Groepsaccommodaties wintersport Tsjechië

Tsjechie wordt vaak als wintersport bestemming gekozen door schoolgroepen en door groepen families met kinderen. Dat is ook niet zo gek, omdat er met name in de skigebieden van het Reuzengebergte oftewel Krkonose en omstreken bijna per definitie ruime vakantiehuizen en dus geschikte groepsaccommodaties voor een geslaagde skivakantie /wintersport  Tsjechie voorhanden zijn. Het hoort namelijk bij de traditionele huizenbouw van de streek, die bedoeld was om grote families in onder te brengen.

Tsjechie is als wintersport land voor schoolgroepen en groepen met kinderen vooral een goede keuze, omdat:

1)    U nog steeds relatief goedkoop uit bent qua skihuur, skilessen, skipassen

2)    Eten en drinken in Tsjechie niet alleen heel smakelijk zijn (ook en vooral voor kinderen), maar ook  nog steeds stukken goedkoper zijn dan in de Alpenlanden

Heerlijke maaltijd in restaurant "Na Kopecku" in Horni Marsov, ca. € 6 Heerlijke maaltijd in restaurant “Na Kopecku”, Horni Marsov, € 6

3)    de skigebieden in de wintersport plaatsen tegenwoordig bijna allemaal een kidspark hebben, waar uw kinderen veilig en spelenderwijs de eerste beginselen van het skiën leren, iets waar ze een levenlang plezier van zullen hebben.

Omheind Kidspark in Lipno nad Vltavou, onderaan de skiliften Omheind Kidspark in Lipno nad Vltavou, onderaan de skiliften

4)    de skigebieden in Tsjechië in vergelijking met de Alpenlanden kleinschaliger zijn, maar daardoor ook overzichtelijker en gezelliger.

5)    de groepsaccommodaties relatief goedkoper (goedkoper per persoon) zijn dan pensions, omdat er bijv. niet voor elke kamer een badkamer  nodig is, en men doorgaans met iets minder luxe per gezin toe kan. Wel is voor bijna alle families een gemeenschappelijke ruimte heel belangrijk, een ruimte waar men met het hele gezelschap gezellig samen kan zijn en waar de kinderen lekker kunnen spelen. Vaak ook is ruimte om het huis van belang voor de kinderen, die dan veilig in de sneeuw kunnen ravotten.
 
wkr243 - deel van de gemeenschappelijke woonkamer met open haard
wkr243 – deel van de gemeenschappelijke woonkamer met open haard

De huizen variëren in luxe en grootte en dus in prijs. Soms zijn het vakantiehuizen met enkele gemeenschappelijke douches/toiletten, soms zijn het pensions, die als huis verhuurd worden. Deze laatste zijn uiteraard duurder, omdat u per kamer complete sanitaire voorzieningen hebt, een professionele keuken en een sfeervolle gemeenschappelijke ruimte. We rekenen onder de groepsaccommodaties ook de pensions, die u in zijn geheel kunt afhuren, maar wel compleet met verzorging, vaak in de vorm van half pension.

Wij hebben hieronder een aantal van zulke groepsaccommodaties voor uw  wintersport / skivakantie in Tsjechie uitgezocht. Als u op het betreffende vakantiehuis klikt vindt u de uitgebreide beschrijving.  De meeste groepsaccommodaties liggen in het Reuzengebergte, enkele liggen in Zuid Bohemen of in een ander wintersport gebied van Tsjechië.

wkr166, groepsaccommodatie Svoboda n. Upou, Reuzengebergte wkr166, groepsaccommodatie Svoboda n. Upou, Reuzengebergte
groepsaccommodatie wintersport tsjechie wkr243 wkr243, groepsaccommodatie Horni Marsov, Reuzengebergte
wkr189, groepshuis voor 12 - 15 personen, Rudnik, Reuzengebergte
wkr189, groepshuis voor 12 - 15 personen, Rudnik, Reuzengebergte
wkr237, groepsaccommodatie, Prkenny Dul, Reuzengebergte
wkr237, groepsaccommodatie, Prkenny Dul, Reuzengebergte
wpk167, groepsaccommodatie Horni Olesnice, Reuzengebergte wpk167, groepsaccommodatie Horni Olesnice, Reuzengebergte
wkr181, pension voor groepen 22 - 30 pers., wintersport Reuzengebergte
wkr181, pension voor groepen 22 - 30 pers., wintersport Reuzengebergte
wzb352, familiehuis op 6 km van skigebied Lipno/Kramolin, tot 12 pers. wzb352, familiehuis op 6 km van skigebied Lipno/Kramolin, tot 12 pers.
wzb353, luxe groepshuis op 6 km van skigebied Lipno / Kramoling, 12 prs. wzb353, luxe groepshuis op 6 km van skigebied Lipno / Kramolin, 12 prs.
wzb350, luxe accommodatie Zuid Bohemen, 6 km van skigebied Lipno  Kramolin wzb350, luxe accommodatie Zuid Bohemen, 6 km van skigebied Lipno Kramolin

 Wilt u de beschikbaarheid van een bepaalde groepsaccommodatie weten, schrijf dan de accommodatie code op (bijv. wkr243),  ga naar de volgende link https://www.mozaiekreizen.nl/bookinn/index.php?p=zsel&SoortVakantie=1  kies periode, selecteer “huis” of “pension” (al naar gelang van toepassing), selecteer “Toon alle accommodaties” en toets onderaan de accommodatie code in. Klik onderaan op “Zoeken”. U komt dan bij de beschrijving van de betreffende groepsaccommodatie. Scrollt u helemaal naar beneden dan ziet u of de woning nog beschikbaar is.

Mocht u er niet uitkomen of nog aanvullende vragen hebben, belt u ons gerust, we staan u graag te woord. Ook kunt u ons natuurlijk emailen: info@mozaiekreizen.nl .

Comments are closed.