Fietsen langs de kust van Istrië

Zonnige fietsvakantie van Triëst in Italië via de Sloveense kust naar Pula in Kroatië

  Fietsen langs de kust van Istrië is de ideale fietsreis voor mensen die houden van mediterrane zon, zee en geschiedenis. Istrië – het Toscane van Kroatië – is een populaire vakantiebestemming en heeft veel mooie badplaatsen en interessante culturele bezienswaardigheden. Maar Istrië heeft ook prachtige natuurparken met ongerepte groene bossen. Uw fietsreis begint in het oude Italiaanse havenstadje Triëst, dat nog de sporen van een rijke en welvarende geschiedenis draagt. U fietst vanaf Triëst zuidwaarts Italië uit om via een stukje Slovenië uiteindelijk in Kroatië te belanden. De gehele fietsreis speelt zich af op het zonnige schiereiland Istrië, met pittoreske vissersdorpjes, kleine stadjes boven kalksteenheuvels, schitterende wijngaarden en vruchtbare valleien. 

Hoogtepunten fietsreis Trïest - Pula

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

 • Van dag tot dag
 • Reisdetails
 • Voor wie
 • Ervaringen
 • Prijzen & Data
 • Maatwerk

Van dag tot dag - Fietsen langs de kust van Istrië (Triëst - Pula)

Dag 1 – Aankomst in Muggia / Triëst

Aankomst in Triëst, de mooie, oude Italiaanse havenstad. Slenter over de prachtige Piazza Unità d’Italia met de Fontein van de Vier Continenten en geniet van een cappuccino in een van de vele café’s. Bezoek de kathedraal van San Giusto, het oudste deel van de stad waar al vanaf voor het ontstaan van Triëst een versterkte burcht werd bewoond! Of u komt aan in Muggia, even ten zuiden van Triëst aan de Adriatische Zee. Muggia heeft een prachtig, oud stadscentrum dat aan Venetië doet denken. Bezoek het mooie stadsplein en de kleine basiliek met fresco’s uit de 14e en 15e eeuw. Met de plaatselijke boot bent u vanuit Muggia zo in Triëst.

Overnachting in Muggia / Triëst

Dag 2 – Triëst – Piran / Portoroz 

Afstand: ca. 30 km 

Vandaag is de eerste fietsdag. U fietst vanuit Triëst of Muggia al snel de grens over naar Slovenië. Slovenië heeft slechts een heel klein stukje kust tussen Italië en Kroatië. Langs de schitterende kustlijn brengt de route u naar het gezellige, zonnige havenstadje Koper. Breng een bezoek aan het Titoplein met schitterende Venetiaanse gebouwen én de grootste kerk van Slovenië. Geniet onderweg van de frisse zeewind en mooie vergezichten over de kust. Als u geluk heeft ziet u zelfs dolfijnen zwemmen! U komt door de pittoreske oude, in Venetiaanse stijl opgetrokken vissersdorpen Izola en Piran. In Izola heeft u een prachtig uitzicht over de zee en de haven, daarnaast heeft de stad een gezellige centrum met karakteristieke huizen. Leuk voor een korte stop. U overnacht in Piran of Portoroz. Piran is een van de mooiste dorpjes van Slovenië. Het is een echt authentiek stadje met veel middeleeuwse architectuur in Venetiaanse stijl. Bezoek de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren. Portoroz is een modieus strandresort, een van de meest toeristische plaatsen in Slovenië. U kunt hier na de fietsdag heerlijk relaxen op een van de vele stranden.

Overnachting in Piran / Portoroz

Dag 3 – Piran / Portoroz – Umag

Afstand: ca. 35 km 

Vandaag is het aan te raden om vroeg te vertrekken, zo kunt u de uitgestrekte zoutpannen van Sečovlje nog in het ochtendlicht bewonderen. In het nabijgelegen Secolvje Salina natuurpark vindt u vele prachtige vogelsoorten. Het is dan ook het meest belangrijke broedgebied voor vogels in Slovenië. Niet veel later steekt u de grens over met Kroatië. Via enkele lichte heuvels bereikt u het middeleeuwse vestingstadje Umag. Umag heeft een mooie ligging in een baai en een interessant verleden dat teruggaat tot in de tijd van de Romeinen. De Romeinse edelen hebben Umag ontdekt in de oudheid en als hun zomerlandhuis bestempeld. De luxe en stijl uit die tijd ziet u hedendaags nog terug in het oude centrum van de stad.

Overnachting in Umag

Dag 4 – Umag – Porec

Afstand: ca. 45 km 

U fietst verder over lage heuvels naar Novigrad, een middeleeuwse, ommuurde stad met een rijke geschiedenis én bekend om zijn top gastronomie! Een mooie plek voor een lunch of een ijsje op het terras. U overnacht in Poreč, een bekende vakantiebestemming aan de Adriatische Zee. Poreč is een mooie stad met een mix van barokke, gotische en romaanse gebouwen. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is de Eufrasiusbasiliek met zijn schitterende mozaïeken (UNESCO-monument). Het is een van de mooist intact gebleven voorbeelden van Byzantijnse kunst. Naast culturele hoogtepunten staat Poreč ook bekend om zijn diverse stranden, waarvan het strand midden in het centrum het populairst is. Heerlijk om een afkoelende duik te nemen!

Overnachting in Porec

Dag 5 – Excursie of rustdag Porec

Afstand: 0 km

Vandaag heeft u een rustdag en u kunt zelf weten hoe u deze dag invult. U kunt ervoor kiezen om lekker te relaxen aan zee op een van de vele stranden (kiezel-, rots- of zandstranden) Óf u gaat aan boord van een vissersboot en geniet van een heerlijke picknick. Interessant is ook een excursie naar de Limski fjord (een indrukwekkend diepgroen bebost natuurreservaat), waar o.a. mosselen en oesters gekweekt worden.

Overnachting in Porec

Dag 6 – Porec – Rovinj

Afstand: ca. 55 km 

U fietst langs de Adriatische zee door een omgeving met wijngaarden, olijfbomen, dennen en eikenbossen. Onderweg is het leuk om een stop te maken in Funtana, een klein, authentiek plaatsje. De inwoners zijn gastvrij en u vindt in Funtana dan ook vele gezellige terrasjes. Na Funtana volgt u een lange inham van de Adriatische Zee door een groen en natuurrijk landschap. U fietst verder naar Rovinj, ook wel de parel van Istrië genoemd. Rovinj is een van de laatste echt mediterrane vissershavens en befaamd om zijn hooggelegen Euphemia kerk. U kunt in Rovinj heerlijk rond wandelen door de vele steegjes met kleurrijke huizen en leuke boutique winkels.

Overnachting in Rovinj

Dag 7 – Rovinj – Pula

Afstand: ca. 40 km 

Vandaag is uw laatste fietsdag langs de kustlijn van Istrië. Geniet nog even van de mediterraanse sfeer, palmbomen en heldere water. U  fietst u naar uw eindbestemming Pula, de oudste en grootste stad van Istrië, en tevens haar culturele centrum. Bezoek het wereldberoemde amfitheater en een van de vele andere Romeinse monumenten die de stad rijk is, bijv. de Triomfboog. En vergeet niet een bezoek aan de voor de kust liggende Brijuni- eilanden, waar u meer dan 200 voetafdrukken van dinosaurussen kunt vinden! Pula heeft verder fijne stranden om de vakantie rustig af te sluiten.

Overnachting in Pula

Dag 8 – Einde van de fietsreis

Na het ontbijt eindigt uw reis. U kunt natuurlijk één of een paar nachten bijboeken in Pula.

 

Reisdetails – Fietsen langs de kust van Istrië (Triëst - Pula)

Inbegrepen

  • Pretourmeeting
  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3*/4* hotels (A-klasse) of 2* en 3* hotels/pensions (B-klasse)
  • Uitgebreid ontbijtbuffet
  • Bagagevervoer van hotel tot hotel
  • Uitstekende routebeschrijving
  • Goed uitgewerkt kaartmateriaal
  • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
  • Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen

Extra opties

  • Huurfietsen
  • Huur e-bike
  • Fietshelm huren
  • Extra nachten in Triëst en Pula
  • Extra nachten onderweg
  • Transfer terug naar Triëst op het eind

 

Fietsvakantie langs de kust van Istrië, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2,5 van 5

Deze fietsreis over het schiereiland Istrië is licht heuvelachtig en gaat deels over grint- en zandpaden, maar de te fietsen afstanden per dag vallen mee. De reis is daarom geschikt voor fietsers met een goede basisconditie of tourfietsers.

 

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen langs de kust van Istrië (Triëst - Pula)

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Nog geen beoordeling, nieuw in ons aanbod

 

Prijzen 2021 – Fietsen langs de kust van Istrië (Triëst - Pula)

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour! 

Termijnen

Periode: 20maart tot 12 oktober Startdag: elke dag Seizoen 1: 20.03 – 08.05 | 18.09 – 10.10 Seizoen 2: 09.05 – 17.09

Prijzen per persoon

A-klasse    

B-klasse    

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 865

€ 755

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

n.v.t.

n.v.t.

Toeslag seizoen 2

€ 50

€ 40

Toeslag 1-pers. kamer

€ 150

€ 150

Huurfiets

€ 90

€ 90

Extra dag huurfiets

€ 15

€ 15

Huur E-bike

€ 210

€ 210

Huur fietshelm

€ 12

€ 12

Bustransfer Pula naar Muggia / Triëst 1 - 3 pers., prijs per groep

€ 220

€ 220

Bustransfer Pula naar Muggia / Triëst 4 - 8 pers., prijs per groep

€ 260

€ 260

Boekingskosten standaard, per boeking

€ 30

€ 30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

Hotels

A-klasse: zorgvuldige uitgezochte 3* / 4* hotels B-klasse: zorgvuldig uitgezochte 2* / 3* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats 2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Triëst € 65 / € 95
Muggia € 65 / € 95
Pula € 65 / € 100
Overige plaatsen op aanvraag

Maatwerk - Fietsen langs de kust van Istrië (Triëst - Pula)

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

 • Fietsvakantie Italië Slovenië Kroatië
  Fietsen van Venetië naar Porec Fietsvakantie langs de Adriatische kust van Italië, Slovenië en Kroatië

  Type: Fietstrektocht
  Land: Italië Kroatië Slovenië

Shopping Basket