Fietsreis rond de Bodensee (standaard, familytour, standplaats of sportief)

Fietsvakantie Bodensee

Individuele Fietsreis rond de Bodensee

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions in verschillende varianten en een standplaatsreis
 • Duur: 5, 6, 7 of 8 dagen
 • Afstanden: variërend van 150 tot 240 km totale lengte en 30 tot 75 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘ en ◘◘◘◘◘: Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een normale gezondheid. Op veel plaatsen kan de boot genomen worden. De sportieve variant is voor mensen met een goede conditie, die graag lange afstanden fietsen (eventueel met racefietsen)

De Bodensee met zijn milde klimaat ligt in de landendriehoek Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en is het lieflijke decor van de populairste fietsroute van Europa. Wij bieden u 4 verschillende fietsvakanties, om helemaal op uw eigen wijze de Bodensee te ontdekken. U fietst rond de Bodensee en kunt daarbij de 4 prachtige eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd bezoeken. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein, Meersburg en Lindau. De Bodensee is een meer in de Rijn en ligt op de grens van licht glooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietstochten.

5, 6, 7 of 8-daagse fietsvakantie rond de Bodensee: standaard, familytour, standplaatsreis of sportief

De Bodensee met zijn milde klimaat ligt in de drielandenhoek Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en is het lieflijke decor van de geliefdste fietsroute van Europa. Op deze fietsvakantie fietst u rondom de Bodensee en bezoekt u de 3 eilanden Reichenau, Mainau, Lindau en Werd. Bekend zijn vooral het eiland Reichenau, vanwege haar gelijknamige klooster en het bloemeneiland Mainau. Andere hoogtepunten zijn de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein, Meersburg en Lindau.
De Bodensee is een meer in de Rijn en ligt op de grens van lichtglooiend heuvelland met wijngaarden in het noorden en de Alpen in het zuiden. Het voortdurend wisselende Alpenpanorama is dan ook een constante tijdens uw fietstocht.

Wij bieden deze tour aan in 4 varianten, voor elk wat wils.

 • de 7-daagse standaardvariant: 230/250 km, 5 fietsdagen van ca.  40 – 50 km per dag. Overnachtingen in *** of **** kwaliteit hotels/gasthöfe in: Konstanz, Stein am Rhein/Gailingen, Überlingen, Kressbronn/Lindau, Höchst/Rorschach/Arbon en Konstanz. Zie voor de kenmerken onder tabblad Wat is inbegrepen en voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Beschrijving van deze tour van dag tot dag hieronder.
 • de 7-daagse familytour rond de Bodensee (Obersee)150  km, 5 fietsdagen van ca. 30 km per dag. Overnachtingen in *** hotels/gasthöfe in: Konstanz/Kreuzlingen, Unteruhldingen/Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Rorschach en Konstanz/Kreuzlingen. Zie voor de kenmerken onder tabblad Wat is inbegrepen en voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Bij deze fietsreis fietst u rond het zuidoostelijk deel van het Bodenmeer, dat ook wel de Obersee wordt genoemd. Ter hoogte van Bregenz  komt de Obersee bijna tot aan de Alpen. U doet de bekendste steden van het Bodenmeer aan: Konstanz, Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Bregenz en Arbon. Tijdens deze tour blijft u steeds in de buurt van het meer met uitzicht op de bergen – een fietstocht om te ontspannen en genieten. Het parcours verloopt voor het grootste deel over geasfalteerde fietspaden, die veelal over de oeverwegen gaan.
 • de 8-daagse standaardvariant + watervallen: 6 fietsdagen, ca. 300 km, ca. 50 km per dag. Overnachtingen in *** of **** kwaliteit hotels/gasthöfe in: Konstanz/Kreuzlingen, Überlingen, Kressbronn/Lindau, Höchst/Rorschach/Arbon, Konstanz/Kreuzlingen, Schaffhausen en Konstanz/Kreuzlingen. Zie voor de kenmerken onder tabblad Wat is inbegrepen en voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Deze tour is geschikt voor fietsers die wat extra’s willen naast de standaardroute. U maakt de gehele ronde om de prachtige Bodensee en u bezoekt daarnaast ook nog de bekende Rheinfall (de grootste watervallen van Europa, gelegen in de Rijn). Bij elkaar zijn er 3 overnachtingen in het fantastische Konstanz, dus genoeg mogelijkheid om deze grootste stad van de Bodensee uitvoerig te bezoeken.
 • de 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz: 170 km, 3 of 4 fietsdagen van ca. 50 km (een etappe is ca. 15 km).  Alle overnachtingen in Konstanz in *** hotel/pension. Zie voor de prijzen onder het tabblad Prijzen. Deze tour is perfect voor fietsers die niet elke dag van de ene plaats naar de andere met hun bagage willen verhuizen en vrij willen zijn om op een bepaalde dag te fietsen of iets anders te doen. Hoewel uw accommodatie zich in de directe omgeving van Konstanz bevindt, kunt u met behulp van de diverse lijn- en veerboten bijna het complete meer ontdekken. De toegang tot de mooiste bezienswaardigheden en ook enkele boottochten zijn in de prijs inbegrepen. U kunt zelf bepalen of u onze toursuggesties volgt of zelf een tour samenstelt. Aangezien alle dagetappes individueel kunnen worden aangepast en u zelf kunt bepalen hoeveel rustdagen u wilt nemen, is deze tour  ook geschikt voor beginners of gezinnen met kinderen.
 • de korte 5-daagse sportieve variant: 220 km, 3 fietsdagen van ca. 75 km per dag (ook geschikt voor racefietsen), overnachtingen in Konstanz/Kreuzlingen, Konstanz/Kreuzlingen (cirkel 80 km), Bregenz (ca. 65 km + veerboottocht) en  Konstanz/Kreuzlingen (ca. 75 km).  *** kwaliteit hotels/gasthöfe. Voor echte sportfietsers. Zie voor de prijzen onder het tabblad Prijzen.

De 7-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Konstanz 

U arriveert vandaag in Konstanz.
Konstanz is een fraaie stad met prachtige promenades langs de oever aan Bodensee en het is dan ook zeker aan te raden om al op tijd in Konstanz aan te komen en de stad te verkennen of het mooie Sea Life Center te bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheid van Konstanz is het wereldberoemde Münster, waarvan de bouw ruim 6 eeuwen duurde. Het heeft dan ook verschillende bouwstijlen.

U kunt ook de dag besteden aan een bezoek aan het eiland Reichenau. Het klooster van Reichenau was in de Middeleeuwen een belangrijk geestelijk centrum en is nu UNESCO- werelderfgoed.

Overnachting Konstanz.

Dag 2 – Konstanz – Radolfzell – Stein am Rhein/Gailingen

Afstand: ca. 45 – 55 km

Vandaag fietst u rond de Übersee via kuuroord Radolfzell naar Stein am Rhein/Gailingen. U komt langs schiereiland Reichenau (neem de tijd om dit te bezoeken) en door het glooiende gebied Höri, waar de kunstenaar Hermann Hesse (in Gaienhofen) gewoond heeft en in 1933 onderdak gaf aan meerdere kustenaars (o.a.Otto Dix). Uw bestemming van de dag: Stein am Rhein/Gailingen.

Overnachting in of in de directe omgeving van Stein am Rhein of Gailingen.

Dag 3 – Stein am Rhein – Konstanz – Überlingen

Afstand: ca. 45 km + boottocht

U fietst langs de zuidkant van de Untersee naar Konstanz. Langs de oever liggen dromerige, schilderachtige Zwitserse vissersstadjes en dorpjes. In Konstanz gaat u de Rijn over richting Wallhausen. Onderweg komt u langs de landtong naar Mainau. Bezoek dit mooie bloemeneiland met zijn vlindertuin. In Wallhausen kunt u, als u dat wilt, even doorfietsen om de Marienschlucht te bezichtigen voordat u in Wallhausen de boot naar uw bestemming van de dag Überlingen neemt.
Überlingen, met zijn gotische Münster(kerk) en de populaire promenade langs het meer, is een mooie plaats voor een rustdag.

Overnachting Überlingen.

Dag 4– Überlingen – Kressbronn 

Afstand: ca. 50 km

Vanaf Überlingen fietst u langs mooie wijngaarden richting Friedrichshafen. U komt langs de Wallfahrtskiche in Birnau. In Unteruhldingen moet u beslist het paalwoningmuseum bezoeken, met paalwoningen aan- en in de oever van de Bodensee. De paalwoningen dateren uit het stenen- en bronzen-tijdperk! Vanuit de oude burcht hoog boven het oude Meersburg (oude straatjes met vakwerkhuizen) heeft u een mooi uitzicht over het meer. Interessant is een bezoek aan het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen. Sinds 1993 worden in Friedrichshafen weer Zeppelins gebouwd. De gebouwde Zeppelins zijn met name bedoeld voor commerciële en toeristische doeleinden. Overigens kunt u zelf meevliegen met een Zepplin (vooraf reserveren). Bijvoorbeeld om de Bodensee of de waterval van Schaffhausen van bovenaf te kunnen bekijken. U eindigt de dag in Kressbronn.

Overnachting in Kressbronn of Lindau

Dag 5 – Kressbronn – Höchst/Rorschach 

Afstand: ca. 40 / 50 km

Vandaag fietst u naar Lindau. Het oude deel van de stad ligt op een eiland in de Bodensee en is via een brug bereikbaar. De “nieuwe“ vuurtoren en de Beierse Leeuw op de twee havenhoofden geven Lindau de mooiste haventoegang van de hele Bodensee. Van daar uit is het niet ver meer naar het Oostenrijkse Bregenz, de oudste stad aan de Bodensee en hoofdstad van het Kanton/Land Vorarlberg. Bregenz is bekend vanwege zijn Festspiele. Nadat u de stad bekeken heeft, kunt u met de kabelbaan 600 meter omhoog naar de Pfänder. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Bodensee, de Alpen en de Allgäu. Wanneer u de fiets meegenomen heeft naar de Pfänder, dan kunt u de berg af rijden in ca. een half uur. Na een lunch in Bregenz is het tijd om door de Rijndelta (vogelbeschermingsgebied) naar Höchst of naar het Zwitserse Rorschach te rijden.

Overnachting in Höchst of Rorschach.

Dag 6 – Höchst/Rorschach-Konstanz

Afstand: ca. 55 km 

Vandaag start u met een fietstocht langs de zuidoever van de Bodensee. De eerste grotere stad is Arbon. U fiets langs de Seepromenade met zijn mooie parken. Het slot in Arbon dateert oorspronkelijk uit de 3e eeuw na Christus. In Romanshorn komt u langs de haven, de grootste Zwitserse Bodenseehaven. Uw route gaat verder door lieflijke oeverlandschappen, boomgaarden en langs kleine plaatsen naar Konstanz. Net voor Konstanz, in het Zwitserse Kreuzlingen komt u langs de buitenplaats Seeburg met zijn mooie park met volière en kruidentuin. Bezoek verder in ieder geval het bloemeneiland Mainau (in klasse A-hotels toegang inclusief in het arrangement), om tenslotte met een diner in de Altstadt van Konstanz of met een ijscoupe aan de haven uw vakantie af te sluiten.

Overnachting in Konstanz.

Dag 7 – vertrek of verlenging in Konstanz

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Konstanz leent zich uitstekend voor verlenging met 1 of 2 nachten. Bijvoorbeeld om een dag het eiland Reichenau te bezichtigen als u daar bij aankomst of op de eerste fietsdag geen tijd voor had.

 

Offerte Aanvragen

De eerste etappe rond de Untersee is nog licht heuvelachtig (richting noordwesten, de Höri), voor het overige is de route langs de Obersee vlak en grotendeels over eigen, geasfalteerde fietspaden niet ver van de oevers van het meer. Af en toe fietst u korte stukken over onverharde wegen en alleen bij Friedrichshafen ligt de fietsroute een stuk aan de autoweg. De oevers van het meer zijn bijna overal vrij toegankelijk, waardoor de meeste varianten erg leuk met kinderen zijn (groot en klein).

Kenmerken van de verschillende Bodensee fietsroute varianten:

 • Soort reis: individuele fietsreizen langs hotels/Gasthöfe en één standplaatsreis
 • Duur en afstand:
  • 7-daagse standaard variant rond Unter- en Obersee: 5 fietsdagen, 230-250 km, ca. 50 km per dag
  • 7-daagse familytour rond de Obersee: 5 fietsdagen, 150 km, ca. 30 km per dag
  • 8-daagse standaardvariant  + watervallen: 6 fietsdagen, ca. 300 km, ca. 50 km per dag.
  • 6-daagse sterrenrit vanuit Konstanz (standplaatsreis): 3 of 4 fietsdagen naar wens, tot 170 km, ca. 50 km per dag (een etappe is ca. 15 km)
  • 5-daagse sportieve variant: 3 fietsdagen, 220 km, ca. 75 km per dag
 • Periode: zie prijslijst
 • Startdag: dagelijks (behalve bij de 6-daagse sterrenrit Konstanz, daar is aankomst alleen op zondag mogelijk). Er is ook dagelijks bagagevervoer, dus overal zijn rustdagen mogelijk.
 • Overnachtingen:
  • Overnachtingen 7-daagse standaard variant in *** of **** kwaliteit hotels/gasthöfe in: Konstanz, Stein am Rhein/Gailingen, Überlingen, Kressbronn/Wasserburg/Lindau, Höchst/Rorschach/Arbon, Konstanz. De overnachtingsplaats is afhankelijk van of u voor A of B-klasse kiest.
  • Overnachtingen 7-daagse familytour rond de Obersee in *** hotels/gasthöfe in: Konstanz/Kreuzlingen, Unteruhldingen/Meersburg, Friedrichshafen, Lindau, Rorschach/Arbon, Konstanz/Kreuzlingen.
  • Overnachtingen 8-daagse variant rond de Unter- en Obersee + watervallen in *** of **** kwaliteit hotels/gasthöfe in: Konstanz/Kreuzlingen, Überlingen, Kressbronn/Lindau, Höchst/Rorschach/Arbon, Konstanz/Kreuzlingen, Schaffhausen en Konstanz/Kreuzlingen. De overnachtingsplaats is afhankelijk van of u voor A of B-klasse kiest.
  • Overnachtingen sterrenrit Konstanz (standplaatsreis) in *** hotel/gasthof in: Konstanz.
  • Overnachtingen 5-daagse sportieve fietstour in *** hotel/gasthöfe in: Konstanz, Konstanz (ronde naar Radolfzell en Stein am Rhein), Bregenz, Konstanz
 •  Verzorging: zorgvuldig uitgezochte hotels/gasthöfe (soms is er keuze uit 2 hotelklassen A en B) op basis van logies ontbijt. Alleen bij de 7-daagse standaardreis is half pension mogelijk. 
 • Moeilijkheidsgraad/niveau (al naar gelang de tour):

  ◘◘◘◘ 

  en

  ◘◘◘◘◘ 

  Voordeel is dat op veel plaatsen de boot genomen kan worden, als het eens tegen zit. De eerste dag van de standaardtour en de sportieve tour is iets glooiend, maar dit is voor verreweg de meeste mensen geen probleem.

 • Vervoer naar Konstanz: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,5

Algemeen oordeel: 5
“We zijn heel enthousiast over onze fietsreis naar de Bodensee. Leuke reis; goed georganiseerd; leuke middeleeuwse plaatjes onderweg.”
Mevr. Koningsberger, september 2019

Algemeen oordeel: 5
“Super persoonlijke benadering, duidelijke communicatie. Net dat beetje meer. We hebben een fantastische vakantie gehad in een voor ons nieuwe omgeving. Goed gekozen hotels, de fietsen en Weehoo reden heel soepel en waren heel fijn. Geen commentaar, dus we zullen een volgende vakantie zeker weer via jullie boeken!”
Familie Van der Plas, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Professioneel, helder duidelijke communicatie, vriendelijk en meedenkend”
Anoniem, juli 2019

Algemeen oordeel: 4
“Zeer goed geregeld. Voldeed volkomen aan de verwachtingen. Fijne omgeving om te fietsen. Over het algemeen prima hotels”
Dhr. Van Baekel, juli 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima!”
Dhr. Van den Hoonaard, juni 2019

Algemeen oordeel: 5
“Prima. We hebben met ons tweeën geweldig van deze fietstocht genoten. Heel erg bedankt voor het perfecte werk.”
Familie Rensen, augustus 2016

Algemeen oordeel: 4
“Goed”
Fam. Van Ginkel, augustus 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed verzorgde reis met prettig persoonlijk contact. Eerste twee etappes (naar Schaffhausen) iets moeilijker dan verwacht; geen probleem daarmee. Afstanden OK, voldoende tijd om bezienswaardigheden te bezoeken.”
Fam. Overes, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Goed. Niet geheel vlak, daarom iets moeilijker dan verwacht.” (zie boven)
Fam. Welink, juni 2015

Algemeen oordeel: 4
“Ondanks de lage temperaturen en 1 dag regen (die dag grotendeels per trein/boot gereisd) zeer geslaagd. Prachtige omgeving. Vrijwel overal goede paden/wegen.”
april 2015

Inbegrepen in de basisprijs van de 7-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee:

 • 6 x overnachting in zorgvuldig uitgezochte *** en **** (A- Klasse) , dan wel ** en *** (B-Klasse) hotels/Gasthöfe. Keuze uit een van deze twee klassen. De overnachtingsplaats is afhankelijk van of u voor A of B-klasse hotels kiest.
 • 6 x uitgebreid ontbijt
 • Mogelijkheid 4 x half pension bij te bestellen
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer), geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Boottocht Wallhausen/Dingelsdorf – Überlingen met fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden met routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de 7-daagse familytour rond de Obersee:

 • 6  x overnachting in zorgvuldig uitgezochte *** hotels/gasthöfe
 • 6  x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer), geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk
 • Boottocht Wallhausen/Dingelsdorf – Überlingen met fiets
 • Boottocht Immenstaad – Friedrichshafen incl. fiets
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Entree Paalwoningenmuseum Unteruhldingen
 • Toegang Sea-Life Center Konstanz
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden met routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de 8-daagse standaardvariant rond de Bodensee + watervallen:

 • 7 x overnachting in zorgvuldig *** en **** (A-klasse) , dan wel *** kwaliteit (B-klasse) hotels/gasthöfe. Keuze uit een van deze twee klassen.
 • 7 x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer), geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Boottocht naar de Rheinfallfelsen
 • Boottocht van Gaienhofen naar Reichenau, incl. fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden met routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de sterrenrit (standplaatsreis) Konstanz:

 • 5 x overnachting in zorgvuldig uitgezocht *** hotel/gasthöfe
 • 5 x uitgebreid ontbijt
 • Boottocht Lindau-Konstanz, incl. fiets
 • Boottocht Wallhausen-Überlingen, incl. fiets
 • Boottocht Reichenau-Gaienhofen, incl. fiets
 • Overtochten met de veerboot van Konstanz naar Meersburg, incl. fiets
 • Entree Rosgartenmuseum Konstanz, incl. 1 kopje koffie
 • Toegang tot eiland Mainau
 • Toegang slot Salem
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden en routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Inbegrepen in de basisprijs van de sportieve fietsreis rond de Bodensee:

 • 4 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte *** hotels/gasthöfe
 • 4 x uitgebreid ontbijt
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer), geen kofferbegrenzing, max. 20 kilo/stuk
 • Veerboot ticket Konstanz – Meersburg met fiets
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (Engelstalig en Duitstalig: van 8 – 20 uur) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte reisbescheiden en routebeschrijving, kaarten van de belangrijkste stadjes/steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen: 1 pakket per kamer

Extra standaard opties bij de verschillende tours:

 • Half pension (alleen bij de 7-daagse standaardtour)
 • Unisex huurfiets (7/24 versnellingen, resp. terugtrap of naafversnellingen, herenfiets v.a. 1.75 m lengte)
 • Huur E-bikes (8 versnellingen)
 • Huur volwassenen tandem
 • Huur kinder- of jeugdfiets
 • Huur kinderaanhanger, kindertandem of kinder Weehoo (alleen in combinatie met een huurfiets voor volwassenen)
 • Gratis kinderzitje (bij boeking op te geven)
 • Extra nachten in álle overnachtingsplaatsen
 • U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of in openbare parkeergarage en soms bij het hotel in Konstanz (ca. € 10 – 20 per dag) veilig parkeren. Overal langs de straten kan gratis geparkeerd worden.

Maatwerk als extra optie

Langs de Bodensee zijn naast deze variatie aan opties geen andere maatwerkreizen mogelijk. Wel kunt u in alle overnachtingsplaatsen starten/eindigen en kunt u overal een extra nacht inplannen (prijzen extra nachten op aanvraag).

Aanvragen

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Voor alle tours gelden steeds de volgende 5 regels:
1. Kinderkorting

(van toepassing bij minimaal 2 volbetalende volwassenen en indien kinderen bij de ouders op de kamer slapen. Let op: alleen mogelijk wanneer het gaat om 1 of 2 kinderen).

0 – 5 jaar 100%
6 – 13 jaar 50%
14 – 17 jaar 25%
Vanaf 18 jaar geldt geen kinderkorting, ook niet op een extra bijgeplaatst bed. Korting geldt alleen in 3- of 4 persoonskamer met minimaal 2 volbetalenden. De extra bedden zijn meestal klapbedden of slaapbanken. 5-pers. kamers zijn niet mogelijk!
2. Tweepersoonskamer met 2 aparte bedden (twinkamer)

U kunt als preferentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. Dit zal betekenen dat geprobeerd wordt om voor u een twinkamer te boeken, maar dat het voor kan komen dat in sommige plaatsen een 2-persoonsbed geboekt wordt. Deze bedden bestaan uit 2 matrassen in 1 bed van meestal 1.80 m breed.

U kunt als essentie een twinkamer met 2 gescheiden bedden opgeven. In dit geval wordt de boeking pas bevestigd als overal twinkamers voor u geboekt zijn. Lukt dit niet dan gaat de boeking niet door.

3. Uitrusting huurfietsen

Huurfietsen zijn standaard uitgerust met: fietstas, stuurtas met kaartenvak, kilometerteller, fietsslot en reparatieset.

4. Parkeren

U kunt uw auto in Konstanz al naar beschikbaarheid op het terrein van de organisatie (ca. € 40 per reis) of in openbare parkeergarage en soms bij het hotel in Konstanz (ca. € 5 – 20 per dag) veilig parkeren. Overal langs de straten kan gratis geparkeerd worden.

5. Toeristenbelasting

Voor alle tours en prijzen geldt: eventuele toeristenbelastingen zijn niet bij de reissom inbegrepen. U dient dit ter plaatse te betalen.

6. Startplaats

U kunt bij deze reizen in elke overnachtingsplaats zonder meerprijs beginnen/eindigen, mocht u dat wensen! Alleen bij de sportieve tour zijn 2 mogelijkheden om te starten: Konstanz en Bregenz.

========================================================================

7-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee (Obersee en Untersee)

 

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk: 18.04 – 06.10.2019
Aankomst van zaterdag t/m woensdag mogelijk: 30.03 – 17.04 | 06.10 – 25.10

Seizoen 1:    30.03 – 17.04 | 22.04 – 26.04 | 05.05 – 17.05 | 06.10 – 25.10
Seizoen 2:   18.04 – 21.04 | 27.04 – 04.05 | 18.05 – 24.05 | 15.09 – 05.10
Seizoen 3:   25.05 – 07.06 | 23.06 – 12.07 | 25.08 – 14.09
Seizoen 4:   08.06 – 22.06 | 13.07 – 24.08

Prijzen
Hotelklasse A*
Hotelklasse B**
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 550 € 445
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 525 € 420
Toeslag seizoen 2 € 120 € 100
Toeslag seizoen 3 € 170 € 130
Toeslag Seizoen 4 € 195 € 155
Toeslag 4 x half pension € 145 € 110
Toeslag 1-pers. kamer € 210 € 150
Huurfiets (7/24 versnellingen, herenfiets v.a. 1.75 m lengte) € 75 € 75
Huur E-bike per tour € 175 € 175
Huur volwassenen tandem € 150 € 150
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) € 40 € 40
Huur kinderaanhanger, kindertandem of kinder Weehoo € 40 € 40
Kinderzitje op aanvraag (bij boeking opgeven) gratis gratis
Boekingskosten € 30 per boeking € 30 per boeking

Hotelklasse A: Overnachting in zorgvuldig uitgezochte hotels / gasthöfe *** en **** niveau
** Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte hotels / gasthöfe  *** niveau

Prijzen extra nachten per persoon
Hotelklasse A
2-pers.kamer/1-pers. kamer
Hotelklasse B
2-pers. kamer/ 1-pers.kamer

€ 80/€ 100

€ 60/€ 80

========================================================================

7-daagse familytour rond de Bodensee (Obersee)

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 18.04 – 05.10.2019

Seizoen 1:   22.04 – 26.04 | 05.05 – 17.05
Seizoen 2:   18.04 – 21.04 | 27.04 – 04.05 | 18.05 – 24.05 | 15.09 – 05.10
Seizoen 3:   25.05 – 07.06 | 23.06 – 12.07 | 25.08 – 14.09
Seizoen 4:   08.06 – 22.06 | 13.07 – 24.08

Prijzen
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 474
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 449
Toeslag seizoen 2 € 80
Toeslag seizoen 3 € 150
Toeslag Seizoen 4 € 165
Toeslag 1-pers. kamer € 170
Toeslag halfpension niet mogelijk
Huurfiets (7/24 versnellingen, herenfiets v.a. 1.75 m lengte) €  75
Huur E-bike (8 versnellingen) € 175
Huur volwassenen tandem € 150
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) €  40
Huur  kinderaanhanger, kindertandem, kinder Weehoo €  40
Huur elektrische bakfiets €  175
Kinderzitje gratis
Boekingskosten € 30 per boeking

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte hotels/gasthöfe *** niveau

Prijzen extra nachten per persoon

2-pers. kamer: € 65
1-pers. kamer: € 90

==============================================================================

8-daagse standaard fietsreis rond de Bodensee (Obersee en Untersee), incl. boottocht naar de watervallen van Schaffhausen

 

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 18.04 tot 05.10.2019

Seizoen 1: 22.04 – 26.04 | 05.05 – 17.05
Seizoen 2: 18.04 – 21.04 | 27.04 – 04.05 | 18.05 – 24.05 | 15.09 – 05.10
Seizoen 3: 25.05 – 07.06 | 23.06 – 12.07 | 25.08 – 14.09
Seizoen 4: 08.06 – 22.06 | 13.07 – 24.08

Prijzen
Hotelklasse A*
Hotelklasse B**
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer € 616 € 502
Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 586 € 472
Toeslag seizoen 2 € 130 € 110
Toeslag seizoen 3 € 170 € 150
Toeslag seizoen 4 € 195 € 165
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 240 € 175
Toeslag halfpension per tour niet mogelijk niet mogelijk
Huurfiets (7/24 versnellingen, herenfiets v.a. 1.75 m lengte) €  75 € 75
Huur E-bike (8 versnellingen) € 175 € 175
Huur volwassenen tandem € 150 € 150
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) €  40 € 40
Huur  kinderaanhanger, kindertandem of kinder Weehoo €  40 € 40
Kinderzitje gratis gratis
Boekingskosten € 30 per boeking € 30 per boeking

Hotelklasse A: Overnachting in zorgvuldig uitgezochte hotels / gasthöfe *** en **** niveau
** Hotelklasse B: zorgvuldig uitgezochte hotels / gasthöfe *** niveau

Prijzen extra nachten per persoon
Hotelklasse A
2-pers.kamer/1-pers. kamer
Hotelklasse B
2-pers. kamer/ 1-pers.kamer

€ 80/€ 100

€ 60/€ 80

========================================================================

6-daagse sterrenrit (standplaatsreis) vanuit Konstanz aan de Bodensee

Termijnen

Aankomst alleen op zondag mogelijk, van 21.04 – 06.10.2019

Seizoen 1:   21.04 | 05.05 | 12.05 | 06.10
Seizoen 2:   28.04 | 19.05 | 15.09 – 29.09
Seizoen 3:   26.05 | 02.06 | 23.06 – 07.07 | 25.08 – 08.09
Seizoen 4:   09.06 | 16.06 | 14.07 – 18.08

Prijzen
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer € 429
Toeslag seizoen 2 € 40
Toeslag seizoen 3 € 70
Toeslag seizoen 4 € 100
Toeslag 1-pers. kamer per tour € 150
Toeslag halfpension niet mogelijk
Huurfiets (7/24 versnellingen, herenfiets v.a. 1.75 m lengte) € 75
Huur E-bike (8 versnellingen) € 175
Huur volwassenen tandem € 150
Huur kinder- / jeugdfiets (20,24,26 inch) € 40
Huur  kinderaanhanger, kindertandem of kinder Weehoo €  40
Kinderzitje op aanvraag, bij boeking opgeven gratis
Boekingskosten € 30 per boeking

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezocht hotel/gasthöfe *** niveau

Prijzen extra nachten per persoon
Plaats 2-pers.kamer/1-pers. kamer
Konstanz

€ 80/€ 100

==============================================================================

5-daagse sportieve fietsreis rond de Bodensee (Obersee en Untersee)

 

Termijnen

Aankomst dagelijks mogelijk, van 30.03 – 28.10.2019
Aankomst niet mogelijk van 06.08 – 10.08.2019

Seizoen 1:   30.03 – 17.04 | 22.04 – 26.04 | 05.05 – 17.05 | 06.10 – 28.10
Seizoen 2:  18.04 – 21.04 | 27.04 – 04.05 | 18.05 – 24.05 | 15.09 – 05.10
Seizoen 3:  25.05 – 12.07 | 25.08 – 14.09
Seizoen 4:  13.07 – 24.08

U kunt starten in Konstanz en Bregenz.

Prijzen
Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 299

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

€ 284

Toeslag seizoen 2

€ 80

Toeslag Seizoen 3

€ 130

Toeslag Seizoen 4

€ 180

Toeslag 1-pers. kamer

€ 120

Toeslag halfpension

niet mogelijk

Huurfiets (7/24 versnellingen, resp. terugtrap en naafversnelling, herenfiets mogelijk v.a. 1.75 m lengte)

€ 50

Huur E-bike (8 versnellingen)

€ 100

Huur Ghost Mountainbike (30 versnellingen met smal herenzadel, frame 38 – 54). Uitgerust met fleshouder, spatborden met lichten voor en achter, slot, luchtpomp en reparatieset. Zelf rugzak meenemen.

€ 75

Boekingskosten € 30 per boeking

Hotelklasse: zorgvuldig uitgezochte hotels en gasthöfe *** niveau

Extra nachten per persoon
Plaats 2-pers.kamer 1-pers.kamer
Bregenz (seizoen 1 – 3)

€ 65

€ 90

Bregenz (seizoen 4)

€ 100

€ 140

Konstanz (seizoen 1 -4)

€ 65

€ 90

 

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl