Fietsreis rond de Bodensee (standaard, familytour, standplaats of sportief)

Fietsvakantie Bodensee

Individuele Fietsreis rond de Bodensee

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions in verschillende varianten en een standplaatsreis
 • Duur: 5, 6, 7 of 8 dagen
 • Afstanden: variërend van 150 tot 240 km totale lengte en 30 tot 75 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ en ◘◘◘◘◘: Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid. Op veel plaatsen kan de boot genomen worden. De sportieve variant is voor mensen met een goede conditie, die graag lange afstanden fietsen (eventueel met racefietsen)

De Bodensee met zijn milde klimaat ligt in de landendriehoek Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en is het lieflijke decor van de populairste fietsroute van Europa. Wij bieden u 4 verschillende fietsvakanties, om helemaal op uw eigen wijze de Bodensee te ontdekken. U fietst rond de Bodensee en kunt daarbij de 4 prachtige eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd bezoeken. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein, Meersburg en Lindau. De Bodensee is een meer in de Rijn en ligt op de grens van licht glooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietstochten.


5, 6, 7 of 8-daagse fietsvakantie rond de Bodensee: standaard, familytour, standplaatsreis of sportief

De Bodensee met zijn milde klimaat ligt in de drielandenhoek Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en is het lieflijke decor van de geliefdste fietsroute van Europa. Op deze fietsvakantie fietst u rondom de Bodensee en bezoekt u de 3 eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein, Meersburg en Lindau.
De Bodensee is een meer in de Rijn en ligt op de grens van lichtglooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietstocht.

Wij bieden deze tour aan in 4 varianten, voor elk wat wils.

 • de 7-daagse standaardvariant: 230/250 km, 5 fietsdagen van ca.  40 – 50 km per dag. Overnachtingen in **, *** of **** hotels/pensions in: Konstanz, Stein am Rhein/Gailingen, Überlingen, Kressbron, Höchst/Rorschach, Konstanz. Zie voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Beschrijving van deze tour van dag tot dag hieronder.
 • de 7-daagse eenvoudige fietsreis rond de zuidelijke Obersee, geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen: 150  km, 5 fietsdagen van ca. 30 km per dag. Overnachtingen in *** hotels/pensions in: Konstanz/Kreuzlingen, Unteruhldingen/Meersburg (ca. 25-30 km + boottocht), Friedrichshafen (15-10 km + boottocht), Lindau (ca. 30 km), Rorschach (ca. 40 km), Konstanz/Kreuzlingen (ca. 40 km). Zie voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Bij deze fietsreis fietst u rond het zuidoostelijk deel van het Bodenmeer, dat ook wel de Obersee wordt genoemd. Ter hoogte van Bregenz  komt de Obersee bijna tot aan de Alpen. U doet de bekendste steden van het Bodenmeer aan: Konstanz, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Bregenz en Arbon heten u welkom! Tijdens deze tour blijft u steeds in de buurt van het meer met uitzicht op de bergen – een fietstocht om te ontspannen en genieten. Het parcours verloopt voor het grootste deel over geasfalteerde fietspaden, die veelal over de oeverwegen gaan.
 • de 8-daagse standaardvariant + watervallen: 295 km, 6 fietsdagen van ca. 35 – 50 km per dag. Overnachtingen in *** hotels/pensions in: Konstanz/Kreuzlingen, Überlingen, Kressbronn, Höchst/Rorschach, Konstanz/Kreuzlingen, Schaffhausen en Konstanz/Kreuzlingen. Zie voor de kenmerken onder tabblad Wat is inbegrepen en voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Deze tour is geschikt voor fietsers die wat extra’s willen naast de standaardroute. U maakt de gehele ronde om de prachtige Bodensee en u bezoekt daarnaast ook nog de bekende Rheinfall (de grootste watervallen van Europa, gelegen in de Rijn). Bij elkaar zijn er 3 overnachtingen in het fantastische Konstanz, dus genoeg mogelijkheid om deze grootste stad van de Bodensee uitvoerig te bezoeken.
 • de 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz: 170 km, 3 of 4 fietsdagen van ca. 50 km (een etappe is ca. 15 km).  Alle overnachtingen in Konstanz in *** hotel. Zie voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Deze tour is perfect voor fietsers die niet elke dag van de ene plaats naar de andere met hun bagage willen verhuizen en vrij willen zijn om op een bepaalde dag te fietsen of iets anders te doen. Hoewel uw accommodatie zich in de directe omgeving van Konstanz bevindt, kunt u met behulp van de diverse lijn- en veerboten bijna het complete meer ontdekken. De toegang tot de mooiste bezienswaardigheden en ook enkele boottochten zijn in de prijs inbegrepen. U kunt zelf bepalen of u onze toursuggesties volgt of zelf een tour samenstelt. Aangezien alle dagetappes individueel kunnen worden aangepast en u zelf kunt bepalen hoeveel rustdagen u wilt nemen, is deze tour geschikt voor het hele gezin.
 • de korte 5-daagse sportieve variant: 220 km, 3 fietsdagen van ca. 75 km per dag (ook geschikt voor racefietsen), overnachtingen in Konstanz/Kreuzlingen, Konstanz/Kreuzlingen (cirkel 80 km), Bregenz (ca. 65 km + veerboottocht) en  Konstanz/Kreuzlingen (ca. 75 km).  *** hotels/pensions. Voor echte sportfietsers. Zie voor de prijzen onder het tabblad Prijzen.

De 7-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Konstanz en pretourmeeting

U arriveert vandaag in Konstanz. Na de pretourmeeting kunt u de rest van uw dag zelf indelen.
Konstanz is een fraaie stad met prachtige promenades langs de oever aan Bodensee en het is dan ook zeker aan te raden om al op tijd in Konstanz aan te komen en de stad te verkennen of het mooie Sea Life Center te bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheid van Konstanz is het wereldberoemde Münster, waarvan de bouw ruim 6 eeuwen duurde. Het heeft dan ook verschillende bouwstijlen.

U kunt ook de dag besteden aan een bezoek aan het eiland Reichenau. Het klooster van Reichenau was in de Middeleeuwen een belangrijk geestelijk centrum en is nu UNESCO- werelderfgoed.

Overnachting Konstanz.

Dag 2 – Konstanz – Radolfzell – Stein am Rhein/Gailingen

Afstand: ca. 45 – 55 km

Vandaag fietst u rond de Übersee via kuuroord Radolfzell naar Stein am Rhein/Gailingen. U komt langs schiereiland Reichenau (neem de tijd om dit te bezoeken) en door het glooiende gebied Höri, waar de kunstenaar Hermann Hesse (in Gaienhofen) gewoond heeft en in 1933 onderdak gaf aan meerdere kustenaars (o.a.Otto Dix). Uw bestemming van de dag: Stein am Rhein/Gailingen.

Overnachting in of in de directe omgeving van Stein am Rhein of Gailingen.

Dag 3 – Stein am Rhein – Konstanz – Überlingen

Afstand: ca. 45 km + boottocht

U fietst langs de zuidkant van de Untersee naar Konstanz. Langs de oever liggen dromerige, schilderachtige Zwitserse vissersstadjes en dorpjes. In Konstanz gaat u de Rijn over richting Wallhausen. Onderweg komt u langs de landtong naar Mainau. Bezoek dit mooie bloemeneiland met zijn vlindertuin. In Wallhausen kunt u, als u dat wilt, even doorfietsen om de Marienschlucht te bezichtigen voordat u in Wallhausen de boot naar uw bestemming van de dag Überlingen neemt.
Überlingen, met zijn gotische Münster(kerk) en de populaire promenade langs het meer, is een mooie plaats voor een rustdag.

Overnachting Überlingen.

Dag 4– Überlingen – Kressbronn

Afstand: ca. 50 km

Vanaf Überlingen fietst u langs mooie wijngaarden richting Friedrichshafen. U komt langs de Wallfahrtskiche in Birnau. In Unteruhldingen moet u beslist het paalwoningmuseum bezoeken, met paalwoningen aan- en in de oever van de Bodensee. De paalwoningen dateren uit het stenen- en bronzen-tijdperk! Vanuit de oude burcht hoog boven het oude Meersburg (oude straatjes met vakwerkhuizen) heeft u een mooi uitzicht over het meer. Interessant is een bezoek aan het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen. Sinds 1993 worden in Friedrichshafen weer Zeppelins gebouwd. De gebouwde Zeppelins zijn met name bedoeld voor commerciële en toeristische doeleinden. Overigens kunt u zelf meevliegen met een Zepplin (vooraf reserveren). Bijvoorbeeld om de Bodensee of de waterval van Schaffhausen van bovenaf te kunnen bekijken. U eindigt de dag in Kressbronn.

Overnachting in Kressbronn.

Dag 5 – Kressbronn – Höchst/Rorschach

Afstand: ca. 35, resp. 50 km

Vandaag fietst u naar Lindau. Het oude deel van de stad ligt op een eiland in de Bodensee en is via een brug bereikbaar. De “nieuwe“ vuurtoren en de Beierse Leeuw op de twee havenhoofden geven Lindau de mooiste haventoegang van de hele Bodensee. Van daar uit is het niet ver meer naar het Oostenrijkse Bregenz, de oudste stad aan de Bodensee en hoofdstad van het Kanton/Land Vorarlberg. Bregenz is bekend vanwege zijn Festspiele. Nadat u de stad bekeken heeft, kunt u met de kabelbaan 600 meter omhoog naar de Pfänder. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Bodensee, de Alpen en de Allgäu. Wanneer u de fiets meegenomen heeft naar de Pfänder, dan kunt u de berg af rijden in ca. een half uur. Na een lunch in Bregenz is het tijd om door de Rijndelta (vogelbeschermingsgebied) naar Höchst of naar het Zwitserse Rorschach te rijden.

Overnachting in Höchst of Rorschach.

Dag 6 – Höchst/Rorschach-Konstanz

Afstand: ca. 55/resp. 35 km

Vandaag start u met een fietstocht langs de zuidoever van de Bodensee. De eerste grotere stad is Arbon. U fiets langs de Seepromenade met zijn mooie parken. Het slot in Arbon dateert oorspronkelijk uit de 3e eeuw na Christus. In Romanshorn komt u langs de haven, de grootste Zwitserse Bodenseehaven. Uw route gaat verder door lieflijke oeverlandschappen, boomgaarden en langs kleine plaatsen naar Konstanz. Net voor Konstanz, in het Zwitserse Kreuzlingen komt u langs de buitenplaats Seeburg met zijn mooie park met volière en kruidentuin. Bezoek verder in ieder geval het bloemeneiland Mainau (in klasse A-hotels toegang inclusief in het arrangement), om tenslotte met een diner in de Altstadt van Konstanz of met een ijscoupe aan de haven uw vakantie af te sluiten.

Overnachting in Konstanz.

Dag 7 – vertrek of verlenging in Konstanz

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Konstanz leent zich uitstekend voor verlenging met 1 of 2 nachten. Bijvoorbeeld om een dag het eiland Reichenau te bezichtigen als u daar bij aankomst of op de eerste fietsdag geen tijd voor had.

===============================================================================================================

 

Offerte Aanvragen

De eerste etappe rond de Untersee is nog licht heuvelachtig (richting noordwesten, de Höri), voor het overige is de route langs de Obersee vlak en grotendeels over eigen, geasfalteerde fietspaden niet ver van de oevers van het meer. Af en toe fietst u korte stukken over onverharde wegen en alleen bij Friedrichshafen ligt de fietsroute een stuk aan de autoweg. De oevers van het meer zijn bijna overal vrij toegankelijk, waardoor de meeste varianten erg leuk met kinderen zijn (groot en klein).

Kenmerken van de verschillende Bodensee fietsroute varianten:

 • Soort reis: individuele fietsreizen langs hotels/Gasthöfe en één standplaatsreis
 • Duur en afstand:
  • 7-daagse standaard variant rond Unter- en Obersee: 5 fietsdagen, 230-250 km, ca. 45 km per dag
  • 7-daagse familytour rond de Obersee: 5 fietsdagen, 150 km, ca. 30 km per dag
  • 8-daagse standaardvariant  + watervallen: 6 fietsdagen, 295 km, ca. 45 km per dag.
  • 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz (standplaatsreis): 3 of 4 fietsdagen naar wens, tot 170 km, ca. 50 km per dag (een etappe is ca. 15 km)
  • 5-daagse sportieve variant: 3 fietsdagen, 220 km, ca. 75 km per dag
 • Periode: 1 april tot 24 oktober 2017 – Let op: voor de sterrenrit (standplaatsreis) gelden afwijkende termijnen
 • Startdag: dagelijks. Er is ook dagelijks bagagevervoer, dus overal zijn rustdagen mogelijk.
 • Overnachtingen:
  • Overnachtingen 7-daagse standaard variant in **, *** of **** hotels/pensions in: Konstanz, Stein am Rhein/Gailingen, Überlingen, omg. Kressbronn, Höchst/Rorschach, Konstanz.
  • Overnachtingen 7-daagse familytour rond de Obersee in *** hotels/pensions in: Konstanz/Kreuzlingen, Unteruhldingen/Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Rorschach, Konstanz/Kreuzlingen.
  • Overnachtingen 8-daagse variant rond de Unter- en Obersee + watervallen: Konstanz/Kreuzlingen, Überlingen, Kressbronn, Höchst/Rorschach, Konstanz/Kreuzlingen, Schaffhausen en Konstanz/Kreuzlingen.
  • Overnachtingen sterrenrit Konstanz (standplaatsreis) in *** hotel in: Konstanz.
  • Overnachtingen 5-daagse sportieve fietstour in *** hotel/pension in: Konstanz, Konstanz (ronde naar Radolfzell en Stein am Rhein), Bregenz, Konstanz
 •  Verzorging: zorgvuldig uitgezochte **, *** en **** hotels/Gasthöfe (keuze uit 2 hotelklassen A en B). Op basis van logies ontbijt of half pension. Bij de 7-daagse familytour en de standplaatsreis is half pension niet mogelijk.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau (al naar gelang de tour):

  ◘◘◘◘ 

  en

  ◘◘◘◘◘ 

  Voordeel is dat op veel plaatsen de boot genomen kan worden, als het eens tegen zit. De eerste dag van de standaardtour en de sportieve tour is iets glooiend, maar dit is voor verreweg de meeste mensen geen probleem.

 • Vervoer naar Konstanz: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4

Algemeen oordeel: 5
“Prima. We hebben met ons tweeën geweldig van deze fietstocht genoten. Heel erg bedankt voor het perfecte werk.”
Familie Rensen, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Fam. Van Ginkel, augustus 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed verzorgde reis met prettig persoonlijk contact. Eerste twee etappes (naar Schaffhausen) iets moeilijker dan verwacht; geen probleem daarmee. Afstanden OK, voldoende tijd om bezienswaardigheden te bezoeken.”
Fam. Overes, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Niet geheel vlak, daarom iets moeilijker dan verwacht.” (zie boven)
Fam. Welink, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Ondanks de lage temperaturen en 1 dag regen (die dag grotendeels per trein/boot gereisd) zeer geslaagd. Prachtige omgeving. Vrijwel overal goede paden/wegen.”
april 2015

Inbegrepen in de basisprijs van de 7-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee:

 • Pretourmeeting in Konstanz
 • 6 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte **, *** of **** hotels/Gasthöfe (keuze uit A en B-klasse)
 • 6 x uitgebreid ontbijt
 • Mogelijkheid half pension bij te bestellen
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel, geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk (bij basisprijs A)
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Boottocht Wallhausen – Überlingen met fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden met routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de 7-daagse familytour rond de Obersee:

 • Pretourmeeting in Konstanz
 • 6  x overnachting in zorgvuldig uitgezochte *** hotels/Gasthöfe
 • 6  x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel, geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk (bij basisprijs A)
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Entree Paalwoningenmuseum Unteruhldingen
 • Toegang Sea-Life Center Konstanz
 • Boottocht Wallhausen – Überlingen met fiets
 • Boottocht Immenstaad – Friedrichshafen incl. fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden met routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de 8-daagse standaardvariant rond de Bodensee + watervallen:

 • Pretourmeeting in Konstanz
 • 7 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte ***hotels/Gasthöfe
 • 7 x uitgebreid ontbijt
 • Halfpension (indien bijgeboekt)
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel, geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk (bij basisprijs A)
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Boottocht naar de Rheinfallfelsen
 • Boottocht van Gaienhofen naar Reichenau, incl. fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden met routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de sterrenrit (standplaatsreis) Konstanz:

 • Pretourmeeting in Konstanz
 • 5 x overnachting in zorgvuldig uitgezocht *** hotel/Gasthof
 • 5 x uitgebreid ontbijt
 • Boottocht Reichenau-Gaienhofen, incl. fiets
 • Boottocht Wallhausen-Überlingen, incl. fiets
 • Boottocht Lindau-Konstanz, incl. fiets
 • Overtochten met de veerboot van Konstanz naar Meersburg, incl. fiets
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Toegang slot Salem
 • Toegang eiland Mainau
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden en routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de sportieve fietsreis rond de Bodensee:

 • Pretourmeeting in Konstanz
 • 4 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels/Gasthöfe (B-klasse)
 • Uitgebreid ontbijt
 • Mogelijkheid half pension bij te bestellen
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel, geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk (bij basisprijs A)
 • Veerboot ticket Konstanz – Meersburg met fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden en routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Extra standaard opties bij de verschillende tours:

 • Half pension (alleen bij standaard en sportieve tour)
 • Huurfietsen (7-/24-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Huur tandem
 • Huur kinder- of jeugdfiets, of aanhangfiets/kinderzitje
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of bij het hotel in Konstanz (ca. € 50 per week) veilig parkeren.

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2017

Let op: Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting! (mits er geen andere kortingen/aanbiedingen van toepassing zijn).

Prijzen per persoon 7-daagse klassieke fietsreis rond de Bodensee (Obersee en Untersee)

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.04. tot 24.10.2017

Seizoen 1:    01.04 – 28.04 en 01.10 – 24.10
Seizoen 2:   29.04 – 19.05, 18.06 – 30.06 en 27.08 – 30.09
Seizoen 3:   20.05 – 17.06 en 01.07 – 26.08

 7-daagse Fietsreis (6 nachten) rond de Bodensee 

Hotelklasse A* Hotelklasse B**
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 569,00 € 449,00
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 544,00 € 424,00
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 210,00 € 150,00
Toeslag halfpension per tour € 160,00 € 130,00
Toeslag Seizoen 2 € 110,00 € 100,00
Toeslag Seizoen 3 € 150,00 € 120,00
Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour €  70,00 €  70,00
Huur E-bike per tour € 160,00 € 160,00
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) per tour €  35,00 €  35,00
Huur Tandem per tour € 140,00 € 140,00
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst) € 30 per boeking € 30 per boeking
Boekingskosten maatwerk € 100 per boeking € 100 per boeking
Verzekering huurfietsen Comfort: € 50 eigen risico per gebeurtenis € 1,92 p. fiets p. dag € 1,92 p. fiets p. dag
Verzekering huurfietsen Optimaal: geen eigen risico € 3,27 p.  fiets p. dag € 3,27 p.  fiets p. dag

 

*  Hotelklasse A: Overnachting in comfort Gasthöfe en hotels **** niveau
** Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels ** en *** niveau
 

Extra nachten per persoon standaard variant

Plaats Hotelklasse A

2 pers / 1-pers. kmr

Hotelklasse B

2-pers. / 1-pers. kmr

Alle plaatsen

€ 65,- / € 90,-

€ 50,- / € 70,-

Half pension per nacht

€ 28,-

€ 23,-

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen)

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers): 10 %

Parkeerkosten

U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of bij het hotel in Konstanz (ca. € 50 per week) veilig parkeren. Overal langs de straten kunt u gratis parkeren.

==============================================================================

Prijzen 2017 per persoon 7-daagse familytour rond de Obersee

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.04 – 24.10.2017

Seizoen 1:    01.04 – 28.04 en 01.10 – 24.10
Seizoen 2:   29.04 – 19.05, 18.06 – 30.06 en 27.08 – 30.09
Seizoen 3:   20.05 – 17.06 en 01.07 – 26.08

Hotelklasse B*

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 499,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 474,00

Toeslag 1-pers. kamer per tour

€ 170,00

Toeslag halfpension

n.v.t.

Toeslag Seizoen 2

€ 100,00

Toeslag Seizoen 3

€ 140,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€ 70,00

Huur E-bike per tour

€ 160,00

Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch), kinderaanhanger of follow me per tour

€ 35,00

Huur Tandem per tour

€ 140,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Verzekering huurfietsen Comfort: € 50 eigen risico per gebeurtenis

€ 1,92 p. fiets p. dag

Verzekering huurfietsen Optimaal: geen eigen risico

€ 3,27 p.  fiets p. dag

 

*Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels ** en *** niveau
 

Extra nachten per persoon standaard variant

Plaats Hotelklasse B

2 pers/1-pers. kmr

Alle plaatsen

€ 60,- / € 80,-

Half pension

n.v.t.

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen).

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers): 10 %

Parkeerkosten

U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of bij het hotel in Konstanz (ca. € 50 per week) veilig parkeren. Overal langs de straten kunt u gratis parkeren.

==============================================================================

Prijzen 2017 per persoon 8-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee (Obersee en Untersee) + watervallen

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.04. tot 24.10.2017

Seizoen 1:    01.04 – 28.04 en 01.10 – 24.10
Seizoen 2:   29.04 – 19.05, 18.06 – 30.06 en 27.08 – 30.09
Seizoen 3:   20.05 – 17.06 en 01.07 – 26.08

 8-daagse Fietsreis (7 nachten) rond de Bodensee 

Hotelklasse*
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 579,00
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 549,00
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 200,00
Toeslag halfpension per tour € 170,00
Toeslag Seizoen 2 € 120,00
Toeslag Seizoen 3 € 150,00
Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour €  70,00
Huur E-bike per tour € 160,00
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) per tour €  35,00
Huur Tandem per tour € 140,00
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst) € 30 per boeking
Boekingskosten maatwerk 100 per boeking
Verzekering huurfietsen Comfort: € 50 eigen risico per gebeurtenis € 1,92 p. fiets p. dag
Verzekering huurfietsen Optimaal: geen eigen risico € 3,27 p.  fiets p. dag

 

*Hotelklasse: ***hotels/pensions
 

Extra nachten per persoon standaard variant

Plaats ***hotels

2 pers / 1-pers. kmr

Alle plaatsen

€ 60,- / € 80,-

Half pension per nacht

€ 28,-

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen )

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers): 10 %

Parkeerkosten

U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of bij het hotel in Konstanz (ca. € 50 per week) veilig parkeren. Overal langs de straten kunt u gratis parkeren.

==============================================================================

Prijzen 2017 per persoon 6-daagse sterrenrit (standplaatsreis) vanuit Konstanz aan de Bodensee

Let op de termijnen!!

Aankomst dagelijks mogelijk, van 16.04 – 08.10.2017

Seizoen 1:   16.04 – 28.04 en 01.10 – 08.10
Seizoen 2:   29.04 – 19.05, 18.06 – 30.06 en 27.08 – 30.09
Seizoen 3:   20.05 – 17.06 en 01.07 – 26.08

Hotelklasse B*
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer € 429,00
Toeslag seizoen 2 € 50,00
Toeslag seizoen 3 € 70,00
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 150,00
Toeslag halfpension n.v.t.
Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour € 70,00
Huur E-bike per tour € 160,00
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) per tour € 35,00
Huur Tandem per tour € 140,00
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst) € 30 per boeking
Boekingskosten maatwerk € 100 per boeking
Verzekering huurfietsen Comfort: € 50 eigen risico per gebeurtenis € 1,92 p. fiets p. dag
Verzekering huurfietsen Optimaal: geen eigen risico € 3,27 p.  fiets p. dag

 

Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte Gasthof/hotel *** niveau
 

Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen)

0 – 05 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Korting extra bed op 2-pers. kamer (3-pers): 10 %

Parkeerkosten

U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of bij het hotel in Konstanz (ca. € 50 per week) veilig parkeren. Overal langs de straten kunt u gratis parkeren.

==============================================================================

Prijzen 2017 per persoon 5-daagse sportieve fietsreis rond de Bodensee

Termijnen 5-daagse sportieve tour (kan met racefiets!)

Aankomst dagelijks mogelijk, van 01.04 tot 27.10.2017

Seizoen 1:   01.04 – 28.04 en 01.10 – 27.10
Seizoen 2:  29.04 – 19.05, 18.06 – 30.06 en 27.08 – 30.09
Seizoen 3:  20.05 – 17.06, 01.07 – 18.07 en 22.08 – 26.08
Seizoen 4:  19.07 – 21.08

Hotelklasse B*

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 299,00

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 284,00

Toeslag 1-pers. kamer per tour

€ 120,00

Toeslag halfpension per tour

€ 100,00

Toeslag Seizoen 2

€ 70,00

Toeslag Seizoen 3

€ 100,00

Toeslag Seizoen 4

€ 120,00

Huurfiets (7/24 versnellingen) per tour

€ 50,00

Huur E-bike per tour per tour

€ 100,00

Huur Tandem per tour

€ 100,00

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€ 30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

Verzekering huurfietsen Comfort: € 50 eigen risico per gebeurtenis

€ 1,92 p. fiets p. dag

Verzekering huurfietsen Optimaal: geen eigen risico

€ 3,27 p.  fiets p. dag

 

* Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte Gasthöfe en hotels *** niveau
 

Extra nachten per persoon sportieve variant

Plaats 2-pers.kamer 1-pers.kamer
Bregenz (sportieve tour)

€ 60,-

(€ 80 tijdens Festspiele: 19.07 – 21.08.17)

€ 80,-

(€ 120 tijdens Festspiele: 19.07 – 21.08.17)

Overige plaatsen

€ 60,-

€ 80,-

Half pension per nacht € 23,- € 23,-

Parkeerkosten

U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of bij het hotel in Konstanz (ca. € 50 per week) veilig parkeren. Overal langs de straten kunt u gratis parkeren.

Voor alle tours en prijzen geldt: eventuele toeristenbelastingen zijn niet bij de reissom inbegrepen. U dient dit ter plaatse te betalen.

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
WIJ STAAN OP DE VOLGENDE BEURZEN IN 2017:
 • za 7 en zo 8 januari: beurs REIS! in Martini Plaza in Groningen: www.reisevent.nl
 • wo 11 t/m zo 15 januari: Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.vakantiebeurs.nl: beurskorting!
 • za 11 en zo 12 februari: Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht: www.fietsenwandelbeurs.nl
 • za 18 en zo 19 februari: Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo, Gent: www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Holthuizerdreef 78
6852 JD Huissen

tel. 026-3256555
e-mail: info@mozaiekreizen.nl