Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer

Een actieve gezinsvakantie in het zonnige Zuid-Tirol

Zuid-Tirol en Trento op zijn best! Als jullie houden van actief zijn, zon, water, bergen én heerlijk Italiaans eten, dan is fietsen met kinderen naar het Gardameer jullie vakantie! Vanaf Merano, in het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar mooie rozentuinen, volgen jullie de Adige/Etsch rivier naar het zuiden. De route is omzoomd met vele fruit- en wijngaarden, burchten en kastelen. Via de prachtige steden Bolzano en Trento bereiken jullie Rovereto, waar jullie een klein stukje moeten klimmen (ca. 150 m) om vervolgens de laatste kilometers af te dalen, het koele Gardameer tegemoet.

Als het onderweg wat warm wordt, vinden jullie in bijna elk Zuid-Tirools stadje een zwembad ter afkoeling. Of anders stoppen jullie onderweg bij een echt Italiaanse ijssalon? Waterplezier (ook onderweg) en “La Dolce Vita” gegarandeerd op deze gemoedelijke fietstocht.

Deze fietsvakantie wordt vaak gecombineerd met aansluitend een weekje aan het Gardameer!

Wij bieden van deze fietsvakantie ook een variant voor volwassenen aan: Fietsvakantie van Merano naar het Gardameer

Hoogtepunten familiereis naar het Gardameer

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag – Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer 

Wij bieden deze fietsreis in de volgende twee varianten aan:
  • De 7-daagse variant van Merano naar het Gardameer
  • De 8-daagse variant van Merano naar het Gardameer: deze variant volgt dezelfde route als de 7-daagse variant, alleen hierbij vindt er op dag 2 een leuke excursie plaats vanuit Merano. Jullie fietsen dan op dag 3 vanaf Merano verder naar Bolzano.
Dag 1 – Individuele aankomst in Merano

Merano is het hart van Zuid-Tirol. De stad heeft ondanks zijn hoge ligging een opvallend zacht klimaat. Jullie zullen versteld staan van het verscheidende landschap met palmen, bloeiende boomgaarden en op de achtergrond bergen tot wel 3300 meter hoog. Het aantrekkelijke stadje staat vanuit de 19e eeuw bekend om zijn geneeskrachtige bronnen.  Jullie kunnen tegenwoordig nog steeds een bezoek brengen aan deze thermen, maar Merano staat inmiddels ook bekend om zijn bruisende cultuurleven, mooie promenades en eeuwenoude kastelen en burchten. Waarvan Kasteel Trauttmansdorff met zijn schitterende tuinen een van de hoogtepunten is.

Overnachting in Merano

Alleen bij de 8-daagse variant: extra dag Merano met excursie door Vinschgau, ca. 45 km + treinrit 

Via de bekende Vinschgauspoorlijn gaan jullie met de trein richting de Reschenpas. Vanaf Laas fietsen jullie bergafwaarts terug richting Merano. In het plaatsje Rabland wacht men in het spoorwegmuseums op jonge machinisten voor het besturen van de locomotieven. Jullie kunnen na de fietsroute ook een kleine omweg maken naar Alpin-Bob-Meran 2000 (een rodelbaan). Een korte busrit bergop tot een hoogte van 1900 meter en dan roetsjen jullie met de rodel razendsnel terug naar het dal. Een leuk uitstapje voor groot en klein.

Overnachting in Merano

Dag 2 –  Merano – Bolzano

Afstand: ca. 35 – 45 km

Vanuit de gezellige kuuroordstad Merano beginnen jullie aan jullie fietsreis richting Bolzano. Als jullie langs de vruchtbare fruit- en wijngaarden fietsen, voelen jullie al de mediterrane flair. De prachtige kastelen en burchten zijn de stille bewakers van jullie route. Jullie kunnen een korte omweg maken naar de mysterieuze Labyrint tuin in Tschrems of jullie kunnen lekker afkoelen in het Nalser buitenzwembad.

Aangekomen in Bolzano kunnen jullie de prachtige Arcadenbogen bewonderen en een heel belangrijk archeologisch museum bezoeken: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman”. Hij is de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 3 – Bolzano – Auer

Afstand: ca. 25 km

Jullie verlaten de hoofdstad van Zuid-Tirol en volgen een mooie route langs de rivier de Adige. Jullie kunnen de heerlijke lucht van de fruitboomgaarden ruiken. Hier, waar het Adige dal op zijn wijdst is, kunnen jullie de mediterrane natuur goed bewonderen. De nacht brengen jullie door in Auer, een typisch Zuid-Tirols dorp. Auer heeft nog altijd zijn eigen karakter en de Zuid-Tiroolse gastvriendelijkheid behouden.

Overnachting in Auer

Dag 4 – Auer – Trento

Afstand: ca. 45 km

Uitgeslapen en fris gaan jullie weer van start met de etappe richting Trento. Jullie fietsroute loopt vandaag te midden van uitgestrekte wijnlandschappen. Jullie kunnen onderweg ook het ´Biotop Castelfelder´ bezoeken, dit is een bijzonder spannende plek voor kinderen. Hier kunnen ze namelijk rotsen beklimmen en zijn er ruïnes en bijzondere dieren te zien. Vandaag verlaten jullie het zuidelijkste gedeelte van Zuid-Tirol en daarmee ook het Duitstalige gedeelte van Italië. Vanaf nu horen jullie voornamelijk de melodie van de Italiaanse taal.

Trento is een echte kunststad met een mooi oud stadscentrum die wacht op een ontdekkingsreis. Wandel bij aankomst of de dag erna gezellig door de kleine straten. Castello del buonconsiglio (eeuwenlang de woonplaats van de prins-bisschopen van Trento) is een van de highlights. Verder is de prachtige Dom en het aangrenzende plein ‘Piazza Duomo’ met in het midden de Neptunusfontein geweldig om te zien. De kerken van Concilie, fraaie paleizen (o.a. Palazzo Galasso) en de huizen van Fresco zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Overnachting in Trento

 Dag 5 – Trento – Rovereto

Afstand: ca. 30 km 

Voorbij het machtige Castel Beseno, die hoog boven het Adige dal kroont, fietsen jullie verder door glooiende wijngaarden richting Rovereto. Daar kunnen de dinosauriërsfans de echte sporen van dinosauriërs op vijf kleine wandelpaden volgen.

Rovereto wordt de stad van de Vrede genoemd en ook hier is veel mooie cultuur en kunst te bewonderen. De Mart, Museo di arte moderna e contemporanea, wordt gezien als een van de belangrijkste in Europa. Daarnaast staat er in Rovereto ook het machtige Castello di Rovereto waarin de Eerste Wereldoorlog wordt uitgelegd en elke avond luidt de Campana della Pace om de doden van alle oorlogen te herdenken.

Overnachting in Rovereto

Dag 6 – Rovereto – Torbole/Riva

Afstand: ca. 25 km

Vandaag verlaat de fietsroute het Adige dal, want het Gardameer wacht al op jullie! In Mori kunnen jullie in de bekende ijssalon ‘Bologna’ het heerlijke pistache-ijs proeven. Na de enige merkbare helling van jullie fietsreis gaat het weer snel bergafwaarts richting Torbole, gelegen aan het diepblauwe water van het Gardameer. Jullie overnachten in Torbole of Riva, twee vakantieplaatsen die bekend staan om hun vele sportactiviteiten en hun mooie ligging aan het zonnige Gardameer. Een erg fijne afsluiting van jullie heerlijke familie fietsvakantie in Italië.

Overnachting in Torbole of Riva

Dag 7 – Einde van de reis

Vandaag zeggen jullie het Italiaanse flair leven gedag of jullie kunnen nog een paar extra dagen aan het Gardameer bijboeken. Ook het pretpark Gardaland is goed te bereiken vanaf Riva of Torbole

Reisdetails – Fietsen met kinderen naar het Gardameer

Inbegrepen 

  • Overnachtingen in goede 3* en 4* hotels – indien beschikbaar een paar hotels met zwembad
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Rit met de Vinschgauspoorlijn inclusief fiets (alleen bij 8-daagse variant)
  • 1x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
  • Nederlandstalige routebeschrijving + routekaarten
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Reisbescheiden met o.a. vooraf informatie, toeristische tips en tips voor activiteiten met kinderen – merendeel Nederlandstalig
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra opties 

  • Huurfiets 
  • Huur e-bike
  • Huur kinderfiets, huur kinderfietskar, huur kinderzitje en huur follow-me incl. kinderfiets 
  • Extra nachten in Merano en Riva. Mochten jullie onderweg extra nachten willen bijboeken, dan is dat op aanvraag ook mogelijk
  • Bustransfer terug naar Merano: Elke zaterdag, zondag, maandag en dinsdag in de ochtend kunnen jullie met de transferbus terug naar Merano. Als alternatief kunt u in eigen beheer per bus en trein terugreizen.

Parkeren

Jullie kunnen de auto in Merano parkeren op een openbare parkeerplaats, kosten verschillen per parkeerplaats (ca. 50 – € 90 per week). In de reisbescheiden ontvangen jullie parkeertips. 

Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1 van 5

Deze fietsreis is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen. De dagafstanden zijn zo ingedeeld dat deze goed te doen zijn voor kinderen. Voor jonge kinderen zijn er kinderzitjes, fietskarren en follow-me’s beschikbaar. Vanaf 7 à 8 jaar (afhankelijk van de fietservaring) kunnen kinderen deze route zelfstandig fietsen. 

De route is overwegend vlak of bergafwaarts, alleen net voor de Kalterer See en net voor het Gardameer moeten jullie een kleine, lichte stijging overwinnen. 

De fietsreis gaat over goede fietspaden of verkeersluwe B-weggetjes, meestal langs rivier de Adige. De etappes kunnen jullie eventueel inkorten door stukken met de trein te reizen. 

Ervaringen – Fietsen met kinderen naar het Gardameer

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 5
“We vonden het een geweldige ervaring. Prachtige manier om dit deel van Italië beter (en mooier) te leren kennen.”
Familie Van Schie, juli 2023

Algemeen oordeel: 5
“Alles prima geregeld. Een absolute aanrader om met onze dochters van 11 en 13 een eerste keer op fietsvakantie te gaan. Iedereen heeft er van genoten.”
Familie Embrechts, juli 2022

Algemeen oordeel: 4
“Positief: goede fietsen, mooie route/omgeving, relatief goede hotels. Mozaïek is goed bereikbaar in geval van probleempjes onderweg.”
Familie Groot, juli 2021

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed.”
Fam. Van Gompel, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig. We vonden het fijn dat we de dagindeling konden aanpassen.”
Fam. Steenbrink, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima Geregeld. Bolzano heeft de meeste indruk gemaakt, maar eigenlijk zijn alle stadjes leuk.”
Fam. Dikken, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prettig contact. Wij kregen het gevoel dat alles goed geregeld was en dat was ook zo.”
Anoniem, april 2018

Prijzen 2024 – Fietsen met kinderen van Merano naar het Gardameer

Termijnen

Beginnen is dagelijks mogelijk van 30.03 – 12.10

Seizoen 1: 30.03 – 12.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 13.04 – 10.05 | 07.09 – 27.09
Seizoen 3: 11.05 – 06.09

Prijzen per persoon

Fietsen met kinderen naar het Gardameer – 7-daagse variant
Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer

€ 774

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 748

Toeslag Seizoen 2 – alleen voor volwassenen

€ 40

Toeslag Seizoen 3 – alleen voor volwassenen

€ 120

Kinderen van 6 – 11 jr*

€ 414

Kinderen van 12 – 14 jr*

€ 620

Kinderen van 15 – 18 jr*

10% korting tourprijs volw.

Toeslag 1-pers. kamer

€ 319

Huurfiets

€ 99

Huur e-bike

€ 239

Huur kinderfiets / kinderfietskar

€ 89

Huur follow-me + kinderfiets

€ 139

Huur kinderzitje

€ 35

Bustransfer terug van het Gardameer naar Merano excl. eigen fiets

€ 79

Bustransfer terug van het Gardameer naar Merano incl. eigen fiets

€ 118

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

Fietsen met kinderen naar het Gardameer – 8-daagse variant
Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 899

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 874

Toeslag Seizoen 2 – alleen voor volwassenen

€ 40

Toeslag Seizoen 3 – alleen voor volwassenen

€ 130

Kinderen van 6 – 11 jr*

€ 476

Kinderen van 12 – 14 jr*

€ 710

Kinderen van 15 – 18 jr*

10% korting tourprijs volw.

Toeslag 1-pers. kamer

€ 349

Huurfiets

€ 99

Huur e-bike

€ 249

Huur kinderfiets / kinderfietskar

€ 89

Huur follow-me + kinderfiets

€ 139

Huur kinderzitje

€ 35

Bustransfer terug van het Gardameer naar Merano excl. eigen fiets

€ 79

Bustransfer terug van het Gardameer naar Merano incl. eigen fiets

€ 118

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

*van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kosten voor kinderen onder de 6 jaar zijn ter plaatse te betalen.

Hotelklasse

Goede 3* / 4* hotels – indien beschikbaar een paar hotels met zwembad

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Merano Seizoen 1 en 2€ 95 | € 120
Merano kinderen 12 – 14 jaar€ 75
Merano kinderen 6 – 11 jaar€ 49
Merano Seizoen 3€ 109 | € 134
Merano kinderen 12 – 14 jaar€ 85
Merano kinderen 6 – 11 jaar€ 55
Torbole/Riva Seizoen 1 en 2€ 89 | € 134
Torbole/Riva kinderen 12 – 14 jaar€ 69
Torbole/Riva kinderen 6 – 11 jaar€ 45
Torbole/Riva Seizoen 3€ 99 | € 144
Torbole/Riva kinderen 12 – 14 jaar€ 75
Torbole/Riva kinderen 6 – 11 jaar€ 49
Overige plaatsenop aanvraag

Maatwerk – Fietsen met kinderen naar het Gardameer

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

We vonden het een geweldige ervaring. Prachtige manier om dit deel van Italië beter (en mooier) te leren kennen.

Familie Van Schie

juli 2023
Shopping Basket