Fietsen langs oude handelsroutes: Praag – Regensburg fietsroute

Praag - Regensburg fietsroute - stad Regensburg

Fietsen langs eeuwenoude handelsroutes

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels/pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 330 km, ca. 55 – 60 km per dag, klimmeters ca. 2500
 • Moeilijkheidsgraad/niveau:◘◘◘◘◘

Tijdens deze prachtige fietsreis volgt u een van de oudste handelsroutes tussen het Tsjechische en het Duitse Rijk, een route die de majestueuze, middeleeuwse steden Praag en Regensburg met elkaar verbond en doorliep naar München. De oude centra van beide steden staan voor een groot deel op de UNESCO lijst van Wereld Erfgoed. Die geschiedenis verklaart gelijk ook de ongewoon grote concentratie van Koninklijke kastelen, historische steden en ruïnes langs deze route. Maar ook komt u door bijzondere natuurgebieden, waaronder de Tsjechische Karst en het Boheemse Woud (Sumava)! Tot de hoogtepunten van deze fietsreis behoren het beroemde kasteel Karlstejn, de druipsteengrotten van Koneprusy en het Nationaal Park de Tsjechische Karst, het centrum van de bierbrouwerij Plzen (ja inderdaad, waar het woord pils vandaan komt!) en de stad Klatovy, centrum van de Chodský folklore en tradities! Het absolute hoogtepunt van deze tour is echter de middeleeuwse en voormalige hoofdstad van Bavaria – Regensburg, met maar liefst 1500 historische gebouwen met recht op de UNESCO lijst van Werelderfgoed. Regensburg is een knooppunt van fietsroutes. U kunt van daaruit verder fietsen over de Donau route, of door naar München dat ook niet ver weg ligt.

Fietsen langs oude handelsroutes: Praag – Regensburg fietsroute

Deze prachtige route volgt een van de oudste handelsroutes tussen het Tsjechische en het Duitse Rijk en verbindt de majestueuze, middeleeuwse steden Regensburg en Praag met elkaar, beiden op de UNESCO lijst van Wereld Erfgoed. Dat verklaart gelijk ook de ongewoon grote concentratie van koninklijke kastelen, historische steden en ruïnes langs de route. Maar ook komt u door schitterende, onaangetaste natuurgebieden, waaronder de Tsjechische Karst en het Boheemse Woud (Sumava)!

Tot de hoogtepunten van deze fietsreis behoren het beroemde kasteel Karlstejn, de druipsteengrotten van Koneprusy en het Nationaal Park de Tsjechische Karst, het centrum van de bierbrouwerij Plzen (ja inderdaad, waar het woord pils vandaan komt!) en de stad Klatovy, centrum van de Chodský folklore en tradities! Het absolute hoogtepunt van deze tour is echter de middeleeuwse en voormalige hoofdstad van Bavaria – Regensburg, met maar liefst 1500 historische gebouwen met recht op de UNESCO lijst van Werelderfgoed.
Regensburg is een knooppunt van fietsroutes. U kunt van daaruit verder fietsen over de Donau route, of door naar München dat ook niet ver weg ligt.

Uw fietsvakantie van Praag naar Regensburg van dag tot dag

Dag 1 – Aankomst Praag.

U wordt desgewenst opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht. Op een afgesproken tijdstip vindt er een pretourmeeting plaats met onze contactpersoon in Tsjechië, hier wordt de organisatie van de fietstocht en de reisdocumenten doorgenomen en – indien van toepassing – de huurfietsen in gereedheid gebracht. U ontvangt tevens de veiligheidsvoorschriften. Het is aan te raden om uw verblijf in Praag met een paar dagen te verlengen zodat u voldoende tijd heeft om deze magische stad goed te verkennen. Desgewenst kunt u onze begeleide introductietour door Praag op de fiets bijboeken (van ca. 10 – 15 uur). Deze City Bike Tour is al jaren een groot succes!

Overnachting in Praag.

 

Dag 2 – Praag – Karlstejn

Afstand: 42 km

De eerste fietsdag van de Praag – Regensburg tour fietst u door een prachtig landschap langs de rivier de Moldau en Berounka richting kasteel Karlstejn, dat in de 14e eeuw diende als uitspanning voor de Tsjechische koningen en keizers, en tevens als onneembare vesting voor de Koninklijke kroonjuwelen. Deze etappe is er een van prachtig natuurschoon, van monumentale gebouwen en sinds kort van de meest populaire fietsdagtocht voor inwoners van de hoofdstad Praag.
We laten Praag achter ons via de nieuwe fietsroute langs de oever van de rivier de Moldau met prachtig uitzicht op de Praagse Burcht, het Nationaal Theater en andere monumenten. De eerste stop is het oude klooster van de Aula Regia Zbraslav. Daarna volgen we een prachtige vallei, het beschermde natuurreservaat rond het kasteel in Berounka Dobřichovice om tenslotte het doel van de dag te bereiken: kasteel Karlstejn. Dit fotogenieke en pittoreske kasteel is een bijzonder populaire plek en hier is het dus tijd om de dorst te lessen of een souvenir te kopen. Voor degenen die nog energie over hebben, is er de wandeling naar de nabijgelegen overstroomde kalksteengroeven, die vanwege hun romantische karakter de namen Big en Little Amerika kregen!

Overnachting in Karlstejn.

 

Dag 3 – Karlstejn – Horovice

Afstand: 40 km

De tweede dag van onze tour zullen we een ontdekkingsreis maken door het natuurreservaat de Tsjechische Karst, met zijn prachtige door erosie gevormde rotsformaties en grotten. Eerst fietsen we omhoog langs de rivier Berounka met een prachtig uitzicht op de omliggende rotsformaties, naar de oude koninklijke stad Beroun, met zijn goed bewaarde wallen en poorten. Via Beroun gaan we door naar Tetín, dat behalve vanwege het barokke kasteel, vooral ook mooi is vanwege het romantische uitzicht op de ruïnes van een kasteel beneden in de woeste vallei van de rivier Berounka. Van Tetín gaat het door naar de Koněprusy grotten, van waar we het hoogste punt van de dag hebben bereikt! Hier genieten we van een prachtig uitzicht over het omliggende platteland, maar de echte schatten zijn verborgen onder de aarde. Gedurende 400 miljoen jaar zijn hier door natuurlijke erosie complexe en unieke druipsteengrot formaties ontstaan. Voordat we deze dagtocht afsluiten wachten ons nog twee indrukwekkende gotische gebouwen. Ze staan dicht bij elkaar en vormen samen een onvergetelijke skyline, het gotische kasteel Zebrak en de ruïne Tocnik, eens prestigieuze bouwwerken van de Tsjechische Koningen. De nabijgelegen stad Horovice met zijn barokke kasteel en kasteeltuinen is een mooie afsluiting van deze afwisselende dag.

Overnachting in Horovice.

 

Dag 4 – Horovice – Plzen

Afstand: 60 km

De derde dag fietsen we door de Brdy heuvels naar Dobřív. Onderweg komen we over een mooie stenen brug uit de 14e eeuw en fietsen we langs een prachtig bewaard gebleven, unieke 17e-eeuwse watermolen, de grootste in zijn soort in de Tsjechische Republiek! Verderop fietsen we langs een barok kasteel in het Mirošov park. Dan naar de overkant van de rivier om aan te komen bij de Kornatického vijver en het prachtige classicistische jachtkasteel Kozel, prachtig in harmonie met haar tuinen.

Aangekomen bij het nabijgelegen kasteel Stahlavy is het aan ons of we kiezen voor een rustig landschap langs de rivier Úhlava, of voor een wandeling naar de indrukwekkende ruïnes van Radyně. In beide gevallen zullen we uitkomen in Stary Plzen, beroemd vanwege de productie van champagne (!), maar ook vanwege Svaty Peter, een van de oudste gebouwen in het land!

In Koterov krijgen we de kans om een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van de lokale volksarchitectuur te bekijken. We zijn dan nog maar een paar kilometer verwijderd van het centrum van de Tsjechische bierbrouwersstad Plzen, waar ook het woord pils vandaan komt. Er zijn maar zeer weinige plaatsen op aarde waar u bier in een restaurant kunt drinken, voor een prijs, goedkoper dan een glas water. In Tsjechië is bier de nationale drank, vergelijkbaar met wijn in Frankrijk. Pilsner Urquell is een wereldberoemd product en een van de beste bieren geproduceerd in de Tsjechische Republiek. Een bezoek aan een van de lokale brouwerijen om het bier aan de bron te proeven mag eigenlijk niemand die Tsjechië bezoekt, missen!

Overnachting in Plzen.

 

Dag 5 – Plzen – Klatovy

Afstand: 58 km

Voordat we vandaag weer op de fiets stappen, beklimmen we eerst de hoogste kerktoren van Tsjechië voor een adembenemend uitzicht op de stad en haar omgeving. Daarna mag ook een bezoek aan de Grote Synagoge niet ontbreken. Deze synagoge, met zijn 45 meter de op twee na grootste ter wereld, werd rond 1890 gebouwd voor de 2000 toenmalige Joodse inwoners van Plzen, en is tegenwoordig gewijd aan de slachtoffers van de communistische repressie.

Daarna gaan we dan toch echt op de fiets zuidwaarts. Verder langs de bronrivier van de Berounka, de Radbuza op weg naar het beschermde stadsgezicht Dobrany met de bekende brug en prachtige gotische-barokke ronde kerk. Na een aangename tocht door het hier prachtig glooiende landschap komen we voorbij het kasteel in Pteníně Ježov en dan gaat het verder naar een van de hoogtepunten van de reis van vandaag, het romantische waterkasteel Švihov. Vanaf Švihov kiezen we een rustig traject langs de rivier Úhlava naar Klatovy. Klatovy is altijd het trotse centrum van de Chodské bevolking geweest, een bevolkingsgroep met een geheel eigen cultuur. In Klatovy, eens middelpunt van het Boheemse Koninkrijk, werd in de 13e eeuw een museum gesticht. Kenmerkend is het prachtig bewaard gebleven centrale plein met een witte en een zwarte toren. Eveneens een Europees unicum zijn de – te bezichtigen – ondergrondse catacomben met de gemummificeerde lichamen van Jezuïtische monniken die teruggaan tot de 17de eeuw.

Overnachting in Klatovy.

 

Dag 6 – Klatovy – Cham (potentieel stuk per trein tot in Domazlice of tot in Furth im Wald of extra optie: fietsen naar Domazlice met extra nacht in Domazlice)

Afstand: 68 km

Vandaag wacht ons de langste en zwaarste etappe van onze fietsreis, u doorkruist namelijk het Boheemse Woud (Sumava). Voor diegenen die hier tegenop zien, hebben we een alternatief in de vorm van een stuk transfer per trein over het moeilijkste gedeelte (naar Domazlice, met vandaar nog een redelijk stuk fietsen naar Cham, of naar Furth im Wald, vandaar nog klein stukje naar Cham). Als u ervoor kiest om de hele route per fiets af te leggen, fiets dan stroomopwaarts met de rivier Úhlava mee naar het neogotische kasteel in Bezděkov. Onderweg kunnen we een omweg maken om de indrukwekkende ruïnes van Klenova te bezoeken, lange tijd een van de knooppunten van het Boheemse Koninkrijk. Daarna blijven we klimmen naar het barokke kasteel in Běhařov en vervolgens naar het hoogste punt van onze hele route: Orlovické Hory (719 m). Van hieruit volgt een lange afdaling naar het dorp Všeruby, onze laatste stop in de Tsjechische Republiek.

Over de grens met Duitsland wacht ons de oude stad Furth im Wald, met een prachtig bewaard gebleven stadhuis, tevens uniek museum van klokken en draken. Hier kunt u meer leren over de oorsprong van de vele legenden over draken vanaf de Middeleeuwen tot heden. De reis van vandaag eindigt in de stad Cham, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren de Regen en de Cham. Cham is op zichzelf ook zeer de moeite waard vanwege het oude plein, haar kasteel en haar mooie toegangspoort.

Overnachting Cham.

Tip: voeg hier een extra dag in met een uitstapje naar Domazlice, centrum van de Chodsko region, met een geheel eigen folklore. Zie: http://web.quick.cz/chodsko1/english/chodlanden.htm . Hierbij komt u tevens een stukje langs het voormalige IJzeren Gordijn.

Overnachting in Domazlice.

 

Dag 7 – Cham – Regensburg

Afstand: 63 km

Op deze laatste dag fietsen we verder langs de rivier de Regen, een vriendelijk landschap met beschermde uiterwaarden. Deze zijn inmiddels de thuishaven van tientallen soorten zeldzame vogels. Voordat we de bestemming van onze reis bereiken, zullen we nog verschillende interessante plaatsen bezoeken. De oude stad Roding met wortels die teruggaan tot de 9e eeuw. Roding is de toegangspoort tot het Beierse Woud en zetel van oude kloosters. Deze streek kreeg de bijnaam “Gebied van de Kastelen” dankzij de vele ruïnes langs de hele route!

De finish van onze fietsreis ligt in de oude stad Regensburg! Meer dan 1.500 historische gebouwen liggen in het prachtige historische centrum van de stad, dat dan ook is opgenomen op de UNESCO lijst van Wereld erfgoederen!

Overnachting in Regensburg.

 

Dag 8 – Verkenning Regensburg en einde van de tour

De laatste dag trekken we uit voor het ontdekken van deze unieke stad waarvan de straten getuigen van een geschiedenis van meer dan 3000 jaar! We vinden er sporen van de oude Kelten, de oude Romeinen, Germaanse stammen tot de majestueuze keizers van het Heilige Roomse Rijk! U kunt de oudste stenen brug ten noorden van de Alpen bewonderen, het keizerlijk paleis of de dominant aanwezige kathedraal.

U kunt met de trein terug naar Praag (eventueel fietsen op de trein) of u kunt met onze transferbus terug naar Praag. Zie voor de verschillende mogelijkheden onze prijslijst.

Voor diegenen die het fietsen nog niet moe zijn en voor wie deze fietroute Praag – Regensburg deel gaat uitmaken van een grotere fietsreis, zijn er veel mogelijkheden. Immers Regensburg is een knooppunt van veel routes. Enkele voorbeelden:

 • de oude handelsroute Praag – Regensburg vervolgen richting München
 • de Donauroute in zuidoostelijke richting volgen naar Passau, Wenen en Bratislava
 • de Donauroute in zuidwestelijke richting volgen naar de bron van de Donau in Donaueschingen
 • de Limes fietsroute deel 2 volgen (Regensburg – Linz – Wenen – Boedapest – Gyula – Zwarte Zee), die voor een groot deel met de Donauroute samenvalt.
 • de Limes fietsroute deel 1 oppakken terug naar Nederland (over Weissenburg, Frankfurt, Koblenz en Keulen)
 • Ring 2 van het Fietsweb van de Europafietsers, dat via omwegen weer aansluiting geeft op verschillende routes terug naar Nederland.
Deze fietsreis combineert gemakkelijke etappes met pittige dagen waarin er ook behoorlijk geklommen moet worden. Het is een tour voor redelijk ervaren toerfietsers. De langste dagtochten zijn ca. 65 – 70 km en er komen een aantal heuvels in voor met ca. 150 meter te klimmen (per stuk). Als u in Nederland op vlak land flinke tochten kunt maken (ca. 100 km op een dag, met bagage en gedurende meerdere dagen), dan zult u genoeg conditie hebben om deze tocht te kunnen volbrengen. Overigens hebben we ook voor het pittigste traject door Sumava (het Boheemse Woud) optioneel een transfer met de trein opgenomen.
Een groot voordeel van deze tour is dat bijna langs het hele traject ook een treinverbinding loopt, dus mocht het erg slecht weer zijn of mocht de vermoeidheid u parten gaan spelen, dan kunt u altijd de etappe per trein bekorten! Ook als rustdag kan een dag trein een welkome afwisseling zijn.

Als u met ten minste 6 personen bent, dan kunt u ook kiezen voor de georganiseerde variant. U kunt dan een volgbus bestellen en bij vermoeidheid in de “veegbus” plaatsnemen. Van deze variant kunt u desgewenst een offerte opvragen.

Kenmerken van de Praag – Regensburg fietsroute

 • Soort reis: individuele fietsreis Tsjechië langs hotels en pensions
 • Duur: 8 dagen, 7 nachten, 6 fietsdagen
 • Afstand: ca. 330 km (optioneel een stukje met de trein)
 • Gemiddelde afstand per dag: ca. 55 – 60 km per dag
 • Klimmeters: ca. 2500 m
 • Periode: mei tot en met september
 • Startdag: wanneer u wilt
 • Overnachtingen in:
  • Praag
  • Karlstejn
  • Horovice
  • Plzen
  • Klatovy
  • Cham
  • Regensburg
 • Accommodaties: goede ** en *** pensions/hotels. Logies ontbijt. Tegen meerprijs luxere hotels.
 • Moeilijkheidsgraad/niveau: ◘◘◘◘◘
  fietsers met goede conditie, die meerdere dagen achter elkaar 100 km per dag in vlak land kunnen fietsen.
 • Vervoer naar Tsjechië: niet inbegrepen (wij kunnen wel adviseren)

 

Ervaringen van klanten

Mogelijke beoordeling: 1 (slecht), 2 (onvoldoende), 3 (gemiddeld), 4 (goed), 5 (top)

Gemiddelde score: 4,8

Algemeen oordeel: 4
“Goed verzorgd. De etappes onderweg waren voor ons de hoogtepunten. Uitstekende routebeschrijvingen. Routes op niveau. In de hotels overal zeer vriendelijk en behulpzaam personeel! Hotels wisselen wel sterk wat betreft rust (marktplein).”
Mevr Ars, juli 2018

Algemeen oordeel: 5
“Plezierig, alles was geregeld. Pretourmeeting meer dan top: een 8!”
Familie Van den Berg, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Net als de vorige keer prima. Goed maatwerk in een korte tijd geleverd. Dank voor jullie inzet tijdens deze reis.”
Familie Bos, augustus 2016

Algemeen oordeel: 5
“Culturele en sportieve fietsreis. Ontdekking van het echte Tsjechië. Fietsroute in Bohemen en over het Regenfietspad in Duitsland.”
Mevr. Crandal, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
“Persoonlijk en goede routes. 24-uurs achtervang en service ter plaatse meer dan top: een 6!”
Mevr. Van der Zwart, juli 2016

Algemeen oordeel: 5
“Plezierig, efficiënt”
Fam. Van den Berg, augustus 2014

De basis

 • Overnachtingen in geselecteerde ** en *** pensions en hotels
 • Kamers met eigen douche/toilet. Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Met zorg door ons ontwikkelde kaarten van de route, kaarten van de belangrijkste steden waar u doorheen komt met de ligging van de overnachtingsadressen
 • Een gedetailleerde routebeschrijving met highlights
 • Indien van toepassing: treinkaartjes voor de stukken van de tour die eventueel per trein afgelegd worden.
 • Een pretourmeeting in Praag met een medewerker van onze partnerorganisatie, die u het kaartmateriaal en de routebeschrijving (Nederlandstalig) overhandigt, eventueel gebruik huurfietsen uitlegt en die uw vragen kan beantwoorden (Engels- en Duitstalig).
 • Een vangnet in de vorm van 24-uurs telefonische ondersteuning in Tsjechië (Engelstalig en Duitstalig) en indien nodig daadwerkelijke hulp (bij individuele reizen zijn klein ongerief als een klapband of een plensbui en natte kleren uiteraard geen reden om iemand uit Praag te laten komen).

Vanuit deze kale basis, kunt u uw fietsreis verder aankleden met extra opties en eventueel maatwerk.

Extra standaard opties

 • Bagagevervoer. Dit is het overwegen waard, omdat u zonder bagage de handen vrij heeft om onderweg een museum of bezienswaardigheid te bezoeken. U neemt alleen dagbagage mee en kunt de fietsen (op slot!) alleen laten.
 • Huurfietsen:
 • GPX-bestand gratis beschikbaar (op aanvraag). Bij deze fietstocht wordt het aangeraden een GPS mee te nemen.
 • Upgrade naar ****hotels (waar mogelijk)
 • 1-pers. kamer
 • Transfer van vliegveld of treinstation naar uw hotel
 • Veilig parkeren van uw auto in bewaakte parkeergarage in Praag gedurende de fietsreis
 • Extra nachten in Praag, Regensburg of in een van de overnachtingsplaatsen onderweg
 • Transfer van Regensburg terug naar Praag
 • Begeleide introductie fietstour door Praag van 3 – 5 uur

Begeleide fietstocht door Praag

Blijft u een of enkele dagen in Praag, dan is er een hele leuke manier om in korte tijd heel veel van de stad te zien, namelijk onze begeleide fietstocht door Praag. Mozaïek Reizen heeft een eigen, toegewijde gids, en deze past de tour aan aan uw mogelijkheden en wensen. De gids zelf spreekt Engels en Duits, maar er wordt een Nederlandse vertaling van de highlights uitgereikt. U bent 3 – 5 uur onderweg (afhankelijk van uw mogelijkheden) en er is tijd voor de lunch ingepland. U eindigt op een terrasje met een drankje met uw gids. Praag is een doolhof voor fietsers, echt niet te doen. Maar met onze gids komt u via allerlei kleine steegjes, trappetjes en stoepen niet alleen op de bekende plaatsen, maar ook op plekken, die u niet in de toeristengidsen vindt, maar die heel speciaal zijn of een grote betekenis hebben. Voor deze City Bike Tour krijgen we alleen maar complimenten: avontuurlijk, spannend, veelzijdig, excellente gids, etc. Een echte aanrader dus. Het is ook mogelijk een gezellige wandeling door de stad te maken, met gids. Daarbij wordt rustig aan gedaan en worden leuke tussendoortjes ingepland. Prijs op aanvraag.

 

Maatwerk als extra optie

Naast onze standaardopties, kunt u ook met uw eigen ideeën komen. Wij leveren graag maatwerk en passen desgewenst uw reis helemaal naar uw wensen aan. Enkele voorbeelden:

 • Dagetappes die afwijken van de standaard. Bijvoorbeeld in plaats van 50 – 60 km per dag: 30 – 40 km of misschien zelfs 100 km per dag.
 • Een andere overnachting kiezen, bijv. in een afwijkende plaats of af en toe een extra luxe overnachting inplannen in bijv. een hotel met zwembad.
 • Aanpassing van de route, bijv. verzoek om een omweg vanwege persoonlijke interesse.
 • Combinatie van de Praag – Regensburgroute met de Greenways route van Praag naar Wenen (indien u tijd genoeg heeft, kunt u dan weer op uw gemak langs de Donau terug naar Regensburg fietsen!). Nadeel is wel dat onze hoogteprofielen en beschrijvingen van Praag naar Regensburg gaan en niet omgekeerd. Dat vergt enige creativiteit van uw kant.
 • U kunt vanuit Regensburg in ca. 2 dagen door naar München (ca. 130 km).

Voor echt specialistisch maatwerk, dat buiten de standaard opties valt, betaalt u een toeslag op de boekingskosten van € 70.

Prijzen 2019

Let op: bij een combinatie van twee tours, ontvangt u op de tweede tour 5% korting! 

Seizoenen 2019
U kunt dagelijks starten
Seizoen 1: 1 mei – 25 juni en 1 september – 31 oktober
Seizoen 2: 1 augustus – 31 augustus
Seizoen 3: 26 juni – 31 juli
Bij de volgende data kunnen de prijzen afwijken:
Begin mei: 28.04 – 07.05
Hemelvaart:  10.05 – 12.05
Pinksteren:       18-05 – 20.05

 

Fietsen langs oude handelsroutes: Praag – Regensburg fietsroute

De varianten  Prijs p.p.
Variant 1 Tourprijs met eigen fiets zonder bagagetransport
2 en 3 personen  € 395
4 en 5 personen  € 370
6 en meer personen  € 355
Variant 2 Tourprijs met eigen fiets en met bagagetransport
2 en 3 personen  € 590
4 en 5 personen  € 490
6 en meer personen  € 430
Variant 3 Tourprijs met huurfiets met bagagetransport 
2 en 3 personen  € 720
4 en 5 personen  € 620
6 en meer personen  € 545

Toeslagen voor extra’s

 **** hotels (waar mogelijk)  € 170
1-pers. kamer  € 150
1-pers. kamer **** hotels  € 175
Extra nacht Praag  € 40 – € 55
Extra nacht Regensburg  € 45 – € 70
Extra nacht Regensburg in **** hotel  € 70 – € 100
1-pers. kamer extra nacht in Regensburg  € 73 – € 98
1-pers. kamer extra nacht Regensburg in **** hotel  € 115 – € 145
Veilig parkeren in Praag per nacht  € 8 – € 10
Veilig parkeren in Regensburg per nacht  Op aanvraag
Toeslag fietshuur – extra dag  € 10
Toeslag elektrische fietshuur per dag  € 20
Transfer per transferbus Regensburg – Praag met eigen fietsen  2 – 3 pers.  € 95
 4 – 6 pers.  € 65
 6 + pers.  € 45
Transfer per onze transferbus met gehuurde fietsen terug naar Praag  2 – 3 pers.  € 60
 4 – 6 pers.  € 55
 6 + pers  € 40
Toeslag transfer vliegveld /station naar eerste accommodatie in Praag  1 – 2 pers.  € 32 per groep
 3 – 6 pers.  € 45 per groep
Boekingskosten standaard (op basis van deze prijslijst)  € 30 per boeking
Boekingskosten maatwerk  € 100 per boeking
 

Begeleide fietstocht door Praag (City Bike Tour):

 • Met eigen fiets: € 35 per persoon. Gezinstarief met eigen fietsen maximaal € 100.
 • Met huurfiets: € 40 per persoon. Bij meer dan 4 personen: € 35 per persoon. Gezinstarief met huurfietsen maximaal € 125.
 • Met e-bike: € 50 per persoon.

 

Verzekeringen

Verzekering huurfietsen
U kunt bij ons een huurfietsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.

Verzekering huurfiets comfort: 1,92 p.p. per dag. € 50 eigen risico per gebeurtenis.
Verzekering huurfiets optimaal: 3,27 p.p. per dag. Geen eigen risico per gebeurtenis.

Reisverzekering en annuleringsverzekering
U kunt via ons ook een reisverzekering en/of annuleringsverzekering afsluiten. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen. Als u deze verzekering wilt afsluiten, dan kunt u dit aangeven in de offerteaanvraag.
 

Nieuwsbrief ontvangen?E-mail:
Naam:
Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Beurzen 2019

Mozaiëk Reizen staat in 2019 op de volgende vakantiebeurzen:

Nederland:

 • Vakantiebeurs Groningen op za 5 en zo 6 januari 2019 in de MartiniPlaza Groningen
 • Vakantiebeurs Utrecht van do 10 t/m zo 13 januari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht
 • Fiets- en Wandelbeurs van vrij 1 t/m zo 3 maart 2019 in de Jaarbeurs Utrecht

België:

 • Fiets- en Wandelbeurs op za 2 en zo 3 februari 2019 in de Flanders Expo Gent

Bezoek ons op Facebook

Contactgegevens

Mozaïek Reizen
Raphaelstraat 1
7031 BA Wehl

tel. 06-20 36 94 45
e-mail: info@mozaiekreizen.nl