Mozaïek Reizen – over ons: specialist in fietsvakanties Tsjechië en Midden-Europa

Een geslaagde fietsvakantie in Midden-Europa

Als het gaat om fietsvakanties zijn de behoeften heel verschillend. De echte, doorgewinterde trekker zal geen of slechts minimale organisatie willen. Bij ons kan zo’n uitgeklede fietsvakantie ook! Het begint bij bijvoorbeeld alleen de overnachtingen (met ontbijt), een goede routebeschrijving met kaartmateriaal en 24-uurs telefonische ondersteuning en daadwerkelijke hulp in geval van nood. Maar voor alle anderen is de vakantie net zo luxe aan te kleden als u zelf wilt. Met extra’s als: bagagevervoer, huurfietsen (op de meeste trajecten ook elektrische!), GPS-huur, stukjes transfer per trein, **** – hotels. Maar ook met bijvoorbeeld extra nachten bij het begin of op het eindpunt, met rustdagen onderweg, met kortere etappes (van bijv. 30 – 40 km) of juist langere. Tot het summum: een compleet verzorgde reis in 4-sterrenhotels met een volgauto voor vermoeide reizigers en een mee fietsende gids.

Een korte geschiedenis van Mozaïek Reizen

Mozaïek Reizen is in 2001 gestart en in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele reisorganisatie voor accommodaties in zomer en winter in Tsjechië. Met veel aandacht voor uitgebreide land-, regio- en ski-informatie en voor een persoonlijke benadering.

Het begon in Tsjechië met Lukáš Svárovský

Sinds 2007 zijn we, eerst nog aarzelend, een andere weg ingeslagen. We zijn ons – in nauwe samenwerking met Lukáš Svárovský uit Praag – steeds meer gaan richten op toerfietsers en op het promoten van Tsjechië als uitstekend land voor fietsvakanties. Met onze gezamenlijke fietsvakanties in Tsjechië hebben we in nu alweer 8 jaar tijd een uitstekende naam opgebouwd, niet in de laatste plaats door onze uitstekende service ter plaatse door Lukáš , historicus en gymleraar én fervent toerfietser. Samen met hem streven wij naar de beste prijs/kwaliteit en doen we er alles aan om u naar huis te laten gaan met een fantastische ervaring rijker. U heeft er niets aan als u net een prachtige etappe heeft gefietst, maar in een naargeestig hotel moet overnachten. Wij proberen onze overnachtingen zo te kiezen, dat u in de mooiste stadjes, in goede hotels kunt slapen.

Sinds 2014 zijn we ons fietsroutenetwerk gestaag aan het uitbreiden met op elkaar aansluitende routes in de omliggende landen, zodat een netwerk van routes ontstaat. Wij werken daartoe samen met lokale partners. De ervaring leert dat daar graag gebruik van wordt gemaakt.

De mensen achter Mozaïek Reizen

Christine de Blécourt

Christine de Blécourt is de oprichtster en eigenaresse van Mozaïek Reizen. Zij is antropologe (volkenkundige) en voorlichter van huis uit en is altijd al geïnteresseerd in andere landen en andere gewoonten. Zij zal dan ook niet zo snel van haar stuk zijn als ze ergens komt waar het anders toegaat dan thuis. Christine is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van onze reizen. Doorgaans beantwoordt zij de mail en de telefoon.
In 2007 leerde zij Lukáš Svárovský kennen, onze “man in Praag”. Een intensieve en inspirerende samenwerking was het gevolg. Samen hebben zij zo in de afgelopen jaren een divers aanbod fietsvakanties in Tsjechië, specifiek voor de Nederlandse en Belgische markt, ontwikkeld. Elk jaar komen er weer nieuwe fietsreizen bij. Sinds 2014 heeft zij ook in andere landen betrouwbare partners gezocht om te komen tot een uitgebreider netwerk van fietsroutes in Midden-Europa.

Lukas Svarovsky

Lukáš Svárovský is sinds 2007 onze partner voor fietsvakanties in Tsjechië. Als afgestudeerd historicus en sportleraar, combineert hij zijn passie voor het toerfietsen met het doorgeven van de rijke geschiedenis van Tsjechië. Hij is een fervent fietser en brengt waar het kan zijn vrije uren in het zadel door. Alle routes heeft hij ontwikkeld en – samen met Christine – voor de Nederlandse – recreatieve – toerfietser geschikt gemaakt.
Lukáš is tevens verantwoordelijk voor de praktische organisatie ter plaatse van de fietsreizen in Tsjechië. Inmiddels hebben we een flink aantal vaste klanten die in achtereenvolgende jaren een fietsreis in Tsjechië hebben geboekt, niet in de laatste plaats ook vanwege de gezellige en vriendelijke persoonlijkheid van Lukáš  Op de Vakantiebeurs in Utrecht en op de Fiets- en Wandelbeurzen is hij er – als het enigszins kan – bij en komen oude klanten vaak langs om een praatje te maken, om raad te vragen of om foto’s te laten zien.

Diane Borger, reserveringsmedewerkster Mozaïek Reizen

Diane Borger

Diane Borger is onze rots in de branding. Zij heeft jarenlange ervaring bij verschillende reisbureaus en heeft daar bewezen dat ze klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Zij is vaste vervangster van Christine en behandelt uw email en telefoon als Christine afwezig is.

Joop de Blécourt - financieel management Mozaïek Reizen

Joop de Blécourt

Joop de Blécourt is planoloog van origine. Vandaar zijn interesse in routebeschrijvingen, plattegronden en kaartmateriaal. Joop is tevens onze financiële man. Hij zorgt dat de betalingen op tijd binnen komen en uitgaan. Hij doet zijn werk meestal achter de schermen, maar is onmisbaar. Niet in de laatste plaats omdat hij de echtgenoot van Christine is en haar altijd steunt in drukke tijden.

Nieuwsbrief ontvangen? 
E-mail:
Naam:
 
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl