Fietsen Slovenië: Lake Bled – Ljubljana – Piran

Individuele fietsreis Slovenië: Lake Bled - Piran

 • Soort reis: individuele fietsreis Europa langs *** / **** hotels
 • Duur: 11 dagen, 10 nachten, 9 fietsdagen
 • Afstand: standaard: 320 - 400 km
 • Afstand per dag: standaard: ca. 27 - 49 km
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘
  Geschikt voor fietsers met een goede conditie, tourfietsers.

  Slovenië wordt de laatste jaren steeds meer als een puur vakantieland ontdekt en gewaardeerd en niet voor niets! Deze fietsreis door Slovenië bevat dan ook haast louter hoogtepunten en voert u langs de bekendste culturele bezienswaardigheden en natuurwonderen die dit afwisselende, kleine land rijk is. U fietst vanuit het betoverende Lake Bled naar het Bohinj meer, midden in het Triglav National Park. Van daaruit gaat het door een mooie vallei met schitterende natuur naar de gezellige hoofdstad Ljubljana. Daarna fietst u door de Lubljana moors waar u zeldzame vogels kunt spotten om vervolgens via een kalkstenen karstlandschap met prachtige druipsteengrotten (Postojna en Skocjan caves), kastelen en wijngaarden de kust van de Adriatische Zee te bereiken. Hier wachten de oude stadjes Triëst en Piran op u.

Fietsreis door Slovenië van Lake Bled naar Ljubljana en via de Emerald route naar Piran 

Afstand: ca. 27 – 49 km 

Slovenië wordt de laatste jaren steeds meer als vakantieland ontdekt en gewaardeerd en niet voor niets! Deze fietsreis door Slovenië bevat dan ook haast louter hoogtepunten en voert u langs de bekendste culturele bezienswaardigheden en natuurwonderen die dit afwisselende, kleine land rijk is. U fietst vanuit het betoverende Lake Bled naar het Bohinj meer, midden in het Triglav National Park. Van daaruit fietst u verder door een mooie vallei met schitterende natuur naar de gezellige hoofdstad Ljubljana. Daarna gaat het verder door de Ljubljana barje (moerassen) waar u zeldzame vogels kunt spotten om vervolgens via een kalkstenen karstlandschap met prachtige druipsteengrotten (Postojna en Skocjan caves), kastelen en wijngaarden de kust van de Adriatische Zee te bereiken. Hier wachten de oude stadjes Triëst en Piran op u.

 Uw fietsvakantie van dag tot dag

 

Dag 1 – Aankomst in Bled 

Aankomst in Bled, een leuk, toeristisch plaatsje aan de oever van het gelijknamige prachtige gletsjermeer. Kenmerkend voor Lake Bled is zijn unieke eilandkerk. Bled wordt omringd door de torenhoge Karavanke-Alpen en is een van de populairste plekken in Slovenië. Breng een bezoek aan het kasteel dat mooi ligt op een klif boven het meer, maak een boottocht naar het eilandkerkje of wandel naar het uitzichtspunt Mala Osojnica.

Overnachting in Bled

Dag 2 – Bled – Bohinsjka Bistrica 

Afstand: ca. 27 (+ 16.5 km als u naar de Savica waterval fietst)

U krijgt een bustransfer naar het plateau van Pokljuka, waarna een gemakkelijke afdaling volgt door kleine alpine dorpjes naar het plaatsje Ribčev Laz (Visserspas) aan het Bohinj meer, de parel van het Triglav National Park. Omringd door glinsterende bergtoppen is Bohinj het grootste en diepste meer in het National Park. Het is het wat rustigere broertje van Lake Bled. Bezoek de prachtige Savica-waterval, bron van de Sava Bohinjka rivier en het meer van Bohinj. U kunt vanaf hier de kabelbaan pakken naar de top van de Vogelsberg (1537 m) voor een spectaculair uitzicht over de Bohinj-vallei en uitzicht op de driekoppige berg Triglav (met zijn 2864 m de hoogste berg van de Julische Alpen). Daarna kunt u de avond doorbrengen in een van de gezellige dorpskroegen van Bohinjska Bistrica en de lokale homemade brandy proberen.

Overnachting in Bohinsjka Bistrica

Dag 3 – Bohinsjka Bistrica – Skofja Loka 

Afstand: ca. 49 km 

Een pittige dag. Vanaf Bohinj is het een klim van 750 m naar de hoogvlakte Jelovica (vindt u dit te zwaar, dan is een transfer ook mogelijk, kosten € 20 pp). Vanaf de hoogvlakte Jelovica fietst u door diepe bossen en daalt u al snel af naar de vallei van Selška Dolina die naar de groene Škofja Loka bergen leidt. Uw eerste pauze kan het kleine alpiene dorpje Sorica zijn, midden tussen lage groene heuvels. Dit is de geboorteplaats van de beroemde Sloveense schilder Ivan Grohar. Bezoek zijn gallerie met een kleine collectie van zijn werk. Uw volgende stop is de historische ijzerwinning stad Železniki, met de overblijfselen van een oude hoogoven uit 1826.  Dan fietst u verder naar uw eindbestemming van vandaag: het middeleeuwse Skofja Loka. Onderweg ernaartoe kunt u eventueel nog een heerlijke forel proberen in een van de dorpsherbergen. Skofja Loka is een van de charmantste en oudste steden van Slovenië. Bent u niet de moe dan is een klim per fiets naar het boven het stadje gelegen kasteel Skofja Loka met zijn museum aanbevolen. Anders houdt u het bij een heerlijke avondwandeling door de oude straatjes en steegjes van deze historische middeleeuwse stad.

Overnachting in Skofja Loka

Dag 4 – Skofja Loka – Ljubljana 

Afstand: ca. 31 km 

Vandaag een gemakkelijke fietstocht door vlak terrein. U fietst verder naar de charismatische, sierlijke barokke hoofdstad Ljubljana met veel “fin de siecle” herenhuizen. De binnenstad barst van de romantische gebouwen en Ljubljana doet meer aan als een gezellig dorp dan als een drukke hoofdstad. Bezoek het Plecnik House, De Dragon Bridge en de National Gallery. Ook leuk is het centrale marktplein waar bijna elke dag leuke marktkraampjes zijn. Vanaf het kasteel van Ljubljana heeft u een indrukwekkend uitzicht over de oude stad en de Alpine bergen. Een mooie afsluiting van de dag is een avondwandeling door het hart van de stad met zijn vriendelijke bevolking en eindigend op een van de vele terrasjes aan de Ljubljana rivier.

Overnachting in Ljubljana

Dag 5 – Ljubljana – Vrhnika 

Afstand: ca. 39 km (+ 18 km als u naar de Vintgar-kloof fietst)

Vandaag een rustige rit door het rijke 160 km2 grote landschapspark de Ljubljansko Barje (moeras), eens een groot meer dat zo’n 6000 jaar geleden geleidelijk verdroogde tot het huidige moeras met een enorme variëteit aan vegetatie en leven. Het herbergt meer dan 100 vogelsoorten, waaronder zeer zeldzame. Met een beetje geluk ziet of hoort u: Kiekendieven (Circus cyaneus), Kwartelkoning (Crex crex, met zijn kenmerkende raspende geluid), Eurasiatische Wulp (Numenius Arquata), Gewone Kwartel (Coturnix coturnix), Europees-Aziatische Houtsnip (Scolopax-rusticola), ooruil (Otus scops), Paapje (Saxicola rubetra) of Sprinkhaanzanger (Locustella naevia).

Verder kunt u er o.a. boomkikkers, vele libellensoorten en de ooit vanwege zijn heerlijke vlees bijna uitgestorven Europese moerasschildpad aantreffen. En ook de vegetatie is prachtig: vele soorten orchideeën, kievitsbloemen (Fritillaria), koekoeksbloemen,  valeriaan, betonica en in de herfst het mooie wit van de Parnassia.

Onderweg kunt u (optioneel) een bezoek te brengen aan de schitterende Iški Vintgar-kloof die diep in een prachtig kalksteenplateau is uitgesneden. Andere mogelijkheden: zwemmen in het typische karstmeer Podpec, de restanten bekijken van ’s werelds hoogste spoorviaduct in Borovnica, of vlakbij Vrhnika het Technische Museum van de Slovenië in Bistra Castle met een interessante collectie van de auto’s van oud-president Tito van het voormalige Joegoslavië.

Overnachting in Vrhnika

Dag 6 – Vrhnika – Postojna 

Afstand: ca. 32 (+12 km als u naar Rakov Škocjan fietst)

Vandaag weer een pittige dag over vriendelijke heuvels, bospaden en een typische karst polje (vlak karstveld omringd door steile kanten). U gaat weg van de gebaande paden en ontdekt het echte Sloveense platteland. U komt langs de mooie berg Slivnica en het afgelegen Planina meer.  U kunt optioneel ook een kleine omweg maken naar Rakov Škocjan, een van de oudste natuurreservaten van Slovenië, waar de Rak rivier een prachtige kalksteenkloof heeft ingesleten waardoor de meest onwaarschijnlijke landschapsformaties konden ontstaan, waaronder twee natuurlijke bruggen.

Overnachting in Postojna

Dag 7 – Postojna – Kodreti / Stanjel 

Afstand: ca. 42 km fietsen (+ 6 km optioneel omweg naar Predjama kasteel)

Weer heuvelachtig, met een lange afdaling op het eind. De dag begint met een bezoek aan de druipsteengrotten van Postojna, het grootste karstgrottenstelsel van Slovenië en de op een na grootste ter wereld. Het heeft maar liefst 24 km aan tunnels en passages. Een rondleiding duurt ca. 1,5 uur. U kunt met een treintje een groot gedeelte van deze grotten bezichtigen. De grotten zijn ooit gevormd door erosie van de rivier de Pivka. Vervolgens raden we aan een kleine omweg te maken (6 km) naar het bekende Predjama kasteel, gelegen in een rotsspleet op een klif op 123 m hoogte. Ooit was dit kasteel van de sluwe ridder Erasmus. Hij werd maandenlang belegerd. De bedoeling was om Erasmus zo uit te hongeren, maar wat zijn vijanden niet wisten is dat er via de grot boven het kasteel een geheime route is naar een vallei verderop en hij zo toch aan eten kon komen. U kunt een rondleiding maken.

Overnachting in Stanjel

Dag 8 – Stanjel – Lipica – Divaca

Afstand: ca. 48 km 

Vandaag een dag door een afwisselend glooiend en vlak landschap. U fietst eerst langs de botanische tuinen in Sezana en verderop komt u langs de wereldberoemde stoeterij Lipica. Lipica staat bekend om de trotse, vriendelijke, witte Lippizanerpaarden, bekend van de Spaanse rijschool in Wenen. Laat u rondrijden in een traditionele koets, kijk naar hun training en bezoek de paarden in hun stallen. Als u tijd over heeft, dan kunt u ook een bezoek brengen aan het vlakbij gelegen aparte en zeer interessante oorlogsmuseum in de Venetiaanse dorpstoren van Lokev. Er tegenover een mooie antiekzaak en iets verderop in dezelfde straat de oudste prosciutto (ham) fabriek van de Sloveense karst: Pršutarna Lokev.

Overnachting in Divaca

 

Dag 9 – Divaca – Muggia

Afstand: ca. 38 km 

Vandaag fietst u aanvankelijk door glooiende heuvels, daarna volgt een lange afdaling. Als u de Postojna grotten niet gezien heeft, of nog een ander grottencomplex wilt bewonderen, dan kan dat vandaag. U komt namelijk voorbij de Skocjan druipsteengrotten (op de UNESCO-lijst). Deze grotten zijn ontstaan doordat de rivier Reka hier in de karst ondergronds is gegaan. De Skocjan grotten zijn tot 200 m diep en er zijn hallen van 100 m hoog (!) met prachtige druipsteenformaties en watervallen. Toch zijn ze – geheel onterecht, maar gelukkig – minder toeristisch dan de Postojna grotten. Na een bezoek aan de Skocjan grotten, volgt een uitstapje naar de oude, eens belangrijke Italiaanse havenstad Triëst. Slenter over de prachtige Piazza Unità d’Italia met de Fontein van de Vier Continenten en geniet van een cappuccino in een van de vele café’s. Bezoek de kathedraal van San Giusto, het oudste deel van de stad waar al vanaf voor het ontstaan van Triëst een versterkte burcht werd bewoond! De dag eindigt in Muggia, even ten zuiden van Triëst aan de Adriatische Zee. Tijd voor een verkoelend ijsje in het oude stadscentrum en een duik in de Middellandse Zee.

Overnachting in Muggia

Dag 10 – Muggia – Piran

Afstand: ca. 37 km (+11 km als u naar de zoutpannen van Seca fietst)

Deze laatste, gemakkelijke fietsdag volgt u een nieuwe fietsroute langs de kust over een oude spoorweg. Geniet van prachtige vergezichten over de kust van Slovenië en de baai van Triëst. Een stop in het prachtige havenstadje Izola of in het modieuze strandresort Portorož is een must. Uw fietsreis eindigt in het oude Sloveense stadje Piran aan de Adriatische Zee, een van de mooiste dorpjes van Slovenië! Het is een echt authentiek stadje met veel middeleeuwse architectuur in Venetiaanse stijl. Bezoek de Kathedraal van Sint Joris, het prachtige Tarinjev plein en de oude stadsmuren.

Overnachting in Piran

Dag 11 – Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt uw reis. U kunt natuurlijk één of een paar nachten bijboeken in Piran.

Wat is inbegrepen – fietsvakantie Slovenië

 

Inbegrepen in de basisprijs

    • Pretourmeeting en aanmeten fietsen
    • Overnachtingen in zorgvuldig uitgezochte 3* / 4* hotels en Gasthöfe
    • Uitgebreid ontbijt
    • Bagagevervoer van hotel naar hotel, max. 1 stuks bagage 20 kg per persoon, extra stuks kost € 10 extra, ter plaatse te betalen
    • Uitstekende routebeschrijving
    • Goed uitgewerkt kaartmateriaal
    • Uitvoerige reisbescheiden met toeristische informatie, 1 pakket per boeking, extra pakket € 20
    • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
    • GPX-bestanden voor op uw GPS of mobiele telefoon
    • Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen

 

Extra standaard opties

   • Huurfietsen
   • Huur e-bike
   • Fietshelm huren
   • Half pension (behalve in Skofja Loka en Muggia)
   • Extra nachten in Bled en Piran
   • Extra nachten onderweg
   • Transfer vanaf het vliegveld in Ljubljana of Klagenfurt naar Bled
   • Transfer terug naar Bled op het einde van de fietsreis

 

Fietsen Lake Bled – Piran

 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘ niveau 3: geschikt voor fietsers met een goede basisconditie, toerfietsers

U fietst overwegend over verkeersarme B-weggetjes. Deels ook over hoofdstraten en soms op onverharde paden. Er zijn afwisselend  gemakkelijke, vrij vlakke etappes en meer uitdagender etappes, met name de middelste etappes door de heuvels van de karstregio zijn pittig. Daarna kunt u dan weer rustig aan fietsen op de laatste etappes langs de kust.

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen Slovenië

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,7

Algemeen oordeel: 4
“Wij hebben geweldig genoten van de fietstocht. De natuur, de hotels, het contact met de mensen en het feit dat we steeds beter konden klimmen.”
Dhr. De Weerd, september 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

Algemeen oordeel: 5
“Naar verwachting was alles goed.”
Mevr. Janssen, augustus 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

Algemeen oordeel: 5
“Wij hebben een goede tijd gehad en kijken op een fijne vakantie terug.”
Anoniem, juni 2019
 
Offerte Aanvragen

 

Prijzen 2019 fietsen Slovenië

Bij een combinatie van twee tours, ontvangt u 5% korting op de tweede tour!

Termijnen 2019

Periode: 16 maart tot 12 oktober

Startdag: elke dag

Seizoen 1: 16.03 – 10.05 | 21.09 – 12.10

Seizoen 2: 11.05 – 20.09

Prijzen van de 11-daagse fietsreis Lake Bled – Piran

Prijzen zijn p.p.

 

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 895

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

n.v.t.

Toeslag seizoen 2

€   30

Toeslag 1-pers. kamer

€   220

Toeslag Halfpension (8x, excl. Skofja Loka en Muggia)

€   160

Huurfiets (21 versnellingen) per tour (alleen fietsdagen)

€ 130

Extra dag huurfiets per tour

€ 15

Huur E-bike per tour

€ 260

Huur Fietshelm

€ 18

Transfer over de top van de berg op dag 3

€ 20

Bustransfer terug naar Bled

€ 90

Bustransfer Vliegveld Ljubljana – Bled

€ 30

Bustransfer Vliegveld Klagenfurt – Bled

€ 70

Bustransfer Piran – vliegveld Ljubljana

€ 75

Bustransfer Piran – Ljubljana stad

€ 65

Bustransfer Piran – Bled

€ 90

Bustransfer Piran – vliegveld Triëst

€ 60

Bustransfer Piran – Triëst stad

€ 40

Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)

€30 per boeking

Boekingskosten maatwerk

€ 100 per boeking

 

Hotels

Zorgvuldige uitgezochte 3* hotels (soms 4*)

Extra nachten per persoon

(HP op aanvraag: € 15 – € 25)

Plaats dbl / single
Bled (3* hotel)

€ 59 / € 85

Bled (4* hotel) € 79 / € 135
Ljubljana (4* hotel) € 55 / € 78
Ljubljana centrum (4* hotel) € 80 / € 105
Piran (4* hotel) € 75 / € 105

 

Aanreisinformatie

U kunt uw auto in Bled veilig parkeren. Vanuit Nederland of België zijn vluchten naar Klagenfurt, Ljubljana of Triëst ook goede opties.

Transfer terug naar Bled of naar de vliegvelden

De bustransfers gaan elke dag. Zie voor de prijzen de prijslijst hierboven (minimaal 2 pers.).

Verzekeringen

Reisverzekering en annuleringsverzekering
U kunt via ons ook een reisverzekering, huurfietsverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag. Voor België kunnen we alleen een annuleringsverzekering afsluiten.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

 
E-mail:
Naam:
 

Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl