Noord Bohemen

jizerske hory Noord Bohemen grenst in het noorden aan oostelijk Duitsland. Het gebied staat bekend om haar gebergten en haar fascinerende natuur. De glasfabricage en bijouterie (Novy Bor, Sobota, Jablonec nad Nisou, Turnov) zijn hier al eeuwenlang prominent aanwezig.

De berggebieden zijn van west naar oost: Krusné Hory (Ertsgebergte), Luzicke Hory (Lausitzer gebergte) en Jizerské Hory (Isergebergte met bekende plaatsen als Tanvald, Korenov en Bedrichov). De westrand van het Luzicke Hory wordt Ceske Svycarsko (Tsjechisch Zwitserland) genoemd.

Een heel leuk gebied ten zuiden van de Luzicke Hory is het plaatsje Doksy met het Machovo Meer, dat wel iets aan een Italiaans meer doet denken. Boven het meer ligt de schitterende burcht Bezdez op een bergrug.

Langs de Elbe liggen interessante plaatsen: Litomerice, met aan de andere kant het voormalige concentratiekamp Terezin. Liberec is de grootste stad in de regio, met als trekpleister het Aquapark Babylon. Ten zuiden van Liberec ligt het Cesky Raj, het Boheems paradijs, een romantisch gebied met schitterende kastelen (Kost, Humprecht, Trosky) en even zo indrukwekkende rotsformaties. Bekend zijn vooral de Hrubá Skála en Panska Skala.

meer…

machovomeer doksy

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent