Fietsvakantie Zuid Tirol: van Bolzano naar Venetië

fietsvakantie van Bolzano naar Venetië

Individuele fietsvakantie Zuid Tirol - Italië

 • Soort reis: individuele fietsreis langs hotels/pensions (** of *** sterren)
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: 335 km (+ boottocht Gardameer)
 • Afstand per dag: ca. 40 - 70 km per dag
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ Geschikt voor fietsers van alle leeftijden en met een goede gezondheid en een goede basisconditie.

Als u in Bolzano, in de bergen van Zuid Tirol op de fiets stapt, weet u dat ergens ver achter de horizon, aan de Middellandse zee, uw eindbestemming Venetië ligt. Maar gegarandeerd dat u onderweg ernaartoe het doel bijna zult vergeten. Het zonnige bergland van Zuid Tirol met haar wijngaarden en rozentuinen, de steden Trento, Verona, Vincenza (UNESCO) en Padua en niet te vergeten het prachtige Gardameer, ieder voor zich zijn ze een vakantie waard. Heerlijk ontspannen in de thermen van Abano of in de typisch Italiaanse café’s. En dan, als u na zes dagen fietsen aan de horizon de Middellandse zee en de contouren van de 1000 jaar oude lagunenstad Venetië ziet opdoemen, dan voelt u ineens weer, ja dit is het magisch hoogtepunt van deze boeiende fietstocht. De route valt deels samen met de route langs de rivier de Etsch of Adige, is bergaf, vlak of licht heuvelachtig. Enige echt pittige etappe is die over de Monti Berici.

8- daagse fietsvakantie Zuid-Tirol: van het zonnige bergland in Bolzano naar Venetië aan de Adriatische kust

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 

Als u in Bolzano, in de bergen van Zuid-Tirol op de fiets stapt, weet u dat ergens ver achter de horizon, aan de Middellandse zee, uw eindbestemming Venetië ligt. Maar gegarandeerd dat u onderweg op deze fietsvakantie Zuid-Tirol het doel bijna zult vergeten. Het zonnige bergland van Zuid-Tirol met haar wijngaarden en rozentuinen, de steden Trento, Verona, Vincenza (UNESCO) en niet te vergeten het prachtige Gardameer, ieder voor zich zijn ze een vakantie waard. Heerlijk ontspannen in de thermen van Abano of in de typisch Italiaanse café’s. En dan, als u na zes dagen fietsen aan de horizon de Middellandse zee en de contouren van de 1000 jaar oude lagunenstad Venetië ziet opdoemen, dan voelt u ineens weer, ja dit is het magisch hoogtepunt van deze boeiende fietstocht.

Van dag tot dag

Dag 1 – Individuele aankomst in Bolzano

Aankomst in Bolzano. Bolzano heeft prachtige Arcadenbogen en bovendien een heel belangrijk archeologisch museum: het “Ötzi”museum, zo genoemd naar “Ötzi the Iceman” de oudste Europese mummi ooit (5300 jaar oud), die in 1991 in de Ötztaler Alpen onder aan een gletscher is gevonden. De mummi was in zeer goede staat en had allerlei koperen gereedschap bij zich. Een must see dus. Verder heerlijk ‘bummeln’ over de fruitmarkt of de Waltherplatz.

Overnachting in Bolzano

Dag 2 – Bolzano – Trento

Afstand: ca. 70 km

Langs de Eisack bereikt u de rivier de Etsch/Adige. Deze heerlijke tocht voert u via fruitboomgaarden naar Salerno. Hier eindigt het Duitstalige Zuid-Tirol. Van nu af aan begeleiden de wijnranken van de krachtige, rode “Teroldego”-wijn u naar de oude, bezienswaardige binnenstad van Trento. In de binnenstad vindt u o.a. het Piazza Duomo, een prachtig Middeleeuws plein met daaromheen paleizen met fresco’s. Verder is een bezoek aan kasteel van Buonconsiglio (het symbool van de stad) aan te raden.

Overnachting in Trento

Dag 3 – Trento – Gardameer zuid

Afstand: ca. 50 km (+ boottocht Gardameer)

Vandaag fietst u verder langs de Etsch/Adige naar Rovereto. Daar gaat u westwaarts richting Gardameer. In Mori kunt u bij ijssalon Bologna genieten van het bekende en heerlijke pistache-ijs. Na een korte klim heeft u vanaf Nago een prachtig uitzicht over het zuidelijke Gardameer. Daarna volgt een adembenemende afdaling naar Torbole aan de oever van het Gardameer. U fietst verder naar Riva. De etappe eindigt met een ontspannen boottocht over het Gardameer van Riva naar Desenzano of Sirmione.

Overnachting Gardameer zuid

Dag 4 – Gardameer zuid – Verona

Afstand: ca. 50 km

Een wonderschone etappe staat u vandaag te wachten. U fietst eerst door een prachtig, licht glooiend, bloemrijk landschap, met langs de weg tafels met van alles dat ter plaatse verbouwd wordt en dat lekker smaakt: sprankelende witte wijnen, sappige perziken, zoete meloenen en zelfs kiwi’s worden u aangeboden. Zo komt u moe en voldaan aan in uw overnachtingsplaats Verona, de stad van Romeo en Julia. U kunt het huis van Julia met het balkon bezoeken in de Via Capella. Verona is een oude plaats met veel meer bezienswaardigheden, naast de heerlijke, echt Italiaanse stadssteegjes. Het heeft een Romeinse arena, een schitterend, middeleeuws gotisch fort Castelvecchio met een unieke brug, een oude stadsmuur, een prachtige kathedraal en vele kerken met schitterende interieurs.

Overnachting in Verona

Dag 5 – Verona – Vicenza

Afstand: ca. 70 km

Na een vlak stuk, gaat het vandaag door de heuvels van de “Monti Berici”, het buitengebied van Vincenza. Eenmaal boven wordt u getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de stad. ’s Avonds heerlijk flaneren door Vincenza, dat op de UNESCO-lijst staat, dankzij de vele bouwwerken van de beroemde, middeleeuwse architect Palladio. Mocht u deze etappe wat te lang en zwaar vinden, dan kunt u het eerste stuk met de trein overbruggen.

Overnachting in Vicenza.

Dag 6 – Vicenza – Abano Terme/Padua

Afstand: ca. 35/45 km

Vanuit Vincenza gaat de tocht verder via talrijke Venetiaanse villa’s (o.a. de Villa Rotonda) langs de Bacchiglione rivier naar het in Italië bekende kuuroord Abano Terme. Vanuit Abano Terme, waar u van de Thermen kunt genieten, kunt u met de bus eenvoudig Padua bereiken. U kunt ook – tegen meerprijs – in Padua overnachten.

Overnachting in Albano Terme of Padua

Dag 7 – Abano Terme/Padua – Venetië/Mestre/Marghera 

Afstand: ca. 50/40 km

Met een hier meestal lichte wind in de rug is het heerlijk fietsen naar de Zee. Het landschap bestaat voornamelijk uit velden en weiden. Uw hotel ligt in Mestre of Marghera, op het vasteland, maar met uitstekende busverbindingen naar de magische lagunenstad Venetië met zijn gondeliers. Ter afsluiting van uw reis kunt u op het San Marcoplein nog lekker genieten van een Grappa (typisch Italiaanse drank).

Overnachting Mestre / Marghera

Dag 8 – Einde van de reis 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement. U kunt uw verblijf in Mestre verlengen om Venetië beter te kunnen ontdekken.

Wat is inbegrepen – Fietsvakantie Zuid Tirol

Inbegrepen:

 • Pretourmeeting
 • 7 x Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte hotels in 3 klassen: A+ (4* hotels), A (3* en 4* hotels) en B (3* hotels en een keer een 4* hotel)
 • 7 x uitgebreid ontbijt in buffetvorm
 • Bagagevervoer van hotel tot hotel (indien geboekt)
 • Boottocht over het Gardameer, incl. fiets (van noord naar zuid)
 • 1 x Pistache-ijs onderweg naar het Gardameer
 • Een Grappa proeverij in Venetië
 • Uitstekend Nederlandstalige routebeschrijving
 • Goed uitgewerkt kaartmateriaal + GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
 • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie
 • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
 • Verzekering huurfietsen
 • Let op: Toeristenbelasting is niet in de prijs inbegrepen en zal dus ter plaatse betaald moeten worden

Extra opties

 • Huurfietsen (7-/21-versnellingen)
 • Huur E-bikes
 • Extra nachten in Bolzano en Mestre standaard bij te boeken
 • Wilt u in andere overnachtingsplaatsen nachten bijboeken, dan is dit op aanvraag mogelijk. Let op: dit kan alleen ten tijde van de eerste boeking (dus niet later nog) geboekt worden.
 • Transfer terug van Bolzano naar Innsbruck met de transferbus (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag)

Parkeren

U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage (ca. € 70 per week in hotelklasse A+ en hotelklasse A) en ca. € 50 per week in hotelklasse B). U betaalt ter plaatse, geen reservering mogelijk! Gratis, onbewaakte parkeerplaatsen bevinden zich buiten het stadscentrum.

Fietsen Zuid-Tirol van Bolzano naar Venetië, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 2 van 5

De route is vlak tot licht heuvelachtig; het enige pittige stuk is de route over de Monti Berici op dag 5. De eerste twee dagen fietst u overwegend op fietspaden, daarna vooral op B-weggetjes en landbouwwegen. Soms moet een stukje over matig drukke autowegen fietsen. Bijna de gehele route gaat over geasfalteerde straten. Gezien de soms wat langere etappes en het niet geheel vlakke karakter van de route is deze fietsreis geschikt voor fietsers van alle leeftijden met een basisconditie.

Ervaringen van onze fietsers – fietsen Zuid-Tirol

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde beoordeling: 4,7

Bolzano – Venetië

Algemeen oordeel: 4
“De afstanden waren goed. De moeilijkheidsgraad als verwacht. Padova, Vicenza, Sirmione en Mestre/Venetië hebben de meeste indruk gemaakt”
Dhr. Van Duijn, september 2018

Algemeen oordeel: 4
“Prima” 
Dhr. Van Tuijl, april 2018

Combinatietour Innsbruck – Bolzano en Bolzano – Venetië

Algemeen oordeel: 5
We hebben in juli, voor de derde keer op rij, met Mozaïek Reizen een fietstocht gemaakt. Dit jaar combineerden we twee tochten: fietsen van Innsbruck naar Bolzano en van Bolzano naar Venetië. Een schitterende tocht met in het eerste deel veel natuur: weilanden, bergen, fruitbomen en het tweede deel veel cultuur!” Wat fijn dat we de reis naar onze wensen konden laten aanpassen en dat alles weer geweldig geregeld was.”
Dhr. Straver, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Goed. De dagelijkse afstanden en moeilijkheidsgraad was prima”
Anoniem, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Prima. Heel duidelijke routebeschrijving en veel routestickers. Echt goed!”
Dhr. Janssen, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Prima reis, goed geregeld”
Dhr. Engbers, juli 2017

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben een heel fijne reis gehad!! Veel gezien. Was een uitdaging!”
Familie Stienstra, juni 2016

Mooi reisverslag met foto’s:

Fietsvakantie Bolzano-Venetië – verslag fam. Zwier, juli 2015

Maatwerk – Fietsvakantie Zuid Tirol van Bolzano naar Venetië

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2021 – Fietsvakantie Zuid Tirol van Bolzano naar Venetië

Momenteel zijn wij bezig met een nieuwe website, deze zal januari 2021 live gaan. Op deze nieuwe website zullen de updates & prijzen van deze fietsreis voor seizoen 2021 staan. Een offerte aanvragen voor seizoen 2021 of bellen/mailen als u vragen heeft over deze reis, is natuurlijk nu al mogelijk. Wij gaan graag voor u aan de slag. 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld
Beurzen 2020

Mozaiëk Reizen staat in 2020 op de volgende beurzen:

Nederland:
Vakantiebeurs Utrecht van do 16 t/m zo 19 januari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

Fiets- en Wandelbeurs van vrij 28 februari t/m zo 1 maart 2020 in de Jaarbeurs Utrecht

België:
Fiets- en Wandelbeurs op za 15 en zo 16 februari 2020 in de Flanders Expo Gent