UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 – Moravië

Fietsvakantie door het authentieke oostelijke deel van Tsjechië

Als u besloten heeft om te gaan fietsen in Tsjechië, dan is de UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1, door Moravië een uitstekende keuze als u houdt van een mooie mix van oude cultuur en afwisseling in het landschap. De UNESCO fietsreis brengt u naar het oosten van Tsjechië, waar u 7 van de 14 UNESCO monumenten die Tsjechië rijk is, aandoet. Onderwijl fietst u door een onontdekt, rustig en authentiek deel van Tsjechië.

U begint uw fietsreis in het bruisende Praag, UNESCO stad bij uitstek. Dan vertrekt u langs de Elbe oostwaarts, naar de middeleeuwse zilvermijnstad Kutna Hora (UNESCO) en van daaruit via de Koninklijke Kladruby paardenstoeterij (UNESCO) naar het Renaissancestadje Litomysl (UNESCO), in het lieflijk glooiende land van Smetana.

Na twee wat pittiger dagen door de heuvels van het Tsjechisch Moravisch hoogland komt u bij de Morava rivier, die u de rest van deze fietsvakantie zult volgen. Eerst bezoekt u de oude universiteitsstad Olomouc (UNESCO). Voorbij de tuinen van Kromeriz (UNESCO) arriveert u Zuid-Moravië. Deze streek kenmerkt zich door haar nog springlevende, kleurrijke, folkloristische (wijn)tradities. Tenslotte komt u aan op uw eindbestemming, het Lednice Valtice kastelenpark (UNESCO). 

Hoogtepunten UNESCO fietsreis Tsjechië

Foto's van deze fietsreis

Route van deze fietsreis

 • Van dag tot dag
 • Reisdetails
 • Voor wie
 • Ervaringen
 • Prijzen & Data
 • Maatwerk

Van dag tot dag - UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 - Moravië 

TIPU kunt deze UNESCO-fietsreis heel goed verlengen door via een extra overnachting in Mistelbach naar Wenen te fietsen (2 extra fietsdagen). In één dag kan ook (ca. 100 km fietsen). U kunt ook in Breclav de trein nemen (ca. 9 km vanaf Lednice) en zo naar de stad van de wals, de keizers en de échte Wienerschnitzel vertrekken. Prijs van de verlenging op aanvraag.

Wij bieden van deze fietsreis twee varianten aan:
  • 11-daagse UNESCO fietsreis Tsjechië – deel 1 – Moravië – hele weg fietsen
  • 8-daagse UNESCO fietsreis Tsjechië – deel 1 – Moravië – stukjes transfer

Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is. Hieronder wordt de 11-daagse hele weg fietsen beschreven.

Dag 1 - Aankomst in Praag

U begint deze fietsreis in Praag, het “Parijs van het Oosten”, de “Gouden Stad” aan de Moldau. Praag moet je gezien en beleefd hebben. Met de Karelsbrug en de John Lennonwall, het eeuwenoude Joodse kerkhof en het Oude Stadsplein met zijn astronomisch uurwerk, met Kampa Island, de Petrinheuvel en de hoog boven de stad uittorende Praagse Burcht. Grote delen van de stad vallen onder UNESCO-bescherming. Mocht u Praag niet eerder bezocht hebben, dan zijn enkele extra overnachtingen in deze stad zeer aan te bevelen. U kunt bij ons een begeleide introductietour op de fiets door Praag boeken, waarbij u in korte tijd veel van de stad ziet, en niet alleen de bezienswaardigheden die u in de toeristengidsen tegenkomt. Onze gidsen zijn geschoold in de oude én recente geschiedenis van Tsjechië en zullen u daar onderweg kennis mee laten maken. Een prachtige inleiding voor uw korte of langere verblijf in Praag. Al jaren een groot succes! Zie voor meer informatie onder het kopje “Reisdetails”.

Overnachting in Praag

Dag 2 - Praag – Nymburk

Afstand: 63 km

De eerste dag van onze fietsreis verlaat u Praag op onorthodoxe wijze, nl. over een fietsroute, die aangelegd is op een ondergrondse metrotunnel. Buiten Praag aangekomen, fietst u door het vlakke,  vruchtbare Polabi richting Nymburk. Onderweg stopt u in de oude stadjes Čelákovice en Přerov nad Labem, met het oudste openlucht museum van Europa.  Uw bestemming van de dag is het achter dikke stadsmuren verscholen Nymburk, met zijn interessante, uit 1912 daterende, stenen brug over de Elbe. Het is ook de stad van de Tsjechische schrijver Bohumil Hrabal (1914 – 1997), die als kind woonde in de stadsbrouwerij waar zijn stiefvader brouwer was. Een van zijn boeken, Postřižiny (“Kortgeknipt”), vertelt liefdevol en tragikomisch over zijn familie en het brouwerijleven.

Overnachting in Nymburk

Dag 3 - Nymburk – Kutná Hora

Afstand: 42 km

Het grootste deel van vandaag fietst u over een van de kwalitatief beste fietspaden van Tsjechië, die zich hier langs de Elbe slingert. De eerste stop van de dag is in het kleine spaplaatsje/kuuroord Podebrady, met zijn oude centrum, colonnade en minerale bronnen. Tussen bossen en landerijen door fietst u vervolgens naar de oude koninklijke stad Kolín met zijn Renaissance synagoge, zijn goed bewaarde Gotische kathedraal en mooi uitzicht over het omliggende land. Bij Kolin verlaat u de Elbe voor uw bestemming van de dag, het tweede belangrijke UNESCO werelderfgoed (na Praag) – de stad Kutná Hora. Kutna Hora (= mijnberg) was in de Middeleeuwen dankzij een van de grootste zilvermijnen in Europa de op een na belangrijkste stad van het Tsjechische Koninkrijk. De herinnering aan dat glorieuze verleden vind je in bijna elke hoek van de stad, of het nu de munterij van Koning Wenceslas IV of de imposante St. Barbora kathedraal is! Voor de geïnteresseerden is er een authentiek museum over de middeleeuwse zilverwinning.

Overnachting in Kutná Hora

Dag 4 - Kutná Hora – Pardubice

Afstand: 56 km

Voordat wij Kutná Hora verlaten moet u beslist een bezoek brengen aan het unieke en bizarre knekelhuis (Ossuary) in het voorstadje Sedlec, waar ooit een monnik van de botten van meer dan 30.000 mensen prachtige devote kunstwerken heeft gemaakt (meer dan 200.000 bezoekers per jaar). Een andere belangrijke stop vandaag is de oudste en nog steeds in bedrijf zijnde stoeterij in Kladruby nad Labem. De lokale tuigpaarden, Kladruby paarden, worden hier al sinds de 16de eeuw gefokt. Ze worden nog steeds gebruikt voor menige koninklijke koets! In 2019 is de koninklijke stoeterij in Kladruby nad Labem op de lijst van UNESCO cultureel erfgoed bijgeschreven.

De bestemming van vandaag is de stad Pardubice, de zetel van de eens machtige Heren van Pernštejn. Pardubice, stad van de paarden en de steeplechase, maar dat niet alleen. Het heeft een spectaculair Renaissance kasteel en een mooi oud stadscentrum. Ook is het de stad van de traditionele Tsjechische peperkoek (Hans en Grietje huisjes van peperkoek!), en –  minder positief – van het kneedbare explosief Semtex, berucht uit de Koude Oorlog periode.

Overnachting in Pardubice

Dag 5 - Pardubice – Litomyšl

Afstand: 62 km

Deze dag luidt het begin van een aantal meer pittige fietsdagen in, waarin u van Bohemen door de bergen naar Moravië gaat fietsen. ’s Morgens geniet u eerst nog van een wandeling langs de prachtige stadsmuren en het kasteel van Pardubice. Daarna gaat het op de fiets naar de nabij gelegen rotsige heuvel  Kunětická hora met zijn Gotische kasteel. Hoewel de heuvel maar 300m hoog is, is het vanwege zijn perfecte locatie toch onmiskenbaar dominant in de hele regio! Vergeet onderaan de heuvel niet het peperkoekmuseum “Pernikova chaloupka”, dat onwillekeurig aan het sprookje van Hans en Grietje doet denken!  Daarna fietst u verder langs de rivier Loucna naar Vysoké Mýto. Het middeleeuwse verleden van dit oude, gezellige stadje is nog goed te zien aan het prachtige, grote stadsplein (met prachtige mozaïekstenen) en de goed bewaarde stadspoorten. Vanaf Vysoké Myto fietst u door het lieflijke, licht glooiende „Land van Smetana“. Zo genoemd naar de beroemde componist Bedrich Smetana, vooral bekend door zijn compositie “De Moldau” en van de cyclus symfonische gedichten “Má Vlast” (mijn vaderland). Hij werd geboren in het kasteelcomplex van Litomyšl als zoon van de kasteelbierbrouwer. U eindigt de dag dan ook in het schitterende UNESCO stadje Litomyšl, dat doordrenkt is van muziek en muziekfestivals. Het heeft verder een prachtig plein en de oranje-grijze Jozef Váchal straat, die zo is genoemd, omdat de muren kleurriijk zijn versierd door studenten grafische vormgeving met grafische schilderingen geïnspireerd op het werk van deze kunstenaar. De stad herbergt daarnaast het Portmoneum (een huis, van top tot teen beschilderd door de kunstenaar Jozef Váchal zelf). Maar Litomysl kreeg ook wereldfaam dankzij het perfect bewaard gebleven Renaissance kasteel met zijn tuinen, dat zo uniek is dat hij op de lijst van UNESCO wereld erfgoederen is opgenomen!

Overnachting in Litomyšl

Dag 6 - Litomyšl – Moravská Třebová

Afstand: 44 km

Deze dag is een van de pittigste van de tour, in termen van klimmeters, maar ook een van de kortste. Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen het Boheemse deel van Tsjechië en Moravië binnen te fietsen. De route leidt ons tussen het Tsjechisch Moravische hoogland en de Orlické bergen (het Aderlaarsgebergte) door. Deze beide bergruggen hebben hier altijd een natuurlijke grens tussen Bohemen en Moravië gevormd. U fietst via Svitavy, met de op een na langste rij arcadebogen van Tsjechië, over de Hřebeč bergrug met mooie uitzichten op het omliggende land (dit is het hoogste punt van de hele route!). U eindigt de dag in het stadje Moravská Třebová. Dit goed bewaarde stadje is bekend vanwege haar prachtige Renaissance kasteel, dat behoort tot de mooiste en waardevolste Renaissance gebouwen in Moravië!

Overnachting in Moravská Třebová

Dag 7 - Moravská Třebová – Olomouc

Afstand: 68 km

Nóg een redelijk pittige dag. Maar u wordt dan ook beloond voor de moeite met vele historische en natuurlijke bezienswaardigheden. De eerste helft van de dag volgt u min of meer de Třebůvka rivier, die u door de valleien van een bergachtig landschap vol kasteelruïnes leidt. U verlaat de rivier Třebůvka om naar het imposante, romantische kasteel Bouzov te fietsen die majestueus oprijst uit het omringende platteland (plus optie!). Ook als u Bouzov overslaat, verlaat u de bergen en komt u in de vlakte van de Morava rivier, die hier prachtige meanders maakt, die soms uitgroeien tot kronkelende meren (zgn. oxbow meren). Vanwege haar unieke karakter is dit landschap uitgeroepen tot beschermd gebied door Natura 2000.  U eindigt uw dag in de vriendelijke universiteitsstad Olomouc, dat na Praag de meeste historische monumenten van Tsjechië telt. De pestzuil staat op de lijst van UNESCO-monumenten. (mocht de afstand voor u te lang zijn, dan kunt u een stuk de fietsen op de trein zetten).

Overnachting in Olomouc

Dag 8 - Olomouc – Kroměříž 

Afstand: 45 km

Na twee pittige fietsdagen, is het vandaag een dag om het rustiger aan te doen. Daarmee heeft u tevens meer tijd om de stad Olomouc te verkennen en Kromeriz, beiden op de lijst van UNESCO Wereldergoederen. Olomouc was tot de 19de eeuw de hoofdstad van Moravië! U kunt de bekende pestkolom van de Heilige Drievuldigheid bewonderen (35 m hoog en op de UNESCO werelderfgoed lijst!), het aartsbisschoppelijk paleis, het astronomische uurwerk (net als in Praag heeft Olomouc een astronomisch uurwerk), het vriendelijke stadscentrum en de vele musea. Na een ochtend en een gezellige lunch in deze prachtige stad, vervolgt u uw weg langs de Moravarivier naar het zuiden. Onderweg loont het zich om af te stappen bij de pelgrimskerk in Dub, bij het Renaissance kasteel Tovačov en bij Chropyně. U eindigt de dag in de volgende parel van Tsjechië – Kroměříž. Het aartsbisschoppelijk paleis en de romantische paleistuinen zijn wereldberoemd en staan met recht op de UNESCO werelderfgoed lijst! Een heerlijke avondwandeling in de tuinen van het paleis, maken deze dag af.

Overnachting in Kromeriz

Dag 9 - Kroměříž –  Skalica

Afstand: 70 km

Vandaag hebben we twee ongeveer even lange opties voor u, maar ze verschillen radicaal in hoogteprofiel en moeilijkheidsgraad. Als u een rustige fietsdag wenst, dan fietst u rustig verder langs de Morava rivier, over de nieuw aangelegde fietsroute langs het Batakanaal. Onderweg ziet u de landgoederen in Kvasice en Napajedlech, tot u tenslotte arriveert in Uherské Hradiště. Hier kunt u de waarschijnlijk enige inlandse vuurtoren bewonderen en als u een kleine omweg maakt, kunt u een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen van Tsjechië bezoeken – Velehrad. Als u de uitdaging van heuvels en bergen zoekt, dan kunt u afslaan naar het nabijgelegen natuurreservaat Chřiby. U wordt beloond met allerlei soorten wild en de indrukwekkende kasteelruïne van Buchlov met prachtig uitzicht over de omgeving. Beide routes komen weer bij elkaar in het kleine stadje Strážnice, dat vooral beroemd is vanwege haar folklore festivals. Strážnice bezit verder één van de grootste openlucht musea in Tsjechië. U eindbestemming van vandaag is Slowakije: het plaatsje Skalica, een romantische stad met een oude rotunda, middeleeuwse stadsmuren en een prachtig Art Nouveau raadhuis.

Overnachting in Skalica (Slowakije)

Dag 10 - Skalica – Lednice

Afstand: ca. 58 km

Een van de laatste dagen van deze tour fietst u door een van de meest interessante regio’s van het Tsjechisch-Slowaakse grensland: Slovácko. Slovácko is niet alleen beroemd om haar eigen culturele gebruiken en folklore, maar ook vanwege haar excellente wijnen. Daarom zal een van onze eerste stops het dorp Petrov zijn, met een schitterend bewaard gebleven  complex van 19de eeuwse wijnkelders! Vanuit Petrov steekt u de grens met Slowakije over om de oude stadjes Skalica en Holič te bezoeken. Terug in Bohemen komt u in Hodonín en bezoekt u de archeologische vindplaats in Mikulčice. Daarna bekijkt u nog het kasteel in Pohansko, de stad Břeclav, en de romantische ruïnes van Janohrad (Jan’s kasteel) waar geliefden elkaar het jawoord plegen te geven. Tenslotte komt u aan in het Lednice-Valtice Cultureel Landschap, dat een prominente plaats inneemt op de lijst van UNESCO werelderfgoederen.

Overnachting in Lednice

Dag 11 - Verkenning Lednice-Valtice en vertrek

De laatste dag van de tour raden we aan zeker een paar uur te besteden aan het per fiets verkennen van dit kastelencomplex dat eens de machtige familie van Liechtenstein toebehoorde. Onder de goede zorgen van deze familie, werd het moerassige gebied veranderd in een uitgekiende combinatie van kastelen en parken, ook wel de “Tuin van Europa” of het “Tuin Paradijs” genoemd. Bezoek bijvoorbeeld een van de botanische tuinen en een paar van de vele interessante gebouwen of beelden. Vergeet daarna vooral niet een bezoek te brengen aan de wijnkelder in het kasteel van Valtice. De wijnproeverij biedt u een voorproefje van de als beste genomineerde Tsjechische wijnen. 

Optioneel: U kunt de Moravische UNESCO-fietsreis verlengen door via een extra overnachting in Mistelbach naar Wenen te fietsen (2 extra fietsdagen). In één dag kan ook (ca. 100 km). U kunt ook uw fietsen op de trein zetten in Breclav (9 km) en zo naar de stad van de wals, de keizers en de échte Wiener schnitzel vertrekken. Prijs van de verlenging op aanvraag.

Reisdetails – UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 – Moravië

Inbegrepen 

  • Persoonlijke pretourmeeting in Praag
  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en pensions, Praag 4* hotel centrum (B-klasse) / 3+* / 4* hotels (A-klasse)
  • Verzorging op basis van logies en ontbijt
  • Bagagevervoer (indien geboekt)
  • De transfers onderweg bij de 8-daagse variant
  • Een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met highlights
  • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route en kaarten van de belangrijkste steden
  • GPX-bestanden voor uw GPS of mobiele telefoon
  • Uitgebreide Nederlandstalige toeristische informatie
  • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

Extra opties

  • Halfpension
  • Huurfietsen (alleen mogelijk bij bagagevervoer):
   • Goede, stevige trekkingfiets met 24 of 27 versnellingen – incl. fietshelm, stuurtas en 1x zijtas
   • Gravel bike – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas (extra stabiele, comfortabele en snelle fiets voor op onverharde paden. Qua model een combinatie tussen een wielrenfiets en een mountainbike)
   • Elektrische fiets met een lage instap, die erg comfortabel fietst – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas
  • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar uw eerste hotel
  • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage gedurende de fietsreis
  • Extra nachten in de overnachtingsplaatsen onderweg
  • Transfer van Lednice terug naar Praag
  • Uw fietsreis vanaf Lednice verlengen naar Wenen
  • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur (dit is al jaren een succes!)
  • Overige wensen kunt u aan ons doorgeven en wij gaan voor u kijken naar de mogelijkheden 

  Parkeren

  U kunt uw auto gratis onbewaakt parkeren of bewaakt voor ca. € 10 per dag in Praag.

  Begeleide fietstocht door Praag

  Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits en u bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden). U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland.

UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 – Moravië, voor wie?

Moeilijkheidsgraad 2 van 5

Bij deze fietsreis zult u rustig peddelen langs de twee belangrijkste rivieren van Tsjechië, de Elbe en de Morava, waardoor een groot deel van de route zo goed als vlak is. De enige twee wat pittigere dagen zijn die waarbij u – onvermijdelijk – het Tsjechisch-Moravisch Hoogland moet oversteken: van Litomysl via Moravska Trebovka naar Olomouc. De route gaat over goed aangelegde fietspaden en b-weggetjes, vrijwel altijd verhard. Gezien de twee wat heuvelachtige etappes is het wel belangrijk dat u een basisconditie heeft (bekorting per trein is op die etappes niet mogelijk).

Wij bieden van deze fietsreis twee varianten aan. Qua moeilijkheidsgraad zijn ze gelijk. Bij de 11-daagse variant fietst u de hele route. Heeft u wat minder tijd, dan kunt u voor de 9-daagse variant kiezen. Bij deze verkorte variant worden twee etappes overgeslagen door de trein te nemen.

  • 11-daagse UNESCO fietsreis Tsjechië – deel 1 – Moravië – hele weg fietsen
   Overnachtingen en afstanden: Praag, Nymburk (63 km), Kutná Hora (42 km), Pardubice (56 km), Litomyšl (62 km), Moravská Třebová (44 km), Olomouc (68 km), Kroměříž  (45 km), Skalica (70 km), Lednice (58 km)
  • 9-daagse UNESCO fietsreis Tsjechië – deel 1 – Moravië – stukjes transfer
   Overnachtingen en afstanden: Praag, Kutná Hora (transfer + 42 km), Pardubice (56 km), Litomyšl (62 km), Moravská Třebová (44 km), Olomouc (68 km), Skalica (transfer + 70 km), Lednice (58 km) 

Ervaringen – UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 – Moravië

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 5
“Fantastische ervaring, correcte service per mail en zeker ook ter plaatse in Tsjechië en Oostenrijk. Veel dank!”
Groep Peeters, augustus 2021

Algemeen oordeel: 4
“Heel fijne reis! Bedankt!”
Dhr. De Rijke, juli 2020

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben een fijne fietsvakantie gehad, mede dankzij de goede organisatie van alle praktische zaken. Tsjechië is een heerlijk fietsland met prachtige natuur en cultuur.”
Mevr. Offergelt, augustus 2019

Algemeen oordeel: 4
“Vriendelijk, goed geregeld.”
Mevr. Menting, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Mooie, goede verzorgde reis. Prima hotels/pensions.”
Dhr. Hoogendijk, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima”
Dhr. Brand, mei 2019

Algemeen oordeel: 5
“Avontuurlijk fietsen. Goed verzorgd. Alles klopt. Hotels altijd lekker centraal – dichtbij bezienswaardigheden en restaurants.”
Dhr. Boonstra, augustus 2018

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Je kan erop vertrouwen dat je steeds antwoord krijgt op je vragen.”
Dhr. Watelle, juli 2018

Algemeen oordeel: 4
“Zeer geslaagd”
Anoniem, juli 2017

Algemeen oordeel: 4
“Uitstekend! Fijne formule, kleinschalig met ‘onze mannen in Praag’. Praag City Tour was erg leuk, vooral omdat Vitek wel inging op ons interessegebied (hedendaagse geschiedenis, economie, politiek en cultuur).”
Familie Cremers, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Door het gedetailleerde kaartmateriaal zijn alle dagen vlot verlopen. Alles leek ons zeer goed georganiseerd.”
Fam. Bracke, mei 2014

Algemeen oordeel: 5
“Uitstekend. Een aanrader.”
Mevr. Van den Haak, mevr. Van Brussel, augustus 2014

Algemeen oordeel: 4
“Prima, tevreden.”
Fam. De Groot, juli 2014

Algemeen oordeel: 4
“Goed georganiseerd, goede back-up in Tsjechië.”
Fam. Koster, juli 2014

Algemeen oordeel: 5
“Goede organisatie. Misschien maken we er in de toekomst nog vaker gebruik van. Kaartmateriaal was zeer goed. Zeker de gedetailleerde vindplaats van hotels was gemakkelijk. Een geslaagde vakantie.”
Fam. Gijsbers, augustus 2014

Algemeen oordeel: 5
“Een heel positieve ervaring. Wij zijn uitstekend opgevangen door Lukas, die ons, omdat we vanwege de wateroverlast ons eerste traject niet konden fietsen, aan het einde van de dag met fietsen en koffers naar Nymburk heeft gebracht.
Veel variatie in hotels en pensions, elke dag weer een (meestal positieve) ervaring.
Wij zullen deze fietsreis zeker aanbevelen bij onze vrienden!”
Fam. Simon, juli 2013

Oudere ervaringen:

“Prettig, goed geregeld, aardige contactpersonen, goede uitleg.
Elke dag was een rijke ervaring met voldoende afwisseling. Goede fietsen met sterke banden/spaken is belangrijk! De afstand van 80 km per dag was voor ons goed. Het was redelijk pittig i.v.m. soms matig wegdek. Het klimmen en dalen ging goed.
Soms even de weg vragen gaf geen problemen, Tsjechen zijn vriendelijke, behulpzame mensen. In de hotels werden wij echt verwacht en welkom geheten. Er was steeds een goede stalling voor de fietsen. De hotels lagen steeds op goede plekken, dichtbij het centrum. Praag en Wenen zijn goede fietssteden. In Praag is het even zoeken, maar ook de route van het pension naar het centrum via parken ging goed. We hebben zeer goed weer gehad, steeds 32-34 graden, zonder wind. Alles ziet er dan vriendelijk uit. Wij hebben een fijne en mooie vakantie gehad.”
Van Veen, juli 2012

UNESCO, deel 1 Moravie en UNESCO, deel 2 Bohemen
“Plezierig en goed. Dagelijkse afstanden en moeilijkheidsgraad eerste 9 dagen prima, daarna wat zwaarder. Veel indruk hebben gemaakt: de historische steden, de natuur en de routes.”
Henk van den Berg, augustus 2012

Prijzen 2022 – UNESCO fietsreis, deel 1 – Moravië

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk van 01.05 – 30.09

Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 06.05
Periode Hemelvaart en Pinksteren: 25.05 - 06.06

Prijzen per persoon

11-daagse variant - UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 - Moravië
  
Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 1160

€ 915

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 760

€ 520

Korting op bagagevervoer bij 4 of meer personen

– € 40

– € 40

Toeslag 1-pers. kamer

€ 210

€ 150

Toeslag alleenreizende

€ 90

€ 90

Toeslag halfpension (exclusief Praag)

€ 172

€ 129

Huur trekkingfiets

€  90

€  90

Huur gravel bike

€ 135

€ 135

Huur e-bike

€ 180

€ 180

Extra dag huurfiets

gratis

gratis

Extra dag gravel bike onderweg

€ 10

€ 10

Extra dag e-bike onderweg

€ 15

€ 15

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 1 – 3 pers.

€ 32

€ 32

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 4 – 8 pers.

€ 45

€ 45

Transfer Wenen – Praag per trein, op aanvraag

ca. € 70

ca. € 70

Bustransfer Wenen – Praag (1 – 3 pers.) per groep

€ 250

€ 250

Bustransfer Wenen – Praag (4 – 8 pers.) per groep

€ 300

€ 300

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

 
9-daagse variant - UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 - Moravië
  
Hotelklasse

A-klasse

B-klasse

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 840

€ 645

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 670

€ 475

Korting op bagagevervoer bij 4 of meer personen

– € 30

– € 30

Toeslag 1-pers. kamer

€ 170

€ 145

Toeslag alleenreizende

€ 70

€ 70

Toeslag halfpension (exclusief Praag)

€ 125

€ 96

Huur trekkingfiets

€  70

€  70

Huur gravel bike

€ 105

€ 105

Huur e-bike

€ 140

€ 140

Extra dag huurfiets

gratis

gratis

Extra dag gravel bike onderweg

€ 10

€ 10

Extra dag e-bike onderweg

€ 15

€ 15

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 1 – 3 pers.

€ 32

€ 32

Transfer vliegveld / station <=> hotel Praag, per groep 4 – 8 pers.

€ 45

€ 45

Transfer Wenen – Praag per trein, op aanvraag

ca. € 70

ca. € 70

Bustransfer Wenen – Praag (1 – 3 pers.) per groep

€ 250

€ 250

Bustransfer Wenen – Praag (4 of meer pers.) per groep

€ 300

€ 300

Boekingskosten standaard, per boeking

€  30

€  30

Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking

€ 100

€ 100

Hotels

Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte 3*+ en 4* hotels 
Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en pensions

Prijzen extra nachten 

U kunt in alle overnachtingsplaatsen extra dagen blijven. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Prijzen City Bike Tour Praag – met eigen, exclusieve gids

Duur van de tour: 3,5 – 4 uur. 2 personen: € 45 p.p. ; 3 personen: € 40 p.p.; 4 of meer personen: € 35 p.p. Indien u een e-bike wilt huren, betaalt u € 10 p.p. extra.
U hoeft niet naar een verzamelpunt, maar wordt afgehaald van uw hotel door uw eigen gids. Tijdens de tour is er onderweg tijd voor een drankje (inclusief).

Maatwerk – UNESCO fietsreis Tsjechië, deel 1 – Moravië

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Fantastische ervaring, correcte service per mail en zeker ook ter plaatse in Tsjechië en Oostenrijk. Veel dank!

Groep Aertsen

augustus 2021
Shopping Basket