Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

Fietsvakantie door de Alpen van Oostenrijk naar Slovenië

Fietsen van Salzburg naar Lake Bled: van de geboortestad van Mozart in Oostenrijk naar het glinsterende Meer van Bled midden in de Julische Alpen van Slovenië. U begint deze fietsreis bij de historische stad Salzburg en fietst door een prachtig landschap via verschillende meanderende rivierdalen zuidwaarts langs de Alpe Adria Radweg. Onderweg picknickt u bij watervallen en fietst u in de schaduw van alpiene bergtoppen. U komt voorbij historische plekken en schilderachtige dorpjes waar u kunt aanschuiven voor een heerlijke lokale dis. Halverwege, ter hoogte van Tarvisio, verlaat u de Alpe Adria Radweg en gaat u oostwaarts naar uw eindbestemming in Slovenië: het sprookjesachtige meer van Bled in het hart van de Julische Alpen. De fietsreis gaat over fietspaden en rustige landwegen door onder meer de prachtige Salzach, Gastein en Mölltal valleien. U fietst zelfs nog even kort Italië binnen, waar u de mediterrane atmosfeer kunt proeven!

TIP: U kunt deze reis vervolgen met onze fietsvakantie Slovenië van Lake Bled naar Piran aan de Adriatische kust (via Ljubjlana en de Emeraldroute). 

Hoogtepunten fietsreis Salzburg - Lake Bled

Foto's van deze fietsvakantie

Route van deze fietsvakantie

Van dag tot dag – Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

Dag 1 – Aankomst in Salzburg 

Aankomst in de oude, culturele stad Salzburg, stad van Mozart en van Sissi. Bezoek in Salzburg in ieder geval de oude binnenstad en het Mozarthuis. In het Mozarthuis werd Wolfgang Amadeus Mozart op 27 januari 1756 geboren en nergens ter wereld voelt u zijn aanwezigheid zozeer als hier. U leert veel over de mens Mozart, over zijn jeugd en over zijn muziek. De oorspronkelijke muziekinstrumenten van Mozart, vele portretten en inrichting met authentiek Salzburgs meubilair uit zijn tijd, maken het bezoek tot een onvergetelijke belevenis. Niet voor niets is het Mozarthuis een van de meest bezochte musea van de wereld. Enkele andere, bekende bezienswaardigheden in de stad zijn Vesting Hohensalzburg, de Dom van Salzburg en Schloss Mirabell.

Overnachting in Salzburg

Dag 2 – Salzburg – Bischofshofen / St. Johann in Pongau 

Afstand: ca. 55 km 

U start in het schaduwrijke rivierdal van de Salzach. De fietsroute brengt u naar het romantische stadje Hallein, eens een rijke, Keltische stad (Keltenmuseum). Hallein heeft een mooi historisch centrum met kleine straatjes, bogen en huizen met prachtige gevels. U fietst verder langs de Salzach naar de prachtige waterval bij Golling. Het plaatsje Golling heeft een mooi marktplein en kasteel uit de 13 eeuw. Onderweg komt u ook langs de grootste ijsgrot ter wereld in Werfen, dit natuurmonument is werkelijk een unieke ervaring. Verder passeert u een van de oudste en best bewaarde kastelen van Europa: kasteel Hohenwerfen.

Overnachting in Bischoffenshofen / St. Johann in Pongau

Dag 3 – Bischofshofen / St. Johann in Pongau – Mallnitz 

Afstand: ca. 57 km + treinrit

Vandaag fietst u door de prachtige Gastein-vallei tot aan Böckstein. Onderweg komt u langs de grote waterval midden in het dorp Bad Gastein, een bijzonder gezicht. In Böckstein is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het plaatselijke goud museum, in dit museum wordt alles uitgelegd over goudwinning in het verleden. Vanaf Böckstein pakt u de boemeltrein door de Tauernschleuße en daalt af naar het bergdorp Mallnitz, schitterend gelegen midden in het Hohe Tauern Nationaal Park.

Overnachting in Mallnitz

Dag 4 – Mallnitz – Mühldorf/ Sachsenburg 

Afstand: ca. 35 km 

Deze dag gaat het bergafwaarts het Mölltal in, omringd door 3000 m hoge bergtoppen. U nadert het hart van de oude provincie Karinthië. Hoogtepunt is de Kreuzeck kabelbaan. Deze kabelbaan brengt u in een paar minuten naar het mooiste berggebied van de Alpen, vanwaar u een uitzonderlijk mooi  uitzicht heeft over het Drau dal. In Mühldorf is het leuk om de laatgotische kerk met vleugelaltaar te bekijken. U overnacht in Mühldorf of Sachsenburg, waar het Draudal begint en daarmee het zonnige zuiden van Oostenrijk.

Overnachting in Mühldorf / Sachsenburg

Dag 5 – Mühldorf / Sachsenburg – Villach 

Afstand: ca. 55 km 

Vandaag een relatief gemakkelijke afdaling langs de rivier de Drau langs de indrukwekkende oude Romeinse stad Teurnia naar de stad Spittal. In Spittal vindt u het in Italiaanse stijl gebouwde Renaissance slot Porcia – door velen beschouwd als “de mooiste Renaissancebouw in de Alpen”. In het slot bevindt zich een interessant museum over de volkscultuur van de bergbewoners van de Alpen. Dan fietst u verder naar uw overnachtingsplaats Villach, waar u al een meer mediterrane atmosfeer proeft. Villach is de op ene grootste stad van Karinthië en heeft een mooi en gezellig historisch centrum.

Overnachting in Villach

Dag 6 – Villach – Kranjska Gora

Afstand: ca. 53 km 

Een klim volgt naar het Italiaanse plaatsje Tarvisio, vlakbij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië. Tarvisio is een bekend bergresort omringd door de Julische Alpen. Hier verlaat u de Alpe Adria Radweg en slaat u een schilderachtig fietspad in, dat u helemaal over de Italiaans-Sloveense grens naar de smaragdgroene Sava-vallei leidt. De Sava-vallei wordt ook wel een van de mooiste valleien van de Alpen genoemd, prachtig om doorheen te fietsen. Bezoek net voor Kranjska Gora Natuurreservaat Zelenci. Kranjska Gora is de eindbestemming van vandaag, een plaats met een fraaie ligging omringd door de Alpen.

Overnachting in Kranjska Gora

Dag 7 – Kranjska Gora – Lake Bled

Afstand: ca. 40 km 

Deze laatste fietsdag vervolgt u uw route door de prachtige bossen van de Krma-vallei, gelegen in het Triglav National Park, naar het meer van Bled. Lake Bled (gletsjermeer) wordt ook wel de parel van Slovenië genoemd. Deze sprookjesachtige omgeving is de ideale plek om te ontspannen na deze fietsreis. Bled is beroemd om zijn kleine eiland met een kerk midden in het meer. U kunt hier met een bootje heen varen.

Overnachting in Bled

Dag 8 – Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. U vertrekt vandaag richting huis óf u kunt u vakantie verlengen. Wij helpen u graag bij het verlengen van uw vakantie met een of meer dagen.

Reisdetails – Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

Inbegrepen

  • Overnachtingen in goede 3* / 4* hotels en Gasthöfe
  • Uitgebreid ontbijt
  • Bagagevervoer van hotel naar hotel
  • GPX-bestanden en een handige, complete navigatieapp speciaal ontwikkeld voor deze fietsreis met de routebeschrijving en routekaarten
  • Reisbescheiden met o.a. vooraf informatie en toeristische tips (deels Nederlandstalig)
  • Een vangnet in de vorm van telefonische ondersteuning onderweg en indien nodig daadwerkelijke hulp ter plaatse
  • Toeristenbelastingen en andere plaatselijke belastingen in Slovenië. In Oostenrijk dient dit ter plaatse betaald te worden bij de hotels.

Extra opties

  • Huurfiets
  • Huur e-bike
  • Extra nachten in Salzburg of Lake Bled
  • Transfer van Bled naar Ljubljana vliegveld
  • Transfer van Bled naar Salzburg 

  Parkeren

  U kunt uw auto parkeren in een parkeergarage in Salzburg voor ca. € 16-20 per dag. Goedkoper parkeren is mogelijk bij het vliegveld van Salzburg. In de reisbescheiden ontvangt u parkeertips. 

Fietsen Salzburg – Lake Bled, voor wie?

Moeilijkheidsgraad: 3,5 van 5

Ondanks de omringende hoge bergen fietst u zelf alleen over heuvelachtig, vlak of afdalend terrein. De heuvelachtige stukken vergen echter wel een goede conditie, vandaar ook de hoge moeilijkheidsgraad. Twee langere klimmen kunt u eventueel per trein overbruggen. Meestal fietst u over goede natuurwegen, deels geasfalteerd. Een langere afdaling (ca. 8 km) gaat over een wat drukkere straat met autoverkeer. 

Vanwege het heuvelachtige terrein is deze fietsreis geschikt voor fietsers met een goede conditie (toerfietsers die gewend zijn klimmeters te maken) of fietsers met een krachtige e-bike.

Ervaringen van onze fietsers – Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

“Wij vonden het Sloveense gedeelte het allerleukste. Hele mooi fietsroute, al vanaf Tarvisio. Zowel Kranjska Gora als Bled heel erg levendig en gezellig. Prachtige natuur. Ervaring met Mozaïek Reizen: vriendelijk, laagdrempelig en persoonlijk.”
Mevr. Dreijer, juli 2022

“Geweldig”
Mevr. Stoffels, juli 2022

“Wij hebben geweldig genoten van de fietstocht. De natuur, de hotels, het contact met de mensen en het feit dat we steeds beter konden klimmen.”
Dhr. De Weerd, september 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

“Naar verwachting was alles goed.”
Mevr. Janssen, augustus 2019 (combinatietour Salzburg – Lake Bled en Lake Bled – Piran)

Prijzen 2024 – Fietsen van Salzburg naar Lake Bled 

Termijnen

Beginnen is elke zondag mogelijk van 28.04 – 29.09

Seizoen 1: 28.04 – 19.05 | 15.09 – 29.09
Seizoen 2: 26.05 – 08.09

Geen start mogelijk van 28.07 – 03.08 | 01.09 – 06.09

Prijzen per persoon

Basisprijs A – Seizoen 1: in 2-pers.kamer met bagagevervoer

€ 1290

Basisprijs B – Seizoen 1: in 2-pers. kamer zonder bagagevervoer

n.v.t.

Toeslag seizoen 2

€ 50

Toeslag 1-pers. kamer

€ 230 – € 290

Toeslag alleenreizende

€ 490

Huurfiets

€ 120

Huur e-bike

€ 270

Bustransfer Bled – vliegveld Ljubljana

op aanvraag

Bustransfer Bled – Salzburg

op aanvraag

Bijdrage Garantiefonds GGTO€ 9
Bijdrage Calamiteitenfonds per boeking€ 2,50
Boekingskosten per boeking€ 30

Hotels

Goede 3* / 4* hotels en Gasthöfe

Prijzen extra nachten p.p.

Plaats2-pers. kamer / 1-pers. kamer
Salzburgop aanvraag
Bledop aanvraag

Maatwerk – Fietsen van Salzburg naar Lake Bled

Naast onze standaard opties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen waar mogelijk deze reis naar uw wensen aan.

De opties voor maatwerk verschillen per fietsreis. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om advies te krijgen / te overleggen over de mogelijkheden om de fietsreis aan te passen.

Voor echt specialistisch maatwerk betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

 

Ook interessant voor u

Dit zeggen onze fietsers

Wij vonden het Sloveense gedeelte het allerleukste. Hele mooi fietsroute, al vanaf Tarvisio. Zowel Kranjska Gora als Bled heel erg levendig en gezellig. Prachtige natuur. Ervaring met Mozaïek Reizen: vriendelijk, laagdrempelig en persoonlijk.

Mevr. Dreijer

juli 2022
Shopping Basket