Fietsvakantie Moravië: Fietsen langs de rivieren Dyje en Morava

Individuele fietsreis Moravië

 • Soort reis: individuele fietsvakantie Tsjechië langs hotels
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 302 km, 45 – 55 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ (feitelijk 1,5)

Heerlijke 8-daagse fietsvakantie over nagenoeg vlakke wegen door het zonnige grensgebied van Tsjechië, Oostenrijk en Slowakije. Schilderachtige wijnstraten, kleurrijke Zuid Moravische folklore en keizerlijke allure: dat zijn de ingrediënten van deze fietsvakantie. Tel daarbij op een paar prachtige natuurreservaten (waaronder het UNESCO biosfeer reservaat van de rivier de Dyje) en een drietal majestueuze UNESCO Wereld Erf Goederen en u heeft een aardig idee van deze veelzijdige fietsreis, die toch geen bijzondere conditie vereist.
U begint in wijnstadje Znojmo en fietst door de beroemdste wijngebieden in de grensstreek van Oostenrijk en Tsjechië, waar de traditie van het maken van wijn al bijna tweeduizend jaar bestaat. U peddelt op deze fietsreis door rustige, onbedorven boerendorpjes langs opvallend goede en ook goed bewegwijzerde fietsroutes. De rivieren de Dyje of de Morava zijn nooit ver weg. Uw eindbestemming is de oude, vriendelijke universiteitsstad Olomouc.
Heeft u al eens de Elberoute deel 1 of deel 2 gefietst? Dan is deze route misschien iets voor u: dezelfde moeilijkheidsgraad, maar landschap en cultuur zijn hier totaal anders!

Fiets route 1949415 – powered by Bikemap

Ga met uw muis over de route om de highlights te zien of ga met uw muis van links naar rechts over het hoogteprofiel: u ziet dan ook een fietsje op de kaart “meefietsen”. Let op: deze kaart is slechts een ruwe schets en u kunt er niet op fietsen. De finesses zijn uiteraard het geheim van de kok!

Fietsvakantie Moravië – uw fietsreis in het zonnige zuiden van Tsjechië van dag tot dag

Heerlijke 8-daagse fietsvakantie Moravië over nagenoeg vlakke wegen door het zonnige grensgebied van Tsjechië, Oostenrijk en Slowakije. Schilderachtige wijnstraten, kleurrijke Zuid Moravische folklore en keizerlijke allure: dat zijn de ingrediënten van deze fietsvakantie. Tel daarbij op een paar prachtige natuurreservaten (waaronder het UNESCO biosfeer reservaat van de rivier de Dyje) en een drietal majestueuze UNESCO Wereld Erf Goederen en u heeft een aardig idee van deze veelzijdige fietsreis, die toch geen bijzondere conditie vereist.
U begint in wijnstadje Znojmo en fietst door de beroemdste wijngebieden in de grensstreek van Oostenrijk en Tsjechië, waar de traditie van het maken van wijn al bijna tweeduizend jaar bestaat. U peddelt op deze fietsreis door rustige, onbedorven boerendorpjes langs opvallend goede en ook goed bewegwijzerde fietsroutes. De rivieren de Dyje of de Morava zijn nooit ver weg. Uw eindbestemming is de oude, vriendelijke universiteitsstad Olomouc.
Heeft u al eens de Elberoute deel 1 of deel 2 gefietst? Dan is deze route misschien iets voor u: dezelfde moeilijkheidsgraad, maar landschap en cultuur zijn hier totaal anders!

Dit moet u zelf beleven

 • Wijnproeven, gewoon bij een lokale wijnkelder, die zijn deuren geopend heeft. Bij een gezellig zitten in het keldertje horen ook de plaatselijke gastronomische specialiteiten: slachtdelicatessen, zelf gemaakte feestkoeken, fruit, gebakken eend of de beroemde Znaimer augurken. En wij mogen niet de Slivovice vergeten, een geurige drank uit rijpe, op de Moravische heuvels groeiende pruimen.
 • Fietsen en picknicken in het immense parklandschap van Lednice-Valtice (200 km2) met zijn triomfbogen, paleizen en tempels, slingerende bosbeken en mysterieuze moerasbossen. (UNESCO)
 • Het openluchtmuseum in Straznice, waar je Zuid Moravische ambachten in levende lijve kunt zien beoefenen: pottenbakken, weven, folkloristische motieven schilderen en borduren, in het voorjaar paaseieren schilderen, etc. Koop hier uw souvenirs voor het thuisfront: keramiek, houtsnijwerken beeldjes, blauwprint op doeken, klederdrachtpoppen, stropoppetjes of gekleurde paaseieren. Openingstijden mei – oktober, dagelijks van 9 – 17 uur (maandags gesloten), laatste rondleiding is om 16 uur.
 • Op een bankje genieten van de aartsbisschoppelijke tuinen van Kromeriz (UNESCO)
 • Lekker statten in de vriendelijke, oude universiteitsstad Olomouc, en daarbij niet vergeten om de 35 meter hoge pestzuil van de Heilige Drievuldigheid (UNESCO), de hoogste in zijn soort, te bewonderen. Wist u dat Olomouc na Praag de meeste historische monumenten van heel Tsjechië heeft, inclusief een astronomisch uurwerk? En dat het een van de grootste vakgroepen Neerlandistiek in Midden- en Oost-Europa heeft?

 

Dag 1:  Aankomst in Znojmo (Tsjechië)

(Utrecht – Znojmo is ca. 1070 km; overnachting onderweg wenselijk).

De Koninklijke Stad Znojmo (Tsjechië), die hoog boven de rivier de Dyje uittorent en die op de grens ligt van het Nationaal Park Podyjí,  dateert uit de 12de eeuw en was ten tijde van de Tsjechische koningen een indrukwekkende vestingstad. Tegenwoordig is Znojmo een moderne stad en een belangrijk centrum van de wijnbouw.  Te bezichtigen: de Rotunda van Sv. Kateriny, een van de oudste kerkgebouwen van Tsjechië met fresco’s uit de 12de eeuw of het Louka Klooster met zijn tentoonstelling van Moravische wijnen. Ook kunt u de natuur in trekken en een korte wandeling in het Podyjí Nationaal Park maken. In de avond vindt de pretourmeeting plaats in uw hotel.

Overnachting in Znojmo

 

Dag 2: Znojmo – Laa an der Thaya

Afstand: 53 km  (Tsjechië => Oostenrijk)

‘s Morgens brengt een trein u over een romantisch traject naar het grensplaatsje Satov, waar u al snel geconfronteerd wordt met de tastbare herinneringen aan het  IJzeren Gordijn. Indrukwekkende prikkeldraadversterkingen, uitkijktorens en patrouillewegen voor de grenspolitie houden de herinnering aan de nog vrije recente geschiedenis van de Koude Oorlog levend.  U fietst over de grens met Oostenrijk over een oude Keltische begraafplaats, richting Retz, een Oostenrijks wijnstadje met een oude Hollandse(!) windmolen, een Renaissance Raadhuis en een labyrint van meer dan 20 km(!) wijnstraten en wijnkelders. De rest van de dag rijdt u door een vredig landschap tussen wijngaarden, korenvelden en wijnstraten door naar de bestemming van deze dag: de spastad Laa an der Thaya (Oostenrijk).

Overnachting Laa an der Thaya

 

Dag 3: Laa an der Thaya – Lednice

Afstand: 56 km (Oostenrijk => Tsjechië)

U begint de dag op de Tsjechisch-Oostenrijkse grensfietsroute “Hallo Nachbar”. Daarna volgt u de oudste Tsjechische lange afstandsfietsroute: de Greenways route van Praag naar Wenen, tot in Mikulov. Mikulov is een verborgen juweel van Moravië  en met zijn majestueuze kasteel, zijn uniek bewaard gebleven Joodse wijk, Joodse begraafplaats en Renaissance plein een perfecte plaats voor de lunch! Na de lunch vertrekt u vanuit Mikulov en volgt daarbij de weg langs het IJzeren Gordijn, waarbij u van tijd tot tijd borden tegenkomt met daarop de ongelooflijke verhalen van mensen die geprobeerd hebben om naar het vrije westen te ontsnappen.  U eindigt de dag in het immense Lednice-Valtice landschapspark (200 km2), met zijn triomfbogen, paleizen en tempels, slingerende bosbeken en mysterieuze moerasbossen (UNESCO- Werelderfgoed). U overnacht in Lednice. Een wandeling in het prachtige park rond het kasteel van Lednice, de zomerresidentie van de Hertogen van Liechtenstein, maakt uw dag af.

Overnachting Lednice

 

Dag 4: Lednice – Hodonín

Afstand 55 km (Tsjechië)

‘s Morgens heeft u eerst nog tijd voor een verdere verkenning van de parken en talloze monumenten die de Liechtensteinfamilie daar heeft laten bouwen, waaronder  Jan’s kasteelruïne, de kastelen Břeclav en Pohansko. Het aparte is dat al deze monumenten gebouwd zijn midden in de bossen van het UNESCO biosfeer reservaat van de meanderende rivier de Dyje. Bij Lanžhot komt u tenslotte aan bij de rivier de Morava, die u de komende dagen zult volgen. De Morava vormt hier voor een deel de nieuwe grens tussen Tsjechië en Slowakije.  U fietst hier door maagdelijke riviervallei bossen naar Mikulčice, een archeologische site van groot belang: een zeer grote Slavische nederzetting uit de 8ste eeuw. U overnacht in Hodonín, grensstad en centrum van de Slovácko regio. Hodonín staat bekend om zijn Spabehandelingen (ook om te relaxen), zijn Renaissance kasteel en mooie dierentuin.

Overnachting Hodonin

 

Dag 5: Hodonín – Uherské Hradiště

Afstand 55 km (Tsjechië => Slowakije => Tsjechië)

Deze dag fietst u door de historische grensstreek van het Tsjechische en Hongaarse koninkrijk waar u vele vestingen, forten, en kastelen zult aantreffen, die even zovele getuigen zijn van het roerige verleden. De eerste plaats die u zult aandoen nadat u de grens met Slowakije gepasseerd bent, is Holíč, met zijn onneembare vesting uit de 18de eeuw. In Skalica kunt u de rotunda bewonderen, de middeleeuwse stadsmuren en het Art Nouveau raadhuis. Terug in Tsjechië fietst u door Plže, met – volgens velen – de mooiste wijnstraat van Moravië.  Vanaf Plže volgt u een spiksplinternieuwe fietsroute! Onderweg moet u beslist een bezoek brengen aan het openlucht museum en kasteel in Strážnice en het Renaissance Kasteel in Uherský Ostroh, alvorens aan te komen in Uherské Hradiště (eens een Hongaarse vesting) met zijn beschermde stadscentrum.

Overnachting Uherské Hradiště

 

Dag 6: Uherské Hradiště – Kroměříž

Afstand 38 – 50 km (Tsjechië)

Deze dag is met slechts 38 km voor de boeg, de kortste etappe van de hele tour. Hierdoor heeft u volop tijd om het lekker rustig aan te doen, musea en cafeetjes te bezoeken, bijv. het barokke kasteel in Napajedla, het vliegtuigmuseum in Otrokovice of het landgoed in Kvasice.  U fietst grotendeels langs het Bat’a kanaal, een technisch monument uit de jaren 30 gebouwd door Tomas Bata, een van de beroemdste Tsjechische ondernemers (van de schoenen, inderdaad). Als u echter liever meer kilometers maakt , kunt u een omweg over Velehrad maken, een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen in Tsjechië,  verbonden met de eerste Christenen in deze regio.  Uiteindelijk leiden alle wegen tot de eindbestemming van deze dag en een van de hoogtepunten van deze fietsreis, het stadje Kroměříž (UNESCO Werelderfgoed). Dit kleine stadje werd wereldberoemd om haar tuinen en aartsbisschoppelijk paleis, die uitzonderlijk complete en goedbewaarde voorbeelden van de Europese Barok zijn.

Overnachting in Kroměříž

 

Dag 7: Kroměříž – Olomouc

Afstand 45 km (Tsjechië)

De laatste dag van onze fietstour besteden we aan twee prachtige stadjes in de Tsjechische Republiek, Kroměříž en Olomouc, beide ingeschreven op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst. Na een optionele wandeling door de opzienbarende aartsbisschoppelijke tuinen in Kroměříž fietst u langs de Morava rivier noordwaarts. Onderweg kunt u even stoppen bij de pelgrimskerk in Dub en bij de prachtige Renaissancekastelen van Tovačov en Chropyně,  onderwijl fietsend langs zeldzame, interessante kleine oliewingebiedjes (met jaknikkers), diep verborgen in de bossen langs de Morava rivier. Een andere optie voor vermoeide benen op deze laatste dag is gewoon de fietsen op de trein te zetten en op die manier naar Olomouc te gaan. Olomouc is een vriendelijke, oude universiteitsstad en tot in de 19de eeuw de hoofdstad van Moravië. En hoewel helemaal niet toeristisch herbergt het in alle bescheidenheid na Praag de meeste historische monumenten van Tsjechië! Het heeft zelfs ook een astronomisch uurwerk. Niet te missen is de 35 meter hoge pestzuil van de Heilige Drievuldigheid (UNESCO Wereld Erfgoed), het paleis van de aartsbisschop, het goed bewaarde historische centrum.  In en rond Olomouc is het ook goed fietsen, bijv. naar Svatý Kopeček, een oud pelgrimsoord op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de omgeving en het beschermde natuurgebied langs de Morava rivier!

Overnachting in Olomouc

 

Dag 8: Olomouc

Vertrek naar huis. In geval van eigen fietsen en aankomst per auto: u neemt uw fietsen mee op de trein terug naar Znojmo (overstappen in Breclav) of u kunt een bustransfer terug boeken. In geval van huurfietsen en aankomst met de trein uit Wenen of Praag: u neemt zonder fietsen de trein naar Breclav, en vandaar kunt u verder reizen zoals u wenst:  met de intercity trein naar Praag of Wenen of u kunt een bustransfer terug boeken.

De Zuidelijke Rivierenroute is – met de Elberoute, deel 1 en 2, een van de gemakkelijkste routes die wij aanbieden. Hij is zelfs goed te doen door 50+ en 60+-ers. Deze fietsreis volgt namelijk voor het grootste deel de rivieren de Dyje en de Morava. U fietst over nagenoeg vlakke asfaltwegen door het prachtige wijngebied van Tsjechië, Zuid Moravië, maakt her en der een uitstapje naar het Weinviertel in Oostenrijk en naar Slowakije, om vervolgens langs de Morava te fietsen richting uw eindbestemming: universiteitsstad Olomouc.

Op deze fietsvakantie komt u door verstilde dorpjes en stadjes, onontdekt en onbedorven door het massatoerisme: een oorspronkelijk stukje Tsjechië! Ideaal als u van rust en romantiek houdt.

Heeft u al eens de Donauroute, de Elberoute deel 1 of deel 2 gefietst? Dan is deze route misschien geschikt voor u: dezelfde moeilijkheidsgraad, maar landschap en cultuur zijn hier totaal anders!

Kenmerken van de fiesreis Zuid Moravië – fietsreis langs Dyje en Morava

 • Soort reis: individuele fietsvakantie Tsjechië langs hotels
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 302 km, 45 – 55 km per dag
 • Periode: mei t/m september
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen in:
  • Znojmo
  • Laa an der Thaya (Oostenrijk)
  • Lednice
  • Hodonín
  • Uherské Hradiste
  • Kromeriz
  • Olomouc
 • Accommodaties: goede ** en *** pensions/hotels. Logies ontbijt. Tegen meerprijs luxere hotels.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘
  Niveau 1,5: gemakkelijk, voor mensen met een normaal, goede conditie; u hoeft geen toerfietser te zijn
 • Vervoer naar Tsjechië: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4

Algemeen oordeel: 4
“Heel goed. De service is uitstekend. We verwachtten iets meer van het landschap, maar misschien moeten wij daarvoor een iets uitdagender tocht kiezen! De ‘culturele’ monumenten onderweg, de eerste kennismaking met Tsjechië en zijn mensen was zoals verwacht en dit aspect zou ik een ‘4’ geven.”
Familie De Kock, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
Dhr. en Mevr. Van Nimwegen, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Mooie afwisselende tour, goed georganiseerd met duidelijke routebeschrijving. Leuke, prettige kennismaking met Tsjechië. Bij een volgende reis plannen wij een rustdag in. i.p.v. 6 dagen aaneengesloten, liever 3 + rustdag + 3. In ieder geval was een rustdag in Lednice niet gek geweest.”
Anoniem, juni 2013

Algemeen oordeel: 4
“Het zou fijn geweest zijn als we kaartmateriaal en zo eerder gehad hadden, i.v.m.voorbereiding en per persoon of in ieder geval per kamer de kaarten en de info. Zodat iedereen het ‘s avonds kan bekijken en dat we met meerdere de gedetailleerde route op de fiets vinden konden. Maar het is prima verlopen, het was heel mooi en goed.”
Fam. Bakker, juli 2013

Algemeen oordeel: 4,5
“City bike tour Praag met complimenten aan Lukas. Olomouc is een leuke stad.”
Fam. Wols, juni 2013

 

Foto’s met dank aan dhr. Mastenbroek en dhr. en mevr. Van Nimwegen

De basis

We denken, na het goed beluisteren van de wensen van recreatieve én toerfietsers, en in nauwe samenwerking met onze Tsjechische partner, een zeer budgetvriendelijke tour te hebben ontworpen, omdat we ons ervan bewust zijn, dat lange afstandfietsers doorgaans niet zitten te springen om de grootst mogelijke luxe, maar wel graag gewoon een lekker bed en douche met voedzaam ontbijt willen. Standaard bieden wij deze reis op maat in arrangementsvorm aan. Wij gaan daarbij uit van een kale basis, waarvan wij denken dat het fijn is om dat in ieder geval in Tsjechië voor elkaar te hebben, zeker in kleinere plaatsen onderweg, waar de taal toch wel een handicap kan zijn:

 • Overnachtingen in geselecteerde ** en *** pensions en hotels
 • Kamers met eigen douche/toilet. Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen, emergency sheet en nuttige adressen voor onderweg. Dit alles ontvant u tijdens de pretourmeeting met onze contactpersoon in Praag
 • Een gedetailleerde routebeschrijving met highlights
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand uit Praag te laten komen).

Vanuit deze kale basis, kunt u uw fietsreis verder aankleden met extra opties en eventueel maatwerk.

Extra standaard opties

 • Upgrade naar ****hotels (waar mogelijk)
 • 1-pers. kamer
 • Bagagevervoer. Dit is het overwegen waard, omdat u zonder bagage de handen vrij heeft om onderweg een museum of bezienswaardigheid te bezoeken. U neemt alleen dagbagage mee en kunt de fietsen alleen laten.
 • Huurfietsen:
  • goede trekkingfietsen met minimaal 24 versnellingen. Wij werken met Pells Stratus, Pells Stratus De Luxe (beiden van Tsjechische makelij) en met GT Transeo 4.0 (USA).
  • Elektrische fietsen zijn beschikbaar op aanvraag
  • Voor algemene informatie over huurfietsen (standaard- en extra uitrusting, bij te bestellen extra uitrusting, fietsverzekering, e.d.), klik op: Fietsen huren, waar moet je aan denken?
  • Voor de technische specificaties van onze huurfietsen, zowel trekking fietsen als elektrische fietsen, klik op: Technische specificaties van onze trekking- en elektrische huurfietsen in Tsjechië.
  • Bij de huurfiets wordt een gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Tsjechië verplicht voor kinderen tot 18 jaar.
 • GPX-bestand gratis beschikbaar (op aanvraag)
 • Veilig parkeren van uw auto in Znojmo
 • Extra nachten in Znojmo, Olomouc of in de overnachtingsplaatsen onderweg

 

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaardopties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen desgewenst uw reis helemaal naar uw wensen aan. Enkele voorbeelden van de afgelopen seizoenen:

 • Dagetappes die afwijken van de standaard 45 – 55 km. Bijvoorbeeld 30 km per dag of 70 km per dag.
 • Een of twee nachten Praag of Wenen als afsluiting van deze fietsvakantie (u kunt vanuit Olomouc via Breclav met de Intercity naar zowel Praag als Wenen).
 • Voor de mensen die ietsje meer uitdaging willen, kunnen we deze tour combineren met delen van de Praag – Wenen tour en delen van de Moravische en Oostenrijkse wijntour! Ook zijn er uitdagende omwegen te maken door de Chriby bergen onderweg naar Olomouc.
 • U kunt deze tour uitbreiden met de UNESCO tour, deel 1, helemaal naar Praag (Olomouc – Moravska Trebova – Litomysl – Pardubice – Kutna Hora – Nymburk – Praag). Voor deze verlenging dient u een normaal goede conditie te hebben, het is iets moeilijker, omdat u het Boheems Moravisch Hoogland moet oversteken, moeilijkheidsgraad 2. Maar voor de meeste mensen goed te doen. In het laatste geval kunt u Praag als uitgangspunt nemen en vandaar met de trein naar Znojmo vertrekken.

Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt, betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2018

Seizoen 2018
Mei t/m september, u kunt dagelijks starten
De volgende data zijn alleen
op aanvraag beschikbaar (prijzen zullen afwijken):
Begin mei: 28.04 – 07.05
Hemelvaart:  10.05 – 12.05
Pinksteren:       18-05 – 20.05

 

Fietsreis Zuid Moravië – fietsen langs de Dyje en Morava – Individuele fietsreis

De basisvarianten Prijs in € / per persoon
Variant 1 Toerprijs met eigen fiets zonder bagagetransport
2 en 3 personen  435
4 en 5 personen € 400
6 en meer personen € 380
Variant 2 Toerprijs met eigen fiets en met bagagetransport
2 en 3 personen € 590
4 en 5 personen € 470
6 en meer personen € 540
Variant 3 Toerprijs met huurfiets zonder bagagetransport 
2 en 3 personen € 600
4 en 5 personen € 530
6 en meer personen € 500
Variant 4 Toerprijs met huurfiets met bagagetransport 
2 en 3 personen € 695
4 en 5 personen € 590
6 en meer personen € 540

Toeslagen voor extra’s

Toeslag ****hotel – 7 nachten € 160
Toeslag 1-pers. kamer standaard hotel – 7 nachten € 125
Toeslag 1-pers. kamer **** hotel – 7 nachten € 175
Toeslag extra nacht Znojmo, Olomouc, standaard hotel pppLO € 30
Toeslag extra nacht Znojmo, Olomouc, ****hotel ppp LO € 55
Toeslag fietshuur – extra dag, per dag € 10
Huur elektrische fiets per dag op aanvraag
Verzekering huurfietsen (tegen schade en diefstal)* Comfort: € 1,92 pppdag  (€ 50 eigen risico per gebeurtenis)

Optimaal: € 3,27 pppdag (geen eigen risico)

Transfer Znojmo – Wenen (met transferbus), bij 1 – 2 pers. € 100 per groep
Transfer Znojmo – Wenen (met transferbus), bij 3 – 6 pers. € 150 per groep
Transfer Olomouc – Znojmo (met transferbus), bij 1 – 2 pers. € 190 per groep minimaal
Transfer Olomouc – Znojmo (met transferbus), bij 4 pers. € 55 per persoon
Transfer Olomouc – Znojmo (met transferbus), bij 4 + pers. € 45 per persoon
Treintickets van Wenen / Praag – beginpunt Znojmo / eindpunt Olomouc Zie onderaan deze pagina
Treintickets eindpunt Olomouc  – beginpunt Znojmo (i.g.v. parkeren auto in Znojmo) Zie onderaan deze pagina
Veilig parkeren van de auto in Znojmo € 8 per dag
Boekingskosten standaard (volgens deze prijslijst) € 30 per boeking
Boekingskosten maatwerk (indien van toepassing) € 100 per boeking

 

* U kunt uw huurfietsen laten verzekeren voor schade, verlies en diefstal  (poliskosten € 3,50). De Verzekering valt onder de reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen (reisverzekering + sportuitrustingsdekking). Lang niet alle reisverzekeringen vergoeden huurfietsen. Vraag dit eventueel na bij uw eigen verzekering.

Treintickets (prijzen zijn slechts een indicatie, exacte prijzen ontvangt u bij boeking):
1. Praag – beginpunt Znojmo: ca. € 21 pp (fietsen ca. € 3 per fiets extra). U bent ca. 5.15 uur onderweg. Overstappen in Breclav.
2. Eindpunt Olomouc – Praag: ca. € 10 pp (fietsen ca. € 3 per fiets extra). U bent ca. 2.40 uur onderweg.
3. Eindpunt Olomouc – beginpunt Znojmo: ca. € 10 pp (fietsen ca. € 3 per fiets extra). U bent ca. 3.50 uur onderweg. Overstappen in Breclav (1 uur wachttijd).
4. Wenen – beginpunt Znojmo (indien aankomst Wenen met vliegtuig): ca. € 18. U bent ca. 1.40 uur onderweg.
5. Eindpunt Olomouc – Wenen (indien vertrek Wenen met vliegtuig): ca. € 31. U bent ca. 3.15 uur onderweg. Overstappen in Breclav.

Indien wij voor u de tickets reserveren (zitplaats en/of fietsticket), dan berekenen wij € 10 bemiddelingskosten per boeking. We dienen in dat geval van u bij boeking het ID- of paspoortnummer te krijgen voor de reservering op naam. Wanneer u dan met de trein reist, dient u uw ID of paspoort te tonen met het ticket met identiek ID of paspoortnummer.

Nieuwsbrief ontvangen? 
E-mail:
Naam:
 
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl