Wie zijn wij

Specialist in fietsvakanties Midden-Europa

Mozaïek Reizen is een kleinschalig familiebedrijf dat al meer dan 15 jaar gespecialiseerd is in unieke fietsvakanties in Midden-Europa. Persoonlijke aandacht, advies en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om u naar huis te laten gaan met een fantastische ervaring rijker!

Als het gaat om fietsvakanties zijn de behoeften heel verschillend. De echte, doorgewinterde trekker zal geen of slechts minimale organisatie willen. Bij ons kan zo’n uitgeklede fietsvakantie ook (bij het merendeel van reizen). Het begint bij alleen de overnachtingen in hotels incl. ontbijt, een goede routebeschrijving met kaartmateriaal en GPX-bestanden, 24-uurs telefonische ondersteuning en daadwerkelijke hulp in geval van nood. Maar u kunt de vakantie net zo aankleden als u zelf wilt. Met extra’s zoals: bagagevervoer, (elektrische) huurfietsen, extra nachten bij het begin of eindpunt, rustdagen onderweg en een transfer terug. 

Wij zijn daarnaast als een van de eerste reisorganisaties begonnen met het aanbieden van speciale fietsreizen voor gezinnen met kinderen (de familytours). Voor veel van onze fietstours hebben wij een familievariant ontwikkeld. Een fietsreis is namelijk een heel leuk en leerzaam avontuur om met kinderen te ondernemen.

U kunt bij ons uw wensen voor een fietsvakantie doorgeven en wij gaan graag voor u aan de slag om een geslaagde fietsreis te organiseren!

Een korte geschiedenis van Mozaïek Reizen

Wij zijn in 2001 gestart als reisbureau voor accommodaties in zomer en winter in Tsjechië. Met veel aandacht voor uitgebreide land- en regio-informatie en voor een persoonlijke benadering.

Sinds 2007 zijn wij een andere weg in geslagen. Wij leerden Lukáš kennen, onze “man in Praag”. Een intensieve en inspirerende samenwerking was het gevolg. Wij zijn ons gaan richten op fietsers en op het promoten van Tsjechië als uitstekend land voor fietsvakanties. Samen hebben wij de afgelopen jaren een divers aanbod fietsvakanties in Tsjechië, specifiek voor de Nederlandse en Belgische markt, ontwikkeld. Met onze gezamenlijke fietsvakanties hebben we in de loop der jaren een uitstekende naam opgebouwd, niet in de laatste plaats door onze uitstekende service ter plaatse door Lukáš.

Naar aanleiding van de wensen van onze klanten, zijn wij sinds 2014 ons fietsroutenetwerk gestaag aan het uitbreiden met nieuwe routes in Tsjechië en met op elkaar aansluitende routes in de omliggende landen, zodat een netwerk van routes ontstaat. Wij werken daartoe samen met lokale, betrouwbare partners die net als ons persoonlijke aandacht en kwaliteit belangrijk vinden.

Inmiddels hebben wij een flink aantal fietsers die al meerdere achtereenvolgende jaren een fietsreis via ons geboekt hebben en wij hopen ook u te mogen verwelkomen.

De mensen achter Mozaïek Reizen

Christine de Blécourt

Christine is de oprichtster van Mozaïek Reizen. Zij is antropologe (volkenkundige) en voorlichter van huis uit en is altijd al geïnteresseerd in andere landen en andere gewoonten. Zij zal dan ook niet zo snel van haar stuk zijn als ze ergens komt waar het anders toegaat dan thuis. Christine is al 15 jaar actief in fietsreiswereld. Door deze jarenlange ervaring kunt u goed bij haar terecht voor advies.

Christine de Blécourt - over ons
web 1 (2)

Emma de Blécourt

Als kind was ik al een echt buitenmens, in de natuur van alles ontdekken. Toen ik wat ouder werd, pakte ik ook graag de fiets. Het mooiste vind ik dat je op de fiets de omgeving meer beleeft. Nieuwe plekken, mensen en natuur leren kennen, vind ik leuk. Na mijn opleiding Officemanagement ben ik bij Mozaïek Reizen gaan werken. Het bezig zijn met reizen, het persoonlijke contact met klanten, de voortdurende ontwikkelingen in de reiswereld en de uitdaging daarin, maken dat ik het werken bij Mozaïek Reizen met plezier doe. Mijn doel is om klanten een mooie, unieke en onvergetelijke fietsvakantie te bezorgen!

Lukáš Svárovský

Lukáš is onze partner van het eerste uur. Samen met hem zijn wij in 2007 begonnen met het aanbieden van fietsvakanties in Tsjechië. Als  afgestudeerd historicus, combineert hij zijn passie voor het toerfietsen met het doorgeven van de rijke geschiedenis van Tsjechië. Hij is een fervent fietser en brengt waar het kan zijn vrije uren in het zadel door. Alle routes heeft hij ontwikkeld en samen met Christine voor de Nederlandse fietser geschikt gemaakt. Lukáš is tevens verantwoordelijk voor de praktische organisatie ter plaatse van de fietsreizen in Tsjechië. Op de Vakantiebeurs in Utrecht en op de Fiets- en Wandelbeurzen is hij er – als het enigszins kan – bij en komen oude klanten vaak langs om een praatje te maken.

foto web lukas
Foto Fabienne website bew

Fabienne Sonderen

Ik ben Fabienne Sonderen, een laatstejaarsstudent aan de opleiding Travel en Hospitality. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de keuken, waar ik mijn creativiteit inzet om heerlijke gerechten te bereiden. Reizen is mijn grootste passie en op dit moment loop ik mijn eindstage bij Mozaïek Reizen om meer te leren over de ins en outs van een touroperator. Ik kijk ernaar uit om mijn liefde voor gastvrijheid in de reiswereld te laten bloeien.