Hoe kies ik de goede ski uitrusting voor mijn kind?

 

Kinderskiles met goede uitrusting - een must
Kinderskiles met goede uitrusting - een must

Korte of lange ski’s? De juiste lengte van ski´s is essentieel. De tijden dat ski´s langer waren dan u zijn voorbij. Kortere ski´s kunnen uw kinderen gemakkelijker besturen, ze kunnen er gemakkelijker  bochten mee maken. Het hangt echter van het skimodel en vooral ook van het niveau van het kind af. Laat u bij de skirental goed informeren.

De juiste schoenmaat. Het is belangrijk om schoenen, die passen, te kiezen. Als de schoenen spannen, zal uw kind het snel koud hebben. Als de schoenen te groot zijn, zal uw kind de ski´s moeilijk kunnen besturen.

Belangrijk zijn ook de sokken. Dunne sokken of kousen zorgen voor een goede circulatie van lucht rond de voeten van uw kind. Lucht isoleert goed. Kies daarom voor niet te dikke sokken. 

Het bijstellen van bindingen. Het bijstellen van bindingen is belangrijk vooral in het geval uw kind vaak valt. De bindingen moeten zo aangepast worden dat ze op het juiste moment open gaan. Probeer niet om de bindingen zelf bij te stellen, laat dat de skileraar / skiservice doen.

Een helm – voor kinderen een must! De grootte van de schoenen en het bijstellen van bindingen zijn belangrijk, maar beslissend is voor kinderen een goede helm (en niet alleen voor hen!). Op de pistes zijn veel skiërs en soms zit een ongeluk in een klein hoekje… Vergeet daarom nooit uw kind een helm te geven! U kunt ze tegelijk met de skiuitrusting huren (soms is een kinderhelm gratis).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *