Fietsen van Venetië naar Porec

Fietsvakantie langs de Adriatische kust van Italië, Slovenië en Kroatië

Fietsen van Venetië naar Porec start uiteraard in Venetië, de lagunestad aan de oevers van de Adriatische Zee. U fietst vanaf Venetië langs de charmante stranden van o.a. Jesolo en Caorle. U kunt onderweg op veel plekken een verfrissende duik nemen. Naast de mooie stranden wachten er in het binnenland van Friuli-Giulia-Venezia talloze leuke dorpjes en culturele bezienswaardigheden om ontdekt te worden. Middeleeuwse vestingsteden, Romeinse archeologische opgravingen en typisch oud Italiaanse pleinen laten u terug in de tijd gaan. Terwijl aan de ene kant de Adriatische zee zich rustig en stil uitstrekt, liggen aan de andere kant de majestueuze Julische Alpen. U maakt een uitstapje naar Slovenië en komt vervolgens door de interessante oude steden Triëst en Piran. Via het schiereiland Istrië fietst u naar de gezellige havenstad Porec in Kroatië.

Voor de terugreis is het mogelijk om de boot naar Venetië te nemen!

Hoogtepunten fietsreis Venetië - Porec

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsen van Venetië naar Porec 

Dag 1 – Aankomst Vasteland Venetië

U komt vandaag aan in het prachtige Venetië, dat eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Het unieke aan Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op verschillende eilanden in een lagune. Hierdoor vindt transport plaats via de vele kanalen. Op deze kanalen vindt u ook de kenmerkende gondels. Venetië heeft een rijke historie en vele interessante bezienswaardigheden. Een leuke manier om verschillende bezienswaardigheden te zien is door de Hop On Hop Off Cruise. Deze rode boten varen via de kanalen naar de bezienswaardigheden. Bezoek o.a. het beroemde San Marcoplein en de Basiliek van San Marco, het Canal Grande en het Dogepaleis. Maar geniet vooral van de gezellige ambiance van deze bijzondere stad.

Uw hotel ligt op het vasteland, vlak voor Venetië met uitstekende busverbindingen naar de lagunestad.

Overnachting in Mestre (vasteland Venetië)

Dag 2 – Venetië – Jesolo / Caorle  

Afstand: ca. 40 – 65 km 

Vanuit Mestre fietst u richting het eiland Venetië. Na een paar kilometer fietsen neemt u de veerpont en vervolgens gaat u verder met de vaporetto – de bekende waterbus in Venetië. U komt langs het prachtige San Marco Plein alvorens u afgezet wordt bij Punta Sabbioni (de zuidelijke grens van de Adriatische Zee). Vanaf hier verlaat u de lagune van Venetië en begint u aan een mooie fietsreis langs de Adriatische Zee. U fietst dicht langs de kust, dus onderweg zijn er veel mooie strandjes om een verkoelende duik in de zee te nemen. Geniet ook van de frisse zeebries en mooie uitzichten. U overnacht in een van de bekende badplaatsen Jesolo / Caorle of in de omgeving hiervan. Geniet ’s avonds op een van de gezellige terrasjes langs de promenade.

Overnachting in Jesolo / Caorle of omgeving

Dag 3 – Jesolo / Caorle – Portogruaro  

Afstand: ca. 60 – 40 km 

Na het verlaten van Caorle fietst u weg van de zee, landinwaarts richting de machtige Julische Alpen. U komt door een prachtig gebied rijk aan hutten en water, typerend voor de lagune. U fietst over rustige landwegen langs dammen en Italiaanse huizen naar de binnenlandse plaats Portogruaro. Dit is een typisch Venetiaanse stad, dat vroeger een zeer belangrijke rivierhaven was. Midden door het oude centrum van Portograuro stroomt de rivier Fiume Lemene, die uitkomt in de Adriatische Zee. Bezoek in het plaatsje een van de musea of de bekende molen.

Overnachting in Portogruaro

Dag 4 – Portogruaro – Aquileia  

Afstand: ca. 70 km 

Vandaag fietst u verder door het platteland en kleine dorpjes, een gebied rijk aan water en geschiedenis. Bij de stad San Michele en de rivier de Tagliamento is de grens tussen de regio Veneto en Friuli-Venezia Giulia. U komt door een fraai landschap met rivieren, kanalen, oude kerken en Romeinse steden. Vergeet niet een korte stop te houden in de stad Precenicco, met zijn schitterende, historische centrum. Vervolgens neemt u de voetgangersbrug over de rivier Stella en fietst u weer richting de Adriatische Zee. U overnacht in Palmanova of Aquileia. Palmanova is een stervormige vestingstad met een rijke historie. Napoleon was zelfs zo erg onder de indruk van deze plek dat hij het als basis gebruikte en verder heeft uitgebouwd. Of u overnachting in de eeuwenoude UNESCO-stad Aquileia. Het is een van de best bewaard gebleven voorbeelden van een Romeinse stad, ook wel “het tweede Rome” genoemd. 

Overnachting in Aquileia

Dag 5 – Aquileia – Trieste

Afstand: ca. 55 km

U fietst vandaag verder richting de Adriatische Zee: de golf van Triëst wacht al op u! De fietsroute brengt u dicht langs de zee met prachtige uitzichten op de kustlijn. Onderweg kunt u vele interessante stops maken. Bijvoorbeeld in Duino met zijn twee imposante kastelen en Sistiana met zijn karakteristieke baai. Opvallend is ook het witte kasteel in Miramare, gebouwd volgens de wensen van Maximiliaan van Augsburg. Het kasteel heeft daarnaast een schitterend park, dat de moeite waard is om doorheen te wandelen. U overnacht in de historische haven- en handelsstad Trieste. Slenter over de prachtige Piazza Unità d’Italia met de Fontein van de Vier Continenten. Bezoek San Giusto, het oudste deel van de stad waar al vanaf de prehistorie een versterkte burcht werd bewoond! In de Romeinse tijd is dit uitgegroeid tot een kleine stad.

Overnachting in Trieste

Dag 6 – Trieste – Piran / Portoroz

Afstand: ca. 45 km 

U steekt vandaag de grens over naar Slovenië. Geniet van prachtige vergezichten over de kust van Slovenië en de baai van Triëst. U fietst door bekende badplaatsen als Koper, dat lange tijd van eigendom wisselde tussen Slovenië en Italië. Koper heeft een leuk centrum, vanwege de Venetiaanse architectuur waant u zich in Italië. Nog een bekende plaats waar u langskomt is het havenstadje Izola, waarvan de bekende haven leuk is om even doorheen te lopen. U overnacht in  de mooie havenstad Piran of in de wellness en spa stad Portoroz aan de Sloveense Rivièra. Piran is een van de mooiste plaatsjes van Slovenië. Het is een echt authentiek stadje met veel middeleeuwse architectuur in Venetiaanse stijl. Bezoek de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren.

Overnachting in Piran / Portoroz

Dag 7 – Piran / Portoroz – Porec

Afstand: ca. 55 km 

Op uw laatste fietsdag fietst u door de zoutpannen van Secovlje en het bijbehorende natuurpark, een bijzonder belevenis. Enkele kilometers later steekt u de grens over met Kroatië. U fietst over het schiereiland Istrië met zijn mooie, heuvelachtige landschap om tenslotte uw eindbestemming te bereiken: Porec, een belangrijke en bekende kustplaats uit de Romeinse tijd. De prachtige Euphrasius-basiliek staat zelfs op de UNESCO-lijst, maar daarnaast zijn er nog veel meer prachtige bouwwerken te zien in het oude centrum. In het centrum van Porec vindt u ook nog de oude Romeinse straten en een aantal overgebleven Romeinse torens. Naast cultuur heeft Porec veel meer te bieden, zoals mooie stranden, gezellige winkels en allerlei watersportmogelijkheden.

Overnachting in Porec

Dag 8 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

U kunt met de boot terug naar Venetië reizen, een mooie belevenis ter uitsluiting van deze vakantie!

Reisdetails – Fietsen van Venetië naar Porec 

Inbegrepen

  • Overnachtingen in goede 4* en enkele 3* hotels (A-klasse) of 3* hotels (B-klasse)
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Routebeschrijving + routekaarten (digitaal)
  • Reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips (digitaal)
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Veerponten op dag 2 van Venetië naar Punta Sabbioni (excl. fiets)
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Extra nachten in Venetië / Mestre of Porec
  • Transfer per boot van Porec naar Venetië (op aanvraag). Vertrekt ’s ochtends tussen 7.00 – 8.00 uur en duurt ca. 4 uur. Als de boot niet vaart, kunt u ter vervanging een bustransfer krijgen. 

  Parkeren

  U kunt uw auto in Mestre parkeren voor ca. € 70 per week. In de reisbescheiden ontvangt u meer informatie over het parkeren.

Fietsen van Venetië naar Porec, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2 van 5

Deze fietsreis verloopt tot ongeveer Trieste over bijna geheel vlak traject, daarna gaat het via een heuvelachtig landschap door naar Porec. Het merendeel van de route gaat over asfaltwegen, maar vanwege het heuvelachtige terrein in de latere etappes is het wel belangrijk dat u een basisconditie heeft of beschikt over een stevige e-bike.

Als u per boot terug wilt reizen van Porec naar Venetië wordt een huurfiets of huur e-bike i.p.v. een eigen fiets aangeraden bij deze reis. 

Maatwerk – Fietsen van Venetië naar Porec

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Prijzen 2024 – Fietsen van Venetië naar Porec

Termijnen 

Begindag is zaterdag van 30.03 – 13.07 en 24.08 – 05.10

Let op: tussen 13.07 en 24.08 geen start mogelijk!

Seizoen 1: 30.03 – 19.04 | 05.10
Seizoen 2: 20.04 – 17.05 | 21.09 – 04.10
Seizoen 3: 18.05 – 13.07 | 24.08 – 20.09

Prijzen per persoon

Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 905

€ 805

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 855

€ 755

Toeslag Seizoen 2

€ 130

€ 130

Toeslag Seizoen 3

€ 180

€ 180

Toeslag 1-pers. kamer

€ 320

€ 280

Huurfiets per tour

€ 105

€ 105

Huur e-bike per tour

€ 255

€ 255

Huur fietshelm

€ 15

€ 15

Transfer Porec – Venetië per boot

op aanvraag

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9

€ 9

Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50

€ 2,50

Boekingskosten per boeking€ 30

€ 30

A-klasse: Overnachting in hotels 4* en enkele keer 3* niveau
B-klasse: Overnachting in hotels 3* niveau

Prijzen extra nachten p.p.

PlaatsA-klasse hotel – 2-pers. kamer / 1-pers. kamer  B-klasse hotel – 2-pers. kamer / 1-pers. kamer 
Mestre

€ 80 | € 130

€ 80 | € 130

Porec

op aanvraag

op aanvraag

Ook interessant voor u

Shopping Basket