City bike Tour Praag – fietsen in en rond Praag

City Bike Tour Praag

Individueel of met gids fietsen in Praag

 • Soort reis: standplaatsreis vanuit een in overleg met u gekozen hotel / pension
 • Duur: 4 dagen, 3 nachten (goed als lang weekend of midweek in te plannen)
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:: vanaf ◘◘◘◘

Boeiende 4-daagse stedentrip, waarbij veel fietsen kan, maar niet per se hoeft. Praag is een stad van meer dan 1000 jaar oud. Een groot deel van haar historische hart staat dan ook terecht op de lijst van UNESCO Wereld Erfgoed. Met haar grote concentratie historische monumenten en meer nog door haar unieke, romantische atmosfeer is Praag een van de meest bezochte steden van Europa. Geef uzelf een lang weekend de tijd om zélf op deze originele manier de onbeschrijflijke sfeer van deze stad te proeven. Eén dag staat het programma vast, namelijk een begeleide introductietour op de fiets door het historische centrum van Praag, exclusief voor uw gezelschap. U komt daarbij ook op bijzondere plaatsen die u in de reisgidsen niet vindt… De volgende 2 dagen vult u zelf in, samen met onze contactpersoon in Praag. U kunt bijv. een deel van de dag gaan fietsen in de omgeving van Praag door prachtige rivierdalen en langs de vele historische dorpjes, kastelen en parken die Praag omringen. Omdat een bierbrouwerij voor Tsjechië is wat een wijnhuis voor Frankrijk is, luncht u tijdens deze fietstochten meestal in de kwalitatief uitstekende restaurants van een lokale bierbrouwerij. Wilt u liever een dag de fiets laat staan, en bijvoorbeeld de tijd doorbrengen met een romantische wandeling over de Karelsbrug, een boottocht over de Vltava (Moldau), of een gezellig terrasje of bierpub in de oude stad, dat kan óók. Daar bent u tijdens deze stedentrip geheel vrij in!

Praag citybiking – fietsen in en rond Praag van dag tot dag

Boeiende 4-daagse stedentrip, waarbij u Praag op de fiets ontdekt, maar waarbij flexibiliteit voorop staat. Geef uzelf een lang weekend de tijd om zélf op deze originele manier de romantiek van Praag te proeven. Eén dag staat het programma vast, de andere dagen zijn naar eigen wens in te vullen. Fietsen is daarbij geen must.

Overigens kunt u kortere en langere fietsroutes kiezen, waarbij er nog genoeg tijd overblijft om u – na een lekkere douche – in het stadsgewoel te storten. En wat let u om een of meer extra dagen bij te boeken als u Praag echt in de diepte wilt ontdekken. Deze stad laat zich niet in 3 dagen “doen”.

Dit moet u zelf beleven

 • Een spannende en leerzame rondrit op de fiets door Praag door steegjes en doorsteekjes die u zelf nooit zou kunnen ontdekken.
 • Koffie met heerlijke honingtaart eten in Ubecni Dum, het Nieuwe Raadhuis in Praag, te midden van een verpletterende hoeveelheid originele Jugendstil elementen (o.a. glas in loodramen van Alphonse Mucha).
 • Een serenade door een onbekende violist op de Karelsbrug in Praag, die prachtig het Ave Maria speelt op zijn elektrische viool.
 • ’s Avonds naar het beroemde Black Light Theatre, naar de Staatsopera of naar een klassiek concert van het Praags Filharmonisch orkest. Alleen al de grandeur van de gebouwen is al de moeite waard!
 • Op de fiets naar een brouwerij, gevolgd door een heerlijke, met zorg bereide maaltijd (echt een must in Tsjechië, en beslist niet alleen voor bierdrinkers!)
 • Fietsen langs het geboortehuis van componist Antonín Dvorak, zoon van de dorpsslager in Nelahozeves, later een van de beroemdste componisten ter wereld met zijn Nieuwe Wereld symfonie (9de symfonie).
 • Fietsen naar een van de mooiste kastelen van Tsjechië: Karlstejn (dé fietstrip voor Pragenaren!)
 • Na aankomst met de fiets in wijnstadje Melník, voldaan neerstrijken op een terrasje, en genieten van het uitzicht op de samenvloeiende Elbe en Moldau, onder het genot van de lokale Boheemse wijn.
 • Ondergedompeld worden in de Joodse geschiedenis in de Joodse wijk Josefov met zijn eeuwenoude Joodse begraafplaats, en met zijn synagogen, waarbij de Pinkas synagoge ongetwijfeld een diepe indruk zal maken. Op haar muren staan keurig netjes gekalligrafeerd de namen van ruim 77.000  holocaust slachtoffers. Je hoort de namen ook voorlezen. Ook was er toen wij er waren (in 2012) een expositie van 4500 kindertekeningen uit het getto van Theresienstadt (Terezin) uit de jaren 1942-1944. Vanuit Theresienstadt begon deportatie naar de concentratiekampen.
 • Het Kafkamuseum (Mala Strana: Helgetova Cihelna) en voor de liefhebbers een wandeling in het spoor van Frans Kafka
 • De Koningsweg bewandelen van de Burcht via Mala Strana en de Karelsbrug naar het Wenceslasplein

 

Globale dagindeling van uw Praag City Bike Tour

 • Dag 1 – Aankomst in Praag. Pretour meeting, waarbij u samen de dagelijkse  routes gaat bepalen (lengte en niveau). Zie voor voorbeelden de selectie hieronder.

 

 • Dag 2 – ’s Ochtends haalt uw gids u bij het hotel op voor de  Introductietour. Uw gids is zelf in Praag geboren, houdt echt van de stad en zal u veel meer laten zien dan de highlights die u in de toeristische gidsen vindt. De introductietour is ook te boeken in combinatie met andere tours, en is inmiddels een groot succes bij onze klanten!

 

 • Dag 3 – Naar keuze:
  • zelf op pad met een fietsroute, die u in overleg tijdens de pretourmeeting gekozen heeft
  • op pad met gids (u gaat in dat geval selectie 1 uit onze fietsroutes fietsen)
  • eigen invulling van de dag

 

 • Dag 4 – Naar keuze:
  • zelf op pad met een tweede fietsroute, die u in overleg tijdens de pretourmeeting gekozen heeft
  • op pad met gids (u gaat in dat geval deze dag selectie 3 uit onze fietsroutes fietsen)
  • eigen invulling van de dag.

Daarna vertrek naar huis.

Een selectie uit onze fietsroutes (er zijn er meer):

 1. Richting Zuid Westen: langs de Moldau, tot aan de Berounka rivier. Lunch in de jongste brouwerij van Bohemen – de MMX. Dan fietst u verder naar wellicht het mooiste kasteel van Tsjechië – Karlstejn. Gebouwd door Karel IV, en bewaarplaats voor de kroonjuwelen. Dit is dé fietstrip van de Pragenaren zelf. Met de trein in de middag terug naar Praag.Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid door te fietsen naar het oude plaatsje Beroun. U komt dan door de  prachtige diepe Berounkavallei met links en rechts oprijzende karstformaties (natuurreservaat).
 2. Transfer naar de zuidoostrand van de stad. Via prachtige neorenaissance kasteel Pruhonice met haar mooie tuinen, fietst u naar het dorpje Velka Popovice – bakermat van het Kozel Bier. Bezoek aan de brouwerij en lunch. Na de lunch peddelt u op uw gemak door de prachtige vallei van de Sazava rivier met her en der vestrooid kastelen en ruines. Per legendarische stoomtrein „de Sazavian Pacific“  keert u door de romantische ravijnen van de Sazava terug naar Praag.
 3. Via een nieuw aangelegde fietstroute fietst u noordwaarts langs de Moldau. Eerst komt u langs het prachtige Troja kasteel. Door prachtige natuur fietst u tot aan Roztoky. Daar neemt u de veerboot naar het kasteel Roztoky u Prahy. Vanaf hier peddelt u door  vriendelijke bossen en beekdalen  (Tiché Udoli = het Stille Dal) stroomopwaarts naar het dorpje Unetice. De 18de eeuwse brouwerij daar is pas enkele jaren geleden heropend, maar behoort nu al tot de beste van Tsjechië. Door vroegere jachtdomeinen, bossen en parken  keert u terug in Praag.
 4. Kastelenroute helemaal langs de Moldau. Via het barokke kasteel Troja naar het noorden, richting kasteel in Nelahozeves (geboorte plaats van Antonin Dvorak) en kasteel Veltrusy. Met de trein terug. U kunt ook helemaal doorfietsen tot aan de  samenvloeiing met de Elbe (bij wijnstadje Melník).

 

De City Bike Tour Praag, fietsen in en rond Praag, is bedoeld voor iedereen met een normaal goede gezondheid, die gewend is recreatief te fietsen en die Praag en haar omgeving graag per fiets wil verkennen. De routes variëren van vrij vlakke routes voor de recreatieve fietser tot heel uitdagende voor de gevorderde toerfietser. Praag is alleen in de benedenstad 100% vlak, vandaar het gedifferentieerde aanbod. U kunt naar mooie uitzichtspunten klimmen, maar dit hoeft niet. Er is voor iedereen genoeg te zien.

Kenmerken van de City Bike Tour Praag

 • Soort reis: standplaatsreis vanuit een in overleg met u gekozen hotel / pension
 • Duur: 4 dagen, 3 nachten (goed als lang weekend of midweek in te plannen)
 • Afstand: variabel, afhankelijk van de gekozen route en de tijd die u wilt fietsen
 • Begeleiding: Op dag 2, duur 3 – 5 uur, exclusief voor uw groep (voor dag 3 en 4 is een gids bij te boeken)
 • Periode: mei t/m september
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Accommodatie: goed pension buiten centrum (maar met goede verbinding naar het centrum), goed *** hotel in het centrum of extra sfeervol **** hotel in het centrum. Op basis van logies ontbijt.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:◘◘◘◘. Vanaf niveau 1: Voor mensen met een normaal, goede gezondheid.
 • Vervoer naar Tsjechië: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,6

Algemeen oordeel: 5
“Prachtige ervaring/vakantie! City Bike Tour door Michael was top!”
Snijders groep, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Alles prima geregeld! Voor herhaling vatbaar! Aan te raden aan anderen! Jullie organisatie was feilloos. Zowel contact met Christine vooraf, als het contact ter plaatse met Lukas en zijn collega’s”
Dhr. De Poortere, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Persoonlijk en zeer behulpzaam”
Familie Van den Bulk, april 2017

Algemeen oordeel: 4
“Positief. Alles was goed geregeld. Fijn hotel, mooie stad.”
Anoniem, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4,5
“Zeer goed, veel informatie d.m.v. kaarten, GPS en achtergrondinfo”
Fam. Horemans, juli 2016

Algemeen oordeel: 4,5
“Goed, door Honza uitstekend begeleid, één erg steile klim overgeslagen. Honza verdient alle lof!!”
Dhr. Jonker, mei 2016

Algemeen oordeel: 4
“Prachtige manier om Praag en omgeving te ontdekken. Ook leuk om samen met tieners te doen.”
Anoniem, augustus 2014

Algemeen oordeel: 5
“Goed. Korte lijnen. Snelle respons.” 
Fam. Luppes, augustus 2013

Algemeen oordeel: 4
“Lukas was een voortreffelijk gids en verder was alles door u prima geregeld.”
Fam. Rademakers, mei 2013

“Ervaringen met Mozaiek Reizen/Europ Bike Tours – prima ! Praag heeft de meeste indruk gemaakt.”
Anoniem, augustus 2012

Prijs van de individuele tour is inclusief:

 • 3 nachten Praag, in hotel / pension naar wens en gebaseerd op logies en ontbijt
 • Pretourmeeting in de lobby van uw hotel, waarbij u samen met onze contactpersoon een fietsplan maakt
 • Introductietour Praag met exclusieve begeleiding op dag 2 (van ca. 10 – ca. 15 uur)*
 • Alle routes en beschrijvingen, zoals tijdens pretourmeeting afgesproken
 • Afsluitend een drankje samen met de gids
 • Indien van toepassing: treinkaartjes terug naar Praag

 

Prijs van de begeleide tour is inclusief:

 • 3 nachten Praag, in *** hotel in het centrum, gebaseerd op logies en ontbijt
 • Pretourmeeting in de lobby van uw hotel, waarbij u samen met uw contactpersoon een fietsplan maakt
 • 3 dagen begeleide fietstour (met uw eigen gids), waaronder op dag 2: introductietour Praag (van ca. 10 – ca. 15 uur)*
 • Alle routes en beschrijvingen, zoals tijdens pretourmeeting afgesproken
 • Afsluitend dagelijks een drankje samen met de gids
 • Indien van toepassing: treinkaartjes terug naar Praag

* De contactpersoon/gids is zelf in Praag geboren, houdt echt van de stad, is Engels- of Duitstalig en zal exclusief met u op pad gaan, vanuit uw hotel. De bezienswaardigheden die u gaat zien krijgt u uitgereikt en zijn in het Nederlands vertaald. De gids is gewend met Nederlanders om te gaan, is vriendelijk en heeft een gedegen kennis van zaken.

 

Wat is extra bij te bestellen:

 • Upgrade naar ****hotels (waar mogelijk)
 • 1-pers. kamer
 • Huurfietsen:
  • goede trekkingfietsen met minimaal 24 versnellingen. Wij werken met Pells Stratus, Pells Stratus De Luxe (beiden van Tsjechische makelij) en met GT Transeo 4.0 (USA).
  • elektrische fietsen. Wij werken met Agogs Cityliner, een elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst. De positieve ervaringen van het afgelopen jaar hebben ons doen besluiten deze fietsen ook komend jaar aan te bieden.
  • Voor algemene informatie over huurfietsen (standaard- en extra uitrusting, bij te bestellen extra uitrusting, fietsverzekering, e.d.), klik op: Fietsen huren, waar moet je aan denken?
  • Voor de technische specificaties van onze huurfietsen, zowel trekking fietsen als elektrische fietsen, klik op: Technische specificaties van onze trekking- en elektrische huurfietsen in Tsjechië.
  • Bij de huurfiets wordt een gratis helm geleverd. Let op: Een fietshelm is in Tsjechië verplicht voor kinderen tot 18 jaar.
 • GPX-bestand is gratis beschikbaar (op aanvraag)
 • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw hotel en terug
 • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende uw verblijf
 • Extra nachten in Praag

 

Prijzen 2018

 

De volgende data zijn alleen op aanvraag beschikbaar (prijzen zullen afwijken):

Begin mei:  28.04 – 07.05

Hemelvaart: 10.05 – 12.05

Pinksteren: 18.05 – 20.05

 

Praag City Bike tour

Begeleid en individueel fietsen in Praag, min. 2 personen

 

Variant A

Variant B

Variant C

Prijzen zijn in euro’s per persoon, tenzij anders aangegeven

Individuele tour

(pension)

Individuele tour

(***hotel)

Individuele tour

(****hotel)

 2 personen

€ 260

€ 290

€ 335

 3e persoon op de kamer

€ 234

€ 261

€ 302

 4 -5 personen

€ 200

€ 210

€ 260

 6 en meer personen

€ 175

€ 220

€ 245

 

 Toeslagen en extra’s

Hoogseizoen toeslag (mei en augustus t/m oktober)

geen

€ 20

€ 30

Toeslag gids ook voor dag 2 en 3, bij 2/3 pers.

€ 60

€ 60

€ 60

Toeslag gids ook voor dag 2 en 3, bij 4/5  pers.

€ 30

€ 30

€ 30

Toeslag gids ook voor dag 2 en 3, 6 + pers.

€ 20

€ 20

€ 20

Toeslag 1-pers. kamer

€ 20

€ 80

€ 130

Extra nacht Praag pppn LO

€ 30
(01.07 – 31.08)

€ 30
(16.06 – 31.07)

€ 30
(01.07 – 31.08)

Extra nacht Praag pppn LO

€ 30 (mei/juni, sept t/m oktober)

€ 44 (mei/juni, aug t/m oktober)

€ 65 (mei/juni en september)

Fietshuur per tour*

€ 40

€ 40

€ 40

Huur elektrische fiets per dag

€ 22

€ 22

€ 22

Veilig parkeren Praag van uw auto

Gratis onbewaakt

€ 15-20  auto/dag (centrum)
10 auto/dag (15 min. met tram van centrum)

€ 15-20  auto/dag (centrum)
10 auto/dag (15 min. met tram van centrum)

Transfer vliegveld – accommodatie bij 2 pers.

€ 32 per groep

€ 32 per groep

€ 32 per groep

Transfer vliegveld – accommodatie bij 3 – 6 pers.

€ 45 per groep

€ 45 per groep

€ 45 per groep

Verzekering huurfiets Comfort (€ 50 eigen risico)*

€ 1,92 pppdag

€ 1,92 pppdag

€ 1,92 pppdag

Verzekering huurfiets Optimaal (geen eigen risico)*

€ 3,27 pppdag

€ 3,27 pppdag

€ 3,27 pppdag

Toeslag boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

€ 30 per boeking

€ 30 per boeking

Toeslag boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

€ 100 per boeking

* Bij 4 of meer personen betaalt u € 35 euro pp voor de huurfietsen. Gezinstarief met huurfietsen maximaal €125.
 

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen? 
E-mail:
Naam:
 
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl