Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen

Actieve gezinsvakantie in Tsjechië

De fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen is de gezinsvariant van de Greenways route van Praag naar Wenen. Ontdek de schoonheid van één van de prachtigste fietsroutes van Europa! In 10 dagen tijd reis je van de magische stad Praag in Tsjechië naar de keizerlijke stad Wenen in Oostenrijk. Op deze fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen worden fietsdagen afgewisseld met dagen waarop naar keuze andere activiteiten plaatsvinden.  Wat dachten jullie van kanoën op de romatische Sazavarivier, fantaseren over de middeleeuwen in oude vestingstadjes, wateractiviteiten of klimmen in het klimpark bij stuwmeer Vranov en wandelen door zonnige heuvels met geurige kalkrotsen? De activiteiten zijn vrijwillig, het is aan jullie om deze al of niet te gaan ondernemen. Als jullie uiteindelijk met zijn allen vanuit Wenen weer naar huis vertrekken, zullen jullie door deze unieke vakantie een schat aan onvergetelijke indrukken rijker zijn!

Hoogtepunten familytour Praag - Wenen

Foto's van deze familytour

Route van deze familytour

Van dag tot dag – Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen 

Dag 1 – Aankomst Praag

Deze familie fietsvakantie begint in de prachtige, historische stad Praag. Het is aan te raden om jullie verblijf in de Tsjechische hoofdstad met een paar dagen te verlengen, zodat jullie voldoende tijd hebben om de stad Praag in haar volle glorie te kunnen bezoeken.

Wat dachten jullie van: 

  • Een ochtendwandeling over het nieuwe stadsplein met de Astronomische Klok, de Orloj. Gebouwd in 1490(!), gaan ieder uur twee kleine deurtjes in de klok open en komt een parade van apostelen voorbij. Dit moet je echt wel gezien hebben!
  • Lunch in het nabijgelegen Obecni Dum, te midden van een verpletterende hoeveelheid originele Jugendstilelementen.
  • Een begeleidende fietstocht door Praag met een gids die zijn tocht aanpast aan wat leuk is voor kinderen. Zo ontdekt u ook de interessante plekken die niet in de toeristengidsen staan. Al jaren een succes!
  • Slenteren over de Karelsbrug: je kunt je portret laten schilderen, souvenirs kopen of luisteren naar een straatmuzikant
  • Een boottocht over de Moldau met kleine, romantische bootjes, bestuurd door zwarte matrozen in onberispelijk witte matrozenpakken
  • Het Speelgoedmuseum met speelgoed van eeuwen geleden tot nu toe en met een heuse Barbie-expositie!
  • Een poppentheater. Tsjechië staat bekend om zijn poppentheaters, in elk klein plaatsje vind je er wel een. Natuurlijk ook in Praag. In het Loutkové divadlo Jiskra en het Divadlo Spejbla Theater worden dagelijks kindervoorstellingen gespeeld. Er bestaat ook de mogelijkheid een pop als souvenir te kopen.
  • Een bezoek aan één van de mooiste dierentuinen van de wereld: de Zoo in Praag. Hier spot je alle dieren die je maar kunt bedenken! Van ijsbeer tot stoere tijger en van neushoorn tot giga gave giraffe! Twee kinderspeelplaatsen zorgen ervoor dat je niet uitgespeeld raakt.
  • Graffity op de John Lennonwall, maar dan wel met een speciale betekenis
  • ’s Avonds naar het Black Light Theatre, leuk voor jong en oud!

Overnachting in Praag

Dag 2 – Praag – Tábor

Activiteiten: Rafting of kanoën + bustransfer

De tour begint met een autotransfer vroeg in de ochtend naar de idyllische Sázavá rivier. Na aankomst in Kácov kunnen jullie gaan kanoën (startplaats en mogelijkheden hangen af van de waterstand in de rivier). Jullie krijgen alle nodige uitrusting en richtlijnen, zodat jullie klaar zijn voor de mooie tocht over het water van Kácov naar Cesky Sternberg! Als de stoomtrein gaat (niet alle dagen), dan gaan jullie na aankomst in Cesky Sternberg met de stoomtrein “Posázavský Pacific” terug naar Kácov (gaat de trein niet, dan worden jullie met de auto opgehaald in Cesky Sternberg). 

Daarna gaat het per autotransfer verder op weg naar jullie overnachtingsplaats, de stad Tábor.

Als er tijd is, kunnen jullie onderweg nog een stop maken bij slot Konopiste. Hier woonde Hertog Frantisek Ferdinand d’Este. De succesvolle moord op dit lid van de Habsburger Dynastie in Sarajevo in 1914 was de gebeurtenis die het begin van de Eerste Wereldoorlog markeerde. De prachtige rozentuin en een wandeling door het kasteelpark is ook zeker de moeite waard!

Jullie overnachten in de schitterende historische stad Tábor, het centrum van de Tsjechische reformatie sinds de 15de eeuw. In Tábor kunnen jullie deze goed bewaarde, versterkte stad bewonderen. Tábor bleek, door ingenieus gebruik te maken van haar natuurlijke ligging, een onneembare vesting. Tijdens de religieuze oorlogen werd Tábor talloze malen belegerd, maar nooit lukt het de stad in te nemen. Neem vooral de tijd om te dwalen door de nauwe straatjes van deze schitterende stad. Willen jullie de dag zoet afsluiten: bezoek dat het leuke chocolademuseum!

Overnachting in Tábor

Dag 3 – Tábor – Jindrichuv Hradec

Activiteiten: ca. 50 km fietsen, klimmeters: ca. 670 m                                                          

Jullie fietsen vandaag richting de Zuid-Boheemse regio. Temidden van een groen, vredig landschap rust het romantische waterkasteel van Červená Lhota. En een stukje verder vinden jullie het op drie na grootste historische complex in de Tsjechische Republiek, de stad Jindrichuv Hradec met zijn goed bewaard gebleven kasteel en stadscentrum. Vandaag de dag is het moeilijk te geloven dat deze rustige stad eens een van de grootste middeleeuwse steden in Bohemen was! Gebaseerd op een legende, kunnen jullie zomaar oog in oog komen te staan met Perchta van Rozmberk – het beroemde “witte vrouw” spook!

Overnachting in Jindrichuv Hradec

Dag 4 – Jindrichuv Hradec – Telc

Activiteiten: ca. 45 km fietsen, klimmeters: ca. 690 m                                                          

Het hoogtepunt vandaag zal een bezoek worden aan de renaissance stad Telc, die is ingeschreven op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Telc wordt beschouwd als de mooiste renaissance stad in Europa! Voordat jullie daar zijn, moeten jullie een etappe over tamelijk heuvelachtig terrein overbruggen langs een overvloed aan vijvers en meren. Onderweg is het heerlijk picknicken bij zo’n meertje. Slechts weinig mensen zijn in staat om precies te vertellen hoeveel vijvers en meren ze nou onderweg gepasseerd zijn. Jullie wel? In Strmilov kunnen jullie een fabriek bezoeken waar artistieke stoffen worden geweven, in deze regio een eeuwenoude traditie. Niet voor niets heet dit stukje van de route ook wel ook wel de “Greenways van Crafts and beliefs” (crafts = ambachten).

Indien gewenst kunnen jullie ook van Jindrichuv Hradec tot aan Strizovice een historische stoomtrein nemen.

Overnachting in Telc

Dag 5 – Dag aan het Vranov stuwmeer

Activiteiten: bustransfer, boottocht en wateractiviteiten

Na twee dagen fietsen zijn jullie wel toe aan een dag rust! Daarom brengt een bustransfer jullie ‘s morgens naar Bítov bij het Vranov stuwmeer. Vanaf daar wandelen jullie naar het kasteel Bítov en vervolgens naar de botenaanlegsteiger voor een interessante sightseeing tocht over het meer, waarbij jullie een prachtig uitzicht hebben op de twee kastelen Bítov en Cornstejn. Het eindpunt is nabij de stuw bij Vranov nad Dyje. Na de boottocht kunnen jullie de rest van de dag luieren op het strand of deelnemen aan een van de vele water activiteiten (een boot huren, trampolines of waterglijbaan opzoeken, windsurfing lessen nemen of gaan beachvolleyballen). Mocht het weer niet meezitten, dan is een bezoek aan een van de meest fotogenieke en meest bezochte kastelen van Tsjechië een uitstekend alternatief: het prachtige kasteel Vranov nad Dyji, dat hoog boven Vranov uit torent.

Overnachting in Vranov nad Dyji

Dag 6 – Vranov – Znojmo  

Activiteiten: ca. 45 km fietsen, klimmeters: ca. 460 m                                                          

Deze dag verkennen jullie het maagdelijke Podyjí Nationaal Park! Vanaf de ruïnes van Novy Hradek, maar ook vanuit het uitzichtpunt over het majestueuze middeleeuwse kasteel van Hardegg, zullen jullie steeds de rivier de Dyje. De rivier zoekt hier al meanderend zijn weg in de diepte, een onvergetelijk gezicht. Iets heel anders is het Gedenkteken van het IJzeren Gordijn en een stukje intact gelaten IJzeren Gordijn, dat gelegen is in dit gebied: een stil getuigenis van sombere, relatief recente tijden. De route leidt jullie langs de grenzen van het Nationaal Park, waar het heerlijk rustig fietsen met prachtige natuur om jullie heen. Tijdens de afdaling naar de rivier de Dyje komen jullie door de Šobes wijngaarden. Misschien voor de volwassenen een idee om een witte wijn te proeven? De Šobes wijngaarden zijn aangemerkt als behorend bij de 10 beste wijngaarden ter wereld! De volgende stop is het stadje Šatov, waar wijn de meest populaire drank is. Hier passeren jullie gezellige wijnstraatjes met wijnkelders en een educatief pad door de wijngaarden met oude druivenrassen. Jullie hebben zelfs de mogelijkheid een bezoek te brengen aan een uniek beschilderde wijnkelder. Deze boeiende dag sluiten jullie af in de stad die eens de zetel was van de Moravische Přemyslid Dynastie, nu een bekende wijnstad – de stad Znojmo.

Overnachting in Znojmo

Dag 7 – Wandeltocht door het Pálava Biosfeerreservaat

Activiteiten: bustransfer en bezoek museum (optioneel) en ca. 10 – 13 km wandelen 

Er zijn maar een paar plaatsen waar je op één heuvel drie kasteelruïnes, een kasteel en een waardevolle grot (Turold) kunt vinden. Het door UNESCO beschermde Biosfeerreservaat Pálava is er daar één van. Jullie maken vandaag een wandeling door dit prachtige natuurpark met zijn krijtheuvels.

Vandaag worden jullie eerst (optioneel) naar het interessante archeologische museum in Dolní Věstonice gebracht, op deze plek zijn de overblijfselen van een oeroude mensenstam (20.000/30.000 jaar oud) opgegraven! In het museum is van alles te zien en horen over deze stam, ook zeker interessant voor kinderen. In Dolní Věstonice is daarnaast de beroemde prehistorische Venus van Vestonice opgegraven. Na het bezoek aan dit museum start jullie de mooie wandeling naar jullie overnachtingsplaats Mikulov (ca. 13 km). 

Indien jullie het museum niet willen bezoeken en iets minder ver willen lopen, dan is dat geen probleem. Jullie worden in dat geval naar Pavlov gebracht, een stadje beroemd om haar volksarchitectuur. Daar starten jullie dan de wandeling naar het wijnstadje Mikulov (ca. 10 km).

In beide gevallen verkennen jullie te voet de unieke, geurige krijtheuvels van het Pálava UNESCO Biosfeerreservaat. Jullie volgen een prachtige wandelroute, waarbij jullie onderweg worden omringd door een bijzondere diversiteit aan flora en fauna. Via de romantische kasteelruïne Dívčí Hrady, met zijn schitterende uitzicht over het omliggende platteland, bereiken jullie het hoogste punt van de dag. Weer heuvelafwaarts komen jullie langs twee kasteelruïnes en hebben jullie een prachtig, panoramisch uitzicht. Uiteindelijk wandelen jullie Mikulov binnen. Net voor Mikulov kunnen jullie eventueel nog de grotten van Turold bezichtigen.

Vinden jullie dit te inspannend, dan is er nog de gemakkelijke optie die jullie naar Klentnice brengt, halverwege Pavlov en Mikulov. Jullie maken dan een wandeling van ca. 5 km naar Mikulov. Of nog gemakkelijker, jullie gaan gelijk naar Mikulov en skippen de hele wandeling. Jullie kunnen dus zelf kiezen hoe jullie deze dag invullen.

Overnachting in Mikulov

Dag 8 – Mikulov – Lednice/Valtice Cultuurlandschap (UNESCO werelderfgoed)

Activiteiten: ca. 20 – 55 km fietsen (hoe meer jullie het Lednice/Valtice landschapspark verkennen, hoe meer kilometers), klimmeters: vlak                                                           

In de ochtend verkennen jullie Mikulov. Deze stad zal jullie zeker bijblijven vanwege zijn barokke kasteel met wijnmuseum, de oude synagoge en zijn lokale rariteit – een reusachtig wijnvat. Vanaf Mikulov is het slechts een korte fietstocht naar het Lednice-Valtice Cultuurlandschap – een kastelencomplex dat eens behoorde aan de familie van Liechtenstein. Onder de zorg van deze ene familie werd het moerassige gebied omgevormd tot een goed doordachte combinatie van kastelen en parken, soms ook wel “De Tuin van Europa” of “Het Tuinparadijs” genoemd. We zullen vandaag de tijd hebben om deze plek uitgebreid te bezoeken. Inheemse natuurlijke elementen werden hier met exotische elementen gecombineerd om te komen tot een uniek kunstwerk van menselijke creativiteit. Aangezien het parkcomplex erg groot is, is de fiets het aangewezen vervoermiddel waarmee jullie deze uitzonderlijke culturele bezienswaardigheid kunnen verkennen. Jullie kunnen zelf invullen hoe lang jullie dit park willen verkennen en dus welke afstanden jullie willen afleggen.

Rond het kasteel Valtice is in 2005 een kruidentuincomplex aangelegd onder inspiratie van Lu & Tiree Chmelar.  Zij waren in 1995 de initiatiefnemers van de Greenwaysroute in Tsjechië en wilden op deze manier kasteel Valtice uit de schaduw van kasteel Lednice halen. In de geest van de Greenways gedachte van duurzaam ecotoerisme en ter nagedachtenis aan de 17de eeuwse kruidenspecialisten die in Valtice woonden, is er nu een prachtige kruidentuin. Leuk om even rond te kijken.

Overnachting in Lednice

Dag 9 –Lednice – Mistelbach – Wenen  

Activiteiten: ca. 45 km fietsen naar Mistelbach + bustransfer – klimmeters: ca. 510 m

De laatste dag van de fietstocht van Praag naar Wenen volgen jullie de Liechtenstein Heritage fietsroute. Onderweg fietsen jullie door het dorp Herrnbaumgarten, dat beroemd is om zijn poëtisch museum van Non-senses. Leuk is ook het wijnmuseum in Poysdorf, waar jullie de kans krijgen om alles te leren over wijn wat je tot nu toe niet wist! Dan passeren jullie Wilfersdorf met haar kastelen, die tussen de 17e en 18e eeuw een prinselijke residentie zijn geweest. Wij raden jullie aan deze fietstocht van Praag naar Wenen te eindigen in Mistelbach. Van daaruit kunnen jullie dan per trein of bustransfer naar Wenen. De echte fietsfanaten kunnen ook helemaal naar Wenen fietsen via de EuroVelo route nr. 9!

Optioneel: mochten jullie graag helemaal naar Wenen willen fietsen, dan kunnen jullie een nacht in Mistelbach boeken om zo de volgende dag het laatste stuk naar Wenen te fietsen (ca. 67 km). 

Overnachting in Wenen

Dag 10 – Vertrek Wenen

Na het ontbijt eindigt jullie fietsvakantie. Jullie vertrekken vandaag richting huis óf jullie kunnen de vakantie verlengen. Wij helpen jullie graag bij het verlengen van ujullie vakantie met een of meer dagen.

Wat is inbegrepen – Fietsvakantie van Praag naar Wenen met kinderen

Inbegrepen 

  • Persoonlijke pretourmeeting in Praag
  • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en persoonlijke pensions – op aanvraag is een upgrade naar premium hotels (A-klasse) mogelijk
  • Verzorging op basis van logies ontbijt
  • Bagagevervoer
  • Alle transfers onderweg zoals benoemd in de dag-tot-dag planning
  • Rafting / kanoën met gids op dag 2 en ticket voor de boottocht over het Vranov meer op dag 5, bustransfers waar beschreven. 
  • GPX-bestanden voor op jullie GPS of navigatie app op de mobiele telefoon
  • Uitgebreide Nederlandstalige reisbescheiden met o.a. vooraf informatie, toeristische tips en tips voor activiteiten met kinderen
  • Een vangnet onderweg (24/7 telefonisch en indien nodig hulp ter plaatse) 
  • Let op: eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs

Extra opties

  • Huurfiets (alleen mogelijk bij bagagevervoer):
   • Trekkingfiets met 24 of 27 versnellingen – incl. fietshelm, stuurtas en 1x zijtas
   • Gravel bike – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas (extra stabiele, comfortabele en snelle fiets voor op onverharde paden. Qua model een combinatie tussen een wielrenfiets en een mountainbike)
   • Elektrische fiets met een lage instap – incl. fietshelm, kaartenhouder en 1x zijtas
   • Kinderfiets, follow-me, fietskar en kinderzitje. Ook voor de kinderen zijn er helmen. 
  • Transfer van vliegveld of treinstation Praag naar jullie eerste hotel
  • Tussennacht in Mistelbach om zo de volgende dag per fiets aan te kunnen komen in Wenen
  • Extra nachten in alle overnachtingsplaatsen
  • Transfer van Wenen terug naar Praag per trein of bustransfer. Indien u met de trein van Wenen terug wilt naar Praag, dan is het het eenvoudigste om ook de optie huurfietsen te kiezen (als u ook bagagevervoer kiest), anders moet u uw fietsen + bagage van uw hotel in Wenen naar het station zien te vervoeren. Huurfietsen laat u eenvoudig achter in het laatste hotel in Wenen.  
  • Begeleide introductie fietstour door Praag van 4– 5 uur 
  • Overige wensen kunnen jullie aan ons doorgeven en dan gaan wij voor jullie kijken naar de mogelijkheden 

Parkeren

Komen jullie met de auto, dan kunnen jullie de auto in Praag parkeren in de garage van onze lokale partner voor € 12 per dag (op aanvraag vanwege beperkte plekken, bij boeking reserveren), onze lokale partner brengt jullie daarna gratis terug naar jullie hotel in Praag. Andere optie is in een openbare parkeergarage voor ca. € 16 per dag of op de parkeerplaats van het vliegveld aan de rand van Praag voor ca. € 5 per dag. 

Hoe komt u er met het openbaar vervoer?

Er gaan vluchten naar Praag en terug vanuit Wenen, maar Praag en Wenen zijn ook goed te bereiken per dag- en/of nachttrein. Vanuit klimaatoogpunt is de trein natuurlijk de beste optie.  

Begeleide fietstocht door Praag

Blijven jullie één of enkele dagen in Praag, dan is er een leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Dit is een unieke, verkennende fietstour langs de highlights van Praag met interessante achtergrondinformatie en leuke insider tips. Onze partner in Praag heeft eigen, toegewijde gidsen en deze passen de tour aan aan jullie mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels (desgewenst Duits) en jullie zijn ca. 4 – 5 uur onderweg (drankje onderweg inbegrepen). De tour is exclusief voor jullie gezin en jullie worden afgehaald bij jullie hotel. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komen jullie via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die je niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. De City Bike Tour wordt al jaren goed beoordeeld, mensen vinden de tocht avontuurlijk, spannend, veelzijdig, etc. Ook de goede gidsen worden geroemd. Een echte aanrader dus.  

Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2,5 van 5

Bij deze fietsvakantie komen jullie door verschillend terrein (vlak en bergachtig) en de etappes zijn soms wat langer. Het is daarmee een tocht voor sportieve families, die wel wat aankunnen. Op sommige trajecten kunnen jullie indien gewenst een lokale trein nemen (fietsen op de trein).

Deze fietsreis is individueel, jullie kunnen zelf bepalen welke activiteiten je samen wenst te ondernemen en hoeveel je wenst te fietsen. 

Ervaringen – fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Algemeen oordeel: 4
“De reis was heel goed georganiseerd
Anoniem, juli 2023

Algemeen oordeel: 5 
Maatwerk, betrouwbaar, aandacht voor details, aandacht voor veiligheid.”
Familie Slik, augustus 2022

Algemeen oordeel: 5 
“Heel goed. Ik was onder de indruk van hoe mooi de voor mij onbekende stadjes waren, en wat een mooie en grote kerken en kastelen er stonden. Mijn kinderen vonden Praag het mooist. Znojmo vonden wij het mooist.
Familie De Geus, juli 2022

Algemeen oordeel: 5
“We zijn echt uitermate tevreden. Super mooie reis, alles mooi uitgewerkt. Super gids, Vitek is echt een meerwaarde voor de organisatie.”
Familie Van den Berghe, augustus 2021

Algemeen oordeel: 5
“We zijn echt uitermate tevreden. Super mooie reis, alles mooi uitgewerkt. Super gids, Vitek is echt een meerwaarde voor de organisatie.”
Familie Van den Berghe, augustus 2021

Algemeen oordeel: 5
“Heel goed, super georganiseerd! Dank je wel!”
Familie De Haan, juli 2018

Algemeen oordeel: 4
“Pittig qua planning. Mooi avontuur.”
Familie Schutte, augustus 2017

Algemeen oordeel: 5
“Goed. Tsjechië heeft ons verrast. Het was net of we door één groot openluchtmuseum aan het fietsen waren. Het landschap en de dorpjes zijn telkens anders en even mooi.”
Familie Augustinus, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Het was een leuke tour en een van de beste fietsvakanties die wij hebben gehad.”
Familie Claeys, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Geweldige ervaring. Goed georganiseerd. Accurate beschrijving van de moeilijkheidsgraad”
Familie Bulkens, juli 2016

Prijzen 2024 – Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen

Termijnen 

Aankomst dagelijks mogelijk van 01.04 – 31.10

Bij de volgende data kunnen prijzen afwijken:
Begin mei: 27.04 – 07.05
Periode Hemelvaart en Pinksteren: 08.05 – 12.05 | 18.05 – 21.05

Prijzen per persoon

Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen 
Prijs voor volwassenen€ 915
Kinderen 4 – 18 jaar*40 % kinderkorting
Toeslag 1-pers. kamer€ 264
Huurfiets volwassenen (24 / 27 versnellingen)€ 109
Huurfiets kinderen€ 79
Huur luxe gravelbike (alleen volwassenen)€ 159
Huur e-bike (ook voor kinderen vanaf 1.25 m mogelijk)€ 199
Extra dag huurfiets onderweggratis
Extra dag gravel bike onderweg€ 15
Extra dag e-bike onderweg€ 20
Toeslag follow-me – per dag€ 10
Toeslag fietskar – per dag€ 12
Toeslag kinderzitje – per tour€ 35
Transfer vliegveld – hotel Praag (1 – 3 p.), per groep (incl. fiets)€ 55
Transfer vliegveld – hotel Praag (4 – 8 p.), per groep (incl. fiets)€ 70
Transfer station – hotel Praag (1 – 3 p.), per groep (incl. fiets)€ 50
Transfer station – hotel Praag (4 – 8 p.), per groep (incl. fiets)€ 60
Bustransfer Wenen – Praag (1 – 3 p.), per groep (incl. fiets)€ 360
Bustransfer Wenen – Praag (4 – 8 p.), per groep (incl. fiets)€ 420
Transfer Wenen – Praag p.p. per trein (incl. eigen fiets) – op aanvraagca. € 40 – € 80 
Boekingskosten standaard, per boeking€  30
Boekingskosten specialistisch maatwerk, per boeking€ 100
 
*De kinderprijs is van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien de kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Kinderen onder de 4 jaar kunnen gratis mee, eventuele kosten voor een babybedje dienen dan ter plaatse aan het hotel betaald te worden.

Hotels

Zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en persoonlijke pensions. Op aanvraag is een upgrade naar premium hotels (A-klasse) mogelijk.

Prijzen extra nachten

Extra nachten zijn bij de familytours in Tsjechië op aanvraag. Het is mogelijk om in alle overnachtingsplaatsen extra nachten bij te boeken. Jullie kunnen in de offerteaanvraag aangeven waar jullie extra nachten wensen.

Prijzen City Bike Tour Praag

Unieke, verkennende fietstour langs de highlights van Praag met interessante achtergrond informatie en leuke insider tips. De tour is exclusief voor uw reisgezelschap en u wordt afgehaald van uw hotel door de gids. Tijdens de tour is er onderweg tijd voor een drankje  (inclusief). Duur van de tour: 4 – 5 uur. Prijs is € 170 (per gezin). 

Maatwerk – Fietsvakantie met kinderen van Praag naar Wenen 

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

We zijn echt uitermate tevreden. Super mooie reis, alles mooi uitgewerkt. Super gids, Vitek is echt een meerwaarde voor de organisatie

Familie Van den Berghe

Shopping Basket