. Even later fietst u Oostenrijk binnen door het dorp Herrnbaumgarten, beroemd vanwege zijn dichterlijke museum van non-sense. U fietst naar het wijnmuseum in Poysdorf, waar u de gelegenheid heeft om alles te weten te komen over wijn. Aansluitend trapt u door naar Wilfersdorf met zijn fraaie kasteel. Wilfersdorf was de belangrijkste prinselijke woonplaats tussen de 17de en 18de eeuw. Wij adviseren om de fietstocht in Mistelbach te beëindigen, waar u in de optie A standaard de trein of transferbus naar Wenen kunt nemen. (Voor de varianten B is een overnachting in Mistelbach (45 km). De echte fietsfanaten kunnen de stad Wenen dan de andere dag met de fiets bereiken via de route Eurovelo nr. 9 (51 km!)).

Overnachting in Mistelbach (optie B) of Wenen (optie A). Voor Wenen geldt net als voor Praag: desgewenst in een hotel naar keuze uit ons bestand (u bepaalt zelf de mate van comfort, sfeer en prijs). De overnachting in Wenen is niet verplicht en daarom niet opgenomen in de prijslijst. 

Dag 9 –   Optie A: verkennen Wenen en vertrek naar huis 

               Optie B: fietsen Mistelbach – Wenen (dag 10), overnachting Wenen, dag 11 vertrek naar huis

Afstand:   51 km (klimmeters 180 m) (optie B)

Bezichtiging van bezienswaardigheden van deze prachtige stad, voormalige hoofdstad van de Monarchie van Habsburg, stad van wals en opera. Deze hoofdstad van Oostenrijk zal de eindbestemming van onze reis zijn.
Wij raden u aan om uw verblijf in Wenen met ten minste één of twee dagen te verlengen. De stad Wenen met haar, door de UNESO beschermde, stadscentrum, het Kasteel Schönbrunn en haar vele bezienswaardigheden zijn beslist te mooi en te uniek om niet te bezoeken. Mozaïek Reizen kan een hotel voor u reserveren evenals het vervoer terug naar Praag voor u verzorgen. Bij de optie huurfietsen gaan de meeste mensen vanuit Wenen direct terug naar Nederland of België. Bent u met eigen fietsen dan kunt u met de fietsen op de trein terug naar Praag.

Vertrek naar huis (optie A). Overnachting in Wenen (optie B). Voor Wenen geldt net als voor Praag: desgewenst in een hotel naar keuze uit ons bestand (u bepaalt zelf de mate van comfort, sfeer en prijs). De overnachting in Wenen is niet verplicht en daarom niet opgenomen in de prijslijst. 

Dit is wellicht de mooiste, maar ook een van de pittigste fietsroutes in Tsjechië die we aanbieden. Er komt een goede basisconditie bij kijken. U komt door verschillend terrein, vlak en bergachtig, de etappes zijn wat langer. Toch wordt deze tour al jaren door allerlei mensen met succes gefietst.

Wij denken een zeer budgetvriendelijke toer te hebben ontworpen, omdat we ons ervan bewust zijn, dat lange afstandsfietsers doorgaans niet zitten te springen om de grootst mogelijke luxe, maar wel graag de mooiste route en gewoon een lekker bed en douche met voedzaam ontbijt willen. En persoonlijke achtervang in geval van nood is in een land waar de taal toch wel een probleem is, ook altijd wel fijn. Dat is steeds ons streven geweest bij het ontwerpen en zoeken naar alternatieven. Onze routes worden gemaakt door Lukas Svarovsky, zelf een zeer ervaren fietser en Tsjechië kenner. Hij voelt heel goed aan wat wenselijk is voor elk soort fietser.

Er zijn 2 opties voor de Praag Wenen Greenways fietstocht (zie ook de prijslijst):

 • Optie A: Praag – Wenen Greenways, waarbij lastige stukken van het fietstraject (stippellijnen) per lokale trein worden afgelegd. Niet alleen gemakkelijk, maar ook een leuke belevenis! (6 overnachtingen, excl. overnachtingen in Praag en Wenen).
 • Optie B: Praag – Wenen Greenways, helemaal per fiets voor de echte toerfietser (8 overnachtingen, excl. een overnachting in Praag en Wenen).

Vraag ernaar als u twijfels heeft of de tocht voor u misschien toch te zwaar is!  Wij zoeken voor u een passende oplossing.

Naast deze twee opties is er ook een gemakkelijker manier om van Praag naar Wenen te fietsen, waardoor dit voor veel meer mensen mogelijk wordt, namelijk via onze tour Praag – Wenen easy. 

Kenmerken van de fietsreis Praag – Wenen:

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels en pensions
 • Duur: Optie A: 7 dagen, 6 nachten, 7 fietsdagen; Optie B: 9 dagen, 8 nachten, 9 fietsdagen (exclusief overnachtingen in Praag en Wenen)
 • Totale afstand: ca. 300 km (optie A), ca.  500 km (optie B).
 • Gemiddelde afstand per dag: 40 – 55 km per dag (optie A), 50 – 70 km per dag (optie B)
 • Klimmeters: ca. 2600 m (optie A), ca. 4100 m (optie B).
 • Periode: mei tot en met september
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen in:
  • (Praag optioneel)
  • Benesov/Konopiste
  • Tábor (alleen optie B)
  • Jindrichuv Hradec
  • Telc
  • Vranov nad Dyji
  • Znojmo
  • Lednice/Valtice (alleen optie A)
  • Mikulov (optie B)
  • Mistelbach (optie B)
  • (Wenen optioneel)
 • Accommodaties: goede ** en *** pensions/hotels. Logies ontbijt. Tegen meerprijs luxere hotels.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  Optie A: fietsers met prima basisconditie en basistraining, die veel fietsen met bagage: niveau 3.

  ◘◘◘◘◘

  Optie B: geoefende toerfietsers, die dagelijks 100 km met bagage over vlak land goed kunnen fietsen: niveau 4.

  ◘◘◘◘

 • Vervoer naar Tsjechië: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,3

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed en professioneel. Iedere dag had wel iets bijzonders! Heel hartelijk dank voor alle service en het plezier dat we door jullie reis tijdens onze vakantie hebben gehad.”
Mevr. Stoffels, september 2019

Algemeen oordeel: 5
“Wij zijn aangenaam verrast door Tsjechië. Prachtige schilderachtige dorpjes, enorme historie. Het landschap met de grote weidse akkers sprak ons aan. De mensen waren heel vriendelijk. De hotels waren met zorg uitgekozen.”
Dhr. Sebens, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed. Alles bijeen een van onze toptienfietsreizen, nog altijd aan het nagenieten :)”
Mevr. Van Overwalle, augustus 2019

Algemeen oordeel: 5
“Zeer positief. Goed georganiseerd. Flexibel en snelle reacties bij vragen. Heel veel dank voor de goede voorbereiding en begeleiding tijdens onze tour. Mede daardoor is het voor ons een onvergetelijke vakantie geweest. Tot een volgende keer.”
Mevr. De Vrind, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Specialistische organisatie die weet waar hij het over heeft. Goede documentatie (loopt niet overal synchroon)”. 
Mevr. Bliek, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima, alles was goed geregeld van tevoren. Het zijn mooie routes en prima hotels.”
Dhr. Koster, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Voor ons origineel om zo tussen twee steden te reizen. Tour was volgens verwachting. Intensief met zelf bagage. Meenemen dat echt graad 4 is.”
Dhr. Toussaint, september 2017

Algemeen oordeel: 4
“Correct. Prima te doen als geoefende fietser”
Mevr. Piscador, juni 2017

Algemeen oordeel: 5
“Wij zijn heel positief verrast en zijn dik tevreden over dit concept!”
Fam. Tibon, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Het was een positieve ervaring. Wij hebben genoten van de reis.”
Fam. Vroemen, juli 2016

Algemeen oordeel: 4
“Leuk, goede combinatie fysieke inspanning/buiten zijn/cultuur (ook onderweg). Meeste Tsjechische stadjes waren mooi.”
Fam. Hagedoorn, augustus 2015

Algemeen oordeel: 5
“Schitterende fietsreis! Zekere en heel goede organisatie. Natuur, sport en cultuur.
Goed evenwicht afstand en moeilijkheidsgraad.”
Klik hier voor het Fotoalbum Praag – Wenen Greenways van mevr. Crandal:
Mevr. Crandal, mei 2015

Algemeen oordeel: 4
“Zeer positief. Ter plaatse mensen met hart voor de zaak die goed Engels spreken. Mooi maatwerk mogelijk.”
Fam. Nelisse, juni 2014

Algemeen oordeel: 4
“Het was een fijne, mooie tour. Vriendelijke mensen, mooie steden, goede fietswegen.”
Fam. Dierendock, augustus 2013

Algemeen oordeel: 5
“Het was een heel leuke en geslaagde vakantie; genoten van de natuur op de routes. Mooie ervaring.
Tsjechië was een leuke, nieuwe ervaring en voor herhaling vatbaar. Tsjechen zijn (in het algemeen) vriendelijke en relaxte mensen. De nauur is prachtig en als je even zoekt, kun je er als vegetariër aardig uit de voeten.”
Mevr. De Bruin / mevr. Durieux, augustus 2013

“Een geslaagde fietsvakantie! We hadden de tour zwaarder verwacht. De dagelijkse afstanden in verhouding tot de zwaarte zat goed in elkaar.
Telc is een heel mooi stadje. Bedankt voor de goede organisatie en de mooie fietsvakantie die wij gehad hebben. Enkele foto’s sturen wij nog op. Groeten en wie weet tot op de fietsbeurs volgend jaar!”
Conny Janssen 2012

“Zonder GPS was het erg moeilijk geweest, we waren zeer blij dat Lukas ons zijn kaart heeft geleend. Prima verzorgde reis, tot in detail goed gepland.  Telc is een fantastische stad.
De ontbijttijden in de pensions waren voor ons te laat, meestal 08.30 uur. De City Bike tour met Lukas is goed bevallen. Veel over de geschiedenis, zeer interessant. Lukas is een zeer sympatiek en behulpzaam persoon met hart voor de zaak.”
Mevr. Richter, augustus 2012

“Meeste indruk hebben gemaakt: Telc en de omgeving van Lednice. Een compliment voor de route. Meer dan mooi, leuk en afwisselend. 4-sterren qua moeilijkheid zonder bagagevervoer is terecht.”
Dhr. Holwerda, september 2012

Foto’s van klanten

 

Foto’s met dank aan mevr. Crandal, dhr. en mevr. Janssen, mevr. Richter en mevr. Van Brussel

De basis

 • Overnachtingen in geselecteerde ** en *** pensions en hotels
 • Kamers met eigen douche/toilet. Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen
 • Een gedetailleerde routebeschrijving met highlights
 • Indien van toepassing: treinkaartjes voor de stukken van de tour die per trein afgelegd worden.
 • Een pretourmeeting in Praag met een medewerker van onze deskundige partnerorganisatie, die u het kaartmateriaal en de routebeschrijving overhandigt en die uw vragen kan beantwoorden (Engels- en Duitstalig).
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand uit Praag te laten komen).

 

Vanuit deze kale basis, kunt u uw fietsreis verder aankleden met extra opties en eventueel maatwerk.

Extra standaard opties

 • Upgrade naar ****hotels (waar mogelijk)
 • Bagagevervoer. Dit is het overwegen waard, omdat u zonder bagage de handen vrij heeft om onderweg een museum of bezienswaardigheid te bezoeken. U neemt alleen dagbagage mee en kunt de fietsen (op slot!) alleen laten.
 • Huurfietsen:
 • GPX-bestand gratis beschikbaar (op aanvraag)
 • Transfer van vliegveld of treinstation naar uw hotel
 • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
 • Extra nachten in Praag, Wenen of in de overnachtingsplaatsen onderweg
 • Transfer van het Wenen terug naar Praag
 • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur (dit is al jaren een groot succes!)

Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits, u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden) en er is tijd voor de lunch ingepland. U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland. Prijs op aanvraag.

 

Offerte Aanvragen

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaardopties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen desgewenst uw reis helemaal naar uw wensen aan. Enkele tips:

 • Dagetappes die afwijken van de standaard. Bijvoorbeeld in plaats van 40 – 50 km per dag: 70-80 km of 100 km per dag.
 • Af en toe een extra luxe overnachting inplannen in bijv. een hotel met zwembad.
 • Aanpassing van de route, bijv. de zgn. Rozmberk Heritage route erbij (over Cesky Krumlov naar Slavonice).
 • Combinatie van de route Praag – Wenen met bijv. de Moravische en Oostenrijkse wijnroute.
 • Verlenging van de Greenways route van Praag naar Wenen, langs de Donau naar Bratislava.
 • Een dag wandelen in bijv. Nationaal Park Poddyji of in het Palava Reservaat.
 • Fietst u als een sportief gezin met kinderen tot 18 jaar, kijk dan ook op onze pagina van de Familytour Praag – Wenen. Die is dan wellicht meer geschikt!

Voor echt specialistisch maatwerk, dat buiten de standaard opties valt, betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2020 – fietsen Praag – Wenen Greenways

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Op dit moment zijn wij bezig om de prijzen voor onze fietsreizen in Tsjechië voor seizoen 2020 te updaten. De prijzen zullen rond half december op onze website staan. U kunt wel alvast een offerte aanvragen via onderstaande button.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl