Fietsvakantie Zuid Tirol: van Bolzano naar Venetië

fietsvakantie van Bolzano naar Venetië

Individuele fietsvakantie Zuid Tirol - Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (** of *** sterren)
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 335 km (+ boottocht Gardameer)
 • Afstand per dag: ca. 40 - 70 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een goede gezondheid en een goede basisconditie.

Als u in Bolzano, in de bergen van Zuid Tirol op de fiets stapt, weet u dat ergens ver achter de horizon, aan de Middellandse zee, uw eindbestemming Venetië ligt. Maar gegarandeerd dat u onderweg ernaartoe het doel bijna zult vergeten. Het zonnige bergland van Zuid Tirol met haar wijngaarden en rozentuinen, de steden Trento, Verona, Vincenza (UNESCO) en Padua en niet te vergeten het prachtige Gardameer, ieder voor zich zijn ze een vakantie waard. Heerlijk ontspannen in de thermen van Abano of in de typisch Italiaanse café’s. En dan, als u na zes dagen fietsen aan de horizon de Middellandse zee en de contouren van de 1000 jaar oude lagunenstad Venetië ziet opdoemen, dan voelt u ineens weer, ja dit is het magisch hoogtepunt van deze boeiende fietstocht. De route valt deels samen met de route langs de rivier de Etsch of Adige, is bergaf, vlak of licht heuvelachtig. Enige echt pittige etappe is die over de Monti Berici.

8- daagse fietsvakantie Zuid Tirol: van het zonnige bergland in Bolzano naar Venetië aan de Adriatische kust

Als u in Bolzano, in de bergen van Zuid Tirol op de fiets stapt, weet u dat ergens ver achter de horizon, aan de Middellandse zee, uw eindbestemming Venetië ligt. Maar gegarandeerd dat u onderweg op deze fietsvakantie Zuid Tirol het doel bijna zult vergeten. Het zonnige bergland van Zuid Tirol met haar wijngaarden en rozentuinen, de steden Trento, Verona, Vincenza (UNESCO) en Padua en niet te vergeten het prachtige Gardameer, ieder voor zich zijn ze een vakantie waard. Heerlijk ontspannen in de thermen van Abano of in de typisch Italiaanse café’s. En dan, als u na zes dagen fietsen aan de horizon de Middellandse zee en de contouren van de 1000 jaar oude lagunenstad Venetië ziet opdoemen, dan voelt u ineens weer, ja dit is het magisch hoogtepunt van deze boeiende fietstocht. Deze fietsvakantie Zuid Tirol, van Bolzano naar Venetië valt deels samen met de route langs de rivier de Etsch of Adige, is bergaf, vlak of licht heuvelachtig. Enige echt pittige etappe is die over de Monti Berici.

Uw fietsvakantie Zuid Tirol: van Bolzano naar Venetië – van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Bolzano

Aankomst in Bolzano. Bolzano heeft prachtige Arcadenbogen en bovendien een heel belangrijk archeologisch museum: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman” de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano.

Dag 2 – Bolzano – Trento

Afstand: ca. 70 km

Langs de Eisack bereikt u de rivier de Etsch/Adige. Deze heerlijke tocht voert u via fruitboomgaarden naar Salerno. Hier eindigt het Duitstalige Zuid-Tirol. Van nu af aan begeleiden de wijnranken  van de krachtige, rode “Teroldego”-wijn u naar de oude, bezienswaardige binnenstad van Trento.

Overnachting in Trento.

Dag 3 – Trento – Gardameer zuid

Afstand: ca. 50 km (+ boottocht Gardameer)

Vandaag fietst u verder langs de Etsch/Adige naar Rovereto. Daar gaat u westwaarts richting Gardameer. In Mori kunt u bij ijssalon Bologna genieten van het bekende en heerlijke pistache-ijs. Na een korte klim kunt u vanaf Nago van een heerlijk uitzicht over het zuidelijke Gardameer genieten. Daarna volgt een  adembenemende afdaling naar Torbole aan de oever van het Gardameer. U fietst verder naar Riva. De etappe eindigt met een ontspannen boottocht over het Gardameer van Riva naar Desenzano of Sirmione.

Overnachting Gardameer zuid

Dag 4 – Gardameer zuid – Verona

Afstand: ca. 50 km

Een wonderschone etappe staat u vandaag te wachten. U fietst eerst door een prachtig, licht glooiend, bloemrijk landschap, met langs de weg tafels met van alles dat ter plaatse verbouwd wordt en dat lekker smaakt: sprankelende witte wijnen, sappige perziken, zoete meloenen en zelfs kiwi’s worden u aangeboden. Zo komt u moe en voldaan aan in uw overnachtingsplaats Verona, de stad van Romeo en Julia. U kunt het huis van Julia met het balkon bezoeken in de Via Capella. Maar Verona is een oude plaats met veel meer bezienswaardigheden, naast de heerlijke, echt Italiaanse stadssteegjes. Het heeft een Romeinse arena, een schitterend, middeleeuws gotisch fort Castelvecchio met een unieke brug, een oude stadsmuur, een prachtige kathedraal en vele kerken met schitterende interieurs.

Overnachting in Verona.

Dag 5 – Verona – Vicenza

Afstand: ca. 70 km

Na een vlak stuk, gaat het vandaag door de heuvels van de “Monti Berici”, het buitengebied van Vincenza. Eenmaal boven wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de stad. ’s Avonds heerlijk flaneren door Vincenza, dat op de UNESCO-lijst staat, dankzij de vele bouwwerken van de beroemde, middeleeuwse architect Palladio. Mocht u deze etappe wat te lang en zwaar vinden, dan kunt u het eerste stuk, tot San Bonifacio met de trein overbruggen.

Overnachting in Vicenza.

Dag 6 – Vicenza – Abano Terme/Padua

Afstand: ca. 45/55 km

Vanuit Vincenza gaat de tocht verder via talrijke Venetiaanse villa’s (o.a. de Villa Rotonda) langs de Bacchiglione rivier naar het in Italië bekende kuuroord  Abano Terme. Vanuit Abano Terme, waar u van de Thermen kunt genieten, kunt u met de bus eenvoudig Padua bereiken. U kunt ook – tegen meerprijs – in Padua overnachten (inbegrepen bij de hotelcategorie “Charme”!)

Overnachting in Albano Terme of Padua

Dag 7 – Abano Terme/Padua – Venetië/Mestre

Afstand: ca. 50/40 km

Met een hier meestal lichte wind in de rug is het heerlijk fietsen naar de Zee. Het landschap bestaat voornamelijk uit velden en weiden. Uw hotel ligt in Mestre, op het vasteland, maar met uitstekende busverbindingen naar uw uiteindelijke bestemming de magische lagunenstad Venetië met zijn gondeliers. Ter afsluiting van uw reis kunt u op het San Marcoplein nog lekker genieten van een Grappa (typisch Italiaanse drank).

Overnachting Mestre.

Dag 8 – Einde van de reis of verlenging in Mestre.

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U kunt uw verblijf in Mestre verlengen om Venetië beter te kunnen ontdekken. Deze reis wordt vaak gecombineerd met de fietsreis van Innsbruck naar Bolzano (de Etsch /Adige route)

De route is vlak tot licht heuvelachtig; het enige pittige stuk is de route over de Monti Berici op dag 5. De eerste twee dagen fietst u overwegend op fietspaden, ten zuiden en zuidoosten van het Gardameer vooral op B-weggetjes en landbouwwegen. Omdat  in dat deel fietspaden ontbreken, komt het af en toe voor dat een stukje op matig drukke autowegen gefietst moet worden. Bijna de gehele route gaat over geasfalteerde straten. U fietst 40 – 70 km per dag (op een dag is die 70 km te bekorten), dus de etappes zijn niet echt kort. Dat – en het niet geheel vlakke karakter – maakt dat we de route – met bagagevervoer (!) – inschatten op een moeilijkheidsgraad van 2 op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 de moeilijkste is.

Kenmerken van de fietsvakantie Zuid Tirol: van Bolzano naar Venetië:

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand : ca. 335 km
 • Afstand per dag: 40 – 70 km per dag
 • Periode: zie prijslijst
 • Aankomstdag Bolzano: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
 • Overnachtingen: 7
 • Accommodaties: 3 klassen: A+ (**** hotels), A (*** en **** hotels), B (*** + 1 keer **** hotel)
 • Verzorging: Logies ontbijt (ontbijtbuffet).
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:
  ◘◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een goede gezondheid en goede basisconditie.
 • Aankomst Bolzano:
  • Per trein
  • Vanaf het vliegveld in Verona, Venetië of Treviso
  • U kunt uw auto vrij parkeren of in een parkeergarage. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk! Gratis, onbewaakte parkeerplaatsen bevinden zich buiten het stadscentrum.
 • Transfer terug naar Bolzano, inclusief fiets in minibus: elke vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend per bus. Prijs zie prijslijst. Reservering bij boeking noodzakelijk, betaling ter plaatse.

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (niet goed, niet slecht), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4,7

Bolzano – Venetië

Algemeen oordeel: 4
“De afstanden waren goed. De moeilijkheidsgraad als verwacht. Padova, Vicenza, Sirmione en Mestre/Venetië hebben de meeste indruk gemaakt”
Dhr. Van Duijn, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima” 
Dhr. Van Tuijl, april 2018

Combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië

Algemeen oordeel: 5
We hebben in juli, voor de derde keer op rij, met Mozaïek Reizen een fietstocht gemaakt. Dit jaar combineerden we twee tochten: fietsen van Innsbruck naar Bolzano en van Bolzano naar Venetië. Een schitterende tocht met in het eerste deel veel natuur: weilanden, bergen, fruitbomen en het tweede deel veel cultuur!” Wat fijn dat we de reis naar onze wensen konden laten aanpassen en dat alles weer geweldig geregeld was.”
Dhr. Straver, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goed. De dagelijkse afstanden en moeilijkheidsgraad was prima”
Anoniem, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Heel duidelijke routebeschrijving en veel routestickers. Echt goed!”
Dhr. Janssen, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima reis, goed geregeld”
Dhr. Engbers, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben een heel fijne reis gehad!! Veel gezien. Was een uitdaging!”
Familie Stienstra, juni 2016

Mooi reisverslag met foto’s:

Fietsvakantie Bolzano-Venetië – verslag fam. Zwier, juli 2015

Inbegrepen in de basisprijs van de fietsvakantie Zuid Tirol:  van Bolzano naar Venetië:

 • Pretourmeeting
 • 7 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels in 3 klassen: A+ (**** hotels), A (*** en **** hotels) en B (*** hotels en een keer een **** hotel)
 • 7 x uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Boottocht over het Gardameer, incl. fiets (van noord naar zuid)
 • 1 x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Een Grappa proeverij in Venetië
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: (etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
 • Eigen bewegwijzering
 • GPS-data verkrijgbaar
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

Extra standaard opties

 • Huur standaard fietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in Bolzano en Mestre standaard bij te boeken.
 • Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op! Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug van Bolzano naar Innsbruck met de transferbus (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag: prijs zie prijslijst. Bij boeking op te geven, maar ter plaatse te betalen).
 • U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage, prijzen zie prijslijst. U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk! Gratis, onbewaakte parkeerplaatsen bevinden zich buiten het stadscentrum.

Maatwerk en tips

TIP: Deze route wordt vaak gecombineerd met de 8-daagse route van Innsbruck naar Bolzano. Indien u beide routes combineert krijgt u op de tweede basistourprijs 5% korting!

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan. Voor dit soort maatwerk, dat buiten de standaard opties valt (zie prijzenlijst), betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2019

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Aankomst: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 06.04 tot 12.10.2019

Seizoen 1: 06.04 – 26.04 en van 28.09 – 12.10
Seizoen 2: 27.04 – 24.05 en van 07.09 – 27.09
Seizoen 3: 25.05 – 06.09

Let op: Transferbus terug kan alleen op vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend. Houd hier rekening mee in de planning indien u hiervan gebruik wilt maken. 

Prijzen per persoon

Hotelklasse
A+-Klasse
A-Klasse
B-Klasse
Basisprijs A: in 2-pers. kamer met bagagevervoer € 959 € 789 € 669
Basisprijs B: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer € 899 € 729 € 609
Toeslag Seizoen 2 € 36 € 60 € 70
Toeslag Seizoen 3 € 126 € 110 € 110
Toeslag 1-pers. kamer € 265 € 239 € 189
Toeslag overnachting Padua Incl. € 20 € 20
Huurfiets (7/21 versnellingen) per tour € 80 € 80 € 80
Huur E-bike per tour € 180 € 180 € 180
Transferbus terug van Mestre naar Bolzano, incl. fiets € 68 € 68 € 68
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst) € 30 per boeking € 30 per boeking € 30 per boeking
Boekingskosten maatwerk € 100 per boeking € 100 per boeking € 100 per boeking

 

3 Hotelklassen
 • Hotelklasse A+ (**** hotels)
 • Hotelklasse A (*** en **** hotels)
 • Hotelklasse B (*** hotels en 1 keer **** hotel aan de stadsrand)

 

Prijzen extra nachten per persoon

Plaats Hotelklasse A+
2-pers k / 1-pers k
Hotelklasse A
2-pers k / 1-pers k
Hotelklasse B
2-pers k / 1-pers k
Bolzano € 79 / € 118 € 75 / €114 € 59 / € 84
Vasteland Venetië € 75 / € 110 € 65 / € 104 € 49 / € 74

Let op: Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.

Inbegrepen in de basisprijs van de fietsvakantie Zuid Tirol:  van Bolzano naar Venetië:

 • Pretourmeeting
 • 7 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels in 3 klassen: A+ (**** hotels), A (*** en **** hotels) en B (*** hotels en een keer een **** hotel)
 • 7 x uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (bij basisprijs A, met bagagevervoer). Geen kofferbegrenzing, gewicht per koffer max. 20 kg.
 • Boottocht over het Gardameer, incl. fiets (van noord naar zuid)
 • 1 x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Een Grappa proeverij in Venetië
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning (dagelijks van 8 – 20 uur: Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand naar u toe te laten komen).
 • Uitstekend uitgewerkte routebeschrijving met kaarten en uitvoerige reisbescheiden: (etappe en overzichtskaarten, routebeschrijving, bezienswaardigheden, belangrijke telefoonnummers)
 • Eigen bewegwijzering
 • GPS-data verkrijgbaar
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden.

 

Parkeerkosten en kosten transfer terug naar het begin

Aankomst Bolzano

 • Per trein
 • Vanaf het vliegveld in Verona, Venetië of Treviso
 • U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 70 per week in hotelklasse A+ en hotelklasse A) en ca. € 50 per week in hotelklasse B). U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk! Gratis, onbewaakte parkeerplaatsen bevinden zich buiten het stadscentrum.

Transfer terug naar Bolzano

 • Elke vrijdag, zaterdag en zondagmorgen rijdt er een kleinbus. Kosten € 68 per persoon, incl. fiets. Reservering bij boeking noodzakelijk, betaling ter plaatse.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl