Oost Bohemen

litomysl rode straat Oost Bohemen is een heerlijke streek, waar u eigenlijk alles wel kunt vinden. Veel Nederlanders hebben in dit gebied niet voor niets een tweede huis gekocht. U kunt hier de rust van kleine, pittoreske, verstilde dorpen vinden, de pure schoonheid van koele bergen, natuurlijke bossen en meanderende beekjes. Wilde bloemen als primula’s en bosanemoontjes zijn er net zo gewoon als bij ons de paardebloemen. Maar zoekt u vertier, ook de dynamiek van grotere steden, zoals Trutnov, Nachod en Hradec Kralové ontbreekt niet. Jaarlijks worden in de steden een reeks feesten en festivals gehouden.
Bovendien kunt u in Oost Bohemen kiezen uit een keur aan zeer verschillende bezienswaardigheden, variërend van het architectonisch unieke stadje Litomysl (dat eigenlijk niemand mag missen), tot het natuurfenomeen de Adrspassko-Teplicke skaly (de Stenen stad van Adrsbach), van de grootste dierentuinsafari van Midden Europa (de Zoo in Dvur Kralové), tot het onderaardse vestingwerk Josefov (45 km doolhof), van de kleinschalige houtgesneden poppetjes in de kerststallen van Trebechovice tot de reusachtige zandstenen beeldengalerij van het complex Kuks. En dit is nog maar een kleine selectie uit de bezienswaardigheden in deze streek! Het noordelijk deel van Oost-Bohemen is het Reuzengebergte. Dit gebied is zo bekend bij Nederlanders en heeft zo’n aparte status dat het elders in een apart stuk wordt beschreven.

meer…

adrspassko teplicke skaly

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
WIJ STAAN OP DE VOLGENDE BEURZEN IN 2018:
  • za 6 en zo 7 januari: Beurs REIS! in Martini Plaza in Groningen, stand 19. Met Lukas Svarovsky en Vítek Prochazka uit Praag.
  • wo 10 t/m zo 14 januari: Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, stand 11.C040. Met Vítek van wo - vrij en Lukas van vrij - zo.
  • za 10 en zo 11 februari: Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo, Gent. Met Vítek Prochazka uit Praag.
  • vrij 2, za 3 en zo 4 maart: Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Met Lukas Svarovsky uit Praag.

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen is verhuisd. Ons nieuwe adres is:
Mozaïek Reizen
Raphaëlstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20369445
e-mail: info@mozaiekreizen.nl