Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië

Fietsen van het bergland in Zuid-Tirol naar de lagunes van Venetië

Als u in Bolzano, in de bergen van Zuid-Tirol op de fiets stapt, weet u dat ergens ver achter de horizon, aan de Middellandse zee, uw eindbestemming Venetië ligt. Maar gegarandeerd dat u onderweg op deze fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië het doel bijna zult vergeten. Het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar wijngaarden en rozentuinen, de steden Trento, Verona, Vincenza (UNESCO) en niet te vergeten het prachtige Gardameer, ieder voor zich zijn ze een vakantie waard. Heerlijk ontspannen in de thermen van Abano of in de typisch Italiaanse cafés. En dan, als u na zes dagen fietsen aan de horizon de Middellandse zee en de contouren van de 1000 jaar oude lagunenstad Venetië ziet opdoemen, dan voelt u ineens weer, ja dit is het magisch hoogtepunt van deze boeiende fietstocht.

TIP: deze reis is goed te combineren met de 8-daagse fietsreis van Innsbruck naar Bolzano. 

Hoogtepunten fietsreis Bolzano - Venetië

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië 

Dag 1 – Individuele aankomst in Bolzano

Aankomst in Bolzano. Bolzano heeft prachtige Arcadenbogen en bovendien een heel belangrijk archeologisch museum: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman” de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 2 – Bolzano – Trento

Afstand: ca. 70 km

Langs de Eisack bereikt u de rivier de Etsch/Adige. Deze heerlijke tocht voert u via fruitboomgaarden naar Salorno. Hier eindigt het Duitstalige Zuid-Tirol. Van nu af aan begeleiden de wijnranken van de krachtige, rode “Teroldego”-wijn u naar de oude, bezienswaardige binnenstad van Trento. In de binnenstad vindt u o.a. het Piazza Duomo, een prachtig Middeleeuws plein met daaromheen paleizen met fresco’s. Verder is een bezoek aan kasteel van Buonconsiglio (het symbool van de stad) aan te raden.

Overnachting in Trento

Dag 3 – Trento – Gardameer zuid

Afstand: ca. 50 km (+ boottocht Gardameer)

Vandaag fietst u verder langs de Etsch/Adige naar Rovereto. Daar gaat u westwaarts richting Gardameer. In Mori kunt u bij ijssalon Bologna genieten van het bekende en heerlijke pistache-ijs. Na een korte klim heeft u vanaf Nago een prachtig uitzicht over het zuidelijke Gardameer. Daarna volgt een adembenemende afdaling naar Torbole aan de oever van het Gardameer. U fietst verder naar Riva. De etappe eindigt met een ontspannen boottocht over het Gardameer van Riva naar Desenzano of Sirmione.

Overnachting Gardameer zuid

Dag 4 – Gardameer zuid – Verona

Afstand: ca. 50 km

Een wonderschone etappe staat u vandaag te wachten. U fietst eerst door een prachtig, licht glooiend, bloemrijk landschap, met langs de weg tafels met van alles dat ter plaatse verbouwd wordt en dat lekker smaakt: sprankelende witte wijnen, sappige perziken, zoete meloenen en zelfs kiwi’s worden u aangeboden. Zo komt u moe en voldaan aan in uw overnachtingsplaats Verona, de stad van Romeo en Julia. U kunt het huis van Julia met het balkon bezoeken in de Via Capella. Verona is een oude plaats met veel meer bezienswaardigheden, naast de heerlijke, echt Italiaanse stadssteegjes. Het heeft een Romeinse arena, een schitterend, middeleeuws gotisch fort Castelvecchio met een unieke brug, een oude stadsmuur, een prachtige kathedraal en vele kerken met schitterende interieurs.

Overnachting in Verona

Dag 5 – Verona – Vicenza

Afstand: ca. 70 km

Na een vlak stuk, gaat het vandaag door de heuvels van de “Monti Berici”, het buitengebied van Vincenza. Eenmaal boven wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de stad. ’s Avonds heerlijk flaneren door Vincenza, dat op de UNESCO-lijst staat, dankzij de vele bouwwerken van de beroemde, middeleeuwse architect Palladio. Mocht u deze etappe wat te lang en zwaar vinden, dan kunt u het eerste stuk met de trein overbruggen.

Overnachting in Vicenza.

Dag 6 – Vicenza – Abano Terme/Padua

Afstand: ca. 35/45 km

Vanuit Vincenza gaat de tocht verder via talrijke Venetiaanse villa’s (o.a. de Villa Rotonda) langs de Bacchiglione rivier naar het in Italië bekende kuuroord Abano Terme. Vanuit Abano Terme, waar u van de Thermen kunt genieten, kunt u met de bus eenvoudig Padua stad bereiken. U kunt ook – tegen meerprijs – in Padua stad overnachten.

Overnachting in Albano Terme of Padua stad

Dag 7 – Abano Terme/Padua – Venetië/Mestre/Marghera 

Afstand: ca. 50/40 km

Met een hier meestal lichte wind in de rug is het heerlijk fietsen naar de Zee. Het landschap bestaat voornamelijk uit velden en weiden. Uw hotel ligt in Mestre of Marghera, op het vasteland, maar met uitstekende busverbindingen naar de magische lagunenstad Venetië met zijn gondeliers. Ter afsluiting van uw reis kunt u op het San Marcoplein nog lekker genieten van een Grappa (typisch Italiaanse drank).

Overnachting Mestre / Marghera

Dag 8 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U kunt uw verblijf in Mestre verlengen om Venetië beter te kunnen ontdekken.

Reisdetails – Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië 

Inbegrepen

  • Persoonlijke pretourmeeting in Bolzano
  • Overnachtingen in A+ klasse: luxe 4* hotels
  • Overnachtingen in A-klasse: goede 3* en 4* hotels
  • Overnachtingen in B-klasse: goede 3* hotels
  • Uitgebreid ontbijt 
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige routebeschrijving + routekaarten
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips
  • Een extra routebeschrijving voor als u vanaf Mestre graag per fiets over de brug naar het eiland Venetië wilt fietsen, dit is een mooi extraatje ter afsluiting van de reis (de fietsen moeten wel gelijk aan het begin van het eiland in de fietsenstalling gezet worden, omdat er in de stad niet gefietst mag worden door toeristen)
  • Boottocht over het Gardameer incl. fiets (van noord naar zuid)
  • 1 x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
  • Een kleine Grappa proeverij in Venetië
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Verzekering huurfietsen i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Extra nachten in Bolzano en Mestre. Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. 
  • Transfer terug van Venetië/Mestre naar Bolzano met de transferbus, vertrekt op op vrijdag, zaterdag en zondag in de ochtend

  Parkeren

  U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage in Bolzano, kosten zijn ca. € 10 – € 20 per dag (afhankelijk van de parkeergarage). Gratis, onbewaakte parkeerplaatsen bevinden zich buiten het stadscentrum. In de reisbescheiden ontvangt u parkeertips. 

 

Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië – voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2 van 5

De route is vlak tot licht heuvelachtig; het enige pittige stuk is de route over de Monti Berici op dag 5. De eerste twee dagen fietst u overwegend op fietspaden, daarna vooral op B-weggetjes en landbouwwegen. Soms moet een stukje over matig drukke autowegen fietsen. Bijna de gehele route gaat over geasfalteerde straten. Gezien de soms wat langere etappes en het niet geheel vlakke karakter van de route is deze fietsreis geschikt voor fietsers met een goede basisconditie of fietsers met een e-bike.

Ervaringen van onze fietsers – Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 4
“Persoonlijke aandacht, goed georganiseerd, de app was heel handig voor onderweg. Wij hebben genoten!”
Toon en Karin, juli 2022

Algemeen oordeel: 5
“We hebben een heerlijke vakantie gehad.”
Mevr. Vriends, mei 2022

Algemeen oordeel: 4
“De afstanden waren goed. De moeilijkheidsgraad als verwacht. Padova, Vicenza, Sirmione en Mestre/Venetië hebben de meeste indruk gemaakt”
Dhr. Van Duijn, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima” 
Dhr. Van Tuijl, april 2018

Algemeen oordeel: 5
“We hebben in juli, voor de derde keer op rij, met Mozaïek Reizen een fietstocht gemaakt. Dit jaar combineerden we twee tochten: fietsen van Innsbruck naar Bolzano en van Bolzano naar Venetië. Een schitterende tocht met in het eerste deel veel natuur: weilanden, bergen, fruitbomen en het tweede deel veel cultuur!” Wat fijn dat we de reis naar onze wensen konden laten aanpassen en dat alles weer geweldig geregeld was.
Dhr. Straver, juli 2018 (combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië)

Algemeen oordeel: 5
“Goed. De dagelijkse afstanden en moeilijkheidsgraad was prima”
Anoniem, juli 2018 (combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië)

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Heel duidelijke routebeschrijving en veel routestickers. Echt goed!”
Dhr. Janssen, juli 2017 (combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië)

Algemeen oordeel: 5
“Prima reis, goed geregeld”
Dhr. Engbers, juli 2017 (combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië)

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben een heel fijne reis gehad!! Veel gezien. Was een uitdaging!”
Familie Stienstra, juni 2016 (combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië)

Mooi reisverslag met foto’s:

Fietsvakantie Bolzano-Venetië – verslag fam. Zwier, juli 2015

Prijzen 2024 – Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië

Termijnen 

Begindagen: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 23.03 tot 12.10

Seizoen 1: 23.03 – 12.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 13.04 – 10.05 | 07.09 – 27.09
Seizoen 3: 11.05 – 06.09

Prijzen per persoon

 
A+-Klasse
A-Klasse
B-Klasse
Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer€ 1308€ 1022€ 854
Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer€ 1283€ 997€ 829
Toeslag Seizoen 2€ 145€ 130€ 132
Toeslag Seizoen 3€ 204€ 173€ 185
Toeslag 1-pers. kamer€ 459€ 439€ 329
Toeslag overnachting Padua stadn.v.t.€ 35€ 35
Huurfiets per tour€ 99€ 99€ 99
Huur e-bike per tour€ 259€ 259€ 259
Transferbus terug van Mestre naar Bolzano excl. eigen fiets€ 89€ 89€ 89
Transferbus terug van Mestre naar Bolzano incl. eigen fiets€ 128€ 128€ 128
Bijdrage Garantiefonds GGTO € 9€ 9€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50€ 2,50€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30€ 30€ 30

Hotelklasse

 • Hotelklasse A+: luxe 4* hotels
 • Hotelklasse A: goede 4* en 3* hotels
 • Hotelklasse B: goede 3* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

PlaatsHotelklasse A+
2-pers k | 1-pers k
Hotelklasse A
2-pers k | 1-pers k
Hotelklasse B
2-pers k | 1-pers k
Bolzano€ 159 | € 234€ 129 | € 204€ 85 | € 124
Vasteland Venetië€ 85  | € 124€ 79 | € 134€ 55 | € 80
Overige plaatsenop aanvraagop aanvraagop aanvraag

 

Maatwerk – Fietsvakantie Noord-Italië van Bolzano naar Venetië

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

We hebben een heerlijke vakantie gehad.

Mevr. Vriends

mei 2022
Shopping Basket