Wandelen, langlaufen en fietsen in de Reuzengebergte / Krkonose

reuzengebergte vriend
Al sinds de 17de eeuw worden de wandelwegen tussen de bouda’s in het hogere deel van het Reuzengebergte met ijzeren stangen (die bij hoge sneeuw tenminste ook nog zichtbaar zijn), gemarkeerd. In de loop der tijd is door de hele Krkonose een zeer uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandel- en winterwegen (meer dan 1000 km!) gecreëerd. De bewegwijzering is zeer goed, verdwalen bijna onmogelijk.

De meeste wandelwegen leiden naar de hoofdkam, waar zich de zgn. Vriendschapsweg (17 km lang) op een hoogte tussen de 1300 en 1600 m hoogte voortslingert: een grensoverschrijdend wandelpad op de grens tussen Polen en Tsjechië met fenomenale vergezichten. Voor de klauteraars met minder uithoudingsvermogen onder u staan 5 stoeltjesliften en 1 kabinelift ter beschikking die u naar boven brengen.

De kabinelift in Janske Lazne die u (eventueel met een ter plekke gehuurde fiets) op de Cerna hora (1299m) tilt. Daar aangekomen kunt u genieten van een adembenemend uitzicht.
In de winter zijn de meeste wandelroutes geprepareerd als loipes. De kamwegen hebben dan veiliger varianten.

reuzengebergte mountainbiken
Hoewel het hooggebergte vanouds met name een wandelgebied is, zijn in alle grotere toeristencentra tegenwoordig mountainbikes te huur. Het mountainbiken heeft een grote vlucht genomen. Er zijn inmiddels vele gemarkeerde routes in en om het Reuzengebergte ontwikkeld.

Een bekende lange afstandsfietsroute is bijvoorbeeld de Elberoute, die vanaf de bron van de Elbe in Spindleruv Mlyn naar Dresden loopt. U vindt deze route ook in ons aanbod.

Het meest beschermde stuk van het Reuzengebergte (zone I) is echter alleen te voet toegankelijk. Dit zijn met name de sub-alpiene en alpine zone. Het laatste stukje naar de bron van de Elbe, zult u dus te voet af moeten leggen. Maar dat mag geen straf zijn, in dit schitterende, zuivere natuurgebied!

Lees meer…

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent