Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen

Fietsen van Praag naar Wenen: Greenwaysroute Praag - Wenen

Fietsreis voor avontuurlijke gezinnen

 • Soort reis: individuele reis langs hotels/pensions: combinatie van fietsdagen en dagen met andere activiteiten
 • Duur: 9 dagen
 • Afstand: totaal te fietsen: ca. 200 - ca. 315 km, klimmeters tot ca. 690 m, per dag ca. 40 - 55 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ Feitelijk 2,5: Fietsreis voor sportieve gezinnen, die wel wat aankunnen.

Dit is de gezinsvariant van de Greenways route. Ontdek de schoonheid van één van de prachtigste fietsroutes van Europa! In 10 dagen tijd reis je van de magische stad Praag in Tsjechië naar de keizerlijke stad Wenen in Oostenrijk, waarbij je in beide historische steden overnacht en …. niet zomaar! Immers Praag en Wenen vormden beiden eeuwenlang de zetel van de Tsjechische en Oostenrijkse vorstenhuizen, en – hoewel totaal verschillend van sfeer – zullen beide steden jullie overweldigen met hun prachtige beeldende kunst en architectuur uit alle tijdperken. Op deze fietsvakantie met kinderen worden fietsdagen afgewisseld met dagen waarop naar keuze andere activiteiten plaatsvinden. Wat dachten jullie van kanoën of raften in de Sazavarivier, fantaseren over de middeleeuwen in oude vestingstadjes, boottocht op een groot stuwmeer en wandelen door heuvels met wijnranken? De activiteiten zijn vrijwillig, het is aan jullie om deze al of niet te gaan ondernemen. Jullie eindigen in Wenen in Oostenrijk. Wenen is de stad van de wals, het Schönbrunn paleis, het reuzenrad de Prater en de enige échte Wiener Schnitzel. Als jullie uiteindelijk met zijn allen uit Wenen moe maar voldaan weer naar huis vertrekken, zullen jullie door deze unieke fietsvakantie een schat aan onvergetelijke indrukken rijker zijn!

Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen

Dit is de gezinsvariant van de Greenways route. Ontdek de schoonheid van één van de prachtigste fietsroutes van Europa! In 10 dagen tijd reis je van de magische stad Praag in Tsjechië naar de keizerlijke stad Wenen in Oostenrijk, waarbij je in beide historische steden overnacht en …. niet zomaar! Immers Praag en Wenen vormden beiden eeuwenlang de zetel van de Tsjechische en Oostenrijkse vorstenhuizen, en – hoewel totaal verschillend van sfeer – zullen beide steden jullie overweldigen met hun prachtige beeldende kunst en architectuur uit alle tijdperken.

Op deze fietsvakantie met kinderen worden fietsdagen afgewisseld met dagen waarop naar keuze andere activiteiten plaatsvinden. Wat dachten jullie van kanoën of raften in de Sazavarivier, fantaseren over de middeleeuwen in oude vestingstadjes, boottocht op een groot stuwmeer en wandelen door heuvels met wijnranken? De activiteiten zijn vrijwillig, het is aan jullie om deze al of niet te gaan ondernemen.

Jullie eindigen in Wenen in Oostenrijk. Wenen is de stad van de wals, het Schönbrunn paleis, het reuzenrad de Prater en de enige échte Wiener Schnitzel. Als jullie uiteindelijk met zijn allen uit Wenen moe maar voldaan weer naar huis vertrekken, zullen jullie door deze unieke fietsvakantie een schat aan onvergetelijke indrukken rijker zijn!

 

Van dag tot dag

Dag 0 – Aankomst Praag

Verkenning van deze prachtige stad, het “Parijs van Centraal Europa”. Praag is zeker de moeite waard om enkele nachten bij te boeken, voor jong en oud. Wat dachten jullie van:

 • Een ochtendwandeling over het nieuwe stadsplein met de Astronomische Klok, de Orloj. Gebouwd in 1490(!), gaan ieder uur twee kleine deurtjes in de klok open en komt een parade van apostelen voorbij.
 • Lunch in het nabijgelegen Obecni Dum, te midden van een verpletterende hoeveelheid originele Jugendstil elementen.
 • Een begeleide fietstocht door Praag met een exclusieve gids. Zo ontdekken jullie ook de interessante plekken die niet in de toeristengidsen staan. Al jaren een must volgens onze gasten! De city bike tour wordt aangepast aan individuele wensen en aan jullie tempo.
 • Slenteren over de Karelsbrug: je laat je portret schilderen, koopt oorbellen of andere souvenirs of luistert naar een straatmuzikant.
 • Een boottocht over de Moldau met kleine, romantische bootjes, bestuurd door zwarte matrozen in onberispelijk witte matrozenpakken
 • Het Speelgoedmuseum met speelgoed van eeuwen geleden tot nu toe en met een heuse Barbie-expositie
 • Een poppentheater. Tsjechië staat bekend om zijn poppentheaters, in elk klein plaatsje vind je er wel een. Natuurlijk ook in Praag. In het Loutkové divadlo Jiskra en het Divadlo Spejbla Theater worden dagelijks kindervoorstellingen gespeeld. Er bestaat ook de mogelijkheid een pop als souvenir te kopen.
 • een bezoek aan één van de mooiste dierentuinen van de wereld: de Zoo in Praag. Hier spot je alle dieren die je maar kunt bedenken! Van ijsbeer tot stoere tijger en van neushoorn tot giga gave giraffe! Twee kinderspeelplaatsen zorgen ervoor dat je niet uitgespeeld raakt.
 • Graffity op de John Lennonwall, maar dan wel met een speciale betekenis
 • ’s Avonds naar het Black Light Theatre, leuk voor jong én oud.

Overnachting in Praag, desgewenst in een hotel uit ons bestand.

Let op: de overnachting in Praag is niet verplicht en is daarom niet opgenomen in de standaardprijs.

 

Dag 2 – Praag – Tábor

Activiteiten: Rafting of kanoën + bustransfer

De tour begint met een autotransfer vroeg in de ochtend naar de idyllische Sázavá rivier. Na aankomst in Tynec kunnen jullie gaan raften of kanoën (mogelijkheden hangen ook af van de waterstand in de rivier). Jullie krijgen alle nodige uitrusting en richtlijnen, zodat jullie klaar zijn voor de mooie tocht over het water van Týnec naar Pikovice! Na aankomst in Pikovice gaan jullie  met de stoomtrein “Posázavský Pacific” terug naar Týnec.”

Daarna gaat het per autotransfer verder op weg naar jullie overnachtingsplaats, de stad Tábor. Als er tijd is, kunnen jullie onderweg nog een stop maken bij slot Konopiste. Hier woonde Hertog Frantisek Ferdinand d’Este. De succesvolle moord op dit lid van de Habsburger Dynastie in Sarajevo in 1914 was de gebeurtenis die het begin van de Eerste Wereldoorlog markeerde. De prachtige rozentuin en een wandeling door het kasteelpark is ook zeker de moeite waard!

Jullie overnachten in de schitterende historische stad Tábor, het centrum van de Tsjechische reformatie sinds de 15de eeuw. In Tábor kunnen jullie deze goed bewaarde, versterkte stad bewonderen. Tábor bleek, door ingenieus gebruik te maken van haar natuurlijke ligging, een onneembare vesting. Tijdens de religieuze oorlogen werd Tábor talloze malen belegerd, maar nooit lukt het de stad in te nemen. Neem vooral de tijd om te dwalen door de nauwe straatjes van deze schitterende stad!

Overnachting in Tábor

 

Dag 3 – Tábor – Jindrichuv Hradec

Activiteiten: ca. 52 km fietsen, klimmeters: ca. 670 m                                                          

’s Ochtends kunnen jullie eerst nog Tábor verder verkennen. Je kunt goed zien dat er heel vernuftig gebruik is gemaakt van de landschappelijke ligging tijdens de bouw van de vesting, waardoor deze haast onneembaar werd. Willen jullie even iets heel anders, dan kunnen jullie de dag ook zoet beginnen: met het chocolade museum. Daarna gaan jullie op de pedalen en fietsen jullie richting de Zuid-Boheemse regio. Temidden van een groen, vredig landschap rust het romantische waterkasteel van Červená Lhota. En een stukje verder vinden jullie het op drie na grootste historische complex in de Tsjechische Republiek, de stad Jindrichuv Hradec met zijn goed bewaard gebleven kasteel en stadscentrum. Vandaag de dag is het moeilijk te geloven dat deze rustige stad eens een van de grootste middeleeuwse steden in Bohemen was! Gebaseerd op een legende, kunnen jullie zomaar oog in oog komen te staan met Perchta van Rozmberk – het beroemde “witte vrouw” spook!

Overnachting in Jindrichuv Hradec

 

Dag 4 – Jindrichuv Hradec – Telc

Activiteiten: ca. 45 km fietsen, klimmeters: ca. 690 m                                                          

Het hoogtepunt vandaag zal een bezoek worden aan de renaissance stad Telc, die is ingeschreven op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Telc wordt beschouwd als de mooiste renaissance stad in Europa! Voordat jullie daar zijn, moeten jullie een etappe over tamelijk heuvelachtig terrein overbruggen langs een overvloed aan vijvers en meren. Onderweg is het heerlijk picknicken bij zo’n meertje. Slechts weinig mensen zijn in staat om precies te vertellen hoeveel vijvers en meren ze nou onderweg gepasseerd zijn. Jullie wel? In Strmilov kunnen jullie een fabriek bezoeken waar artistieke stoffen worden geweven, in deze regio een eeuwenoude traditie. Niet voor niets heet dit stukje van de route ook wel ook wel de “Greenways van Crafts and beliefs” (crafts = ambachten).

Indien gewenst kunnen jullie ook van Jindrichuv Hradec tot aan Strizovice een historische stoomtrein nemen.

Overnachting in Telc

 

Dag 5 – Dag aan het Vranov stuwmeer

Activiteiten: boottocht en wateractiviteiten + bustransfer

Na twee dagen fietsen zijn jullie wel toe aan een dag rust! Daarom brengt een bustransfer jullie ‘s morgens naar het Vranov stuwmeer in de Dyje rivier (in Oostenrijk heet die rivier de Thaya). Vanaf hier stappen jullie op de boot voor een interessante tocht over het meer, waarbij jullie een prachtig uitzicht hebben op de twee kastelen Bítov en Cornstejn. In Bitov is een stop, zodat jullie dit middeleeuwse kasteel kunnen bezoeken. Na de boottocht fietsen jullie nog ca. 2 – 3 km naar jullie hotel in het gezellige stadje Vranov nad Dyji. Jullie kunnen de rest van de dag luieren op het strand of deelnemen aan een van de vele water activiteiten (een boot huren, trampolines of waterglijbaan opzoeken, windsurfing lessen nemen of gaan beachvolleyballen). Mocht het weer niet meezitten, dan is een bezoek aan een van de meest fotogenieke en meest bezochte kastelen van Tsjechië een uitstekend alternatief: het prachtige kasteel Vranov nad Dyji, dat hoog boven het meer uittorent.

Overnachting in Vranov nad Dyji

 

Dag 6 – Vranov – Znojmo  

Activiteiten: ca. 46 km fietsen, klimmeters: ca. 460 m                                                          

Deze dag verkennen jullie het maagdelijke Podyjí Nationaal Park! Vanaf de ruïnes van Novy Hradek, maar ook vanuit het uitzichtpunt over het majestueuze middeleeuwse kasteel van Hardegg, zullen jullie steeds de rivier de Dyje zien. De rivier zoekt hier al meanderend zijn weg in de diepte, een onvergetelijk gezicht. Iets heel anders is het Gedenkteken van het IJzeren Gordijn en een stukje intact gelaten IJzeren Gordijn, dat gelegen is in dit gebied: een stil getuigenis van sombere, relatief recente tijden. De route leidt jullie langs de grenzen van het Nationaal Park, waar het heerlijk rustig fietsen met prachtige natuur om jullie heen. Tijdens de afdaling naar de rivier de Dyje komen jullie door de Šobes wijngaarden. Misschien voor de volwassenen een idee om een witte wijn te proeven? De Šobes wijngaarden zijn aangemerkt als behorend bij de 10 beste wijngaarden ter wereld! De volgende stop is het stadje Šatov, waar wijn de meest populaire drank is. Hier passeren jullie gezellige wijnstraatjes met wijnkelders en een educatief pad door de wijngaarden met oude druivenrassen. Jullie hebben zelfs de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een uniek beschilderde wijnkelder. Deze boeiende dag sluiten jullie af in de stad die eens de zetel was van de Moravische Přemyslid Dynastie, nu een bekende wijnstad – de stad Znojmo.

Overnachting in Znojmo

 

Dag 7 – Wandeltocht door het Pálava Biospheer reservaat

Activiteiten: bezoek museum en ca. 13 km wandelen + bustransfer

Er zijn maar een paar plaatsen waar je op één berg drie kasteelruïnes, een kasteel en een waardevolle grot (Turold) kunt vinden. Het UNESCO beschermde Biosfeer reservaat Pálava hill is daar één van. Jullie maken vandaag een wandeling door dit prachtige natuurpark.

‘s Morgens brengen jullie eerst de spullen naar het hotel in Mikulov. Daarna worden jullie naar het interessante archeologische museum in Dolní Věstonice gebracht, op deze plek is een oeroude stam (20.000/30.000 jaar oud) opgegraven! In het museum is van alles te zien van deze stam en wordt er verteld hoe deze stam geleefd heeft, educatief interessant voor kinderen. Op deze plek is ook de beroemde Prehistorische Venus van Vestonice Van Dolní Věstonice opgegraven. Na het bezoek aan dit museum volgt een transfer naar Pavlov, beroemd vanwege haar volksarchitectuur. Vandaaruit starten jullie de verkenning te voet van het unieke Pálava UNESCO Biosfeer reservaat. Vanuit Pavlov volgen jullie een prachtige wandelroute, onderweg worden jullie omringt door een diversiteit aan flora en fauna. Via de romantische kasteelruïne Dívčí Hrady, met zijn schitterende uitzicht over het omliggende platteland, worden jullie naar het hoogste punt van de dag leidt. Weer bergafwaarts komen jullie langs twee kasteelruïnes en hebben jullie prachtige, panoramische uitzichten. Uiteindelijk wandelen jullie Mikulov weer binnen. Net voor Mikulov kunnen jullie eventueel nog de grotten van Turold bezichtigen.

Overnachting in Mikulov

 

Dag 8 – Mikulov – Lednice/Valtice Cultuurlandschap (UNESCO werelderfgoed)

Activiteiten: ca. 18 – 56 km fietsen – 18 km rechtstreeks, maar tot 56 km bij verkenning van het landschap, klimmeters: vlak                                                           

In de ochtend verkennen we Mikulov. Deze stad zal ons zeker bijblijven vanwege zijn Barokke Kasteel met wijnmuseum, de oude synagoge en zijn lokale rariteit – een reusachtig wijnvat. Vanaf Mikulov is het slechts een korte fietsroute naar het Lednice-Valtice Cultuurlandschap – een kastelencomplex dat eens behoorde aan de familie van Liechtenstein. Onder de zorg van deze ene familie werd het moerassige gebied omgevormd tot een goed doordachte combinatie van kastelen en parken, soms ook wel “De Tuin van Europa” of “Het Tuin Paradijs ” genoemd. We zullen vandaag de tijd hebben om deze plek uitgebreid te bezoeken. Inheemse natuurlijke elementen worden hier met exotische elementen gecombineerd om te komen tot een uniek kunstwerk van menselijke creativiteit. Aangezien het parkcomplex erg groot is, is de fiets het aangewezen vervoermiddel waarmee jullie deze uitzonderlijke culturele bezienswaardigheid op een sportieve manier kunnen verkennen. Jullie kunnen zelf invullen hoe lang jullie dit park willen verkennen en dus welke afstanden jullie willen afleggen.

Rond het kasteel Valtice is in 2005 een kruidentuincomplex aangelegd onder inspiratie van Lu & Tiree Chmelar.  Zij waren in 1995 de initiatiefnemers van de Greenwaysroute in Tsjechië en wilde op deze manier kasteel Valtice uit de schaduw van kasteel Lednice halen. In de geest van de Greenways gedachte van duurzaam ecotoerisme en ter nagedachtenis aan de 17de eeuwse kruidenspecialisten die in Valtice woonden, is er nu een prachtige kruidentuin. Leuk om even rond te kijken.

Overnachting in Lednice

 

Dag 9 –Lednice – (Mistelbach) Wenen  

Activiteiten: ca. 45 km fietsen naar Mistelbach + bustransfer of ca. 115 km indien jullie doorfietsen naar Wenen, klimmeters: ca. 510 m

De laatste dag van de fietstocht van Praag naar Wenen volgen we de Liechtenstein Heritage fietsroute. Onderweg fietsen we door het dorp Herrnbaumgarten, dat beroemd is om zijn poëtisch museum van Non-senses. Leuk is ook het wijnmuseum in Poysdorf, waar jullie de kans krijgen om alles te leren over wijn wat je tot nu toe niet wist! Dan passeren jullie Wilfersdorf met haar kastelen, dat het hoofdverblijf van de Prins tussen de 17e en 18e eeuw is geweest. Wij raden jullie aan deze fietstocht van Praag naar Wenen te eindigen in Mistelbach en van waaruit de trein te nemen naar Wenen. De echte fietsfanaten kunnen naar Wenen fietsen via de EuroVelo route nr. 9!

Overnachting in Wenen, desgewenst in een hotel uit ons bestand.

Let op: de overnachting in Wenen is niet verplicht en is daarom niet opgenomen in de standaardprijs.

Wat is inbegrepen – fietsvakantie van Praag naar Wenen met kinderen

Inbegrepen

 • Pretourmeeting in Praag
 • Overnachting in zorgvuldig uitgezochte 3* niveau hotels en pensions
 • Bagagevervoer
 • Alle bustransfers onderweg
 • Rafting / roeien en bootticket meer Vranov
 • Een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met highlights
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route en kaarten van de belangrijkste steden
 • Uitgebreide Nederlandstalige toeristische informatie
 • GPX-bestanden voor uw GPS of mobiele telefoon
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

 

Extra opties

 • Overnachting in Praag en Wenen
 • Huurfietsen (alleen mogelijk bij bagagevervoer):
  • Goede, stevige trekkingfiets met 24 of 27 versnellingen – incl. fietshelm, stuurtas en 1x zijtas
  • Gravel bike – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas (extra stabiele, comfortabele en snelle fiets voor op onverharde paden. Qua model een combinatie tussen een wielrenfiets en een mountainbike)
  • Elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas
  • Kinderfiets, follow-me, fietskar of kinderzitje
 • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel
 • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
 • Extra nachten in de overnachtingsplaatsen onderweg
 • Transfer van Wenen terug naar Praag
 • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur (dit is al jaren een succes!)
 • Overige wensen kunt u aan ons doorgeven en wij gaan voor u kijken naar de mogelijkheden (maatwerk)

 

Parkeren

U kunt uw auto gratis onbewaakt parkeren of bewaakt voor € 8,50 per dag in Praag.

Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits en u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden). U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland.

Offerte Aanvragen

Fietsen van Praag naar Wenen met kinderen, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2,5 van 5

Bij deze reis komen jullie door verschillend terrein (vlak en bergachtig) en de etappes zijn soms wat langer. Het is daarmee een tocht voor sportieve families, die wel wat aankunnen. Op sommige trajecten kunnen jullie indien gewenst een lokale trein nemen (fietsen op de trein).

Deze fietsreis is individueel, jullie kunnen zelf bepalen welke activiteiten je samen wenst te ondernemen en hoeveel je wenst te fietsen. En natuurlijk mogen een aantal bezienswaardigheden uit de reguliere fietsreis van Praag naar Wenen ook niet ontbreken.

Offerte Aanvragen

Ervaringen van onze fietsers – fietsvakantie  Praag – Wenen met kinderen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,8

Algemeen oordeel: 5
“Heel goed, super georganiseerd! Dank je wel!”
Familie De Haan, juli 2018

Algemeen oordeel: 4
“Pittig qua planning. Mooi avontuur.”
Familie Schutte, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goed. Tsjechië heeft ons verrast. Het was net of we door één groot openluchtmuseum aan het fietsen waren. Het landschap en de dorpjes zijn telkens anders en even mooi.”
Familie Augustinus, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Het was een leuke tour en een van de beste fietsvakanties die wij hebben gehad.”
Familie Claeys, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Geweldige ervaring. Goed georganiseerd. Accurate beschrijving van de moeilijkheidsgraad”
Familie Bulkens, juli 2016

Offerte Aanvragen

Foto’s van onze fietsers – fietsen van Praag naar Wenen met kinderen

Foto’s met dank aan fam. Augustinus

Offerte Aanvragen

Maatwerk – fietsen van Praag naar Wenen met kinderen

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2020 – fietsen van Praag naar Wenen met kinderen

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.05 – 30.09

Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 06.05
Periode Hemelvaart en Pinksteren: 21.05 – 02.06

Prijzen per persoon

Prijs voor volwassenen

 € 675

Kinderprijs 6 – 18 jaar* bij 1 kind

 € 360

Kinderprijs 6 – 18 jaar* bij 2 kinderen

 € 320

Kinderprijs 0 – 6 jaar*

op aanvraag

Huurfiets volwassenen

€ 75

Huurfiets kinderen

€ 55

Huur gravelbike (alleen volwassenen)

€ 120

Huur e-bike (alleen volwassenen)

€ 160

Extra dag huurfiets onderweg

gratis

Extra dag gravel bike onderweg

€ 10

Extra dag e-bike onderweg

€ 15

Toeslag follow-me – per dag

€ 6

Toeslag fietskar – per dag

€ 12

Toeslag kinderzitje – per tour

€ 35

Transfer vliegveld/station – hotel Praag (1 – 3 p.), per groep

€ 32

Transfer vliegveld/station – hotel Praag (4 – 8 p.), per groep

€ 45

Bustransfer Wenen – Praag (1 – 3 p.), per groep – op aanvraag

€ 250

Bustransfer Wenen – Praag (4 – 8 p.), per groep – op aanvraag

€ 300

Transfer Wenen – Praag per trein

ca. € 60

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

*De kinderprijs is van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien de kinderen bij de ouders op de kamer slapen

 

Hotels

Zorgvuldig uitgezochte kindvriendelijke pensions en hotels 3* kwaliteit.

Prijzen extra nachten

Extra nachten zijn bij de familytours in Tsjechië op aanvraag. Het is mogelijk om in alle overnachtingsplaatsen extra nachten bij te boeken. Jullie kunnen in de offerteaanvraag aangeven waar jullie extra nachten wensen.

 

Prijzen City Bike Tour Praag – met eigen, exclusieve gids

Duur van de tour: 3,5 – 4 uur. 2 personen: € 45 p.p. ; 3 personen: € 40 p.p.; 4 of meer personen: € 35 p.p. Gezinstarief is maximaal € 150 per familie. Indien jullie een e-bike willen huren, betalen jullie € 10 p.p. extra.
Jullie hoeven niet naar een verzamelpunt, maar worden afgehaald van jullie hotel door jullie eigen gids. Tijdens de tour is er onderweg tijd voor een drankje (inclusief).

Verzekeringen

Verzekering huurfietsen
Jullie kunnen bij ons een huurfietsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als jullie deze verzekering willen afsluiten, dan kunnen jullie dit aangeven in de offerteaanvraag.
Verzekering huurfiets comfort: 1,92 p.p. per dag. € 50 eigen risico per gebeurtenis.
Verzekering huurfiets optimaal: 3,27 p.p. per dag. Geen eigen risico per gebeurtenis.

Reisverzekering en annuleringsverzekering
Jullie kunnen via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als jullie deze verzekering willen afsluiten, dan kunnen jullie dit aangeven in de offerteaanvraag.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent