Bezienswaardigheden rondom het Reuzengebergte / Krkonose

reuzengebergte broumov klooster
Als u hier logeert moet u zeker ook een dagtocht met de auto (fiets mee!) plannen naar het beschermde landschap van Broumovsko met de grillige Adrspassko-Teplické skály (kalksteen-formaties) en het klooster van Broumov met haar schitterende interieur.

Broumovsko is een prachtig voorbeeld van een authentiek stuk cultuurlandschap uit het verleden. U komt hier door dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Het is ook een stukje Tsjechië dat heel goed te fietsen is, ook voor de minder geoefende fietser, licht heuvelachtig, maar beslist niet zwaar.

reuzengebergte trutnov
Hetzelfde geldt voor het gebied zuidelijk van de stad Trutnov: het dal van de Upa vanaf Upice tot aan Ceská Skalice, beter bekend als Babiccino udoli / het Grootmoedertjesdal. Hier vormt de Upa een prachtig diep uitgeslepen dal, geflankeerd door bossen en hogerop door uitgestrekte boomgaarden en pittoresque dorpjes.

Het dal dankt haar naam aan misschien wel de bekendste roman uit de Tsjechische geschiedenis, nl. Babicka van de 19de eeuwse schrijfster Bozena Nemcová (in de boekhandel in Trutnov in de Duitse taal te koop). De schrijfster leefde en woonde in Cervený Kostelec, waar men haar huis kan bezoeken. Ook is er een uitgebreid museum in Ceská Skalice aan haar leven en werk gewijd en tenslotte kan men een educatieve wandelroute door het dal volgen naar de oude boerderij waar de roman zich afspeelde.

Lees meer…

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent