Mozaïek Reizen – Over ons

Specialist in fietsvakanties Tsjechië en Midden-Europa

 

Een geslaagde fietsvakantie in Midden-Europa

Al meer dan 10 jaar organiseren wij unieke fietsvakanties in Midden-Europa. Persoonlijke aandacht, advies en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij doen er alles aan om u naar huis te laten gaan met een fantastische ervaring rijker!

Als het gaat om fietsvakanties zijn de behoeften heel verschillend. De echte, doorgewinterde trekker zal geen of slechts minimale organisatie willen. Bij ons kan zo’n uitgeklede fietsvakantie ook. Het begint bij alleen de overnachtingen in hotels (met ontbijt), een goede Nederlandstalige routebeschrijving met kaartmateriaal, 24-uurs telefonische ondersteuning en daadwerkelijke hulp in geval van nood. Maar u kunt de vakantie net zo luxe aankleden als u zelf wilt. Met extra’s zoals: bagagevervoer, GPX-bestanden, (elektrische) huurfietsen, extra nachten bij het begin of eindpunt, rustdagen onderweg en een transfer terug. In sommige landen is een upgrade naar 4* hotels, kortere etappes of juist langere etappes of zelfs een geheel voor u gemaakte reis ook mogelijk.

Wij zijn daarnaast als een van de eerste reisbureaus begonnen met het aanbieden van speciale fietsreizen voor gezinnen met kinderen (de familytours). Voor veel van onze fietstours hebben wij een familievariant ontwikkeld. Een fietsreis is namelijk een heel leuk en leerzaam avontuur om met kinderen te ondernemen.

U kunt bij ons uw wensen voor een fietsvakantie doorgeven en wij gaan graag voor u aan de slag om een geslaagde fietsreis te organiseren!

Een korte geschiedenis van Mozaïek Reizen

Wij zijn in 2001 gestart als reisbureau voor accommodaties in zomer en winter in Tsjechië. Met veel aandacht voor uitgebreide land- en regio-informatie en voor een persoonlijke benadering.

Sinds 2007 zijn wij een andere weg in geslagen. Wij leerden Lukáš kennen, onze “man in Praag”. Een intensieve en inspirerende samenwerking was het gevolg. Wij zijn ons gaan richten op fietsers en op het promoten van Tsjechië als uitstekend land voor fietsvakanties. Samen hebben wij de afgelopen jaren een divers aanbod fietsvakanties in Tsjechië, specifiek voor de Nederlandse en Belgische markt, ontwikkeld. Met onze gezamenlijke fietsvakanties hebben we in de loop der jaren een uitstekende naam opgebouwd, niet in de laatste plaats door onze uitstekende service ter plaatse door Lukáš, historicus en fervent toerfietser.

Naar aanleiding van de wensen van onze klanten, zijn wij sinds 2014 ons fietsroutenetwerk gestaag aan het uitbreiden met nieuwe routes in Tsjechië en met op elkaar aansluitende routes in de omliggende landen, zodat een netwerk van routes ontstaat. Wij werken daartoe samen met lokale, betrouwbare partners die net als ons persoonlijke aandacht en kwaliteit belangrijk vinden.

Inmiddels hebben wij een flink aantal fietsers die al meerdere achtereenvolgende jaren een fietsreis via ons geboekt hebben en wij hopen ook u te mogen verwelkomen.

De mensen achter Mozaïek Reizen

Christine de Blécourt

Christine is de oprichtster en eigenaresse van Mozaïek Reizen. Zij is antropologe (volkenkundige) en voorlichter van huis uit en is altijd al geïnteresseerd in andere landen en andere gewoonten. Zij zal dan ook niet zo snel van haar stuk zijn als ze ergens komt waar het anders toegaat dan thuis. Christine is al meer dan 10 jaar actief in de fietsreiswereld. Door deze jarenlange ervaring kunt u goed bij haar terecht voor advies.

Emma de Blécourt

Als kind was ik al een echt buitenmens, in de natuur van alles ontdekken. Toen ik wat ouder werd, pakte ik ook graag de fiets. Het mooiste vind ik dat je op de fiets de omgeving meer beleeft. Nieuwe plekken, mensen en natuur leren kennen, vind ik leuk. Na mijn opleiding Officemanagement ben ik bij Mozaïek Reizen gaan werken. Het bezig zijn met reizen, het persoonlijke contact met de klanten, de voortdurende ontwikkeling van de reiswereld en de uitdaging daarin maken dat ik het werken bij Mozaïek Reizen met plezier doe. Mijn doel is om klanten een mooie, unieke én onvergetelijke fietsvakantie te bezorgen!

Lukáš Svárovský 

Lukáš is sinds 2007 onze partner voor fietsvakanties in Tsjechië. Als afgestudeerd historicus, combineert hij zijn passie voor het toerfietsen met het doorgeven van de rijke geschiedenis van Tsjechië. Hij is een fervent fietser en brengt waar het kan zijn vrije uren in het zadel door. Alle routes heeft hij ontwikkeld en – samen met Christine – voor de Nederlandse fietser geschikt gemaakt. Lukáš is tevens verantwoordelijk voor de praktische organisatie ter plaatse van de fietsreizen in Tsjechië. Op de Vakantiebeurs in Utrecht en op de Fiets- en Wandelbeurzen is hij er – als het enigszins kan – bij en komen oude klanten vaak langs om een praatje te maken.

Diane Borger, reserveringsmedewerkster Mozaïek Reizen Diane Borger

Daine is onze rots in de branding. Zij heeft jarenlange ervaring bij verschillende reisbureaus en heeft daar bewezen dat ze klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Zij is vaste vervangster als Christine en Emma niet aanwezig zijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent