Fietsvakantie van Lake Bled via Ljubljana naar Piran

Fietsvakantie in Slovenië langs alle hoogtepunten

Slovenië wordt de laatste jaren steeds meer als vakantieland ontdekt en gewaardeerd en niet voor niets! Deze fietsvakantie van Lake Bled naar Piran bevat dan ook haast louter hoogtepunten en voert u langs de bekendste culturele bezienswaardigheden en natuurwonderen die dit afwisselende, kleine land rijk is. U fietst vanuit het betoverende Lake Bled naar het Bohinj meer, midden in het Triglav National Park. Van daaruit fietst u verder door een mooie vallei met schitterende natuur naar de gezellige hoofdstad Ljubljana. Daarna gaat het verder door de Ljubljana barje (moerassen) waar u zeldzame vogels kunt spotten om vervolgens via een kalkstenen karstlandschap met prachtige druipsteengrotten (Postojna en Skocjan caves), kastelen en wijngaarden de kust van de Adriatische Zee te bereiken. Hier wachten de oude stadjes Triëst en Piran op u. Verkorte variant vanaf Ljubljana naar Piran op aanvraag ook mogelijk!

TIP: deze reis is goed te combineren met de 8-daagse fietsvakantie van Salzburg naar Lake Bled

Hoogtepunten fietsreis Lake Bled - Piran

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsvakantie door Slovenië van Lake Bled naar Piran

Liever een kortere reis? 

Het is ook mogelijk om te starten in Ljubljana en vanaf daar naar Piran te fietsen (8-daagse variant van Ljubljana naar Piran). Mocht u deze variant graag willen fietsen, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag. 

Dag 1 – Aankomst in Bled 

Bled is een leuk, toeristisch plaatsje aan de oever van het gelijknamige prachtige gletsjermeer. Kenmerkend voor Lake Bled is zijn unieke eilandkerk. Bled wordt omringd door de torenhoge Karavanke-Alpen en is een van de populairste plekken in Slovenië. Breng een bezoek aan het kasteel dat mooi ligt op een klif boven het meer, maak een boottocht naar het eilandkerkje of wandel naar het uitzichtspunt Mala Osojnica.

Overnachting in Bled

Dag 2 – Bled – Bohinsjka Bistrica 

Afstand: ca. 27 km (+ 16 km als u naar de Savica waterval fietst)

U krijgt een bustransfer naar het plateau van Pokljuka, waarna een gemakkelijke afdaling volgt door kleine alpine dorpjes naar het plaatsje Ribčev Laz (Visserspas) aan het Bohinj meer, de parel van het Triglav National Park. Omringd door glinsterende bergtoppen is Bohinj het grootste en diepste meer in het National Park. Het is het wat rustigere broertje van Lake Bled. Bezoek de prachtige Savica-waterval, bron van de Sava Bohinjka rivier en het meer van Bohinj. U kunt vanaf hier de kabelbaan pakken naar de top van de Vogelsberg (1537 m) voor een spectaculair uitzicht over de Bohinj-vallei en uitzicht op de driekoppige berg Triglav (met zijn 2864 m de hoogste berg van de Julische Alpen). Daarna kunt u de avond doorbrengen in een van de gezellige dorpskroegen van Bohinjska Bistrica en de lokale homemade brandy proberen.

Overnachting in Bohinsjka Bistrica

Dag 3 – Bohinsjka Bistrica – Skofja Loka 

Afstand: ca. 49 km 

Een pittige dag. Vanaf Bohinj is het een klim van 750 m naar de hoogvlakte Jelovica (vindt u dit te zwaar, dan is een transfer ook mogelijk). Vanaf de hoogvlakte Jelovica fietst u door diepe bossen en daalt u al snel af naar de vallei van Selška Dolina die naar de groene Škofja Loka bergen leidt. Uw eerste pauze kan het kleine alpiene dorpje Sorica zijn, midden tussen lage groene heuvels. Dit is de geboorteplaats van de beroemde Sloveense schilder Ivan Grohar. Bezoek zijn galerie met een kleine collectie van zijn werk. Uw volgende stop is de historische ijzerwinning stad Železniki, met de overblijfselen van een oude hoogoven uit 1826.  Dan fietst u verder naar uw eindbestemming van vandaag: het middeleeuwse Skofja Loka. Onderweg ernaartoe kunt u eventueel nog een heerlijke forel proberen in een van de dorpsherbergen. Skofja Loka is een van de charmantste en oudste steden van Slovenië. Bent u niet de moe, dan is een klim per fiets naar het boven het stadje gelegen kasteel Skofja Loka met zijn museum aanbevolen. Anders houdt u het bij een heerlijke avondwandeling door de oude straatjes en steegjes van deze historische middeleeuwse stad.

Overnachting in Skofja Loka

Dag 4 – Skofja Loka – Ljubljana 

Afstand: ca. 31 km 

Vandaag een gemakkelijke fietstocht door vlak terrein. U fietst verder naar de charismatische, sierlijke barokke hoofdstad Ljubljana met veel “fin de siecle” herenhuizen. De binnenstad barst van de romantische gebouwen en Ljubljana doet meer aan als een gezellig dorp dan als een drukke hoofdstad. Bezoek het Plecnik House, De Dragon Bridge en de National Gallery. Ook leuk is het centrale marktplein waar bijna elke dag leuke marktkraampjes zijn. Vanaf het kasteel van Ljubljana heeft u een indrukwekkend uitzicht over de oude stad en de Alpine bergen. Een mooie afsluiting van de dag is een avondwandeling door het hart van de stad met zijn vriendelijke bevolking en eindigend op een van de vele terrasjes aan de Ljubljana rivier.

Overnachting in Ljubljana

Dag 5 – Ljubljana – Vrhnika 

Afstand: ca. 39 km 

Vandaag een rustige rit door het rijke 160 km2 grote landschapspark de Ljubljansko Barje (moeras), eens een groot meer dat zo’n 6000 jaar geleden geleidelijk verdroogde tot het huidige moeras met een enorme variëteit aan vegetatie en leven. Het herbergt meer dan 100 vogelsoorten, waaronder zeer zeldzame. Met een beetje geluk ziet of hoort u: Kiekendieven (Circus cyaneus), Kwartelkoning (Crex crex, met zijn kenmerkende raspende geluid), Eurasiatische Wulp (Numenius Arquata), Gewone Kwartel (Coturnix coturnix), Europees-Aziatische Houtsnip (Scolopax-rusticola), ooruil (Otus scops), Paapje (Saxicola rubetra) of Sprinkhaanzanger (Locustella naevia).

Verder kunt u er o.a. boomkikkers, vele libellensoorten en de ooit vanwege zijn heerlijke vlees bijna uitgestorven Europese moerasschildpad aantreffen. En ook de vegetatie is prachtig: vele soorten orchideeën, kievitsbloemen (Fritillaria), koekoeksbloemen, valeriaan, betonica en in de herfst het mooie wit van de Parnassia.

Onderweg kunt u zwemmen in het typische karstmeer Podpec, de restanten bekijken van ’s werelds hoogste spoorviaduct in Borovnica, of een bezoek brengen aan het Technische Museum in Bistra Castle met een interessante collectie van de auto’s van oud-president Tito van het voormalige Joegoslavië.

Overnachting in Vrhnika

Dag 6 – Vrhnika – Postojna 

Afstand: ca. 34 km (+10 km als u naar Rakov Škocjan fietst)

Vandaag weer een pittige dag over vriendelijke heuvels, bospaden en een typische karst polje (vlak karstveld omringd door steile kanten). U gaat weg van de gebaande paden en ontdekt het echte Sloveense platteland. U kunt optioneel ook een kleine omweg maken naar Rakov Škocjan, een van de oudste natuurreservaten van Slovenië. Hier heeft de Rak rivier een prachtige kalksteenkloof ingesleten waardoor de meest onwaarschijnlijke landschapsformaties konden ontstaan, waaronder twee natuurlijke bruggen.  

Overnachting in Postojna

Dag 7 – Postojna – Stanjel 

Afstand: ca. 42 km fietsen (+ 6 km omweg naar Predjama kasteel)

Weer heuvelachtig, met een lange afdaling op het eind. De dag begint met een bezoek aan de druipsteengrotten van Postojna, het grootste karstgrottenstelsel van Slovenië en de op een na grootste ter wereld. Het heeft maar liefst 24 km aan tunnels en passages. Een rondleiding duurt ca. 1,5 uur. U kunt met een treintje een groot gedeelte van deze grotten bezichtigen. De grotten zijn ooit gevormd door erosie van de rivier de Pivka. Vervolgens raden we aan een kleine omweg te maken (6 km) naar het bekende Predjama kasteel, gelegen in een rotsspleet op een klif op 123 m hoogte. Ooit was dit kasteel van de sluwe ridder Erasmus. Hij werd maandenlang belegerd. De bedoeling was om Erasmus zo uit te hongeren, maar wat zijn vijanden niet wisten is dat er via de grot boven het kasteel een geheime route is naar een vallei verderop en hij zo toch aan eten kon komen. U kunt een rondleiding krijgen.

Overnachting in Stanjel of omgeving

Dag 8 – Stanjel – Lipica – Divaca

Afstand: ca. 48 km 

Vandaag een dag door een afwisselend glooiend en vlak landschap. U fietst eerst langs de botanische tuinen in Sezana en verderop komt u langs de wereldberoemde stoeterij Lipica. Lipica staat bekend om de trotse, vriendelijke, witte Lippizanerpaarden, bekend van de Spaanse rijschool in Wenen. Laat u rondrijden in een traditionele koets, kijk naar hun training en bezoek de paarden in hun stallen. Als u tijd over heeft, dan kunt u ook een bezoek brengen aan het vlakbij gelegen aparte en zeer interessante oorlogsmuseum in de Venetiaanse dorpstoren van Lokev. Er tegenover een mooie antiekzaak en iets verderop in dezelfde straat de oudste prosciutto (ham) fabriek van de Sloveense karst: Pršutarna Lokev.

Overnachting in Divaca

Dag 9 – Divaca – Muggia

Afstand: ca. 38 km 

Vandaag fietst u aanvankelijk door glooiende heuvels, daarna volgt een lange afdaling. Als u de Postojna grotten niet gezien heeft, of nog een ander grottencomplex wilt bewonderen, dan kan dat vandaag. U komt namelijk voorbij de Skocjan druipsteengrotten (op de UNESCO-lijst). Deze grotten zijn ontstaan doordat de rivier Reka hier in de karst ondergronds is gegaan. De Skocjan grotten zijn tot 200 m diep en er zijn hallen van 100 m hoog (!) met prachtige druipsteenformaties en watervallen. Toch zijn ze – geheel onterecht, maar gelukkig – minder toeristisch dan de Postojna grotten. Na een bezoek aan de Skocjan grotten, volgt een uitstapje naar de oude, eens belangrijke Italiaanse havenstad Triëst. Slenter over de prachtige Piazza Unità d’Italia met de Fontein van de Vier Continenten en geniet van een cappuccino in een van de vele café’s. Bezoek de kathedraal van San Giusto, het oudste deel van de stad waar al vanaf voor het ontstaan van Triëst een versterkte burcht werd bewoond! De dag eindigt in Muggia, even ten zuiden van Triëst aan de Adriatische Zee. Tijd voor een verkoelend ijsje in het oude stadscentrum en een duik in de Middellandse Zee.

Overnachting in Muggia

Dag 10 – Muggia – Piran

Afstand: ca. 37 km (+11 km als u naar de zoutpannen van Seca fietst)

Deze laatste, gemakkelijke fietsdag volgt u een nieuwe fietsroute langs de kust over een oude spoorweg. Geniet van prachtige vergezichten over de kust van Slovenië en de baai van Triëst. Een stop in het prachtige havenstadje Izola of in het modieuze strandresort Portorož is een must. Uw fietsreis eindigt in het oude Sloveense stadje Piran aan de Adriatische Zee, een van de mooiste dorpjes van Slovenië! Het is een echt authentiek stadje met veel middeleeuwse architectuur in Venetiaanse stijl. Bezoek de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren.

Overnachting in Piran

Dag 11 – Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt uw reis. U kunt natuurlijk één of een paar nachten bijboeken in Piran.

Reisdetails – Fietsvakantie van Lake Bled naar Piran

Inbegrepen

  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels en Gasthöfe
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel
  • Routebeschrijving + kaartmateriaal (digitaal d.m.v. een app)
  • GPX-bestanden voor op uw eigen GPS of navigatieapp
  • Reisbescheiden met toeristische informatie (deels Nederlandstalig)
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Fietshelm huren
  • Transfer op dag 3 naar hoogvlakte Jelovica
  • Extra nachten in Bled en Piran
  • Extra nachten onderweg
  • Bustransfer Piran – Bled 

  Parkeren

  In Bled zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Prijzen voor het parkeren verschillen per parkeerplaats. U ontvangt in de reisbescheiden tips voor het parkeren.

Fietsvakantie van Lake Bled naar Piran, voor wie?

Moeilijkheidsgraad 3 van 5

U fietst overwegend over verkeersarme B-weggetjes. Deels ook over hoofdstraten en soms op onverharde paden. Het is een route met afwisseling tussen gemakkelijke, vrij vlakke etappes en meer uitdagender etappes. Vooral de middelste etappes door de heuvels van de karstregio zijn pittig. Daarna kunt u dan weer rustig aan fietsen op de laatste etappes langs de kust.

Doordat er heuveletappes bij zitten is deze fietsreis geschikt voor fietsers met een goede conditie (toerfietsers die gewend zijn door de heuvels te fietsen) of fietsers met een krachtige e-bike. 

Ervaringen van onze fietsers – Fietsvakantie van Lake Bled naar Piran

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 4
“Onze fietsreis door Slovenië was een sportieve belevenis en een mooie manier om Slovenie te leren kennen. Het land is prachtig: heel veel groen, heuvels en een prachtig blauwe Adriatische zee als sluitstuk. De Slovenen die we hebben gesproken waren vriendelijk en behulpzaam.”
Ursula en Rob, juli 2022

Algemeen oordeel: 5
“Mozaïek Reizen is een geweldige organisatie, betrokken, met prachtige fietsroutes in minder bekende landen/gebieden en uitstekende service.”
Mevr. Stoffels, augustus 2021 

Algemeen oordeel: 5
“Mozaïek Reizen is een geweldige organisatie, betrokken, met prachtige fietsroutes in minder bekende landen/gebieden en uitstekende service.”
Mevr. Stoffels, augustus 2021 

Algemeen oordeel: 4
“Duidelijk en vriendelijk.”
Dhr. Van Maldegem, augustus 2021 

Algemeen oordeel: 4
“Op maat – een aanrader! Ljubljana als pittoreske en kleine hoofdstad van Slovenië heeft de meeste indruk gemaakt.”
Dhr. Reynaert, augustus 2020 

Algemeen oordeel: 4
“Wij hebben geweldig genoten van de fietstocht. De natuur, de hotels, het contact met de mensen en het feit dat we steeds beter konden klimmen.”
Dhr. De Weerd, september 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

Algemeen oordeel: 5
“Naar verwachting was alles goed.”
Mevr. Janssen, augustus 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben een goede tijd gehad en kijken op een fijne vakantie terug.”
Anoniem, juni 2019

Prijzen 2024 – Fietsvakantie van Lake Bled naar Piran

Termijnen

Periode: 23 maart tot 12 oktober 

Startdag: elke dag

Seizoen 1: 23.03 – 03.05 | 21.09 – 12.10

Seizoen 2: 04.05 – 20.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 1245

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

n.v.t.

Toeslag seizoen 2

€ 50

Toeslag 1-pers. kamer seizoen 1

€ 415

Toeslag 1-pers. kamer seizoen 2

€ 435

Toeslag alleenreizende

€ 610

Huurfiets

€ 150

Extra dag huurfiets

€ 25

Huur e-bike

€ 330

Huur fietshelm

€ 18

Transfer op dag 3 naar hoogvlakte Jelovica

€ 30

Transfer van Piran terug naar Bled

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Hotels

Zorgvuldige uitgezochte 3*/4* hotels en Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Bled€ 105 | € 170
Ljubljana€ 95 | € 150
Piran€ 95 | € 145

Maatwerk – Fietsvakantie van Lake Bled naar Piran

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

 • Fietsvakantie Italië Slovenië Kroatië
  Fietsen van Venetië naar Porec Fietsvakantie langs de Adriatische kust van Italië, Slovenië en Kroatië

  Type: Fietstrektocht
  Land: Italië Kroatië Slovenië

Dit zeggen onze fietsers

Onze fietsreis door Slovenië was een sportieve belevenis en een mooie manier om Slovenie te leren kennen. Het land is prachtig: heel veel groen, heuvels en een prachtig blauwe Adriatische zee als sluitstuk. De Slovenen die we hebben gesproken waren vriendelijk en behulpzaam.

Ursula en Rob

juli 2022
Shopping Basket