Fietsen met kinderen langs de Loire in Frankrijk

Fietsvakantie met kinderen door zonnig Frankrijk

De fietsvakantie langs de Loire is een van de bekendste fietsroutes in Europa. Jullie fietsen door een schitterend gebied met wereldberoemde kastelen, prachtige natuur en pittoreske plaatjes. De Loire-vallei heeft een afwisselend landschap waarbij de grote rivier zich een weg baant door de zogenoemde ’tuin van Frankrijk’. De fietsroute gaat over rustige wegen langs het mooiste stuk van de Loire. Fiets van kasteel naar kasteel als een ware prins of prinses, neem een duik in een van de vele zwembaden óf zoek naar de uitvindingen van Leonardi da Vinci. Geniet van de Franse zon, mooie wijngaarden en de sprookjesachtige chateaus. Fietsen met kinderen langs de Loire is een gemoedelijke en interessante fietsreis voor het hele gezin! 

Hoogtepunten van deze familytour

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag – Fietsen met kinderen langs de Loire in Frankrijk

Dag 1 – Individuele aankomst in Blois

Jullie komen aan in de oude koningsstad Blois, dat gebouwd is op twee heuvels aan de oever van de Loire. Deze stad heeft een interessant historisch centrum met veel monumenten, herenhuizen en schilderachtige hofjes. In Blois staat ook een van de mooiste Loire-kastelen. Dit beroemde kasteel stamt uit de 13e eeuw en werd bewoond door de graven van Bois. Kinderen kunnen tijdens het bezoek aan het kasteel een leuk interactief spel-boek meekrijgen. Tegenover dit kasteel kunnen jullie een kijkje nemen in het goochelhuis “Maison de la Magie”, een theater en museum dat opgericht is als eerbetoon aan de beroemde magiër Robin Houdini die in deze stad geboren is. Stap naar binnen en laat jullie meevoeren in de wereld van magie en illusie. Vergeet ook niet om op de klok te kijken, want elk half en heel uur komt er uit de ramen van het “Maison de la Magie” een zeskoppige draak tevoorschijn!

Overnachting in Blois 

Dag 2 – Blois – Amboise

Afstand: ca. 45 km

Jullie fietsen over gemoedelijke fietswegen vrijwel direct langs de Loire langs karakteristieke Franse plaatsjes. Op veel plekken kunnen jullie stoppen voor een lunch of een gezellige picknick. Al fietsend komen jullie door een divers en groen landschap. Onderweg zal jullie het kasteel van Chaumont-sur-Loire zeker niet ontgaan, want het kasteel torent trots boven de Loire en het dorp Chaumont uit. Jullie kunnen omhoog klimmen om dit spannende chateau te bezoeken, het kasteel is een combinatie tussen middeleeuwse en renaissance stijl met een typerende ophaalbrug. Wandel of speel in de Engelse kasteeltuinen en bewonder het fraaie uitzicht over de rivier. De Loire voert jullie verder naar de eindbestemming van vandaag: Amboise met zijn Chateau d’Amboise. Tijdens de 15e en 16e eeuw een populair onderkomen van de Franse koningen. Er is in het kasteel een speciale familieroute voor gezinnen met kinderen. Amboise staat ook bekend om zijn ‘Le Clos-Lucé’, het laatste woonhuis van Leonardo da Vinci. De kunstenaar kwam vaak op bezoek bij de koningen in het chateau, zijn huis was zelfs door middel van een tunnel verbonden aan het kasteel! In het Le Clos-Lucé is nu een interessant museum over Leonardo da Vinci gevestigd, ook leuk voor kinderen. Bij het museum kun je uitvindingen van Da Vinci uitproberen, is er een speeltuin en een picknickplek. Het gezellige historisch centrum van Amboise heeft kleine middeleeuwse steegjes met leuke winkels. Willen jullie afkoelen? Neem dan een duik in het grote buitenzwembad met glijbaan!

Overnachting in Amboise 

Dag 3 – Amboise – Chenoncheaux – Amboise

Afstand: ca. 35 km 

De fietsroute gaat wat weg van de Loire en brengt jullie door de schitterende en koele bossen van Amboise. Vervolgens fietsen jullie door het Franse binnenland gekenmerkt door tarwe- en gerstvelden. In de verte zien jullie het kasteel van Chenonceaux al opdoemen. Een paar lichte heuveltjes moeten jullie overwinnen om aan te komen bij Chenonceaux, met zijn gezellige ambiance. Aan het einde van Chenonceaux begint de kasteeltuin met een lange allee richting het machtige kasteel. Het chateau ligt midden in de rivier de Cher en werd in de geschiedenis gerund en beschermd door vrouwen, vandaar dat het kasteel ook wel de bijnaam “chateau des Dames” heeft. Bekijk de renaissance architectuur van het chateau, zoek je weg in het Italiaanse labyrint óf speel tikkertje in de grote, Franse kasteeltuin. Jullie kunnen hier lekker lunchen alvorens jullie weer de fiets opstappen en door groene landschappen terug naar Amboise fietsen. Mochten de heuvels toch wat te veel zijn, dan is het ook mogelijk om vanaf Chenonceaux per trein terug te reizen naar Amboise.

Overnachting in Amboise 

Dag 4 – Amboise – Chitenay

Afstand: ca. 45 km 

Jullie vertrekken vandaag vanuit Amboise door tarwevelden en velden met gekleurde papaver (klaproos). Dit geeft het landschap een lieflijk beeld. Al fietsend door het vruchtbare, groene landschap van Touriane passeren jullie wegen met grote, honderd jaar oude eiken. Touriane is een typisch Franse regio met veel kleine, sfeervolle plaatsjes die allemaal een omweg waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het rustige Vallières les Grandes met zijn historische erfgoed óf voel je een ridder in het statige kasteel Fougères sur Biévre! De afwisselende route brengt jullie vandaag vrijwel alleen over rustige b-weggetjes met weinig verkeer, een heerlijke manier om te fietsen. Jullie overnachten in het dorpje Chitenay waar jullie afkoeling kunnen zoeken in het zwembad van het hotel.

Overnachting in Chitenay 

Dag 5 – Chitenay – Blois

Afstand: ca. 30 km 

Vanaf Chitenay fietsen jullie via gemoedelijke wegen terug naar de Loire. Onderweg komen jullie door het pittoreske stadje Cellettes, dat aan de rustige rivier Beuvron ligt. Hier vinden jullie het Park en Chateau de Beauregard, een jachtslot gebouwd voor Frans I. Het kasteel heeft zelfs een mooie oude Nederlandse klok en een Delftsblauwen tegelvloer! Voor de fans van Kuifje is het leuk om een omweg te maken naar Cheverny, waar het kasteel Molensloot (Chateau Cheverny) uit het beroemde stripverhaal Kuifje te vinden is. Kasteel Molensloot toont o.a. een expositie met een aantal scenes uit het stripboek die zich in dit kasteel afgespeeld hebben. Vervolgens stappen jullie weer de fiets op voor een route door het prachtige bosgebied van Roussy. Al snel hebben jullie de historische stad Blois en rivier de Loire weer in zicht.

Overnachting in Blois 

Dag 6 – Blois – Chambord – Blois

Afstand: ca. 40 km 

Deze laatste fietsdag heeft een gouden randje, want jullie fietsen naar een van de meest beroemde en majestueuze kastelen die de Loire rijk is! Vanaf Blois fietsen jullie richting St. Dyè sur Loire, een oude stad aan de oevers van de Loire. Vanaf St. Dyè fietsen jullie zuidwaarts door het hart van het Franse platteland tot jullie het park van kasteel Chambord bereiken. Het kasteel is ontworpen door Leonardo da Vinci en is het grootste en meest statige kasteel van de Loire-vallei. Wist je dat de tuinen van kasteel Chambrod net zo groot zijn als de binnenstad van Parijs! Binnen is de dubbele wenteltrap een waar hoogtepunt. Neem de tijd om dit indrukwekkende kasteel te bekijken door middel van het ontdekkingsboek en voel nog even hoe het is om een prins of prinses te zijn. Vervolgens fietsen jullie terug naar Blois, waar jullie de vakantie kunnen afsluiten met een welverdiend ijsje of een goed glas Franse wijn op een van de gezellige terrasjes.

Overnachting in Blois 

Dag 7 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van jullie vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsen met kinderen langs de Loire

Inbegrepen

  • Overnachtingen in goede 3*/4* hotels
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Routebeschrijving + kaartmateriaal (digitaal)
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Reisbescheiden met toeristische informatie (digitaal)
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning en indien nodig daadwerkelijk hulp
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Toeristenbelasting

Extra opties

  • Huurfietsen
  • Huur e-bikes
  • Huur familietandem
  • Huur kinderfietsen, kinderfietskar, follow-me, kinderzitje
  • Extra nachten in Blois

Parkeren

Parkeren kan in een van de parkeergarages in Blois en soms bij het hotel, geen reservering mogelijk en betaling ter plaatse. Meer informatie hierover ontvangen jullie in de reisbescheiden.

Fietsen met kinderen langs de Loire – Voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5 

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. De route gaat grotendeels over vlak terrein, af en toe zit er een lichte stijging in. Jullie fietsen voornamelijk over rustige b-weggetjes en speciaal aangelegde fietspaden.

Prijzen 2024 – fietsen met kinderen langs de Loire

Termijnen

Beginnen is op zaterdag mogelijk van 04.05 – 07.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 750

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 720

Toeslag 1-pers. kamer

op aanvraag

Tourprijs kind 16 jr of ouder*

€ 580

Tourprijs kind 13 – 15 jr*

€ 450

Tourprijs kind 6 – 12 jr*

€ 320

Huurfiets

€ 110

Huur e-bike

€ 270

Huur familietandem

€ 199

Huur kinderfiets / follow-me

€ 99

Huur kinderfietskar

€ 85

Huur kinderzitje

gratis

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

*Van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kinderen onder de 5 jaar kunnen gratis mee, eventuele kosten voor een babybedje dienen dan ter plaatse aan het hotel betaald te worden.

Prijzen extra nachten p.p.

Extra nachten in Blois zijn op aanvraag.

Maatwerk – Fietsen met kinderen langs de Loire

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

Shopping Basket