Het Coronavirus en Mozaïek Reizen

Op dit moment een fietsvakantie boeken?

Inmiddels begint het wel te kriebelen: wanneer kunnen wij weer op de fiets Europa door? De mooie natuur en cultuur ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en lekker ontspannen fietsen. Wij begrijpen dat het nu moeilijk is om in te schatten wanneer dit weer mogelijk is, maar wij denken graag in oplossingen.

Mozaïek Reizen biedt daarom tijdelijk de mogelijkheid om tot 6 weken voor vertrek zelf uw fietsvakantie kosteloos om te boeken of kosteloos te annuleren. Voor fietsreizen in Nederland zelfs tot 3 weken voor vertrek. Wij vragen daarnaast géén eerste termijnbetaling (aanbetaling). Deze mogelijkheid geldt voor fietsvakanties die geboekt worden vóór 1 mei 2021 en met aankomst tot 1 oktober 2021 (bij de fietsreizen langs de Weser, de Main en van Magdeburg naar Hamburg/Cuxhaven is het alleen mogelijk om kosteloos om te boeken). Op deze manier kunt u nu alvast veilig en zorgeloos uw vakantie boeken.

Daarnaast houden wij de ontwikkelingen met betrekking tot het virus goed in de gaten. Wij letten hierbij op de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de richtlijnen van het RIVM en wij hebben nauw contact met onze lokale partners. Onze fietsvakanties laten wij alleen doorgaan als het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor die bestemming op groen of geel staat en de essentiële onderdelen van de reis uitgevoerd kunnen worden. Geldt er vlak voor vertrek een negatief reisadvies voor uw reisbestemming (oranje of rood) en/of kunnen wij essentiële onderdelen van de reis niet uitvoeren, dan boeken wij uiteraard uw reis ook nog binnen die 6 weken voor vertrek kosteloos om of annuleren wij uw reis kosteloos.

Korte samenvatting

  • Boekt u uw fietsvakantie vóór 1 mei 2021, dan kunt u zelf deze reis tot 6 weken voor vertrek kosteloos omboeken of kosteloos annuleren. Voor fietsreizen in Nederland zelfs tot 3 weken voor vertrek. 
  • Deze aanbieding is geldig voor al onze fietsreizen (bij de fietsreizen langs de Weser, de Main en van Magdeburg naar Hamburg/Cuxhaven kunt u alleen kosteloos omboeken). 
  • De aankomstdatum van uw fietsvakantie moet voor 1 oktober 2021 liggen.
  • U hoeft geen eerste termijnbetaling (aanbetaling) te doen. De gehele reissom hoeft u pas uiterlijk 6 weken voor vertrek te betalen.
  • Binnen de 6 weken voor vertrek gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden, tenzij er vlak voor vertrek een negatief reisadvies voor de reisbestemming wordt afgegeven en/of als blijkt dat wij essentiële onderdelen van de reis niet uit kunnen voeren. In dat geval boeken wij uiteraard uw reis ook nog binnen die 6 weken voor vertrek kosteloos om of annuleren wij uw reis kosteloos.

Let op: als u ervoor kiest om een annuleringsverzekering bij uw reis af te sluiten, dan kan de premie voor de annuleringsverzekering niet gecrediteerd worden. De premie dient dan ook binnen 7 dagen na boeking betaald te worden. Een epidemie (reisadvies van de overheid, quarantaineplicht en vaccinatie-eis) valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. 

Tegoedbon (coronavoucher)

Heeft u voor uw geannuleerde reis een tegoedbon ontvangen vanwege het coronavirus, dan kunt u deze tegoedbon bij ons inzetten voor een nieuwe boeking. De tegoedbon is een jaar geldig. Dit betekent dat u voor de einddatum – vermeld op de tegoedbon – de nieuwe fietsvakantie geboekt moet hebben, maar de vertrekdatum van uw reis kan na die datum liggen. U kunt de tegoedbon inzetten voor een fietsvakantie naar keuze.

Omboeken

Als u een fietsreis bij ons geboekt heeft, maar u wilt deze reis omboeken naar een later moment of een andere bestemming, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan samen met u kijken naar de mogelijkheden.

Maatregelen

Voor de actuele stand van zaken m.b.t reizen en het coronavirus verwijzen wij u naar de volgende informatiewebsites:

  • Nederlandwereldwijd: dit is de publiekswebsite van het ministerie van Buitenlandse Zaken met daarop de actuele informatie omtrent reizen naar het buitenland (o.a. reisadviezen).
  • ANWB Reiswijzer: handige website over de geldende coronamaatregelen in de verschillende vakantielanden.
 
Heeft u een andere vraag of wilt u met ons overleggen, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. We helpen u graag verder!