Het Coronavirus en Mozaïek Reizen

Een fietsvakantie boeken in tijden van corona

Bij een negatief reisadvies kunt u uw fietsreis kosteloos omboeken óf kosteloos annuleren. Daarnaast is Mozaïek Reizen lid van de GGTO, u heeft dus altijd de zekerheid van de garantieregeling. Zo kunt u veilig uw reis boeken en alvast uitkijken naar een mooie vakantie!

Huidige stand van zaken

Momenteel wordt er door het ministerie van Buitenlandse Zaken een individueel reisadvies per land afgegeven. Dit betekent dat u veilig op vakantie kunt naar landen die op code geel of groen staan. Deze landen kunnen dan nog wel inreisvoorwaarden stellen aan Nederlandse toeristen, zoals het kunnen tonen van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatief testbewijs (PCR-test, antigeen-sneltest). 

Sinds de komst van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) is het reizen gemakkelijker geworden. U kunt het DCC aanmaken in de CoronaCheck-app. U krijgt dan een QR-code. Via deze QR-code kunt u het bewijs (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of bewijs van herstel van corona) laten zien in uw vakantieland.

Verantwoordelijkheid (in)reisvoorwaarden

Als u naar uw vakantiebestemming afreist, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het kunnen voldoen aan de geldende (in)reisvoorwaarden voor uw bestemming. U dient dus zelf zorg te dragen voor de juiste en geldige (in)reis- en/of vaccinatiedocumenten. Via de website nederlandwereldwijd.nl kunt u de actuele voorwaarden per land bekijken.

Wat als er voor uw vakantiebestemming toch een negatief reisadvies geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken?

Mocht er kort voor vertrek een negatief reisadvies gelden vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor uw bestemming, dan kunt u uw reis altijd kosteloos omboeken naar een later moment / een andere bestemming óf u kunt ervoor kiezen om uw fietsvakantie kosteloos te annuleren, u ontvangt dan uw betaling retour.

Verder houden wij de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus goed in de gaten. Hierbij letten wij op de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de richtlijnen van het RIVM en hebben wij nauw contact met onze lokale partners. Wij vinden het belangrijk om duidelijk te communiceren. Wij zullen u dan ook tijdig en goed informeren als er belangrijke veranderingen zijn die invloed hebben op uw fietsvakantie. Mocht het nodig zijn, dan kunt u onderweg ook altijd terugvallen op ons en onze lokale partner.

Daarnaast is Mozaïek Reizen aangesloten bij de GGTO (garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators). De GGTO is vergelijkbaar met de SGR, maar dan voor kleinschalige reisorganisaties. Uw reissom is bij de GGTO verzekerd tegen financieel onvermogen van de reisorganisatie.

Annuleringsverzekering

Een epidemie (reisadvies van de overheid, quarantaineplicht en vaccinatie-eis) valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Alleen als het coronavirus aantoonbaar vastgesteld is bij u of uw reisgenoot, dekken veel annuleringsverzekeringen dit wel voor een nog te beginnen reis. Check altijd goed de voorwaarden bij uw verzekeringsmaatschappij.

Maatregelen

Voor de actuele stand van zaken m.b.t reizen en het coronavirus verwijzen wij u naar de volgende informatiewebsites:

  • Nederlandwereldwijd: dit is de publiekswebsite van het ministerie van Buitenlandse Zaken met daarop de actuele informatie omtrent reizen naar het buitenland (o.a. reisadviezen).
  • ANWB Reiswijzer: handige website over de geldende coronamaatregelen in de verschillende vakantielanden.
 
Heeft u een andere vraag of wilt u met ons overleggen, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. We helpen u graag verder!