Het Coronavirus en Mozaïek Reizen

Op dit moment een fietsvakantie boeken?

Inmiddels begint het wel te kriebelen: wanneer kunnen wij weer op de fiets Europa door? De mooie natuur en cultuur ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en lekker ontspannen fietsen.

Vanaf 15 mei 2021 wordt er door het ministerie van Buitenlandse Zaken weer een individueel reisadvies per land afgegeven. Dit betekent dat u weer veilig op vakantie kunt naar landen die op code geel of groen staan. Deze landen kunnen dan nog wel inreisvoorwaarden stellen aan Nederlandse toeristen, zoals het kunnen tonen van een vaccinatiebewijs of recent negatief testbewijs (PCR-test, antigeentest). Het aantal landen dat op geel of groen staat, wordt steeds groter. In heel Europa stijgt de vaccinatiegraad en daalt de besmettingsgraad, de verwachting is dus dat er de aankomende tijd steeds meer kan. Veel landen kunnen dan een veilige vakantiebestemming worden en code geel of groen krijgen vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Wat als er voor uw vakantiebestemming toch een negatief reisadvies geldt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken?

Mocht er kort voor vertrek een negatief reisadvies (code oranje of rood) gelden vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor uw bestemming, dan kunt u uw reis altijd kosteloos omboeken naar een later moment / een andere bestemming óf u kunt ervoor kiezen om uw fietsvakantie kosteloos te annuleren, u ontvangt dan uw betaling retour. 

Verder houden wij de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus goed in de gaten. Hierbij letten wij op de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de richtlijnen van het RIVM en hebben wij nauw contact met onze lokale partners. Wij vinden het belangrijk om duidelijk te communiceren, zeker in deze tijd. Wij zullen u dan ook tijdig en goed informeren als er belangrijke veranderingen zijn die invloed hebben op uw fietsvakantie. Mocht het nodig zijn, dan kunt u onderweg ook altijd terugvallen op ons en onze lokale partner. 

Daarnaast is Mozaïek Reizen aangesloten bij de GGTO (garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators). De GGTO is vergelijkbaar met de SGR, maar dan voor kleinschalige reisorganisaties. Uw reissom is bij de GGTO verzekerd tegen financieel onvermogen van de reisorganisatie. 

Tegoedbon (coronavoucher)

Heeft u voor uw geannuleerde reis een tegoedbon ontvangen vanwege het coronavirus, dan kunt u deze tegoedbon bij ons inzetten voor een nieuwe boeking. Op de tegoedbon staat een einddatum vermeld. Dit betekent dat u voor deze einddatum de nieuwe fietsvakantie geboekt moet hebben, maar de vertrekdatum van uw reis kan na die datum liggen. U kunt de tegoedbon inzetten voor een fietsvakantie naar keuze.

Annuleringsverzekering

Een epidemie (reisadvies van de overheid, quarantaineplicht en vaccinatie-eis) valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Alleen als het coronavirus aantoonbaar vastgesteld is bij u of uw reisgenoot, dekken veel annuleringsverzekeringen dit wel voor een nog te beginnen reis. Check altijd goed de voorwaarden bij uw verzekeringsmaatschappij.

Maatregelen

Voor de actuele stand van zaken m.b.t reizen en het coronavirus verwijzen wij u naar de volgende informatiewebsites:

  • Nederlandwereldwijd: dit is de publiekswebsite van het ministerie van Buitenlandse Zaken met daarop de actuele informatie omtrent reizen naar het buitenland (o.a. reisadviezen).
  • ANWB Reiswijzer: handige website over de geldende coronamaatregelen in de verschillende vakantielanden.
 
Heeft u een andere vraag of wilt u met ons overleggen, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. We helpen u graag verder!