Fietsreis rond de Bodensee

Fietsvakantie Bodensee

Individuele Fietsreis rond de Bodensee

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions in verschillende varianten en een standplaatsreis
 • Duur: 5, 6, 7 of 8 dagen (ook sportieve variant)
 • Afstanden: variërend van 150 tot 240 km totale lengte en 30 tot 80 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘: 1,5: geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden. Op veel plaatsen kan de boot genomen worden. De sportieve variant is voor mensen met een goede conditie, die graag lange afstanden fietsen

De Bodensee met zijn milde klimaat ligt in de landendriehoek Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en is het lieflijke decor van de populairste fietsroute van Europa. Wij bieden u 4 verschillende fietsvakanties, om helemaal op uw eigen wijze de Bodensee te ontdekken. U fietst rond de Bodensee en kunt daarbij de 4 prachtige eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd bezoeken. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein, Meersburg en Lindau. De Bodensee is een meer in de Rijn en ligt op de grens van licht glooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietstochten.

Dag tot dag – Fietsvakantie rond de Bodensee

De Bodensee met zijn milde klimaat ligt in de drielandenhoek Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en is het lieflijke decor van de geliefdste fietsroute van Europa. Op deze fietsvakantie fietst u rondom de Bodensee en bezoekt u de 3 eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster, en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes van Konstanz, Stein, Meersburg en Lindau. De Bodensee is een meer in de Rijn en ligt op de grens van licht glooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietstocht.

Wij bieden van deze fietsreis de volgende 5 varianten aan:

 • 7-daagse fietsreis rond de Bodensee
 • 8-daagse fietsreis rond de Bodensee + bekende watervallen bij Schaffhausen
 • 8-daagse familytour rond de Bodensee
 • 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz
 • 5-daagse sportieve fietsreis rond de Bodensee

 
Bij het kopje “Voor wie?” kunt u zien welke variant voor u het meest geschikt is. Hieronder wordt de 7-daagse fietsreis om de Bodensee van dag tot dag beschreven.
 

Dag 1 – Individuele aankomst in Konstanz 

U arriveert vandaag in Konstanz. Konstanz is een fraaie, oude stad met prachtige promenades langs de oever van Bodensee. De stad heeft een goed bewaard gebleven historisch centrum. De belangrijkste bezienswaardigheid hiervan is de wereldberoemde kerk Münster, waarvan de bouw ruim 6 eeuwen duurde! Daarnaast is Konstanz ook een gezellige winkelstad met vele leuke terrasjes. U kunt ook een bezoek brengen aan het mediterraanse bloemeiland Mainau (UNESCO-werelderfgoed) met o.a. de prachtige vlindertuin, de Italiaanse bloemenwaterval en het 13e eeuwse Schloss Mainau. Een ander mooi eiland bij Konstanz is Reichenau (UNESCO-werelderfgoed). Het Schiereiland Reichenau staat bekend als kloostereiland vanwege zijn invloedrijke benedictijnenklooster uit de middeleeuwen.

Overnachting Konstanz

Dag 2 – Konstanz – Stein am Rhein/Gailingen

Afstand: ca. 40 – 50 km

Vandaag fietst u langs de zuidkant van de Bodensee door pittoreske Zwitserse vissersstadjes naar Stein am Rhein. Dit is een klein dorp dat bekend staat om zijn middeleeuwse huizen met prachtige, beschilderde gevels. De naam zegt het al enigszins, Stein am Rhein ligt namelijk op de plaats waar de Rijn de Bodensee instroomt. U volgt vervolgens een klein stuk de Rijn om bij Gailingen uit te komen.

Overnachting in Stein am Rhein / Gailingen of omgeving

Dag 3 – Stein am Rhein – Überlingen

Afstand: ca. 50 km

U fietst vandaag door het glooiende gebied van Höri. Dit schiereiland beschikt over een prachtig natuurgebied dat wordt beschouwd als het grootste vogelreservaat van Europa. Dit unieke landschap heeft vele schrijvers en schilders aangetrokken en geïnspireerd, zo hebben de kunstenaars Hermann Hesse en Otto Dix ooit in Höri gewoond. De route leidt u verder langs de Bodensee naar de oude keizerlijke stad Radolfzell, dat nu ook wel bekend staat als kuuroord stad. Radolfzell leent zich goed voor een pauze aan de gezellige Marktplatz. Na Radolfzell fietst u een kort stuk licht omhoog om de Bodanrück over te steken, deze heuvel verdeelt de Bodensee in de Untersee en Überlinger See. Bij aankomst aan de Überlinger See wordt u beloond met prachtige panorama-uitzichten over de Bodensee. Überlingen staat bekend om zijn langste oeverpromenade aan de Bodensee. De historische binnenstad met zijn gotische Münster(kerk) en gezellige steegjes is leuk om even te bekijken.

Overnachting in Überlingen of omgeving

Dag 4– Überlingen – Kressbronn / Lindau

Afstand: ca. 50 km

Vanaf Überlingen fietst u langs mooie wijngaarden richting Friedrichshafen. U komt langs de barokke Wallfahrtskiche in Birnau. In Unteruhldingen moet u beslist het paalwoningmuseum bezoeken, met paalwoningen aan- en in de oever van de Bodensee. De paalwoningen dateren uit het stenen- en bronzen-tijdperk! Vanuit de oude burcht hoog boven het oude Meersburg heeft u een mooi uitzicht over het meer. Meersburg zelf heeft daarnaast een prachtige Altstadt met vakwerkhuizen. Interessant is ook een bezoek aan het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen. Sinds 1993 worden in Friedrichshafen weer Zeppelins gebouwd. De gebouwde Zeppelins zijn met name bedoeld voor commerciële en toeristische doeleinden. Overigens kunt u zelf meevliegen met een Zepplin (vooraf reserveren). U overnachting in Kressbronn of het iets verderop gelegen Lindau. Het oude deel van de stad Lindau ligt op een eiland in de Bodensee en is via een brug bereikbaar. De historische gebouwen en kleine steegjes maken Lindau tot een mooie en gezellige eilandstad. De “nieuwe“ vuurtoren en de Beierse Leeuw op de twee havenhoofden geven Lindau de mooiste haventoegang van de hele Bodensee.

Overnachting in Kressbronn / Lindau of omgeving

Dag 5 – Kressbronn / Lindau – Rorschach / Arbon

Afstand: ca. 50 km

Vanuit Lindau is het niet ver meer naar het Oostenrijkse Bregenz, de oudste stad aan de Bodensee en hoofdstad van het Kanton/Land Vorarlberg. Bregenz is bekend vanwege zijn Festspiele. In het centrum vindt u veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook een deel van de oude stadsmuren. Verder vindt u er ook de Martinsturm uit 1601, een grote toren die ooit deel uitmaakte van het paleis van de graaf van Bregenz. Nadat u de stad bekeken heeft, kunt u met de kabelbaan 600 meter omhoog naar de Pfänder. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Bodensee, de Alpen en de Allgäu. Wanneer u de fiets meegenomen heeft naar de Pfänder, dan kunt u de berg af rijden in ca. een half uur. Na een lunch in Bregenz is het tijd om door de Rijndelta (vogelbeschermingsgebied) naar  het Zwitserse Rorschach of Arbon te fietsen. Arbon heeft een prachtig kasteel dat dateert uit de 3e eeuw na Christus.

Overnachting in Rorschach (Höchst) of Arbon

Dag 6 – Höchst/Rorschach-Konstanz

Afstand: ca. 40 – 60 km 

Vandaag start u met een fietstocht langs de zuidoever van de Bodensee.  U fiets langs de Seepromenade met zijn mooie parken. In Romanshorn komt u langs de haven, de grootste Zwitserse Bodenseehaven. Uw fietsroute gaat verder door lieflijke oeverlandschappen, boomgaarden en langs kleine plaatsen naar Konstanz. Net voor Konstanz, in het Zwitserse Kreuzlingen, komt u langs de buitenplaats Seeburg. Seeburg staat bekend om zijn mooie park met volière en kruidentuin. Mocht u het de eerste dag nog niet gedaan hebben, bezoek dan in ieder geval het bloemeneiland Mainau of kloostereiland Reichenau om tenslotte met een diner in de Altstadt van Konstanz uw vakantie af te sluiten.

Overnachting in Konstanz

Dag 7 – Einde van uw reis

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Door de interessante omgeving met vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten leent Konstanz zich uitstekend voor verlenging met 1 of 2 nachten.

 

Offerte Aanvragen

Wat is inbegrepen – fietsvakantie rond de Bodensee

 

Inbegrepen 7-daagse fietsreis rond de Bodensee

 • 6 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels (A- Klasse) of 2*/ 3* hotels/Gasthöfe (B-Klasse)
 • 6 x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden met o.a. toeristische informatie
 • Huurfietsverzekering
 • Vangnet (telefonisch en eventueel ter plaatse) mocht u onderweg hulp nodig hebben
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

 

Inbegrepen 8-daagse fietsreis rond de Bodensee + watervallen

 • 7 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels (A- Klasse) of 2*/ 3* hotels/Gasthöfe (B-Klasse)
 • 7 x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Boottocht naar de Rheinfallfelsen (watervallen)
 • Boottocht van Gaienhofen naar Reichenau, incl. fiets
 • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden met o.a. toeristische informatie
 • Huurfietsverzekering
 • Vangnet (telefonisch en eventueel ter plaatse) mocht u onderweg hulp nodig hebben
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

 

Inbegrepen 8-daagse familytour rond de Bodensee

 • 7  x overnachting in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels/Gasthöfe
 • 7  x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Boottocht Wallhausen/Dingelsdorf – Überlingen incl. fiets
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Toegang Sea Life Center Konstanz
 • Entree bloemeneiland Mainau
 • Entree Paalwoningenmuseum Unteruhldingen
 • Entree Ravensburger Spieleland in Meckenbeuren (pretpark)
 • Entree Zeppelinmuseum Friedrichshafen
 • Kabelbaanrit naar de berg Pfänder (prachtig uitzicht over de Bodensee en leuke activiteiten voor kinderen bovenop de berg)
 • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden met o.a. toeristische informatie
 • Vangnet (telefonisch en eventueel ter plaatse) mocht u onderweg hulp nodig hebben
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Inbegrepen in de 6-daagse sterrenrit Konstanz

 • 5 x overnachting in zorgvuldig uitgezocht 3* hotel
 • 5 x uitgebreid ontbijt
 • Boottocht Lindau-Konstanz, incl. fiets
 • Boottocht Wallhausen-Überlingen, incl. fiets
 • Boottocht Reichenau-Gaienhofen, incl. fiets
 • 2 keer een overtocht met de veerboot tussen Konstanz en Meersburg, incl. fiets
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Toegang tot eiland Mainau
 • Toegang schloss Salem
 • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden met o.a. toeristische informatie
 • Vangnet (telefonisch en eventueel ter plaatse) mocht u onderweg hulp nodig hebben
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Inbegrepen in de 5-daagse sportieve fietsreis rond de Bodensee

 • 4 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* hotels/Gasthöfe
 • 4 x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Overtocht met de veerboot tussen Konstanz  en Meersburg incl. fiets
 • Uitstekend uitgewerkte Nederlandstalige routebeschrijving met kaarten
 • Uitvoerige reisbescheiden met o.a. toeristische informatie
 • Vangnet (telefonisch en eventueel ter plaatse) mocht u onderweg hulp nodig hebben
 • Huurfietsverzekering
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

 

Extra standaard opties bij alle fietsreizen rond de Bodensee

  • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
  • Huurfiets (7 of 24 versnellingen)
  • Huur E-bikes
  • Huur Tandem
  • Huur kinder- of jeugdfiets
  • Huur kinderaanhanger of kinder Weehoo (alleen in combinatie met een huurfiets voor volwassenen)
  • Gratis kinderzitje (bij boeking op te geven)
  • Parkeerplaats op het terrein van onze organisatie in Konstanz (€ 39 per auto voor de hele fietsreis)

 

Parkeren

U kunt een parkeerplaats voor uw auto reserveren op het terrein van onze organisatie in Konstanz, kosten zijn € 39 per auto voor de hele fietsreis. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan dient u dit bij de boeking op te geven en te betalen. Als alternatief kunt u uw auto parkeren in een openbare parkeergarage (ca. € 10 per dag). Soms is het ook mogelijk om bij het hotel in Konstanz te parkeren.

Fietsen rond de Bodensee – Voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 1,5 van 5 

De fietsreis langs de Bodensee is bijna geheel vlak, alleen het stuk ten zuiden van de Untersee is licht heuvelachtig. De route gaat grotendeels over eigen, geasfalteerde fietspaden niet ver van de oevers van het meer. Af en toe fietst u en stukje over onverharde wegen of ligt die fietsroute langs de autoweg. De oevers van het meer zijn bijna overal vrij toegankelijk, waardoor fietsen rond Bodensee voor kinderen ook leuk is. Door de goede fietspaden en de merendeel vlakke route is deze fietsreis geschikt voor recreatieve fietsers van alle leeftijden.

Van deze fietsreis bieden wij 5 varianten aan, zodat er voor iedereen een geschikte manier is om deze fietstocht te ondernemen:

1. De 7-daagse fietsreis rond de Bodensee
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Stein am Rhein / Gailingen of omgeving (40 – 50 km), Überlingen of omgeving (50  km), Kressbronn / Lindau of omgeving (50 km), Rorschach / Arbon (50 km), Konstanz (40 – 60 km).

Dit is de standaard variant die geschikt is als u de hele ronde om de Bodensee (Unter- en Obersee) wilt fietsen.

2. De 8-daagse fietsreis rond de Bodensee + bekende watervallen
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Überlingen (50 km), Kressbronn / Lindau of omgeving (50 – 60 km), Rorschach / Arbon of omgeving (40 – 50 km), Konstanz (35 – 60 km), Schaffhausen (50 km), Konstanz (twee boottochten, o.a. naar Rheinfall + 55 km).

Deze variant is geschikt voor fietsers die wat extra’s willen naast de standaard ronde om de Bodensee (Unter- en Obersee). U maakt namelijk de hele ronde om de Bodensee, maar u fietst ook een mooi route langs de Rijn naar de bekende Rheinfall (de grootste watervallen van Europa)

3. De 8-daagse familytour rond de Bodensee
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Unteruhldingen / Meersburg (25 – 30 km + boottocht), Friedrichshafen (25 – 20 km), Friedrichshafen (uitstapje naar Ravensburger Spieleland, 30 km of per bus), Lindau (30 km), Rorschach / Arbon (40 km), Konstanz (40 km).

Deze fietsreis is geschikt voor gezinnen met kinderen. U fietst bij deze variant kortere afstanden, waardoor u de tijd heeft om regelmatig stops te maken. Kinderen kunnen dan naast het fietsen ook andere leuke dingen doen, zoals zwemmen of naar een speeltuin. Bij deze fietsreis fietst u rond het zuidoostelijk deel van het Bodenmeer, dat ook wel de Obersee wordt genoemd. Ter hoogte van Bregenz komt de Obersee bijna tot aan de Alpen. U doet de bekendste steden van het Bodenmeer aan (Konstanz, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Bregenz en Arbon) en u blijft tegelijkertijd steeds in de buurt van het meer met uitzicht op de bergen.

4. De 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz
Alle dagen overnacht u in Konstanz (standplaatsreis). Etappes en afstanden: Konstanz – Meersburg – Lindau (50 km en met de boot terug naar Konstanz), uitstapje naar bloemeiland Mainau (15 km), Konstanz – Überlingen – Schloss Salem – Meersburg – Konstanz (55 km + boottocht en veerpont), Konstanz – eiland Reichenau – Stein am Rhein – Konstanz (50 km + boottocht)

Deze variant is perfect voor fietsers die niet elke dag van de ene plaats naar de andere met hun bagage willen verhuizen en ook vrij willen zijn om op een dag iets anders te doen dan fietsen. Wij bieden voor elke dag een interessant fietsetappe aan, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf uw dag zelf samen te stellen. Hoewel uw accommodatie zich in de directe omgeving van Konstanz bevindt, kunt u met behulp van de diverse lijn- en veerboten bijna het complete meer ontdekken.

5. De 5-daagse sportieve fietsreis rond de Bodensee
Overnachtingen en afstanden: Konstanz, Konstanz (80 km, etappe: Konstanz – Radolfzell – Stein am Rhein – Konstanz), Bregenz (65 km + veerpont), Konstanz (70 km)

Wij bieden deze variant aan voor de sportfietsers onder ons. U fietst de hele ronde om de Bodensee (Unter- en Obersee). Ook geschikt voor racefietsers.

Ervaringen van onze fietsers – fietsen rond de Bodensee

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5

Algemeen oordeel: 5
“We zijn heel enthousiast over onze fietsreis naar de Bodensee. Leuke reis; goed georganiseerd; leuke middeleeuwse plaatjes onderweg.”
Mevr. Koningsberger, september 2019

Algemeen oordeel: 5
“Super persoonlijke benadering, duidelijke communicatie. Net dat beetje meer. We hebben een fantastische vakantie gehad in een voor ons nieuwe omgeving. Goed gekozen hotels, de fietsen en Weehoo reden heel soepel en waren heel fijn. Geen commentaar, dus we zullen een volgende vakantie zeker weer via jullie boeken!”
Familie Van der Plas, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Professioneel, helder duidelijke communicatie, vriendelijk en meedenkend”
Anoniem, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed geregeld. Voldeed volkomen aan de verwachtingen. Fijne omgeving om te fietsen. Over het algemeen prima hotels”
Dhr. Van Baekel, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima!”
Dhr. Van den Hoonaard, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima. We hebben met ons tweeën geweldig van deze fietstocht genoten. Heel erg bedankt voor het perfecte werk.”
Familie Rensen, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Fam. Van Ginkel, augustus 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed verzorgde reis met prettig persoonlijk contact. Eerste twee etappes (naar Schaffhausen) iets moeilijker dan verwacht; geen probleem daarmee. Afstanden OK, voldoende tijd om bezienswaardigheden te bezoeken.”
Fam. Overes, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Niet geheel vlak, daarom iets moeilijker dan verwacht.” (zie boven)
Fam. Welink, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Ondanks de lage temperaturen en 1 dag regen (die dag grotendeels per trein/boot gereisd) zeer geslaagd. Prachtige omgeving. Vrijwel overal goede paden/wegen.”
april 2015
 

Offerte Aanvragen

Maatwerk – fietsreis rond de Bodensee

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Aanvragen

Prijzen 2020

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

7-daagse fietsreis rond de Bodensee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 28.03 – 27.10

Seizoen 1:    28.03 – 03.04 | 13.04 – 24.04 | 01.10 – 27.10
Seizoen 2:   04.04 – 12.04 | 25.04 – 15.05 | 14.06 – 26.06 | 13.09 – 30.09
Seizoen 3:   16.05 – 28.05 | 01.06 – 05.06 | 27.06 – 03.07 | 23.08 – 12.09
Seizoen 4:   29.05 – 31.05 | 06.06 – 13.06 | 04.07 – 22.08

Prijzen
Hotelklasse A
Hotelklasse B
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 599 € 455
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 575 € 430
Toeslag seizoen 2 € 100 € 100
Toeslag seizoen 3 € 170 € 140
Toeslag Seizoen 4 € 220 € 170
Toeslag 1-pers. kamer € 239 € 169
Huurfiets € 79 € 79
Huur E-bike € 195 € 195
Huur volwassenen tandem € 159 € 159
Huur kinderfiets € 39 € 39
Huur kinderaanhanger of kinder Weehoo € 39 € 39
Kinderzitje op aanvraag (bij boeking opgeven) gratis gratis
Boekingskosten standaard, per boeking € 30 € 30

 
Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels
Hotelklasse B:  zorgvuldig uitgezochte 2* / 3* hotels en Gasthöfe
 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats

Hotelklasse A

2-pers / 1-pers 

Hotelklasse B

2-pers / 1-pers 

Konstanz

€ 79 / € 115

€ 59 / € 85

Overige plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

========================================================================

8-daagse fietsreis rond de Bodensee + watervallen

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 05.04 tot 04.10

Seizoen 1: 13.04 – 24.04 | 01.10 – 04.10
Seizoen 2: 05.04 – 12.04 | 25.04 – 15.05 | 14.06 – 26.06 | 13.09 – 30.09
Seizoen 3: 16.05 – 28.05| 01.06 – 05.06 | 27.06 – 03.07 | 23.08 – 12.09
Seizoen 4: 29.05 – 31.05 | 06.06 – 13.06 | 04.07 – 22.08

Prijzen
Hotelklasse A
Hotelklasse B
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 664 € 522
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 634 € 492
Toeslag seizoen 2 € 130 € 100
Toeslag seizoen 3 € 200 € 170
Toeslag seizoen 4 € 245 € 195
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 285 € 195
Huurfiets €  79 € 79
Huur E-bike € 195 € 195
Huur volwassenen tandem € 159 € 159
Huur kinderfiets €  39 € 39
Huur  kinderaanhanger of kinder Weehoo €  39 € 39
Kinderzitje gratis gratis
Boekingskosten standaard, per boeking € 30 € 30

 
Hotelklasse A: zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels
Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte 2* / 3* hotels en Gasthöfe
 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats

Hotelklasse A

2-pers / 1-pers 

Hotelklasse B

2-pers / 1-pers 

Konstanz

€ 79 / € 115

€ 59 / € 85

Overige plaatsen

op aanvraag

op aanvraag

==============================================================================

8-daagse familytour rond de Bodensee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 09.04 – 06.10
Aankomst alleen op zondag mogelijk: 29.03| 05.04 | 10.10 – 27.10

Seizoen 1:   29.03 | 13.04 – 24.04 | 01.10 – 27.10
Seizoen 2:   05.04 – 12.04 | 25.04 – 15.05 | 14.06 – 26.06 | 13.09 – 30.09
Seizoen 3:   16.05 – 28.05 | 01.06 – 05.06 | 27.06 – 03.07 | 23.08 – 12.09
Seizoen 4:   29.05 – 31.05 | 06.06 – 13.06 | 04.07 – 22.08

Prijzen
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 599
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 575
Toeslag seizoen 2 € 100
Toeslag seizoen 3 € 200
Toeslag Seizoen 4 € 225
Toeslag 1-pers. kamer € 225
Huurfiets €  79
Huur E-bike € 195
Huur volwassenen tandem € 159
Huur kinderfiets €  39
Huur kinderaanhanger en Weehoo €  39
Huur elektrische bakfiets €  195
Kinderzitje gratis
Boekingskosten standaard, per boeking € 30

 
Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en Gasthöfe
 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats

2-pers / 1-pers 

 

Konstanz

€ 65 / € 95

Overige plaatsen

op aanvraag

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen).

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Vanaf 18 jaar geldt geen kinderkorting, ook niet op een extra bijgeplaatst bed. Korting geldt alleen in 3- of 4 persoonskamer met minimaal 2 volbetalenden. De extra bedden zijn meestal klapbedden of slaapbanken. 5-pers. kamers zijn niet mogelijk!

 

========================================================================

6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz

Termijnen

Aankomst alleen op zondag mogelijk: 12.04 – 04.10

Seizoen 1:   19.04 | 04.10
Seizoen 2:   12.04 | 26.04 – 10.05 | 14.06 | 21.06 | 13.09 – 27.09
Seizoen 3:   17.05 | 24.05 | 28.06 | 23.08 – 06.09
Seizoen 4:   31.05 | 07.06 | 05.07 – 16.08

Prijzen
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer € 425
Toeslag seizoen 2 € 40
Toeslag seizoen 3 € 80
Toeslag seizoen 4 € 110
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 165
Huurfiets € 79
Huur E-bike (8 versnellingen) € 195
Huur volwassenen tandem € 159
Huur kinderfiets € 39
Huur  kinderaanhanger of kinder Weehoo € 39
Kinderzitje op aanvraag gratis
Boekingskosten standaard, per boeking € 30

 
Hotelklasse: zorgvuldig uitgezocht 3* hotel
 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats

2-pers / 1-pers 

 

Konstanz

€ 79 / € 109

Overige plaatsen

op aanvraag

==============================================================================

5-daagse sportieve fietsreis rond de Bodensee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 28.03 – 27.10

Seizoen 1:    28.03 – 03.04 | 13.04 – 24.04 | 01.10 – 27.10
Seizoen 2:   04.04 – 12.04 | 25.04 – 15.05 | 14.06 – 26.06 | 13.09 – 30.09
Seizoen 3:   16.05 – 28.05 | 01.06 – 05.06 | 27.06 – 03.07 | 23.08 – 12.09
Seizoen 4:   29.05 – 31.05 | 06.06 – 13.06 | 04.07 – 22.08

Prijzen
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 299

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 285

Toeslag seizoen 2

€ 80

Toeslag Seizoen 3

€ 130

Toeslag Seizoen 4

€ 180

Toeslag 1-pers. kamer

€ 135

Huurfiets

€ 49

Huur E-bike

€ 99

Huur Mountainbike

€ 79

Boekingskosten standaard, per boeking € 30

 
Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte 3* hotels en Gasthöfe
 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats

2-pers / 1-pers 

 

Konstanz

€ 65 / € 95

Overige plaatsen

op aanvraag

========================================================================

Voor deze fietsreizen geldt de volgende regel:

1. Tweepersoonskamer met 2 aparte bedden (twinkamer)

U kunt als preferentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. Dit zal betekenen dat geprobeerd wordt om voor u een twinkamer te boeken, maar dat het voor kan komen dat in sommige plaatsen een 2-persoonsbed geboekt wordt. Deze bedden bestaan uit 2 matrassen in 1 bed van meestal 1.80 m breed. Rond de Bodensee worden weinig twinkamers aangeboden!

U kunt als essentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. In dit geval wordt de boeking pas bevestigd als overal twinkamers voor u geboekt zijn. Lukt dit niet dan gaat de boeking niet door.

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent