Fietsvakantie Venetië – Florence

Fietsen in Italië langs de Adriatische kust en over de uitlopers van de Apennijnen

De fietsvakantie Venetië – Florence begint uiteraard met een bezoek aan de beroemde lagunestad Venetië (UNESCO), waar de beroemde Basilica di San Marco en het Palazzo Ducale (Doge paleis) hun opwachting maken. Het is heerlijk om in Venetië door de steegjes en langs de vertakte kanalen te slenteren. Vanaf Venetië begint u fietsreis door een nog onontdekt, maar prachtig landschap waar u de echte Italiaanse sfeer kunt proeven. 

Via de stadjes Chioggia en Adria fietst u naar het natuurreservaat Parco del Delta Po om flamingo’s te spotten. In UNESCO-stad Ravenna overnacht u opnieuw aan zee. Ravenna is de stad van Dante Alighieri, met zijn prachtige basilieken. Hierna wachten de uitlopers van de Apennijnen op u en overnacht u in het kleine, middeleeuwse stadje Brisighella.

De laatste etappe neemt u eerst de trein door het zwaarste stuk van de Apennijnen, waarna u zelf nog enkele klimmetjes voor de boeg heeft, alvorens u het betoverende Florence (UNESCO) bereikt. Florence heeft zoveel te bieden, enkele voorbeelden zijn de Basilica di Santa Croce, Palazza Vecchio, Michelangelo’s David en Ponte Vecchio.

Hoogtepunten fietsreis Venetië - Florence

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsvakantie Venetië – Florence

Dag 1 – Individuele aankomst vasteland Venetië

U komt vandaag aan in het prachtige Venetië, dat eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Het unieke aan Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op verschillende eilanden in een lagune. Hierdoor vindt transport plaats via de vele kanalen. Op deze kanalen vindt u ook de kenmerkende gondels. Venetië heeft een rijke historie en vele interessante bezienswaardigheden. Een leuke manier om verschillende bezienswaardigheden te zien is door de Hop On Hop Off Cruise. Deze rode boten varen via de kanalen naar de bezienswaardigheden. Bezoek o.a. het beroemde San Marcoplein en de Basiliek van San Marco, het Canal Grande en het Dogepaleis. Maar geniet vooral van de gezellige ambiance van deze bijzondere stad.

Uw hotel ligt op het vasteland, vlak voor Venetië met uitstekende busverbindingen naar de lagunestad. Voor u start aan uw fietsreis staat er in de omgeving van het San Marcoplein een kleine Grappa-Degustion op u te wachten!

Overnachting in Mestre/Marghera (vasteland Venetië)

Dag 2 – Venetië – Chioggia/Sottomarina

Afstand: ca. 35 km

’s Morgens, na de pretourmeeting, begint u fietsreis over de Via della Liberta naar het centrum van Venetië. Vanaf hier pakt u de veerboot over Pellestrina naar Lido. Onderweg kunt u genieten van mooie vergezichten over zee. Hierna fietst u verder door het prachtige Italiaanse landschap. Onderweg zijn nog twee veerpunten om uiteindelijk bij uw eindbestemming van vandaag aan te komen: Chioggia. Langunestadje Chioggia is een lief stadje dat eigenlijk een soort eiland is, slechts enkele wegen verbinden de stad met het vaste land. Hierdoor heeft de stad ook enkele kanalen en doet wat dat betreft een beetje Venetiaans aan. Geniet van een welverdiend drankje en een lekker visgerecht in een typische Italiaans visrestaurant.

Overnachting in Chioggia/Sottomarina

Dag 3 – Chioggia/Sottomarina – Adria 

Afstand: ca. 50 km

U fiets vanaf Chioggia in zuidelijke richting, waarbij u op een gegeven moment de rivier Adige treft. De route volgt vanaf hier deze prachtige rivier en daarmee laat u de Venetiaanse sfeer en de zee achter u. U fietst door vruchtbare landbouwgebieden naar het stadje Cavarzere. Hier kunt u even een pauze inlassen en genieten van een lekker koud Italiaans ijsje. Vanaf Cavarzere gaat u verder door het kleurrijke Italiaanse platteland met zijn pittoreske dorpjes en zonnige bloemen. De eindbestemming van is Adria, een door de de Etrusken gestichte bisschopsstad.

Overnachting in Adria 

Dag 4 – Adria – Comacchio 

Afstand: ca. 65 km

Vanaf Adria fietst u richting de mooie rivier de Po en vanaf daar verder via een kronkelige zijarm “de Po di Goro” door de Po-delta richting zee. U kunt nog een laatste heerlijke duik maken in de Adriatische Zee alvorens u verder fietst richting Comacchio. Dit is een oud stadje gebouwd op een tiental eilanden in de Po-delta. In Comacchio kunt u de bijzonder Trepponti brug bekijken of een boottocht maken naar het schitterende natuurgebied dat grenst aan Comacchio. Hier kunt u de flamingo’s zien zwemmen in hun natuurlijke habitat!

Overnachting in Comacchio of omgeving

Dag 5 – Comacchio – Ravenna

Afstand: ca. 65 km 

Een groot van de dagetappe staat in het teken van het Natuurpark ”Delta del Po”. In het waterrijke gebied verblijven veel vogels. U fietst over de dijk, die midden door het water gaat, soms zelfs op slechts enkele meters van flamingo nesten! Na een oversteek met een veerpont (kosten € 2,00 p.p.) fietst u langs de kust met zandstranden naar Ravenna. Deze oude stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege o.a. de wereldberoemde vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken. Deze mozaïeken zijn in de twee prachtige basilieken die Ravenna rijk is en in het Mausoleo di Galla Placidia te bewonderen. Bezoek daarnaast het gezellige Piazza del Popolo in het centrum.

Overnachting in Ravenna

Dag 6 – Ravenna – Brisighella

Afstand: ca. 55 km

Vandaag vertrekt u uit de Po-vlaktes en gaat de route de uitlopers van de Apennijnen in. Dit is een prachtig natuurlandschap met kleine heuvels. De laatste stad alvorens u de Apennijnen in fietst is de keramiekstad Faenza. Bezoek een keramiekschilder, de Duomo di Faenza (een spectaculaire dom zowel van binnen als van buiten) of loop over het mooie Piazza del Popolo. Daarna fietst u via een beekdal naar het kleine middeleeuwse stadje Brisighella. Hoog op de rotsen boven Brisighella vindt u twee mooie burchten. In Brisighella kunt u het verleden nog echt “beleven”! Loop door de unieke Via del Borgo o degli Asini (ezelstraatje).

Overnachting in Brisighella

Dag 7 – Brisighella – Florence

Afstand: ca. 35 km + treinrit

Het eerste gedeelte van de route neemt u de trein door het schitterende berglandschap van de machtige Apennijnen van Brisighella naar het charmante bergstadje Borgo San Lorenzo. In dit stadje zijn veel oude kerken en kloosters gevestigd. Bezoek de magische parochiekerk van San Lorenzo (kloktoren dateert uit 1263!). Na Borgo San Lorenzo zijn er twee korte stijgingen te trotseren en daarna gaat het bergaf naar Fiesole. U kunt hier het indrukwekkende Roman Theater en Civic Museum bezichtigen of even wat verfrissende drinken op het prachtige stadsplein. Dit stadje biedt al prachtige uitzicht en vergezichten op Florence. Hierna fietst u nog de laatste kilometers richting uw eindbestemming: het wereldberoemde, betoverende Florence. Bezoek een van de vele bezienswaardigheden, zoals het beklimmen van de beroemde Basicila di Santa Croc of Basilica di Santa Maria del Fiore. U ziet een mozaïek van daken en kleine steegjes. Verder moet u ook zeker het Palazzo Vecchio niet overslaan, aanschouw David van Michelangelo en loop over de bebouwde Ponte Vecchio. U zult dan begrijpen waarom Florence op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Overnachting in Florence

Dag 8 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt uw fietsreis en vertrekt u richting huis óf wij kunnen uw vakantie nog met een of meer dagen verlengen

Reisdetails – Fietsvakantie Venetië – Florence

Inbegrepen

  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* en 4* hotels
  • Uitgebreid ontbijt
  • Pretourmeeting in Venetië
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel (indien geboekt)
  • Nederlandstalige routebeschrijving met routekaarten
  • Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. leuke, toeristische tips
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis
  • Huurfietsverzekering i.g.v. huurfietsen
  • Treinrit Brisighella – Borgo San Lorenzo incl. fiets
  • 24-uurs ticket voor Venetië (openbaar vervoer ticket)
  • 1x kleine Grappa proeverij in Venetië
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning en indien nodig daadwerkelijk hulp
  • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

  • Huurfietsen
  • Huur e-bikes
  • Extra nachten in Venetië of Florence
  • Bustransfer terug naar Venetië: elke zondagochtend kunt u met de transferbus terug naar Venetië. Alternatief is in eigen beheer per trein terug. Er zijn goede treinverbindingen tussen Florence en Venetië. 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage in Mestre/Venetië voor ca. € 60,- per week. Geen reservering mogelijk. In de reisbescheiden ontvangt u parkeertips.

Fietsvakantie Venetië – Florence, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2 van 5 

Deze fietsreis is vanwege zijn goede wegen geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een goede basisconditie. De route is vlak tot aan de vijfde fietsdag, vanaf daar is de fietsroute iets heuvelachtig. De tour gaat over dammen, landelijke wegen of verkeersluwe B-weggetjes. Slechts korte gedeeltes fietst u over straten met wat meer verkeer. Het merendeel van de route gaat over geasfalteerde wegen.

Maatwerk – fietsvakantie Venetië – Florence

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2024 – Fietsvakantie Venetië – Florence

Termijnen

Beginnen is elke zaterdag mogelijk tussen 30.03 en 12.10

Seizoen 1: 30.03 – 12.04 | 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 13.04. – 10.05 | 07.09. – 27.09
Seizoen 3: 11.05. – 06.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

        € 1259

Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 1229

Toeslag Seizoen 2

€ 40

Toeslag Seizoen 3

€ 120

Toeslag 1-pers. kamer

€ 379

Huurfiets

€ 99

Huur e-bike

€ 259

Bustransfer terug, excl. fiets (zondagmorgen)

€ 109

Bustransfer terug, incl. fiets (zondagmorgen)

€ 148

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Hotelklasse

Zorgvuldig uitgezochte 3* en 4* hotels

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Vasteland Venetië€ 79 | € 134
Florence€ 125 | € 224

 

Ook interessant voor u

Shopping Basket