Noord Moravië

Moravië is het zuidoostelijk deel van Tsjechië. De landstreek dankt haar naam aan de Morava, één van de rivieren, die in het Hruby Jesenik (het Jeseniky Gebergte) ontspringt en bij de Slowaakse hoofdstad Bratislava met de Donau samenvloeit. Moravië is dunner bevolkt dan Bohemen. Noord Moravië staat vooral bekend als het berggebied met zuivere lucht, koele bossen met diepe dalen en heldere, snelstromende beekjes.

 

Ook is het een streek met oude boerenambachten. Er bevinden zich meerdere skicentra en kuuroorden. De centrale stad is de oude universiteitsstad Olomouc met de zuil van de Heilige Drieeenheid (UNESCO-monument). Het is een streek van Tsjechië die nog niet door het massatoerisme ontdekt is, maar misschien daarom juist des te boeiender.

Lees verder…..

© Mozaïek Reizen 2000 – 2007

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
WIJ STAAN OP DE VOLGENDE BEURZEN IN 2018:
  • za 6 en zo 7 januari: Beurs REIS! in Martini Plaza in Groningen, stand 19. Met Lukas Svarovsky en Vítek Prochazka uit Praag.
  • wo 10 t/m zo 14 januari: Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, stand 11.C040. Met Vítek van wo - vrij en Lukas van vrij - zo.
  • za 10 en zo 11 februari: Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo, Gent. Met Vítek Prochazka uit Praag.
  • vrij 2, za 3 en zo 4 maart: Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Met Lukas Svarovsky uit Praag.

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen is verhuisd. Ons nieuwe adres is:
Mozaïek Reizen
Raphaëlstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20369445
e-mail: info@mozaiekreizen.nl